הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט בסמית׳

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
אני יודע שזה קונצנזוס,

נגיד ואין לי ברירה אחרת ואני מסקביט בסמית׳ אני יודע שאני מאבד מייצבים , איפה עוד אני מאבד כוח? ניסיתי והתנועה עצמה יכולה להשאר אותו דבר, בהנחה ואני עובד על מייצבים+ גו תחתון בדרך אחרת.

כמה זה נוראי להתפתח עם כוח? אני לא מתכוון להתחזק ברמה מטורפת , רק להגיע למצב שאני מסקביט 140 עם מוט רגיל בקלות נגיד...

לא בטוח אם אתה רציני או שזה טרול...

זה יעשה את העבודה מבחינת מסה, מבחינת כוח אני לא חושב שזה יביא אותך ל140 עם מוט רגיל בקלות אי פעם בגלל עניין המייצבים, אתה תוכל להרים הרבה בסמית וכנראה גם בלחיצת רגליים אבל כשתחזור לסקוואט חופשי המייצבים שלך יהיו חלשים.

בניגוד לסיסמאות וסלוגנים נחמדים כמו "המייצבים" יש 2 בעיות מרכזיות:
1. הזנחה של מישורי תנועה ופרופורציה לא נכונה של חלוקת משקל בברך/ירך לעומת מוט חופשי(מה שאנשים יתארו כ"הרגשה אחרת בתנועה").
2. כיווץ שרירי מעוות בין הקונצנטרי והאקצנטרי בעקבות הקיבוע של המכונה

בפועל זו פשוט לא אותה תנועה והcarryover יהיה שונה ונמוך מאוד לעומת סקוואט(עוד גישה: להרים משהו ב2 מימדים, או מימד אחד שונה מ3 מימדים)

בנימה מחקרית יותר(EMG):
Schwanbeck, S., Chilibeck, P. D., Binsted, G. A Comparison of Free Weight Squat to Smith Machine Squat Using Electromyography. Journal of Strength and Conditioning Research. 2009. 23(9)/2588-2591.

מה כתוב שם: בEMG נמצא שבסמית' משין יש כיווץ שרירי יותר נמוך- זה מתבטא בעקומת אורך מתח נמוכה בשלב האקצנטרי("משחררים") ובירידה במהירות (ביחס למוט חופשי) בשלב הקונצנטרי.
רפלקס המתיחה("באונס") יותר חלש ויש אסימטריה שרירית בין האקצנטרח לקונצנטרי.

יש לי מחקרים כאלה גם על בנץ' וגם על לחיצת כתף לכל החברי'ה שטוענים ש"סמית' זה אחלה ללחיצות אחי".
בגדול הסמית' קרובה ללג פרס מאשר לסקוואט מבחינת פעילות שרירית

סיכום: סמית' טוב לתליה של המגבת כשמורידים אותה מהמוט בזמן סט בכלוב

בניגוד לסיסמאות וסלוגנים נחמדים כמו "המייצבים" יש 2 בעיות מרכזיות:
1. הזנחה של מישורי תנועה ופרופורציה לא נכונה של חלוקת משקל בברך/ירך לעומת מוט חופשי(מה שאנשים יתארו כ"הרגשה אחרת בתנועה").
2. כיווץ שרירי מעוות בין הקונצנטרי והאקצנטרי בעקבות הקיבוע של המכונה

בפועל זו פשוט לא אותה תנועה והcarryover יהיה שונה ונמוך מאוד לעומת סקוואט(עוד גישה: להרים משהו שני ב2 מימדים, או מימד אחד שונה מ3 מימדים)

בנימה מחקרית יותר(EMG):
Schwanbeck, S., Chilibeck, P. D., Binsted, G. A Comparison of Free Weight Squat to Smith Machine Squat Using Electromyography. Journal of Strength and Conditioning Research. 2009. 23(9)/2588-2591.

מה כתוב שם: בEMG נמצא שבסמית' משין יש כיווץ שרירי יותר נמוך- זה מתבטא בעקומת אורך מתח נמוכה בשלב האקצנטרי("משחררים") ובירידה במהירות (ביחס למוט חופשי) בשלב הקונצנטרי.
רפלקס המתיחה("באונס") יותר חלש ויש אסימטריה שרירית בין האקצנטרח לקונצנטרי.

יש לי מחקרים כאלה גם על בנץ' וגם על לחיצת כתף לכל החברי'ה שטוענים ש"סמית' זה אחלה ללחיצות אחי".
בגדול הסמית' קרובה ללג פרס מאשר לסקוואט מבחינת פעילות שרירית

סיכום: סמית' טוב לתליה של המגבת כשמורידים אותה מהמוט בזמן סט בכלוב
ועל זה נאמר גזור ושמור

• פותח/ת השרשור
אוקי אבל בהנחה ואני משלים קצת לחיצות רגליים והאמסטרינג במכונה.
אני לא מתכוון להתאמן ככה תקופה ארוכה משהו כמו חודשיים שלושה.
כל אימון לעלות בערך ב5 קילו על המוט.
הדבר שהכי מפחיד אותי זה פציעה השאלה אם במשקלים כאלו יש מצב להפצע מהסמית׳?
(היה לי סקוואט באיזור ה200)

@SmokingSnake מה היית עושה?
יש לי מכון בבניין דמבלים עד 50 פאונד
וצלחות עד 140 בערך אם אני שם על הסמית׳
יש לג פרס ומכונה להאמסטרינג
לגביי פלג גוף עליון אני אסתדר יש מתח כבלים דמבלים ועוד כל מיני שטויות שאני יכול להסתדר איתם חודשיים.

אני חושב ששמירה על מסת שריר יספיק לך לג דרייב והמכונה להאמסטרינג... אולי אפשר לעשות בסמית' תרגיל לתאומים, לא יותר מזה.

לגביי פלג גוף עליון אני אסתדר יש מתח כבלים דמבלים ועוד כל מיני שטויות שאני יכול להסתדר איתם חודשיים.
הקטע שזה פחות או יותר שווה ערך למכונות, רק עם יותר סיכון לפציעה, אין לך צורך בזה בנוסף
אם יש לך אפשרות למוט אז אני הייתי עושה במקומך פרונט סקוואט, יהיה לזה carry over יותר טוב

• פותח/ת השרשור
הקטע שזה פחות או יותר שווה ערך למכונות, רק עם יותר סיכון לפציעה, אין לך צורך בזה בנוסף
אם יש לך אפשרות למוט אז אני הייתי עושה במקומך פרונט סקוואט, יהיה לזה carry over יותר טוב

אם היה לי מוט חופשי הייתי עושה סקוואט רגיל, רשמתי שאין כרגע.

אני חושב ששום אסון לא יקרה אם תתאמן בסמית חודשיים. הרי זה מה שיש לך, אז אין ככ מה לחפור על אופציות אחרות.

ממליץ לעקוב אחרי MIKE ISRAETEL הוא נותן המון דוגמאות לשימוש נכון במכונות / דמבלים / סמית וכו׳ עם דגשים מחקריים לפעמים (הוא מרצה באוניברסיטה).

• פותח/ת השרשור
אני חושב ששום אסון לא יקרה אם תתאמן בסמית חודשיים. הרי זה מה שיש לך, אז אין ככ מה לחפור על אופציות אחרות.

ממליץ לעקוב אחרי MIKE ISRAETEL הוא נותן המון דוגמאות לשימוש נכון במכונות / דמבלים / סמית וכו׳ עם דגשים מחקריים לפעמים (הוא מרצה באוניברסיטה).

תודה

הייתי עושה לג פרס עם מיקום רגליים גבוה, כפיפות ובסמית' עובד במתכונת של פרונט סקוואט אם זה אפשרי(לא ניסיתי אז לא יודע לתת חוו"ד)

בק סקוואט בסמית' תנסה עם עצירות, אם הולך בסדר זו אופציה סבירה

• פותח/ת השרשור
אנסה, אני בדיוק חוזר מתקופה של אימונים רק עם משקלי גוף וקצת קטלבל וול בול.
הכוח כמובן לא נשמר ככה שאני מתחיל מנמוך.

חשבתי לעשות fbw , משהו כמו 4 פעמים בשבוע לתקופה של חודש ואז עוד חודש , חודשיים לפצל קצת ואז לחזור לוויטליפטינג/קרוספיט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית