הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת ct לגב

פפפפ

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
1
70
1
שלום לכולם
יש לי כאב בגב תחתון שמקרין לרגל ולמפשעה הכאב בא מידי פעם,ברם כאשר הוא בא הוא נורא מגביל עד כדי כך שאני צריך להפסיק את ההליכה בגלל זה.
עשו לי מיפוי עצמות לא מצאו משהו רציני לשמחתי,אך הכאב עדיין ישנו מידי פעם.
כתוצאה מכך,הרופא נתן לי ct,עדיין לא ביצעתי הבדיקה...אשמח למבינים בעניין לחוות דעת.

זה חשד לבלט/בקע דיסק, מה שיכול להיות, למרות שזה גם יכול להיות הרבה דברים אחרים כמו סתם דלקת, אז תעשה את הבדיקה ותראה מה אומרות התוצאות

• פותח/ת השרשור
אחלה תודה רבה,אני מקווה שזו באמת רק דלקת,אם זה היה בלט\בקע דיסק היו רואים את זה במיפוי עצמות,לא?

אחלה תודה רבה,אני מקווה שזו באמת רק דלקת,אם זה היה בלט\בקע דיסק היו רואים את זה במיפוי עצמות,לא?
לא רואים את זה במיפוי עצמות, אבל לפחות זה שולל שבר
באמת שאני לא יודע למה עשו לך מיפוי עצמות עם תלונה כזאת, אבל בכל מקרה העיקר אתה עושה CT

מיפוי עצמות הוא בדיקה אבחנתית להוריד חשש שהכאבים נובעים מבעיות אחרות ולא על רקע דיסקוגני.
כאב גב שמגביל בתנועה ומקרין למשפעה צריך לשלול גורמים נוספים כמו הירך עצמה .
לכן הייתי ממליץ שתלך לפיזיותרפיסט כי כל התהליך הזה יקח זמן

פפפפ,
כמובן שיכול להיות, אבל עם סיפור מקרה כמו שלך בו אתה מתאר שאתה לא יכול לפעמים ללכת בגלל הפציעה, לא הייתי בונה על לשבת בבית ולשאול בפורומים 😃

יכול להיות.
אבל אם הכאב מגיע למצב שיש הגבלה בתפקוד והקרנות זה הזמן להתחיל לטפל. לפחות אני הייתי הולך לטיפול

• פותח/ת השרשור
באתי לעשות ct,ואז פגשתי שם איזה רופא שאמר לי לא לעשות סיטי מחמת הקרינה הגבוהה.
הוא אמר שכדאי שאני אנסה לעשות mri ששם בקושי יש קרינה,בכל מקרה אני יחסית צעיר(17.5),קצת חושש.
אשמח לאופציות הפחות מדאיגות של מה זה יכול להיות

אני גם עשיתי בהתחלה מיפוי עצמות ואחרי זה mri ובסוף ct עם מקרה כמו שלך. לי יש פריצת דיסק שאני כבר בקושי מרגיש כאבים בזכות פיזותרפיה.. גם אם יש לך משהוו בסגנון הכל טוב. תחיה עם זה בשלום 😃

אל תרים כלום בזמן כאבים. אם אתה לא סגור על עצמך אתה תעשה לעצמך נזק. לך לפיזותרפיה ומשם תמשיך. במקומך הייתי מפסיק חצי שנה לפחות אימונים... הבריאות שלך יותר חשובה מסתם קוביות בבטן. תחשוב על זה.

• פותח/ת השרשור
זה ברור,אבל סתם שתדע הכאבים היו לי לפני החדכ.
וגם הכאב לא בא על ידי הרמת דברים,אלא על ידי הליכה ארוכה\סתם בא פתאום.
אשמח שתמקד איפה היו לך הכאבים,על מנת שאדע את התסמינים לתופעה.

רגל שמאל באיזור היירך... אחרי זה הרגל הייתה סוג של "ננעלת" ובקושי יכלתי ללכת אחרי זה. . הייתי עושה הפסקות לשבת באמצע הליכות גם אם זה הליכה קצרה של 3 דקות נגיד... רק פיזיותרפיה עוזרת נגד הכאבים האלה ולאחר מכן אין כאבים... עברו באיזור ה4 שנים מאז שסיימתי פיזיותרפיה והכאבים לא חזרו. זו התקופה הכי קשה שיש בפריצת דיסק. אחרי זה תחיה עם זה בשלום כל עוד המצב לא מצריך ניתוח. (כמו המצב שלי לדוגמה)

• פותח/ת השרשור
בחלק הקידמי של הירך?
בירך הקידמי?
והאם היה משהו מיוחד שעשית שגרם לכך?
בנוסף כואב לך כאשר אתה סוחב דברים?ולו הכי קלים...
אני בכוונה שואל על מנת לראות מה הם הסימפטומים,בתקווה שאין הסימפטומים שלי דומים לשלך..

אחורית. כל אחד עובר את זה אחרת זה גם תלוי בחוליות בגב שנפרצו כביכול... כשאני מרים אז הגב תחתון שלי שורף עד היום ולוקח לזה כמה שניות עד דקה להירגע... תלוי כמה משקל הרמתי.. עוד משהו אם מורחים אותך ואומרים לך שאין תורים לאורטופד בקופח שלך תנסה לצעוק קצת וזה ואולי פתאום יהיה תור. אם לא לך לאורטופד פרטי פגישה באיזור ה100 שקלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית