הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה תיאורטית לגבי אימוני רגליים בחיטוב

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
כשהמטרה היא שמירה על מסת השריר הקיימת (חיטוב) האם פעמיים בשבוע לעבוד רק במכונות ישיג את המטרה ?

נניח 4X10-12 פשיטה ו- 3X10-12 כפיפה, בכדיי ליצור עומס וגירוי מסוים לשריר אפשר לעבוד עם זמני מנוחה של 60-90 שניות בין סט לסט.

@Mike , דעתך בנושא חשובה שכן היה לנו דיון על נושא דומה לפני כמה חודשים.

תלוי בכמה גורמים-

1. תזונה. אתה בגרעון של 100 קל׳ או 1000?
2. כמות אירובי וסוג האירובי.
3. מה עשית לפני, 200 סקוואט לחזרות או רק מכונות?

זה תלוי בעוד משתנים וגם אז אני לא בטוח שמישהו יכול לתת תשובה בוודאות, אולי תעלה לפה את התוכנית אימונים שלך ואם היא חדשה אז גם את הקודמת. חוץ מזה, יש לך פציעה או הגבלות מסויימות?

• פותח/ת השרשור
תלוי בכמה גורמים-

1. תזונה. אתה בגרעון של 100 קל׳ או 1000?
2. כמות אירובי וסוג האירובי.
3. מה עשית לפני, 200 סקוואט לחזרות או רק מכונות?
גרעון של 300-400
90-100 דקות שבועיות של אירובי בקצב בינוני (ריצה 10 קמ״ש)
עשיתי פעם בשבוע סקוואט 3x8x110 (עמוק) ומכונות ופעם שניה בשבוע פרונט סקוואט 3x6x80 ומכונות (מכונות הכוונה פשיטה 3x12).
זה תלוי בעוד משתנים וגם אז אני לא בטוח שמישהו יכול לתת תשובה בוודאות, אולי תעלה לפה את התוכנית אימונים שלך ואם היא חדשה אז גם את הקודמת. חוץ מזה, יש לך פציעה או הגבלות מסויימות?
כן, בעיה בסקרום (אם אני מבטא נכון) ולכן נמנע מסקוואט , דדליפט ולג פרס, עושה כרגע מכרעים ומכונות לרגליים ...

גרעון של 300-400
90-100 דקות שבועיות של אירובי בקצב בינוני (ריצה 10 קמ״ש)
עשיתי פעם בשבוע סקוואט 3x8x110 (עמוק) ומכונות ופעם שניה בשבוע פרונט סקוואט 3x6x80 ומכונות (מכונות הכוונה פשיטה 3x12).

כן, בעיה בסקרום (אם אני מבטא נכון) ולכן נמנע מסקוואט , דדליפט ולג פרס, עושה כרגע מכרעים ומכונות לרגליים ...

לא ציינת מכרעים... אני חושב שהוספה של 4 סטים של מכרעים \ מכרע בולגרי יסגרו לך את הפינה במצב הנוכחי.

• פותח/ת השרשור
לא ציינת מכרעים... אני חושב שהוספה של 4 סטים של מכרעים \ מכרע בולגרי יסגרו לך את הפינה במצב הנוכחי.
כרגע עושה 3x10 מכרעים בהליכה ואחרי זה 3x12 פשיטה במכונה (נח דקה-דקה וחצי כדיי ליצור עומס על השריר ).
פעם בשבוע כפיפה במכונה ועוד פעם סטיף דדליפט

חשבתי לוותר על המכרעים בהתחלה , בגלל זה כתבתי שזאת שאלה תיאורטית , פשוט לפני כמה חודשים בשיחה עם משה הוא אמר משהו בסגנון שגירוי אפילו במכונות מספיק לשמור על המסה בחיטוב.

כרגע עושה 3x10 מכרעים בהליכה ואחרי זה 3x12 פשיטה במכונה (נח דקה-דקה וחצי כדיי ליצור עומס על השריר ).
פעם בשבוע כפיפה במכונה ועוד פעם סטיף דדליפט

חשבתי לוותר על המכרעים בהתחלה , בגלל זה כתבתי שזאת שאלה תיאורטית , פשוט לפני כמה חודשים בשיחה עם משה הוא אמר משהו בסגנון שגירוי אפילו במכונות מספיק לשמור על המסה בחיטוב.
"גירוי במכונות מספיק לשמור על המסה בחיטוב" זה משפט כללי בהגזמה.

נכון שבחיטוב אתה יכול להוריד נפח משמעותית (30% אפילו) ותיאורטית לשמור על מסת השריר לא משנה עם מכונות או חופשי זה ממש לא העניין פה.

חוץ מזה שאם תעשה רק פשיטה וכפיפה לא תיהיה שום עבודה על הגלוטאוס שזאת קבוצת שרירים גדולה שאין טעם להתעלם ממנה.
אני הייתי הולך על משהו בסגנון:
מכרעים 4X12-8
סופר סט (או רגיל) של פשיטה וכפיפה 3X10-12
והביתה.

בהתחשב במצב הנתון וההגבלות הקיימות כמובן (אם תוכל להחליף את הכפיפת ברך בדדליפט רומני\סטיף לג אז עוד יותר טוב)

עדיפויות:
1. לטפל בבעיה עם איש מקצוע במקום להמנע מתרגילים מסויימים בתקווה שזה יפתור את המצב. (בהנחה ואתה לא מטפל)
2. עדיף לעשות תרגילים חופשיים מהמגוון שהציעו מאשר מכונות.
3. עדיף לעבוד במכונות מאשר לא להתאמן.

כל הנקודות תקפות בלי שום קשר לחיטוב. הדגש שלך צריך להיות על להחלים, השאר זה יחסית שולי.

• פותח/ת השרשור
הבעיה בטיפול כמובן.
אני עושה תרגילים חופשיים מלבד מכונות אבל רציתי להבין האם גירוי השריר מתרגילי מכונות יענה על הצרכים של שמירת המסה בחיטוב.

אני מבין שאין תשובה חד משמעית וזה בוודאי אינדיבידואלי....

אין תשובה חד משמעית. תעשה מה שאתה יכול ותשמור על החיטוב ברמה סבירה של גרעון. לא הייתי משתגע עם האירובי גם.

שתהיה בריא ותשתקם כמו שצריך, המאסה תחזור ציק צ'ק עם ריבית כי כשבריאים מתחזקים ומתקדמים בצורה יותר טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית