הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון רייג'

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
כמה שאלות שמעניינות אותי:
1.איך אתם נכנסים לרייג'? כן ראיתי סרטונים עם הכאפות וכו' אבל מה חוץ מזה?
2.אתם משתמשים ברייג' כל פעם כשיש משקל שהולך להיות מתאגר עבורכם או ששומרים אותו רק לבדיקת סינגלים פעם בכמה חודשים?
3. זה באמת יכול לעשות הבדל בין הרמה מוצלחת לכשל?
4. איזה שירים אתם ממליצים להעלאת הרייג'? אני שומע מטאל עוד לפני שהתחלתי להתאמן אגל יש שירים מסויימים שממש עושים את זה כמו נגיד Disturbed- Haunted, יש לכם עוד דוגמאות לשירים לא חרושים? כי צריך קצת לחדש פלייליסט.
5. אתם לא מרגישים שהרייג' יכול להוציא מריכוז ולהשפיע לרעה על ההרמה?

אני חושב שיש להשתמש ברייג' רק בזמנים מסוימים. יש אנשים שלא משתמשים ברייג' בכלל ויש אנשים שנכנסים לרייג' לפני כל סט.
לדעתי יש להשתמש ברייג' רק שאתה מנסה לשבור שיאים ובכל סט אחר יש להיכנס מרוכז כולך בהרמה אך תוך כדי צלול כדי שתוכל לחשוב על הטכניקה שלך תוך כדי. אני נכנס לרייג' בכך שאני מדקלם לעצמי איזה משפט בראש כמו '' זה קל'' ומתחיל להרגיש את האדרנלין לאט לאט. רייג' יכול לגרום לך להוציא את כל מה שיש לך אבל הוא יכול לגרום לשבירה של הטכניקה לכן זה לא מומלץ לאנשים עם טכניקה לא משהו. כמו כן אנשים שונים נכנסים לרייג' עם שירים שונים וסוגי שירים שונים פשוט תמצא משהו שגורם לך להיכנס לטראנס הזה.

הרבה זמן רציתי להתייחס לזה פה... *מציין את דעתי האישית בלבד* עוזר לא עוזר זה לא העניין פה. אני רואה גם במכון וגם פה בסרטונים את הכאפות הצעקות וכל הטקסים למינהם, אני חושב שזה ברברי ומגוחך. ובנוסף זה מפריע ואף מרתיע הרבה ממתאמני המכון (אם מדובר על מכון שהוא יעודי להרמת משקולות\פווארליפטינג ולא מכיל אוכלוסיה רב-גונית כמו במכון כושר סטנדרטי), ואני אישית מעריך הרבה יותר אדם שבזמן אימון מתעסק בשלו ומתאמן בשיא השקט והריכוז ומשם שואב את האנרגיה ולא מכל הרעשים והכאפות שמזכירים סצינות פעולה בקינג קונג.

• פותח/ת השרשור
הרבה זמן רציתי להתייחס לזה פה... *מציין את דעתי האישית בלבד* עוזר לא עוזר זה לא העניין פה. אני רואה גם במכון וגם פה בסרטונים את הכאפות הצעקות וכל הטקסים למינהם, אני חושב שזה ברברי ומגוחך. ובנוסף זה מפריע ואף מרתיע הרבה ממתאמני המכון (אם מדובר על מכון שהוא יעודי להרמת משקולות\פווארליפטינג ולא מכיל אוכלוסיה רב-גונית כמו במכון כושר סטנדרטי), ואני אישית מעריך הרבה יותר אדם שבזמן אימון מתעסק בשלו ומתאמן בשיא השקט והריכוז ומשם שואב את האנרגיה ולא מכל הרעשים והכאפות שמזכירים סצינות פעולה בקינג קונג.
כמו דן גרין נגיד, לא ראיתי אותו עושה אף אחד מהדברים שציינת.

1.איך אתם נכנסים לרייג'? כן ראיתי סרטונים עם הכאפות וכו' אבל מה חוץ מזה?

2.אתם משתמשים ברייג' כל פעם כשיש משקל שהולך להיות מתאגר עבורכם או ששומרים אותו רק לבדיקת סינגלים פעם בכמה חודשים?

3. זה באמת יכול לעשות הבדל בין הרמה מוצלחת לכשל?

5. אתם לא מרגישים שהרייג' יכול להוציא מריכוז ולהשפיע לרעה על ההרמה?

נושא חשוב.
כמו שאמרו, הרבה אנשים צורחים ונכנסים לטירוף מוחלט ולא תמיד זה בתחרויות לפעמים זה גם בחדר כושר השכונתי..
דעתי האישית היא שזה מיותר, לגמרי.
אני לא אומר שלא צריך לגייס רייג', אבל צריכים ללמוד איך לעשות את זה.
הבעיה ברייג' גבוה בכל פעם, היא הפגיעה בטכניקה ועד כמה ש RM1 פוגע בטכניקה השימוש ברייג' מעיף את זה לגמרי מהראש וזה מתכון לא טוב לפציעה או הרגל מגונה.

בתחרויות זה כמעט בלתי נמנע ואפשר להבין, אבל אני אישית משתדל להימנע מזה כמה שאפשר ולהיכנס בראש שקט ומרוכז.
זה שווה ערך מבחינתי למי שצורח בכל חזרה בלחיצת חזה כמו גורילה מיוחמת שכל המכון צריך לשמוע אותו מוציא אוויר בזמן הלחיצה.

רייג' זה לא בהכרח כאפות וצעקות.
אני מגדיר את זה כמיקוד במה שאתה הולך לעשות בעוד כמה דקות עם המוט. הריכוז והניתוק מכל דבר אחר. המנטליות.

באופן כללי, רייג' קיצוני מדי ו/או באופן קבוע, יכול סתם לעייף את מערכת העצבים ולאבד מהיתרון שלו.
אני אישית נכנס ל"מוד" כזה רק בסוף סבב / משקלי שיא.
זה בערך כמו שימוש בpre workout: יש את אלה שלוקחים פעם בחודש, ויש את אלה שלוקחים כל אימון.

• פותח/ת השרשור
כן פגיעה בטכניקה זה באמת משהו שקורה הרבה ברייג'. אבל עם כל הטענות נגד, יש הרבה מתחרים ברמה עולמית שכן עושים את כל ההצגה הזאת כמו Zahir Kudryanov, אדי הול ועוד הרבה. מי לא ראה את אדי בועט בכיסאות לפני שהוא מושך את השיא שלו בדדליפט...

כן פגיעה בטכניקה זה באמת משהו שקורה הרבה ברייג'. אבל עם כל הטענות נגד, יש הרבה מתחרים ברמה עולמית שכן עושים את כל ההצגה הזאת כמו Zahir Kudryanov, אדי הול ועוד הרבה. מי לא ראה את אדי בועט בכיסאות לפני שהוא מושך את השיא שלו בדדליפט...
אתה מדבר פה על אנשים שזאת הפרנסה שלהם, השואו הוא חלק מכל הבאז שהם יוצרים גם מחוץ לבמה.
ובכלל, ברמות האלה.. לא משהו שאפשר להשוות אל הרוב הממוצע של המתאמנים

אני מחזק את הטענה פה שאמרו, אני מאד בעד לשמור את הרייג' לרגעי השיא האמיתיים. רייג' צריך להיות בשימוש רק כשאתה באמת חייב אותו, וגם אותו אני ממתן. לצורך העניין אימון של סוף בלוק נפח אצלי יכול להיראות ככה:
סט ראשון - רגוע, אולי מוזיקה
סט שני - מתחיל להיכנס לרייג' מתון מאד של ה"הליכת אריה" שאני אוהב לעשות מול המוט, ואם הסט הראשון עלה מספיק טוב גם את זה אני לא אעשה.
סט שלישי - יכול להיות כאפות לעצמי ברגליים
סט רביעי - אמוניה/כאפות ממישהו
סט חמישי - כניסה מנטלית חזקה עם כאפות ו/או אמוניה או מה שלא יהיה

המטרה צריכה תמיד להיות להשתמש במינימום האמצעים הנדרש כדי לבצע את ההרמה.
לגבי איך להיכנס לרייג' - לכל אחד יש את השיטות שלו אתה פשוט לומד את זה עם הזמן. תמצא מה עוזר לך להתרכז מאד במוט ורצוי להתעצבן עליו גם

• פותח/ת השרשור
ההרמות הכי כבדות שלי באו לאחר שקט מוחלט בראש, תוך כדי תרגול נשימה וסימולציה מחשבתית איך אני מרים את המשקל
מצד שני אני לא רואה את עצמי מוותר על מטאל באימון. השאלה אם צריך את הרייג' אבל לעשות את זה תוך כדי שקט בלי צעקות וכאפות אבל עם מחשבות שיעלו את הכעס ולהפוצץ על המוט או להיות בשקט ורוגע מוחלט כאילו אתה הולך להרים 60 קילו ולא 200...

אומנם זה תלוי בתרגילים ובטח משתנה מפה לשם מאדם לאדם אבל לדעתי איבוד הטכניקה לא שווה את הרייג'. סיכון גבוהה מידי לפציעה

מצד שני אני לא רואה את עצמי מוותר על מטאל באימון. השאלה אם צריך את הרייג' אבל לעשות את זה תוך כדי שקט בלי צעקות וכאפות אבל עם מחשבות שיעלו את הכעס ולהפוצץ על המוט או להיות בשקט ורוגע מוחלט כאילו אתה הולך להרים 60 קילו ולא 200...
אצלי רייג' רב מידי הורס. אני מאלה שצריכים ריכוז עצמי וסידור נשימה. רייג' מטאלי סביר תמיד טוב עבורי, ואני נעזר בו מידי פעם. אך כשזה מגיע ל-PR's אני עובד אחרת

רייג יכול לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון.
למשל באימון סינגלים בסקוואט לפני כמה שבועות נכנסתי למשקל שיא לא מרוכזת ולא ברייג טוב, ונכשלתי. בפעם השניה שנכנסתי למשקל הזה (אחרי כמה דקות) הייתי הרבה יותר מרוכזת וכבר הייתי עצבנית על המשקל הזה, הייתי במנטליות הרבה יותר טובה והצלחתי.

מצד שני להשתמש בו יותר מידי שוחק אותך, זה משהו שלמדתי על עצמי בהכנה האחרונה

אני מקבל רייג' כשמישהו זורק עלי רימון ואני בא ללכת הצידה ואני קולט שההוא כבר מוציא סנייפר והבן כלבה בקבוצה שלי לא מפנה מקום ותוקע אותי ואני מת וזורק את השלט מהחלון

אני מחזק את הטענה פה שאמרו, אני מאד בעד לשמור את הרייג' לרגעי השיא האמיתיים. רייג' צריך להיות בשימוש רק כשאתה באמת חייב אותו, וגם אותו אני ממתן. לצורך העניין אימון של סוף בלוק נפח אצלי יכול להיראות ככה:
סט ראשון - רגוע, אולי מוזיקה
סט שני - מתחיל להיכנס לרייג' מתון מאד של ה"הליכת אריה" שאני אוהב לעשות מול המוט, ואם הסט הראשון עלה מספיק טוב גם את זה אני לא אעשה.
סט שלישי - יכול להיות כאפות לעצמי ברגליים
סט רביעי - אמוניה/כאפות ממישהו
סט חמישי - כניסה מנטלית חזקה עם כאפות ו/או אמוניה או מה שלא יהיה

המטרה צריכה תמיד להיות להשתמש במינימום האמצעים הנדרש כדי לבצע את ההרמה.
לגבי איך להיכנס לרייג' - לכל אחד יש את השיטות שלו אתה פשוט לומד את זה עם הזמן. תמצא מה עוזר לך להתרכז מאד במוט ורצוי להתעצבן עליו גם
מחזק את מה שנכתב פה.
זו בדיוק הגישה שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית