הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אחר Drop Set או Normal Set - אל תהיו כל כך נחרצים

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
מסתבר כי אם תבצעו Drop Sets, לא תתחזקו באותה מידה כמו Normal Sets, אבל כן תרוויחו יותר מסת שריר.
המידע מבוסס על מחקר חדש שהתפרסם באפריל האחרון ובדק 2 קבוצות של תלמידי מכללה, בכל קבוצה 8 משתתפים כאשר קבוצה אחת ביצעה Normal Sets והשנייה Drop Sets. התוצאות הגיעו לאחר 6 שבועות בהן 2 הקבוצות התאמנו בתרגיל Cable Pushdown.

המחקר: Effects of drop set resistance training on acute stress indicators and long-term muscle hypertrophy and strength (PDF Download Available)

תודה על המידע.. לא יודע אבל זה נשמע תמוהה שסט אחד עם שלוש דרופ סטים יעלה אותך בפי שניים יותר מסת שריר משלוש סטים. כאילו איך הנפח הכולל ירד משמעותית ועדיין גודלים פי שניים במסת שריר.. אם זה כל כך משמעותי היינו צריכים לראות הבדל ניכר בעליה במסת שריר בזמני מנוחה קצרים יותר, נגיד שלושים שנויות מול שלוש דקות, אבל מחקרים אחרים לא מראים שזה כך כלל...

נערך לאחרונה:
אולי כדאי להזכיר שבכל אחת מהקבוצות היו רק שמונה מתאמנים, בקבוצת ה-Drop Set הם היו קצת יותר צעירים ועם קצת יותר אחוז שומן והיו מספר מתאמנים שדווקא השתפרו יותר בקבוצת ה-normal set מאשר ה-drop set (לא שזה אומר משהו עם כמות כל כך מצומצמת של משתתפים).

אנחנו גם לא יודעים מה העבר שלהם - רשמו רק שהם התאמנו בעבר אבל הצהירו שהם לא התאמנו שנה לפני המחקר, ברור שיש הבדל בין מישהו שלחץ 140 ק"ג לפני שנה לבין מישהו שעשה בנץ' עם 60 ק"ג פה ושם (גם לך תסמוך על הצהרות של סטודנטים שרוצים להרוויח כסף בשביל להשתתף במחקר).

לא בא לפסול את תוצאות המחקר הזה, אבל אפילו החוקרים רשמו בסוף שייתכן (משמע: אולי, ייתכן שלא) שדרופ סטים טובים יותר להיפרטרופיה.

אה, ועוד דבר קטן שאני עכשיו קורא - הקבוצה שעשתה דרופ סטים התחזקה פחות מאשר הקבוצה הרגילה (שיפור 12RM ממוצע של 16.1% לעומת 25.2%), אז הקבוצה הרגילה יכולה עכשיו לעבוד עם יותר משקל בניגוד לקבוצת הדרופ סטים.

אה, ועוד דבר קטן שאני עכשיו קורא - הקבוצה שעשתה דרופ סטים התחזקה פחות מאשר הקבוצה הרגילה (שיפור 12RM ממוצע של 16.1% לעומת 25.2%), אז הקבוצה הרגילה יכולה עכשיו לעבוד עם יותר משקל בניגוד לקבוצת הדרופ סטים.

לפי מה שהבנתי, המטרה הייתה לבדוק איזו קבוצה תצבור יותר מאסת שריר ולא מי שיתחזק יותר.

לפי מה שהבנתי, המטרה הייתה לבדוק איזו קבוצה תצבור יותר מאסת שריר ולא מי שיתחזק יותר.
כן אבל מה שהוא אומר (אם הבנתי נכון) זה שלטווח הרחוק יותר בגלל שהם התחזקו יותר הם יוכלו לצבור יותר מסת שריר כי הם יעבדו עם יותר משקל בדרופ סטים ויוכלו כנראה לעשות יותר דרופ סטים

כן אבל מה שהוא אומר (אם הבנתי נכון) זה שלטווח הרחוק יותר בגלל שהם התחזקו יותר הם יוכלו לצבור יותר מסת שריר כי הם יעבדו עם יותר משקל בדרופ סטים ויוכלו כנראה לעשות יותר דרופ סטים

בדיוק, לא שיש לי משהו נגד דרופ סטים - אני פשוט לא יודע מה אני יכול לקחת מהמחקר הזה.

בדיוק, לא שיש לי משהו נגד דרופ סטים - אני פשוט לא יודע מה אני יכול לקחת מהמחקר הזה.
אני לא יודע את הסיבות ולא מדבר על אמינות התוצאות בממצאים אבל זה לא המחקר היחיד שטוען שאתה יכול לעלות יותר במסת שריר ופחות להתחזק , לעומת יותר להתחזק ולעלות פחות במסת שריר, ככה שכנראה הקשר לא ישיר כמו שאנשים חושבים שהוא, לפחות לא לפי מהממצאים של המחקרים הללו. (לי זה נשמע הגיוני כי אתה יכול להתמקד בלהתיש את השריר ולגרום לעליה במסת שריר יותר, מאשר לנוח יותר ולהתיש את השריר פחות וכך להתחזק יותר.. זאת אומרת לפי הגיון, אני לא חושב שהעבודה על השריר מתבטאת רק ונטו ליכולת הכח שלך אלא לדברים נוספים)

אני לא יודע את הסיבות ולא מדבר על אמינות התוצאות בממצאים אבל זה לא המחקר היחיד שטוען שאתה יכול לעלות יותר במסת שריר ופחות להתחזק , לעומת יותר להתחזק ולעלות פחות במסת שריר, ככה שכנראה הקשר לא ישיר כמו שאנשים חושבים שהוא, לפחות לא לפי מהממצאים של המחקרים הללו. (לי זה נשמע הגיוני כי אתה יכול להתמקד בלהתיש את השריר ולגרום לעליה במסת שריר יותר, מאשר לנוח יותר ולהתיש את השריר פחות וכך להתחזק יותר.. זאת אומרת לפי הגיון, אני לא חושב שהעבודה על השריר מתבטאת רק ונטו ליכולת הכח שלך אלא לדברים נוספים)

צוטט כאן מחקר אחד, לא ראיתי אף מחקר אחר בנושא שתמך בדרופ סטים ושאין לו את הכשלים הרגילים של שלושה וחצי משתתפים שהצהירו בעצמם על כמות הקלוריות שהם אוכלים ביום.

הרגשה שהשריר "מותש" לא בהכרח אומרת עליה במסת שריר, ולא טענתי דבר נגד דרופ סטים - רק שאין לי מה להסיק מהמחקר שיש פה.
מי שנהנה מדרופ סטים - שיבושם לו, לי זה עושה רק טוב כי הוא מפנה את המוט מהר.

צוטט כאן מחקר אחד, לא ראיתי אף מחקר אחר בנושא שתמך בדרופ סטים ושאין לו את הכשלים הרגילים של שלושה וחצי משתתפים שהצהירו בעצמם על כמות הקלוריות שהם אוכלים ביום.

הרגשה שהשריר "מותש" לא בהכרח אומרת עליה במסת שריר, ולא טענתי דבר נגד דרופ סטים - רק שאין לי מה להסיק מהמחקר שיש פה.
מי שנהנה מדרופ סטים - שיבושם לו, לי זה עושה רק טוב כי הוא מפנה את המוט מהר.

ד"א טעות שלי, התגובה שלי הייתה קשורה לתגובה אחרת שלך:
"אה, ועוד דבר קטן שאני עכשיו קורא - הקבוצה שעשתה דרופ סטים התחזקה פחות מאשר הקבוצה הרגילה (שיפור 12RM ממוצע של 16.1% לעומת 25.2%), אז הקבוצה הרגילה יכולה עכשיו לעבוד עם יותר משקל בניגוד לקבוצת הדרופ סטים."
ולא דיברתי על דרופ סטים אלא בכלליות על עליה במסת השריר לעומת כח.
כמו כן אני לא מבין או מתיימר להגיד שיודע על השפעת הדרופ סטים ועניין ההרגשה שהשריר מותש יותר לבין עליה במסת השריר ולכן אני לא הולך להוכיח או לרשום שום דבר בקשר לזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית