הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מרדכי בוכניק בתחרות

מצב
השרשור נעול
@SmokingSnake אם אפשר את דעתך בבקשה. לפי מה שאני יודע למוט אסור לרדת אחרי שהוא עולה ולפני פקודה משופט.

למוט אסור לרדת אחרי שהוא עולה,
העניין הוא שהמוט לא התחיל לעלות. תתרכז במוט עצמו ותיראה.
מה שכן, בצד הימני (בסרטון) הפלטות עלו מעט, ואם אני לא טועה היא קיבלה אדום מהצד הזה.

אני תמיד בעד שיפוט נוקשה כמה שיותר.
אבל בכל זאת, השופטים הם בני אדם והם יכולים לעשות טעויות. לשבת מעל 10 שעות ולראות מעל 100 הרמות ביום, עשויות לקרות טעויות.
שיפוט מקל לא יהיה לאף אחד, אני אישית פסלתי את בת זוגי כמה פעמים.

בוכניק ממשיך להביא כבוד לכושר ג'ים, אני רק לא יודע איפה עוד אפשר למצוא מקום לשים שם גביעים בכניסה 😃

שיעלה ויצליח.

בעזהי"ת

מר צדיק.

כמה זמן הוא איתך? באיזה משקלים הוא התחיל?

רשמתי כל הכבוד בנושא המקביל אבל מגיע לך ולו עוד פעם, כל הכבוד.

את מרדכי אני מכיר שנים הרחק לאחור, עוד כשהיה מתחרה בפיתוח גוף. הוא פנה אלי בשנה שעברה בסביבות ינואר, ושאל האם אפשרי שבעבודה משותפת הוא יקבע שיא ישראל במקצה הבנץ' אונלי של התחרות הסמוכה בחג הפסח. תוך כדי שלא היה ריאלי בפרק זמן כל כך קצר לשבור את השיא הישראלי האבסולוטי של דניס בונדרנקו - 230 ק"ג על משקל גוף של 140, הוא עדיין לא היה רחוק משם: 222.5 ללא חגורה.

בתקופה המדוברת הוא עדיין לא עבד במאומה על סקוואט ודדליפט למעט שרידים מימי פיתוח הגוף - והווי אומר משקלי עבודה מתחת ל-200 ק"ג. בתום התחרות שלפני שנה, הגענו ביחד לנקודה בה הוא מוכן להתמודד עם האתגר המפרך ברמת פסיכופטיות של הכנה לקרב 3 בדרך שאני מאמין בה. בחלוף כחודשיים של עבודה על טכניקה, הוא הגיע לסבב הראשון של קורטה 3X3 על פי הגירסה הירושלמית - בהתאמה ספציפית לנקודת הפתיחה השונה שלו, ובשילוב הפילוסופיה שלי בנוגע לבנץ' אונלי - והפעם בקרב 3.

תוך כדי שהכניסה המכרעת של הסקוואט עם 325 לא הצליחה, למרות שלכאורה בוכניק כבר היה בשלב הנעילה שלה, עדיין התוצאות שהוא קבע בתחרות - הן סקוואט בברכיים חשופות (315), הן בנץ' פרס (235) והן טוטאל (860), מהוות לדעתי את המשקלים הכבדים ביותר שנקבעו אי פעם בישראל בכל דיוויזיית משקל.

למען האמת התלבטתי טרם התחרות אם לא נכון להמתין עוד חצי שנה. כי נכון שנסיון תחרותי חשוב מאוד, אבל עדיין קצת יותר מעשרה חודשי עבודה הם זמן קצר מאוד, ונמצאים שם כל כך הרבה פרטים טכניים ואחרים שבכורח הזמן עדיין לא יכולתי לגשת אליהם.

בעזהי"ת

את מרדכי אני מכיר שנים הרחק לאחור, עוד כשהיה מתחרה בפיתוח גוף. הוא פנה אלי בשנה שעברה בסביבות ינואר, ושאל האם אפשרי שבעבודה משותפת הוא יקבע שיא ישראל במקצה הבנץ' אונלי של התחרות הסמוכה בחג הפסח. תוך כדי שלא היה ריאלי בפרק זמן כל כך קצר לשבור את השיא הישראלי האבסולוטי של דניס בונדרנקו - 230 ק"ג על משקל גוף של 140, הוא עדיין לא היה רחוק משם: 222.5 ללא חגורה.

בתקופה המדוברת הוא עדיין לא עבד במאומה על סקוואט ודדליפט למעט שרידים מימי פיתוח הגוף - והווי אומר משקלי עבודה מתחת ל-200 ק"ג. בתום התחרות שלפני שנה, הגענו ביחד לנקודה בה הוא מוכן להתמודד עם האתגר המפרך ברמת פסיכופטיות של הכנה לקרב 3 בדרך שאני מאמין בה. בחלוף כחודשיים של עבודה על טכניקה, הוא הגיע לסבב הראשון של קורטה 3X3 על פי הגירסה הירושלמית - בהתאמה ספציפית לנקודת הפתיחה השונה שלו, ובשילוב הפילוסופיה שלי בנוגע לבנץ' אונלי - והפעם בקרב 3.

תוך כדי שהכניסה המכרעת של הסקוואט עם 325 לא הצליחה, למרות שלכאורה בוכניק כבר היה בשלב הנעילה שלה, עדיין התוצאות שהוא קבע בתחרות - הן סקוואט בברכיים חשופות (315), הן בנץ' פרס (235) והן טוטאל (860), מהוות לדעתי את המשקלים הכבדים ביותר שנקבעו אי פעם בישראל בכל דיוויזיית משקל.

למען האמת התלבטתי טרם התחרות אם לא נכון להמתין עוד חצי שנה. כי נכון שנסיון תחרותי חשוב מאוד, אבל עדיין קצת יותר מעשרה חודשי עבודה הם זמן קצר מאוד, ונמצאים שם כל כך הרבה פרטים טכניים ואחרים שבכורח הזמן עדיין לא יכולתי לגשת אליהם.

רגע, הוא עבר את אושר?
אגב מה דעתך על כך ששופטים שופטים את המתחרים שלהם אבל לך אסור להיות על במת התחרות? לא קצת הזוי?

רגע, הוא עבר את אושר?
אגב מה דעתך על כך ששופטים שופטים את המתחרים שלהם אבל לך אסור להיות על במת התחרות? לא קצת הזוי?
אושר עשה 880 אבל עם ברכיות, אליהו דיבר על ברכיים חשופות, לפני מה שהבנתי.

בעזהי"ת

רגע, הוא עבר את אושר?

בנוגע לשיפוט, אני מסכים איתך שזה בעייתי ולא מתקבל על הדעת, כשאין הדבר משנה אם בפועל יעשו טעויות שיפוט או לא. מנגד, אני לא חושב שהמצב כאן מגיע מבחירה, אלא מאילוץ - זה לא שיש קופצים רבים על תפקיד השופט אלא להיפך. כשהגעתי לאולם התחרות שעתיים וקצת לפני המקצה של בוכניק, והתמקמנו לנו בנחת ביציע, חזיתי באושר סופטי יושב על כסא השופט הראשי וטורח לשפוט מתחרה אחרי מתחרה, כל מה שהרגשתי כלפיו הייתה חמלה שהוא צריך לעבור את העונש הזה.

בעזהי"ת

בנוגע לשיפוט, אני מסכים איתך שזה בעייתי ומאוד לא מתקבל על הדעת. ואין הדבר משנה אם בפועל יעשו טעויות שיפוט או לא: כל בר דעת מבין שזה צורם. מנגד, אני לא חושב שהמצב כאן מגיע מבחירה, אלא מאילוץ - זה לא שיש קופצים רבים על תפקיד השופט אלא להיפך. כשהגעתי לאולם התחרות שעתיים וקצת לפני המקצה של בוכניק, והתמקמנו לנו בנחת ביציע, חזיתי באושר סופטי יושב על כסא השופט הראשי וטורח לשפוט מתחרה אחרי מתחרה, כל מה שהרגשתי כלפיו הייתה חמלה שהוא צריך לעבור את העונש הזה.

אני דווקא חולק עליך שקשה למצוא שופטים שיתנדבו,
בכל מקרה כל הכבוד. מקווה שהוא ימשיך להתאמן ולשבור שיאי עולם , הוא פוטנציאל מאוד גדול לפי מה שסיפרת פה.
בהצלחה לו ולך!

בעזהי"ת

אני דווקא חולק עליך שקשה למצוא שופטים שיתנדבו,
בכל מקרה כל הכבוד. מקווה שהוא ימשיך להתאמן ולשבור שיאי עולם , הוא פוטנציאל מאוד גדול לפי מה שסיפרת פה.
בהצלחה לו ולך!

אני למשל התבקשתי.
התגובה שלי הייתה: בשום אופן.

בעזהי"ת

אני למשל התבקשתי.
התגובה שלי הייתה: בשום אופן.

אתה לא דוגמא בתור אחד שהפסיק להתחרות בגלל דברים כאלו ואחרים תחת האיגוד הזה.
אני בטוח שיש מספיק שיסכימו, לא צריך מדען טילים כדי לשפוט פווארליפטינג.

בעזהי"ת

אתה לא דוגמא בתור אחד שהפסיק להתחרות בגלל דברים כאלו ואחרים תחת האיגוד הזה.
אני בטוח שיש מספיק שיסכימו, לא צריך מדען טילים כדי לשפוט פווארליפטינג.

הסיבה העיקרית לאי ההסכמה שלי הייתה החובה שלי כלפי מרדכי בוכניק. עברנו ביחד דרך ארוכה, והמקום שלי באולם היה בצידו - לא על כסא השופט.
שיפוט פאוורליפטינג הוא כמובן לא עסק מסובך, אבל לטעמי הוא עסק סופר משמעם. בשביל אלה שרואים בדיוויזיות הכבדות את עיקר הפאוורליפטינג, לשבת ולהחליט האם בנץ' פרס 110 ק"ג עבר או לא, זו דרך מעולה להירדם.

בעזהי"ת

הסיבה העיקרית לאי ההסכמה שלי הייתה החובה שלי כלפי מרדכי בוכניק. עברנו ביחד דרך ארוכה, והמקום שלי באולם היה בצידו - לא על כסא השופט.
שיפוט פאוורליפטינג הוא כמובן לא עסק מסובך, אבל לטעמי הוא עסק סופר משמעם. בשביל אלה שרואים בדיוויזיות הכבדות את עיקר הפאוורליפטינג, לשבת ולהחליט האם בנץ' פרס 110 ק"ג עבר או לא, זו דרך מעולה להירדם.

צודק, בגלל זה אפשר לתת תמריצים לאלו שמסכימים.
חוצמזה אתה יכולת לשפוט את בוכניק ולהיות איתו כמו שאושר שפט את המתאמנים שלו.
לא רואה בעיה הם זה, שיעמום זה משהו אחר...

בעזהי"ת

צודק, בגלל זה אפשר לתת תמריצים לאלו שמסכימים.
חוצמזה אתה יכולת לשפוט את בוכניק ולהיות איתו כמו שאושר שפט את המתאמנים שלו.
לא רואה בעיה הם זה, שיעמום זה משהו אחר...

אני חושב שאושר עצמו, לו יכל לבחור, היה מעדיף ללוות את הספורטאים שלו כמו שליוויתי את בוכניק, וממש לא להתעסק עם שיפוט.

בד בבד, כמו שכתבתי בתחילה: הדברים נראים לא טוב מהצד, ובאותו הרגע שתהיה אופציה אחרת, כדאי מאוד לבחור בה.

בעזהי"ת

אני חושב שאושר עצמו, לו יכל לבחור, היה מעדיף ללוות את הספורטאים שלו כמו שליוויתי את בוכניק, וממש לא להתעסק עם שיפוט.

בד בבד, כמו שכתבתי בתחילה: הדברים נראים לא טוב מהצד, ובאותו הרגע שתהיה אופציה אחרת, כדאי מאוד לבחור בה.

אושר עצמו, תיכנן להתחרות ולא התחרה.
אם היה מתחרה, אתה רוצה להגיד לי שלא היו מוצאים שופט?

בעזהי"ת

אני מסכים שיש כאן קצת תיאטרון אבסורד, והנקודה שאתה מעלה כאן מדגישה אותו. מנגד כאשר כתבתי: דברים נעשים כאן גם מאילוצים ולא רק מבחירה.

אם היה מתחרה, עדיין היה שופט בקטגוריות נשים, כמו בדצמבר.
הלוואי שאושר יכל להיות איתי בחימום ובין ההרמות, אבל יש אילוצים.

אם היה מתחרה, עדיין היה שופט בקטגוריות נשים, כמו בדצמבר.
הלוואי שאושר יכל להיות איתי בחימום ובין ההרמות, אבל יש אילוצים.

עם מה שהולך פה בפורום אני בטוח שמר אדטו יכול למצוא עוד שופטים חוץ מאושר. לא תשכנעו אותי אחרת.

מזל שיש מישהו שאומר את זה.
מעבר לעובדה שאני עושה זאת בהתנדבות מלאה (ובאהבה גדולה),
לעומת השופטים האחרים שמקבלים מאות שקלים עבור יום העבודה הזה.

מזל שיש מישהו שאומר את זה.
מעבר לעובדה שאני עושה זאת בהתנדבות מלאה (ובאהבה גדולה),
לעומת השופטים האחרים שמקבלים מאות שקלים עבור יום העבודה הזה.

מגיע לך אות גבורה לדעתי , כל הכבוד .

@SmokingSnake אם אפשר את דעתך בבקשה. לפי מה שאני יודע למוט אסור לרדת אחרי שהוא עולה ולפני פקודה משופט.

אם השאלה היא מה הייתי נותן אם הייתי שופט את ההרמה- התשובה היא אדום

בכל מקרה יש 3 שופטים מסיבה בתחרות, גם אחד טועה יש עוד 2

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית