הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוניברסיטה ובגרות

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
לשליש מהמיליארדים אין תואר
אני מוכן להתערב ששליש נוסף רכש את התואר שלו בכסף ולא בלימודים

השאלה היא באיזה עולם אתה חי שבעלי תואר מצליחים יותר, תואר לא נועד לעשות אותך עשיר, תואר נועד לשמר את המוסד הרקוב של האקדמיה.
תראה מה כתבתי למעלה ליהב, אם השעה היתה יותר מוקדמת הייתי חוקר אץ זה יותר לעומק.
כסף בהתחלה בהנדסה זה 10 אלף ושאף אחד לא יבלבל לך תמוח שזה יותר.
ומיליונר זה לא אדם שעשה מיליון דולר, למיטב זכרוני אמורה להיות הגדרה מדויקת אבל אם לנחש סתם אז זה מישהו שעשה לפחות 100m$+
אפשר לדעת בן כמה אתה?
  • מיליונר: אדם שהונו הכולל הגיע למיליון דולר אמריקני (דולר הוא המטבע המקובל להתייחסות בינלאומית לעושר). בנק ההשקעות "מריל לינץ'" מוסיף סייגים להגדרה. מריל לינץ' נוהג להוציא מדי שנה מסמך המכונה "דו"ח העושר העולמי"[2] ועל-פי דו"ח זה, "מיליונר" הוא בעל מיליון דולר נזילים, שאינם כוללים השקעות בנכסים ושהון זה אינו כולל התחייבויות.
  • מולטי-מיליונר: אדם שהונו כולל מיליונים רבים של דולרים. על-פי ההגדרה של מריל לינץ', "מולטי מיליונר" הוא אדם שברשותו לפחות 30 מיליון דולרג
אני מכיר די הרבה מיונרים לפי ההגדרה וגם גם כמה מולטי לכל המולטי ללא יוצא מין הכלל יש תואר
ל90% מהמילונרים שאני מכיר גם יש תואר ואם אין להם אז זה כסף של ההורים (שלהם דרך אגב כן יש תואר)
אני חייב להבין מי אתה חושב מוציא אקזיטים אתה מבין שאפילו וויז שאזם וכל אפליקציה בנויה על אלגוריתמים שהרמה שלהם הרבה מעל 5 יחידות מתמטיקה...

ואני לא יודע מאיפה הפלצת את הנתון על השליש

ברור שאף אחד לא עושה תואר בשביל להיות מיליארדר, רוב האנשים עושים תואר בשביל עבודה כשכירים שזה טמטום ברוב המקרים.

תואר צריך לעשות בשביל ידע והרחבת אופקים, רוב האנשים שיסיימו תואר לא יזכרו בכלל מה הם למדו ואיך להשתמש בזה, תשאל מראייני עבודה כמה אנשים יכולים לספר על הקורסים האהובים עליהם בתואר.
תואר לא מהווה יתרון בקבלה לעבודה (בהנחה שהוא רלוונטי כמובן)?

אתה רוצה להגיד לי שאם אני ועוד אחד מתראיינים לעבודה כמתכנתים, הכל אצלינו זהה אבל לי יש תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה, לא יקחו אותי?

חוץ מזה, עוד לא ענית לי, בשביל מה אתה עושה תואר? אתה מתכוון להמשיך בדרך האקדמית ולפתח קריירה שם?

• פותח/ת השרשור
ברור שאף אחד לא עושה תואר בשביל להיות מיליארדר, רוב האנשים עושים תואר בשביל עבודה כשכירים שזה טמטום ברוב המקרים.

תואר צריך לעשות בשביל ידע והרחבת אופקים, רוב האנשים שיסיימו תואר לא יזכרו בכלל מה הם למדו ואיך להשתמש בזה, תשאל מראייני עבודה כמה אנשים יכולים לספר על הקורסים האהובים עליהם בתואר.

ואני כרגע מחשב מסלול מחדש, התחלתי תואר בפתוחה וכרגע אני מנסה למצוא אפסילון עבורו הפונקציה של החיים שלי לא שואפת להתאבדות בסביבת דלתא של איקס.
בלי תואר מאיפה יהיה לך את הידע להיות מילארדר
דרך אגב הרגע בדקתי רק את ה 10 הכי עשירים בעולם 9 מהם התחילו תארים (חלק סיימו חלק פרשו כי בזמן התואר הם כבר התחילו את החברה שלהם)

נ.ב האחרון הוא הבעלים של זארה(היחיד ברשימה מ 2014)

אתה רוצה להגיד לי שאם אני ועוד אחד מתראיינים לעבודה כמתכנתים, הכל אצלינו זהה אבל לי יש תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה, לא יקחו אותי?

חוץ מזה, עוד לא ענית לי, בשביל מה אתה עושה תואר? אתה מתכוון להמשיך בדרך האקדמית ולפתח קריירה שם?
נראה לי הוא סתם ממורמר

אפשר לדעת בן כמה אתה?
  • מיליונר: אדם שהונו הכולל הגיע למיליון דולר אמריקני (דולר הוא המטבע המקובל להתייחסות בינלאומית לעושר). בנק ההשקעות "מריל לינץ'" מוסיף סייגים להגדרה. מריל לינץ' נוהג להוציא מדי שנה מסמך המכונה "דו"ח העושר העולמי"[2] ועל-פי דו"ח זה, "מיליונר" הוא בעל מיליון דולר נזילים, שאינם כוללים השקעות בנכסים ושהון זה אינו כולל התחייבויות.
  • מולטי-מיליונר: אדם שהונו כולל מיליונים רבים של דולרים. על-פי ההגדרה של מריל לינץ', "מולטי מיליונר" הוא אדם שברשותו לפחות 30 מיליון דולרג
אני מכיר די הרבה מיונרים לפי ההגדרה וגם גם כמה מולטי לכל המולטי ללא יוצא מין הכלל יש תואר
ל90% מהמילונרים שאני מכיר גם יש תואר ואם אין להם אז זה כסף של ההורים (שלהם דרך אגב כן יש תואר)
אני חייב להבין מי אתה חושב מוציא אקזיטים אתה מבין שאפילו וויז שאזם וכל אפליקציה בנויה על אלגוריתמים שהרמה שלהם הרבה מעל 5 יחידות מתמטיקה...

ואני לא יודע מאיפה הפלצת את הנתון על השליש
טוב זה ממש מוריד מהערך של להיות מיליונר, אולי ייחסתי את המולטי מיליונר למיליונר לא שזה כזה משמעותי לדיון כי לפי ההגדרה הזאת ההורים שלי מיליונרים ואני מסודר בחיים.
אה כן ויש להם תארים, והם לא עשו איתם כלום חוץ מלבזבז 4-6 שנים מהחיים שלהם.
אתה לא חייב לכתוב אלגוריתמים מטורפים בשביל סטארטאפ, אתה צריך רעיון טוב, חזון ויכולת ניהול טובה.
וגם אני מכיר לא מעט מיליונרים ומולטי מיליונר אחד לפחות, והוא לא עשה עם הץואר שלו כלום ואני דיי בטוח שהוא פשוט קנה אותו.

הנתון מכתבה של כלכליסט, לרוב הם מספיק אמינים בקטעים האלו.

ואתה בעצמך אומר שהם לא סיימו אותם, ידע זה נהדר, תעודה של תואר זה לא הכרחי.

בימינו בתחומים כמו תכנות הוא לא מספיק בשביל עבודה טובה וצריך ניסיון או ידע מעשי

אבל ההשוואה שלך שגויה, קח אותך בוגר תואר וקח אדם שיש לו 3 שנים ניסיון בפיתוח ללא תואר, הוא יקבל את המשרה ברוב המקרים.

עשיתי תואר מהמון סיבות טפשיות, אם כי כן עניין אותי להכנס לאקדמיה ולעסוק במחקר אבל נשרף לי המוח מזה בינתיים... נראה אם אמשיך ואיך שנה הבאה יש לי את הקיץ לחשוב.
נראה לי הוא סתם ממורמר
בוא תספר לי איך נהנת לסיים תואר וזה הכניס אותך אוטומטית לעבודה ועכשיו אתה מיליונר

• פותח/ת השרשור
טוב זה ממש מוריד מהערך של להיות מיליונר, אולי ייחסתי את המולטי מיליונר למיליונר לא שזה כזה משמעותי לדיון כי לפי ההגדרה הזאת ההורים שלי מיליונרים ואני מסודר בחיים.
אה כן ויש להם תארים, והם לא עשו איתם כלום חוץ מלבזבז 4-6 שנים מהחיים שלהם.
אתה לא חייב לכתוב אלגוריתמים מטורפים בשביל סטארטאפ, אתה צריך רעיון טוב, חזון ויכולת ניהול טובה.
וגם אני מכיר לא מעט מיליונרים ומולטי מיליונר אחד לפחות, והוא לא עשה עם הץואר שלו כלום ואני דיי בטוח שהוא פשוט קנה אותו.

הנתון מכתבה של כלכליסט, לרוב הם מספיק אמינים בקטעים האלו.

ואתה בעצמך אומר שהם לא סיימו אותם, ידע זה נהדר, תעודה של תואר זה לא הכרחי.

בימינו בתחומים כמו תכנות הוא לא מספיק בשביל עבודה טובה וצריך ניסיון או ידע מעשי

אבל ההשוואה שלך שגויה, קח אותך בוגר תואר וקח אדם שיש לו 3 שנים ניסיון בפיתוח ללא תואר, הוא יקבל את המשרה ברוב המקרים.

עשיתי תואר מהמון סיבות טפשיות, אם כי כן עניין אותי להכנס לאקדמיה ולעסוק במחקר אבל נשרף לי המוח מזה בינתיים... נראה אם אמשיך ואיך שנה הבאה יש לי את הקיץ לחשוב.

בוא תספר לי איך נהנת לסיים תואר וזה הכניס אותך אוטומטית לעבודה ועכשיו אתה מיליונר
אתה חי בסרט שהוא יקבל את המשרה אני אומר לך כי אני עובד עם אנשים כאלה ברור שאם זה חבר מביא חבר זה משהו אחר אםץבל אם לפי קורות חיים זה עם התואר יקח בהליכה (אם זה תואר ממקום נחשב)
ברור שעבודה לא תעשה אותך מיליונר אתה עושה את זה בשביל הידע איך אתה מתכוון להשיג ידע טוב בלי תואר?

לא באמת אכפת לי, זה סתם מה שאני שומע מאנשים כאלה שמזי*נים את השכל על כמה תואר/בגרויות זה לא חשוב (זה תמיד בא מכאלה שלא הלך להם טוב בבית ספר). הם בטוחים שאם מישהו לא עשה תואר והוא מצליח אז הם (וכולם) גם יכולים ותואר זה מיותר (מה שמסביר למה בבית ספר הלך להם פחות טוב).

עובדה שלא.
התעודת בגרות שלי עם ציונים מאוד טובים, סביר להניח שאתה ילדון בכיתה י"א שמחר ניגש לבגרות הראשונה שלו בהיסטוריה.
תלמד, לא שופטים אנשים מאחורי המסך כי בסוף אתה תבין עד כמה הדברים שכתבת הם ממש רחוקים מהמציאות.

תגיד לחבר שלך שהוא צריך ללמוד להבדיל בין עם ל-אם, אחרת חושבים שאפילו את הבגרות בלשון הוא לא עבר.

אתה חי בסרט שהוא יקבל את המשרה אני אומר לך כי אני עובד עם אנשים כאלה ברור שאם זה חבר מביא חבר זה משהו אחר אםץבל אם לפי קורות חיים זה עם התואר יקח בהליכה (אם זה תואר ממקום נחשב)
ברור שעבודה לא תעשה אותך מיליונר אתה עושה את זה בשביל הידע איך אתה מתכוון להשיג ידע טוב בלי תואר?
מלבד חברות גדולות ופלצניות לחברות סטארטאפ או חברות קטנות ממש לא משנה התואר שלך אלא הניסיון הפרקטי, ולכל חברה כזו אתה יכול להתקבל אם תציג ידע מעשי.
המצב הוא שבוגרי תואר במדעי המחשב לדוג לא יודעים לתכנת בצורה פרקטית כי לא מלמדים אותם את זה, מלמדים אותם אלגוריתמיקה ומתמטיקה וכו אבל ברוב המקרים הם לא יצטרכו את זה בשביל עבודה, בדברים המורכבים כבר אפשר להשתמש, הקוד קיים, מה שחשוב יותר זה רעיונות, ואתה לא חייב ליישם את הרעיונות לבד בשביל להקים סטארטאפ ולהרוויח מיליונים אתה יכול להעסיק עובדים שמתאימים לחלק הזה.

עובדה שלא.
התעודת בגרות שלי עם ציונים מאוד טובים, סביר להניח שאתה ילדון בכיתה י"א שמחר ניגש לבגרות הראשונה שלו בהיסטוריה.
תלמד, לא שופטים אנשים מאחורי המסך כי בסוף אתה תבין עד כמה הדברים שכתבת הם ממש רחוקים מהמציאות.

תגיד לחבר שלך שהוא צריך ללמוד להבדיל בין עם ל-אם, אחרת חושבים שאפילו את הבגרות בלשון הוא לא עבר.
אהה יפה, אין לך דבר חכם להגיד אז אתה יורד לפסים אישיים, נחמד מאוד.

תודה על הדאגה אבל תעודת הבגרות שלי טובה מאוד. למען האמת מחר אני ניגש לבגרות האחרונה שלי מכיוון שבנוסף לכך שאני עושה 10 יח"ל מחשבים, 5 מתמ' ו-5 אנגלית עם ציונים מעולים בכולם, אני גם מרחיב היסטוריה. איזה גבר אני נכון?

קיצר, אם אין לך משהו נורמלי להגיד (למשל טיעון שתומך בשטויות שאתה כותב), אל תבזבז לי את הזמן בניסיונות עלובים להעליב אותי.

תודה על הדאגה אבל תעודת הבגרות שלי טובה מאוד. למען האמת מחר אני ניגש לבגרות האחרונה שלי מכיוון שבנוסף לכך שאני עושה 10 יח"ל מחשבים, 5 מתמ' ו-5 אנגלית עם ציונים מעולים בכולם, אני גם מרחיב היסטוריה. איזה גבר אני נכון?

קיצר, אם אין לך משהו נורמלי להגיד (למשל טיעון שתומך בשטויות שאתה כותב), אל תבזבז לי את הזמן בניסיונות עלובים להעליב אותי.
בהצלחה בבגרות
לך לישון...
@The100 אה ולשאלתך מאיפה להשיג ידע
מהאינטרנט, מספרים ומהאוניברסיטאות, רק שפרט קטן שאתה כנראה לא יודע, אתה לא חייב לשלם לאוניברסיטה בשביל הידע, אתה יכול להכנס להרצאה ולהקשיב וללמוד, אז לא תקבל תעודה בסוף אבל תצא עם אותו ידע ופחות חור בכיס.

ממליץ בחום לבדוק לאן אתה רוצה להתקבל / מה אתה רוצה ללמוד לפני שאתה רץ להשלים / לשפר / פסיכומטרי.

אני חיכיתי עם הפסיכומטרי לצורך העניין, והצלחתי להתקבל לאן שרציתי בלעדיו (הנדסת תעו״נ רופין).

לשליש מהמיליארדים אין תואר
אני מוכן להתערב ששליש נוסף רכש את התואר שלו בכסף ולא בלימודים
עכשיו בוא נלך הפוך, כמה מתוך אלה בלי תואר/תעודה כלשהי הם מיליונרים לעומת כמה כאלה מתקשים לסגור את החודש? כי אני מכיר יותר כאלה מהסוג השני.
זה שראית מיליונרים בלי שום השכלה לא אומר שכולם יכולים, זה אומר שיש להם כישורים אחרים כלשהם שאין להרבה אנשים (אולי גם מזל ואומץ).
אני לא אומר שכולם צריכים ללכת ולעשות תואר אבל להגיד שרוב המיליונרים הם בלי ובגלל זה לא כדאי ללמוד זה די טיפשי

וואו *נראה שהמקש עם האות ח' נתקע לך. אנא נקה את המקלדת* you mad bruh
אני מניח שאתה באוניברסיטת בן גוריון?
חוץ מזה, התכוונתי שתנאי הקבלה לטכניון הרבה יותר קשים. Calm your tits

אז מה ההגיון בתגובה שלך בכלל? דניאל הביא את הטכניון כדוגמה להראות שיש חשיבות לציון בספרות, הבאתי דוגמה לאוניברסיטה שבה אין חשיבות לציון בספרות במקרים מסוימים כדי להראות שהדוגמה של הטכניון לא מייצגת. ואהלן, אוטוטו מסיים שנה א' בטכניון.

חשוב לציין שאתה התחלת עם הפסים האישיים.
תקשיב, נכון שיש אנשים שאין להם תעודת בגרות והם מקבלים מינימום, אבל מה לעשות ככה זה החיים שלנו.
לא חייבים דווקא להיות מיליונרים, לדוגמא אפשר לפתוח עסק ולהתחיל להאיץ, לשפר, למכור ולהרוויח הרבה יותר.
גם בן אדם שיש לו תעודת בגרות שמתפשר ללכת לעבוד במקום שמקבלים בו שכר מינימום, בסוף גם הוא לא יגיע רחוק.
נחלק את זה כך:
אנשים שרוצים להרוויח סכומים נאים בתור עצמאיים, ואנשים שרוצים להרוויח מיליונים.
הכל תלוי לאיפה אתה לוקח את זה, עד כמה אתה מוכן להסתכן ועד כמה אתה מאמין במוצר שיש לך ביד.
אני הבנתי דבר אחד:
היום אתה עובד תחת בוס, שעובד תחת מנכ"ל, תאמין לי שאתה רוב הכסף הם מקבלים.
לא תמיד צריך להגיד שצריך סטארטפ כדי להיות מיליונר או מיליארדר, תראה את מקס סטוק שנמכר לאייפקס ב300 מיליון שקל, חנות סבונים שגם נמכרה המיליונים ועוד.

לסיכום:אם אתה רוצה ביטחון תעסוקתי לך תעשה תואר ותעובד במקצוע שלמדת.
רק שכל חודש תקבל אותה משכורת פלוס מינוס, כנראה שאתה לא תגשים את עצמך ואפילו לא תאהב בסוף את מה שלמדת.

נכון תואר זה חשוב והכל, אבל ממש מתייחסים לזה כמו לאלוהים, כשאת רוב הכסף עושים הבעלים של האוניברסיטאות על גבי הסטודנטים.

• פותח/ת השרשור
חשוב לציין שאתה התחלת עם הפסים האישיים.
תקשיב, נכון שיש אנשים שאין להם תעודת בגרות והם מקבלים מינימום, אבל מה לעשות ככה זה החיים שלנו.
לא חייבים דווקא להיות מיליונרים, לדוגמא אפשר לפתוח עסק ולהתחיל להאיץ, לשפר, למכור ולהרוויח הרבה יותר.
גם בן אדם שיש לו תעודת בגרות שמתפשר ללכת לעבוד במקום שמקבלים בו שכר מינימום, בסוף גם הוא לא יגיע רחוק.
נחלק את זה כך:
אנשים שרוצים להרוויח סכומים נאים בתור עצמאיים, ואנשים שרוצים להרוויח מיליונים.
הכל תלוי לאיפה אתה לוקח את זה, עד כמה אתה מוכן להסתכן ועד כמה אתה מאמין במוצר שיש לך ביד.
אני הבנתי דבר אחד:
היום אתה עובד תחת בוס, שעובד תחת מנכ"ל, תאמין לי שאתה רוב הכסף הם מקבלים.
לא תמיד צריך להגיד שצריך סטארטפ כדי להיות מיליונר או מיליארדר, תראה את מקס סטוק שנמכר לאייפקס ב300 מיליון שקל, חנות סבונים שגם נמכרה המיליונים ועוד.

לסיכום:אם אתה רוצה ביטחון תעסוקתי לך תעשה תואר ותעובד במקצוע שלמדת.
רק שכל חודש תקבל אותה משכורת פלוס מינוס, כנראה שאתה לא תגשים את עצמך ואפילו לא תאהב בסוף את מה שלמדת.

נכון תואר זה חשוב והכל, אבל ממש מתייחסים לזה כמו לאלוהים, כשאת רוב הכסף עושים הבעלים של האוניברסיטאות על גבי הסטודנטים.
כמה מקס סטוק יש בעולם 1 מכמה חברות היא כמוה
בוא נשאל אותך שוב כמה כאלה בליתואר ובלי כסף אתה מכיר? כמה אחוזים הם האנשים בלי התואר ועם הכסף שעשו לבד ולא מההורים משאר האנשים בלי התואר

עכשיו בוא נלך הפוך, כמה מתוך אלה בלי תואר/תעודה כלשהי הם מיליונרים לעומת כמה כאלה מתקשים לסגור את החודש? כי אני מכיר יותר כאלה מהסוג השני.
זה שראית מיליונרים בלי שום השכלה לא אומר שכולם יכולים, זה אומר שיש להם כישורים אחרים כלשהם שאין להרבה אנשים (אולי גם מזל ואומץ).
אני לא אומר שכולם צריכים ללכת ולעשות תואר אבל להגיד שרוב המיליונרים הם בלי ובגלל זה לא כדאי ללמוד זה די טיפשי
אני חושב שהדברים שאני אומר נלקחו בצורה קיצונית מידי(כנראה כי לא התנסחתי מספיק טוב), אני לא אומר שאין סיבה וטעם לעשות תואר אלא שזה לא חובה, ושיש עוד דרכים ללמוד ללא המוסד האקדמי.
וזה באמת נושא מעניין ששווה לבדוק כמה אנשים התעשרו עם תואר, כמה ללא תואר וכמה מאלו שהתעשרו בלי קנו לעצמם תואר.

כמה מקס סטוק יש בעולם 1 מכמה חברות היא כמוה
בוא נשאל אותך שוב כמה כאלה בליתואר ובלי כסף אתה מכיר? כמה אחוזים הם האנשים בלי התואר ועם הכסף שעשו לבד ולא מההורים משאר האנשים בלי התואר

יש הרבה.

@AQUANGEL
@FuriousLift
ההסתכלות מי התעשר היא שגויה, כי היא כוללת הרבה מאוד גורמים אחרים החל מהון התחלתי לדוגמא עזרה מההורים, יכולת אישית ולא פחות חשוב מזל.

האדם הרגיל שרוצה קודם כל להתפרנס בכבוד ולהחזיק משפחה, צריך לבחון מה כדאי לו לעשות על מנת שתהיה לו הכנסה (לא בהכרח משכורת) שתאפשר לו להחזיק דירה, רכב והוצאות שוטפות.

בהחלט יש אנשים שיוכלו להרוויח יותר אם יוותרו על לימודים אקדמיים שעולים מעל 200,000 בהתחשב בויתור על הכנסה בזמן הלימודים.

נקודה נוספת היא היכולת להיות יזם/עצמאי, זאת לא יכולת טריויאלית להרבה מאוד אנשים אין את שילוב היכולות שמאפשר להם להצליח.
נכתבו עשרות ספרים בנושא.
זה קל מאוד לחשוב מה הבעיה שאני אמכור באמזון' 'מה הבעיה, אני פותח חנות לסלולאר' אבל כמות ההצלחות לא גדולה ובמקרים רבים דורשת השקעה רבה מאוד בהשוואה לשכיר.

לסיכום כל אדם צריך לשקול מה מתאים לו ולבחור את המסלול שיוכל גם לפרנס אותו וגם ליצור לו עניין

@AQUANGEL
@FuriousLift
ההסתכלות מי התעשר היא שגויה, כי היא כוללת הרבה מאוד גורמים אחרים החל מהון התחלתי לדוגמא עזרה מההורים, יכולת אישית ולא פחות חשוב מזל.

האדם הרגיל שרוצה קודם כל להתפרנס בכבוד ולהחזיק משפחה, צריך לבחון מה כדאי לו לעשות על מנת שתהיה לו הכנסה (לא בהכרח משכורת) שתאפשר לו להחזיק דירה, רכב והוצאות שוטפות.

בהחלט יש אנשים שיוכלו להרוויח יותר אם יוותרו על לימודים אקדמיים שעולים מעל 200,000 בהתחשב בויתור על הכנסה בזמן הלימודים.

נקודה נוספת היא היכולת להיות יזם/עצמאי, זאת לא יכולת טריויאלית להרבה מאוד אנשים אין את שילוב היכולות שמאפשר להם להצליח.
נכתבו עשרות ספרים בנושא.
זה קל מאוד לחשוב מה הבעיה שאני אמכור באמזון' 'מה הבעיה, אני פותח חנות לסלולאר' אבל כמות ההצלחות לא גדולה ובמקרים רבים דורשת השקעה רבה מאוד בהשוואה לשכיר.

לסיכום כל אדם צריך לשקול מה מתאים לו ולבחור את המסלול שיוכל גם לפרנס אותו וגם ליצור לו עניין
אני מסכים וזה מה שיחסית ניסיתי להעביר בהתנסחות הקלוקלת שלי.

חשבון נורא פשוט מיליארד סינים מיליארד הודים אפריקה.... כמה עשירים בדיוק יש שמה שלא עשו תואר....
אתה לוקח מדינות עולם שלישי בתור השוואה לאנשים שחיים במדינות מערביות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית