הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחיזה בסקוואט

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
אני רואה אנשים שהאחיזה שלהם כמו שריפטו מלמד עם האגודלים מלמעלה והרמת מרפקים ומצד שני יש הרבה מאוד ליפטרים שהאגודל הוא סביב המוט והמרפקים מתחת.
איך לדעתכם עדיף לעשות ולמה?
איך אתם עושים?

הגרסא של ריפטו:
את האמת רוב הסקוואטרים דווקא לא עושים בדרך של ריפטו כולל ריי וויליאמס ואריק ליליברידג' ככה שמעניין אותי באמת מה האחיזה האופטימלית.

זה יותר עניין של איך אתה יותר נוח והאם אתה מרגיש שהמוט מונח טוב
אתה יכול גם להגיע ל-200 קילו ומעלה עם האחיזה של ריפטו, אבל האם אחרי זה המוט מרגיש מונח טוב, זה אני לא יודע להגיד לך

• פותח/ת השרשור
זה יותר עניין של איך אתה יותר נוח והאם אתה מרגיש שהמוט מונח טוב
אתה יכול גם להגיע ל-200 קילו ומעלה עם האחיזה של ריפטו, אבל האם אחרי זה המוט מרגיש מונח טוב, זה אני לא יודע להגיד לך
אני אישית רגיל לאחוז איך שריפטו אומר כי ככה לימדו אותי מלכתחילה, אבל אני לא בטוח שזה הדרך האופטימלית בשבילי. אגב איך אמורים לבצע את זה באחיזה של המרפקים מתח למוט על מנת שהמשקל לא יעמיס על הידיים?

אני אישית רגיל לאחוז איך שריפטו אומר כי ככה לימדו אותי מלכתחילה, אבל אני לא בטוח שזה הדרך האופטימלית בשבילי. אגב איך אמורים לבצע את זה באחיזה של המרפקים מתח למוט על מנת שהמשקל לא יעמיס על הידיים?
אם אתה מרגיש שנוח לך לא ריפטו, כלומר להחזיק את המוט, לדעתי עדיף, כי ככה אתה שולט יותר במוט, אבל אם לא אז לא נורא
ולגבי אחיזה של המוט אין דרך נכונה, אתה יכול להחזיק בידיוק כמו ריפטו, רק להוסיף את האגודל מתחת למוט, ויש כאלה שממש יכניסו את הידיים מתחת למוט, כמו בסרטון הראשון

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרגיש שנוח לך לא ריפטו, כלומר להחזיק את המוט, לדעתי עדיף, כי ככה אתה שולט יותר במוט, אבל אם לא אז לא נורא
ולגבי אחיזה של המוט אין דרך נכונה, אתה יכול להחזיק בידיוק כמו ריפטו, רק להוסיף את האגודל מתחת למוט, ויש כאלה שממש יכניסו את הידיים מתחת למוט, כמו בסרטון הראשון
אז הקטע הוא שאני חושב שהאחיזה(נקרא לה "המלאה כדי לא להסביר כל פעם למה מתכוונים) נראה לי שתהיה עדיפה עבורי אבל אני לא מצליח לעשות בצורה הזאת כי זה מעמיס לי על הידיים. איך אפשר לעשות ככה בלי שזה יישב על הידיים והעומס יהיה על הגב?

אז הקטע הוא שאני חושב שהאחיזה(נקרא לה "המלאה כדי לא להסביר כל פעם למה מתכוונים) נראה לי שתהיה עדיפה עבורי אבל אני לא מצליח לעשות בצורה הזאת כי זה מעמיס לי על הידיים. איך אפשר לעשות ככה בלי שזה יישב על הידיים והעומס יהיה על הגב?
אתה יכול להשתמש ברצועות כף יד, ואתה יכול להניח את הידיים כמו שהיית אוחז אחיזת ריפטו, רק עושה אחיזה מלאה

בעזהי"ת

נמצא הבדל תהומי בין רוחב הכתפיים שהמתאמנים של ריפטו יכולים להציג, מול מאסת הגוף הפראית של טיפוסים כמו מלנצ'ב ודן גרין - ולכן קשה לומר שמה שמתאים להם מתאים גם למתאמן מתחיל. אני נוטה ללמד את האחיזה של ריפטו, ובמשקלי עבודת נפח (RM5 ומטה, לצורך ההגדרה) משתמש בה בעצמי, היות והיא עוזרת לשמור על לורדוזה מותנית - ומתוך זאת היפ דרייב מודגש יותר.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

נמצא הבדל תהומי בין רוחב הכתפיים שהמתאמנים של ריפטו יכולים להציג, מול מאסת הגוף הפראית של טיפוסים כמו מלנצ'ב ודן גרין - ולכן קשה לומר שמה שמתאים להם מתאים גם למתאמן מתחיל. אני נוטה ללמד את האחיזה של ריפטו, ובמשקלי עבודת נפח (RM5 ומטה, לצורך ההגדרה) משתמש בה בעצמי, היות והיא עוזרת לשמור על לורדוזה מותנית - ומתוך זאת היפ דרייב מודגש יותר.
אז מתי אתה ממליץ להשתמש באחיזה המלאה? כשמרימים נגיד פי 2 ממשקל הגוף או רק כשהולכים על פחות מRM1? אגב ראיתי גם הרבה שעושים ככה קבוע ולא רק במשקלים כבדים.
בנוסף נראה שהסקוואט של מי שעושה ככה אנכי יותר ונראה שונה לגמרי. אני לא מצליח להבין איך אפשר להיות כל כך אנכי בלואו באר ושה400 קילו או יותר לא ישברו את הידיים. איפה לעזאזל המוט יושב להם?!

נערך לאחרונה:
אני רואה אנשים שהאחיזה שלהם כמו שריפטו מלמד עם האגודלים מלמעלה והרמת מרפקים ומצד שני יש הרבה מאוד ליפטרים שהאגודל הוא סביב המוט והמרפקים מתחת.
איך לדעתכם עדיף לעשות ולמה?
איך אתם עושים?

הגרסא של ריפטו:
את האמת רוב הסקוואטרים דווקא לא עושים בדרך של ריפטו כולל ריי וויליאמס ואריק ליליברידג' ככה שמעניין אותי באמת מה האחיזה האופטימלית.

יש עוד עניין שאף אחד לא זכר להתייחס אליו - גמישות, במיוחד בלואו באר. להרים מרפקים כשהמוט נמוך לליפטר ענק של 140-150 ק"ג זה לרוב לא עניין פשוט כל כך.

בהכללה גסה, רוב הליפטרים אוחזים אחיזה מלאה. זו לא אינדיקציה שזה יותר טוב ככה. בנוסף רוב הליפטרים משתמשים ברצועות שמורידות לחץ מהמפרק (גם אני משתמש).

בנוסף, יש פקטור של רוחב האחיזה, מעבר של העומס מהכתפיים / מרפקים / כף יד.

אם הייתי יכול להכליל, הייתי אומר שאחיזה לא מלאה מתאימה למי שיש לו פוסטריור ציין מאוד חזקה, ואין בעיה של כיווץ בטורסו בעיקר.

ככה או ככה, תמצא מה שנוח לך ותעבוד ככה מהחימום עד הסט עבודה, לא מחליפים באמצע.

בהקדים, שים לב שהדוגמאות שהבאת על הספורטאים אשר אוחזים באחיזה רגילה יש להם רצועה על מפרק כף היד (רמז יש להם עומס גבוה על המפרק).

בעצם, כאשר אתה אוחז באחיזה רגילה הלחץ על מפרק כף היד גדל (סוג של ציטינג?) מאשר באחיזה אותה ריפטו מלמד שהיא יותר "ידידותית" למפרק.

לכן למתאמן המתחיל/בינוני אין מה להשתמש באחיזה הרגילה במיוחד (אלא אם מדובר באימון הכנה תחרותי ששם לכאורה אם תשפוף באחיזה רגילה תצליח להרים יותר משקל?).

נ.ב. אני לא סגור על שיפור ההרמה מבחינת מספרים להרמה באחיזה רגילה, אבל אין ספק שיש עומס גבוה יותר על מפרק כף היד בהשוואה להאחיזה של ריפטו.

• פותח/ת השרשור
בהקדים, שים לב שהדוגמאות שהבאת על הספורטאים אשר אוחזים באחיזה רגילה יש להם רצועה על מפרק כף היד (רמז יש להם עומס גבוה על המפרק).

בעצם, כאשר אתה אוחז באחיזה רגילה הלחץ על מפרק כף היד גדל (סוג של ציטינג?) מאשר באחיזה אותה ריפטו מלמד שהיא יותר "ידידותית" למפרק.

לכן למתאמן המתחיל/בינוני אין מה להשתמש באחיזה הרגילה במיוחד (אלא אם מדובר באימון הכנה תחרותי ששם לכאורה אם תשפוף באחיזה רגילה תצליח להרים יותר משקל?).

נ.ב. אני לא סגור על שיפור ההרמה מבחינת מספרים להרמה באחיזה רגילה, אבל אין ספק שיש עומס גבוה יותר על מפרק כף היד בהשוואה להאחיזה של ריפטו.
עומס כלשהו יש אבל לא נראה לי שהוא משמעותי אחרת הם לא היו מסוגלים ללחוץ ולמשוך אם זה היה שובר להם את הידיים.

עומס כלשהו יש אבל לא נראה לי שהוא משמעותי אחרת הם לא היו מסוגלים ללחוץ ולמשוך אם זה היה שובר להם את הידיים.
אני מניח שאם זה היה כזה פשוט הם היו מורידים מהמפרק את הרצועה, אבל כפי שאתה רואה יש להם על המפרק רצועה מן הסתם שבשביל להוסיף עוד משקל על המוט ולהוריד מהעומס על המפרק.

אני אישית מחזיק כמו שריפטו מלמד כי נוח לי בצורה הזאת, וכשאני מלמד לאו בר אני גם מלמד בצורה הזאת לא כי אני חושב שזאת הדרך "הנכונה" אלא כי מניסיון עם כמה חבר'ה בגילאי 50+ הגרסא הזאת הרבה יותר נוחה להם במפרק של כף היד... אבל דיון מעניין.

ציטינג? איך בדיוק מפרק כף היד מעורב בסקוואט?

אין לי צל של ספק שאני יכול להרים אותו משקל בלי רצועות. זה פשוט יהיה פחות נוח, ואולי אצטרך להרחיב את האחיזה מעט.

כמו שציינתי קודם, זה פונקציה של גמישות ומעבר של העומס ממקום אחד למקום אחר. זה עומס סטטי שלא מסייע בהרמה.

באחיזה מאוד רחבה רוב המתאמנים יוכלו לאחוז אחיזה מלאה, אבל יכולה להיווצר בעיה של חוסר כיווץ בגב או אם אין הרבה מאסת שריר המוט לא ישב יציב.

באחיזת ריפטו יש נטיה לעומס על המרפקים, כמובן תלוי באינדיוידואל.

אישית אני אוחז ב״אחיזה של ריפטו״ , וגם מלמד ככה. למרות שזה יוצר אי נוחות מסוימת (בעיקר בהתחלה) בגלל גמישות בכתפיים, אני מרגיש שהמוט יושב בצורה הרבה יותר יציבה , בלי מאמץ של הידיים ליצב אותו, שזה בסוף מה שחשוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית