הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוניברסיטה ובגרות

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך
אוניברסיטה ובגרות זה משהו שלא יביאו אותך רחוק בחיים.
צודק ב-1000%!
"רק להאמין בעצמך יביא אותך רחוק! שום בגרות ושום אוניברסיטה, רק אמונה בעצמך" - חיים "בום תכל'ס" כהן, ד"ר מוטיבציה ודונלד טראמפ הישראלי.

צודק ב-1000%!
"רק להאמין בעצמך יביא אותך רחוק! שום בגרות ושום אוניברסיטה, רק אמונה בעצמך" - חיים "בום תכל'ס" כהן, ד"ר מוטיבציה ודונלד טראמפ הישראלי.
תואר זה OVERRATED, אם אתה לא רופא/מהנדס/פיזיקאי/ביולוג(נגזרותיהם(רפואת נפש גם) ואולי גם כימאי) רוב הסיכויים שהתואר שלך מיותר

תואר זה OVERRATED, אם אתה לא רופא/מהנדס/פיזיקאי/ביולוג(נגזרותיהם(רפואת נפש גם) ואולי גם כימאי) רוב הסיכויים שהתואר שלך מיותר
בוא נתחיל מזה שנתת פה המון מקצועות והרבה ממי שלומד באונ' לומד את אחד מהמקצועות האלה, אז כבר הטיעון שלכם לא שווה הרבה.

בכל מקרה, אני לא טענתי שזו הדרך היחידה אבל זה בהחלט עוזר, בטח כשמדובר בתואר נורמלי. אני לא חושב שתואר במקצוע מוזר שאין לו שום ביקוש עוזר, אבל תואר במקצועות נורמליים בהחלט עוזר ומקדם אותך בחיים.

אתה משווה בן גוריון לטכניון ?

אולי תספר לי אתה, ילד בתיכון שמעולם לא חווה לימודים אקדמיים, לא התקבל עוד לאף מוסד לימודים אקדמי, וכל מה שהוא יודע מגיע מדבריהם של אחרים בנושא, למה אי אפשר להשוות בין בן גוריון לטכניון?

אולי תספר לי אתה, ילד בתיכון שמעולם לא חווה לימודים אקדמיים, לא התקבל עוד לאף מוסד לימודים אקדמי, וכל מה שהוא יודע מגיע מדבריהם של אחרים בנושא, למה אי אפשר להשוות בין בן גוריון לטכניון?
אפשר להשוות, לוקח מבחנים ומטלות של אינפי ולינארית משניהם ומשווה מה יותר שואתי לפתור.

צודק ב-1000%!

אני לא אוהד גדול שלו, אבל הבן אדם הזה יודע לשווק את עצמו ולמכור את המוצרים שלו, לפי מה שבדקתי הוא עושה הרבה כסף בתור עצמאי.
סתם כדי לקבל פרופורציות, אתה יכול לראות שרוב המיליונרים והמיליארדרים הגיעו ללא תעודות, הגשימו את עצמם ואת הרצונות שלהם, לעומת רוב האנשים שיש להם תואר ועובדים בשביל הבוס שלהם שבסופו של דבר מגלגל עליהם ימבה של כסף.
זאת דעתי.

מאוד תלוי בבן אדם. יש אנשים שבהחלט יוכלו להצליח יותר ללא לימודים.
מנגד עבור הרבה אחרים לימודים אקדמיים יאפשרו יכולת השתכרות גבוהה יותר

@FuriousLift אל תסתכל על הקצוות על כל אחד שהצליח בלי השכלה תוכל למצוא כאלה שעובדים בשכר מינימום.

עבודה כעצמאי לא מתאימה לאופי של כל אחד

נערך לאחרונה:
אני לא אוהד גדול שלו, אבל הבן אדם הזה יודע לשווק את עצמו ולמכור את המוצרים שלו, לפי מה שבדקתי הוא עושה הרבה כסף בתור עצמאי.
סתם כדי לקבל פרופורציות, אתה יכול לראות שרוב המיליונרים והמיליארדרים הגיעו ללא תעודות, הגשימו את עצמם ואת הרצונות שלהם, לעומת רוב האנשים שיש להם תואר ועובדים בשביל הבוס שלהם שבסופו של דבר מגלגל עליהם ימבה של כסף.
זאת דעתי.
אה סבבה, אתה מסיק מסקנות יפה. קח מקרה קיצון ותקבע לפיו עובדות. אם סטיב ג'ובס וביל גייטס לא עשו תואר ועשו מלא כסף והצליחו, זה בטח אומר שתואר זה מיותר ולא מקדם אותך בחיים.

אפשר להשוות, לוקח מבחנים ומטלות של אינפי ולינארית משניהם ומשווה מה יותר שואתי לפתור.

למי שלא למד אינפי או חדו"א שניהם יראו כמו סינית. בטח שבד"כ גם עבור מי שכן למד זה נראה כמו סינית.

וברצינות - צריך לשפוט כל קורס בנפרד כי בסופו של דבר המרצים האחראיים עושים מה שבא להם בד"כ. אינפי ואלגברה (של כל מי שלא מתמטיקה) אלה קורסי שירות עם מעט מאוד משמעות בתואר ובמקצוע, הרמה בהם לא מעידה על כלום. וממה שאני שמעתי, בבן גוריון עושים קטעים מסריחים כדי להכשיל במבחנים, להוריד את הממוצע ו"להעלות את הרמה". מצד שני, גם בטכניון יש את זה, אז קשה להגיד...

@FuriousLift לא כולם רוצים לקחת את הסיכון של להיות עצמאי בשביל להיות מיליונרים. רוב האנשים מסתפקים בעו"ש ממוצע, בטחון תעסוקתי ושקט נפשי. חוץ מזה, שיש עוד סוגים של רצונות והגשמות עצמיות חוץ מלעשות בוכטות. תן ביקור פעם באיזו פקולטה למתמטיקה/כימיה/פיזיקה וכו' ותשאל מי הלך ללמוד תואר בשביל להשיג את הוילה בקיסריה.

• פותח/ת השרשור
סמנתי באדום את השטויות
זה יותר מחצי מהתארים מה שהבאת מה שנשאר זה רק המקצועות האומניים מין הסתם אין שמה כסף......
זאת דעתי.
איך בדקת כמה כסף הוא מביא
ואיך הגעת למסקנה המופלאה שרוב המיליארדרים והמיליונרים בלי תעודות????
רוב המליונרים והמיליארדרים ועוד איך אם תארים ויותר מזה יחס המליונרים בלי שהשיגו את הכסף לבד שואף ל0% של כאלה בלי תעודות
אה סבבה, אתה מסיק מסקנות יפה. קח מקרה קיצון ותקבע לפיו עובדות. אם סטיב ג'ובס וביל גייטס לא עשו תואר ועשו מלא כסף והצליחו, זה בטח אומר שתואר זה מיותר ולא מקדם אותך בחיים.
א. שניהם למדו באוניברסיטאות מאוד טובות
ב. סטיב גובס פרש כי לא היה לו כסף אבל הוא המשיך ללכת להרצאות
ג. ביל גייטס היה באוורווד פרש אחרי שנתיים כדי לפתוח את מיקרוסופט
למי שלא למד אינפי או חדו"א שניהם יראו כמו סינית. בטח שבד"כ גם עבור מי שכן למד זה נראה כמו סינית.

וברצינות - צריך לשפוט כל קורס בנפרד כי בסופו של דבר המרצים האחראיים עושים מה שבא להם בד"כ. אינפי ואלגברה (של כל מי שלא מתמטיקה) אלה קורסי שירות עם מעט מאוד משמעות בתואר ובמקצוע, הרמה בהם לא מעידה על כלום. וממה שאני שמעתי, בבן גוריון עושים קטעים מסריחים כדי להכשיל במבחנים, להוריד את הממוצע ו"להעלות את הרמה". מצד שני, גם בטכניון יש את זה, אז קשה להגיד...

@FuriousLift לא כולם רוצים לקחת את הסיכון של להיות עצמאי בשביל להיות מיליונרים. רוב האנשים מסתפקים בעו"ש ממוצע, בטחון תעסוקתי ושקט נפשי. חוץ מזה, שיש עוד סוגים של רצונות והגשמות עצמיות חוץ מלעשות בוכטות. תן ביקור פעם באיזו פקולטה למתמטיקה/כימיה/פיזיקה וכו' ותשאל מי הלך ללמוד תואר בשביל להשיג את הוילה בקיסריה.
יותר סיכוי שמישהו עם תואר יהיה מיליונר מאשר אחד בלי

סמנתי באדום את השטויות

זה יותר מחצי מהתארים מה שהבאת מה שנשאר זה רק המקצועות האומניים מין הסתם אין שמה כסף......

איך בדקת כמה כסף הוא מביא
ואיך הגעת למסקנה המופלאה שרוב המיליארדרים והמיליונרים בלי תעודות????
רוב המליונרים והמיליארדרים ועוד איך אם תארים ויותר מזה יחס המליונרים בלי שהשיגו את הכסף לבד שואף ל0% של כאלה בלי תעודות

א. שניהם למדו באוניברסיטאות מאוד טובות
ב. סטיב גובס פרש כי לא היה לו כסף אבל הוא המשיך ללכת להרצאות
ג. ביל גייטס היה באוורווד פרש אחרי שנתיים כדי לפתוח את מיקרוסופט
לא באמת אכפת לי, זה סתם מה שאני שומע מאנשים כאלה שמזי*נים את השכל על כמה תואר/בגרויות זה לא חשוב (זה תמיד בא מכאלה שלא הלך להם טוב בבית ספר). הם בטוחים שאם מישהו לא עשה תואר והוא מצליח אז הם (וכולם) גם יכולים ותואר זה מיותר (מה שמסביר למה בבית ספר הלך להם פחות טוב).

וואו חחחחחחח you mad bruh
אני מניח שאתה באוניברסיטת בן גוריון?
חוץ מזה, התכוונתי שתנאי הקבלה לטכניון הרבה יותר קשים. Calm your tits

יותר סיכוי שמישהו עם תואר יהיה מיליונר מאשר אחד בלי
ולמי יש יותר סיכוי להיות מיליארדר?
אתה אומר את זה כאילו בתארים שהבאתי יש כסף, לפחות בארץ בביולוגיה/פיזיקה/רפואה/הנדסה הכסף לא בשמיים, אתה לא תהיה מזה מיליונר בלי סטארטאפ ואתה לא חייב את התארים בשביל סטארטאפ.

אתה אומר את זה כאילו בתארים שהבאתי יש כסף, לפחות בארץ בביולוגיה/פיזיקה/רפואה/הנדסה הכסף לא בשמיים, אתה לא תהיה מזה מיליונר בלי סטארטאפ ואתה לא חייב את התארים בשביל סטארטאפ.
לזה עם התואר

• פותח/ת השרשור

אני לא יודע באיזה עולם אתה חי שאנשים בלי תואר הם המצליחים יותר...
כמובן שלמי שיש תואר יש יותר סיכוי להיות מיליארדר
איזה סטארטאפ אפשר לפתוח עם ידע של 5 יח מתמטיקה ואנגלית או שאתה בונה על לפתוח סטארטאפ של ספינרים?

כסף התחלתי בהנדסה זה 20 (לפחות לחשמל ותוכנה)...
וכמה אתה מגדיר מיליונר?

לזה עם התואר
לשליש מהמיליארדים אין תואר
אני מוכן להתערב ששליש נוסף רכש את התואר שלו בכסף ולא בלימודים
אני לא יודע באיזה עולם אתה חי שאנשים בלי תואר הם המצליחים יותר...
כמובן שלמי שיש תואר יש יותר סיכוי להיות מיליארדר
איזה סטארטאפ אפשר לפתוח עם ידע של 5 יח מתמטיקה ואנגלית או שאתה בונה על לפתוח סטארטאפ של ספינרים?

כסף התחלתי בהנדסה זה 20 (לפחות לחשמל ותוכנה)...
וכמה אתה מגדיר מיליונר?
השאלה היא באיזה עולם אתה חי שבעלי תואר מצליחים יותר, תואר לא נועד לעשות אותך עשיר, תואר נועד לשמר את המוסד הרקוב של האקדמיה.
תראה מה כתבתי למעלה ליהב, אם השעה היתה יותר מוקדמת הייתי חוקר אץ זה יותר לעומק.
כסף בהתחלה בהנדסה זה 10 אלף ושאף אחד לא יבלבל לך תמוח שזה יותר.
ומיליונר זה לא אדם שעשה מיליון דולר, למיטב זכרוני אמורה להיות הגדרה מדויקת אבל אם לנחש סתם אז זה מישהו שעשה לפחות 100m$+

לשליש מהמיליארדים אין תואר
אני מוכן להתערב ששליש נוסף רכש את התואר שלו בכסף ולא בלימודים

השאלה היא באיזה עולם אתה חי שבעלי תואר מצליחים יותר, תואר לא נועד לעשות אותך עשיר, תואר נועד לשמר את המוסד הרקוב של האקדמיה.
תראה מה כתבתי למעלה ליהב, אם השעה היתה יותר מוקדמת הייתי חוקר אץ זה יותר לעומק.
כסף בהתחלה בהנדסה זה 10 אלף ושאף אחד לא יבלבל לך תמוח שזה יותר.
ומיליונר זה לא אדם שעשה מיליון דולר, למיטב זכרוני אמורה להיות הגדרה מדויקת אבל אם לנחש סתם אז זה מישהו שעשה לפחות 100m$+
אתה מבין שאף אחד לא עושה תואר כדי להיות מיליארדר, נכון? אף אחד לא בונה על זה.

חוץ מזה, לפי מה שהבנתי, גם אתה עושה תואר, לא?

אתה מבין שאף אחד לא עושה תואר כדי להיות מיליארדר, נכון? אף אחד לא בונה על זה.

חוץ מזה, לפי מה שהבנתי, גם אתה עושה תואר, לא?
ברור שאף אחד לא עושה תואר בשביל להיות מיליארדר, רוב האנשים עושים תואר בשביל עבודה כשכירים שזה טמטום ברוב המקרים.

תואר צריך לעשות בשביל ידע והרחבת אופקים, רוב האנשים שיסיימו תואר לא יזכרו בכלל מה הם למדו ואיך להשתמש בזה, תשאל מראייני עבודה כמה אנשים יכולים לספר על הקורסים האהובים עליהם בתואר.

ואני כרגע מחשב מסלול מחדש, התחלתי תואר בפתוחה וכרגע אני מנסה למצוא אפסילון עבורו הפונקציה של החיים שלי לא שואפת להתאבדות בסביבת דלתא של איקס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית