הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Deadlift טכניקה

אייל

משתמש פעיל
305
21
נק' מוניטין:
23
305
21
אהלן רציתי לשמוע עצתכם לגבי הדדליפט שיפור ושימור 90קג
מצטער שיש רק 2 חזרות הסרטון נעצר באמצע נגמר מקום בזיכרון חחח
תודה מראש, אייל
נ.ב אצלם באימון הבא סט של 5 חזרות
Dl90 - Streamable

בגדול הטכניקה טובה, רק כמה דברים:
1. תחליף או תפטר מהנעליים, נעלי ספורט אלה נעליים נוראיות לעשות איתן תרגילים מורכבים.
2. תוריד את המבט ככה שהראש יהיה מיושר עם הגב, אל תסתכל על עצמך במראה.
3. אני ממש לא חושב ש-90 קילו זה הזמן לאחיזה משולבת, אתה כנראה צריך לעבוד על האחיזה שלך.

מבט - כדי לשמור על מנח צוואר תקין תסתכל בערך כמטר- מטר וחצי ממך על נקודה ברצפה קדימה ולמטה פחות או יותר.
דברים שהייתי נפטר מהם כרגע:
חגורה: מיותר לגמרי בטח חגורה מהסוג הזה שרואים בבירור שהיא לא בעובי אחיד (מוכרת גם כחגורת בילדרים) והיא די מיותרת. גם אין סיבה לחגור ב90 קילו דדליפט.
אחיזה משולבת: אני לא יודע מה המשקל גוף שלך אבל עם 90 קילו אין סיבה לעבור לאחיזה משולבת, תעבוד על האחיזה שלך ותשמור את המעבר לתקופות קשות יותר, גם לא נראה שהיה לך קשה כאן.
גרבי דדליפט: בעתיד שתמשוך 140-150 לא יהיה לך נעים כל כך עם גרביים קצרות, גרבי דדליפט הן אומנם לא משהו שחייבים כדי לשרוד בדדליפט אבל להשקיע 20 שקל על זוג גרביים ארוכות ולמנוע מעצמך לחזור הביתה עם מלא שפשופים וחתכים מהמוט זה לא רע.
נעליים: נעל ספורט אולי תהיה טובה בשבילך לריצה אבל לא לסקוואט או דדליפט, הסוליה ממש לא מתאימה מהסיבה הפשוטה שהיא נדחסת ולחיצה, אתה לא יכול לדעת איך כפות הרגליים שלך יגיבו לכל חזרה, אתה תהיה פחות יציב וזה גם יכול לסכן אותך בעתיד.

• פותח/ת השרשור
1. תחליף או תפטר מהנעליים, נעלי ספורט אלה נעליים נוראיות לעשות איתן תרגילים מורכבים.
3. אני ממש לא חושב ש-90 קילו זה הזמן לאחיזה משולבת, אתה כנראה צריך לעבוד על האחיזה שלך.
מבט - כדי לשמור על מנח צוואר תקין תסתכל בערך כמטר- מטר וחצי ממך על נקודה ברצפה קדימה ולמטה פחות או יותר.
דברים שהייתי נפטר מהם כרגע:
חגורה: מיותר לגמרי בטח חגורה מהסוג הזה שרואים בבירור שהיא לא בעובי אחיד (מוכרת גם כחגורת בילדרים) והיא די מיותרת. גם אין סיבה לחגור ב90 קילו דדליפט.
אחיזה משולבת: אני לא יודע מה המשקל גוף שלך אבל עם 90 קילו אין סיבה לעבור לאחיזה משולבת, תעבוד על האחיזה שלך ותשמור את המעבר לתקופות קשות יותר, גם לא נראה שהיה לך קשה כאן.
גרבי דדליפט: בעתיד שתמשוך 140-150 לא יהיה לך נעים כל כך עם גרביים קצרות, גרבי דדליפט הן אומנם לא משהו שחייבים כדי לשרוד בדדליפט אבל להשקיע 20 שקל על זוג גרביים ארוכות ולמנוע מעצמך לחזור הביתה עם מלא שפשופים וחתכים מהמוט זה לא רע.
נעליים: נעל ספורט אולי תהיה טובה בשבילך לריצה אבל לא לסקוואט או דדליפט, הסוליה ממש לא מתאימה מהסיבה הפשוטה שהיא נדחסת ולחיצה, אתה לא יכול לדעת איך כפות הרגליים שלך יגיבו לכל חזרה, אתה תהיה פחות יציב וזה גם יכול לסכן אותך בעתיד.
1.כן ישלי הרגל להסתכל על עצמי במראה במיוחד בסקוואט
2.לגבי הנעליים,הנעל ספורט היחידה שיש לי הזמנתי אולסטאר לבנתיים מחכה שיגיע,ובכללי מחפש בהמשך להשתדרג בנעליים טובות
3.לגבי האחיזה המשולבת ככה התרגלתי למשוך בנוסף לזה אני עושה 3 סטים של 5 חזרות ואני בתקופת חיטוב לכן לא מעלה תמשקלים בדרסטיות
4.לגבי חגורה יש שני דברים,אחד נותן לי יותר תחושת ביטחון לגב והשני שיש לי שתי בלטי דיסק ולכן אני מרגיש שהחגורה עוזרת לי
אשמח לתגובה והמלצה למה שכתבתי
ותודה לכם עזרתם לי

1.כן ישלי הרגל להסתכל על עצמי במראה במיוחד בסקוואט
2.לגבי הנעליים,הנעל ספורט היחידה שיש לי הזמנתי אולסטאר לבנתיים מחכה שיגיע,ובכללי מחפש בהמשך להשתדרג בנעליים טובות
3.לגבי האחיזה המשולבת ככה התרגלתי למשוך בנוסף לזה אני עושה 3 סטים של 5 חזרות ואני בתקופת חיטוב לכן לא מעלה תמשקלים בדרסטיות
4.לגבי חגורה יש שני דברים,אחד נותן לי יותר תחושת ביטחון לגב והשני שיש לי שתי בלטי דיסק ולכן אני מרגיש שהחגורה עוזרת לי
אשמח לתגובה והמלצה למה שכתבתי
ותודה לכם עזרתם לי
הרגל מגונה של להסתכל במראה? בסקוואט לא תמיד נמנעים מזה כי ללכת לצד השני זה לפעמים יכול להיות מסוכן, נהוג לצאת אחורה בסקוואט ולא לצאת קדימה אז בטיחותית זה לא תמיד רעיון טוב, בדדליפט עוד אפשר למנוע את זה - פשוט עושים דדליפט לכיוון שאין מראה.

אולסטאר זה לא רע בדדליפט, אני גם מדדלפט עם אולסטאר אבל מחוסר ברירה כי לא בכל מכון ממש מתים על הרעיון של דדליפט בלי נעליים (והייתי רגיל לזה בערך שנה וחצי).

גם אם אתה עושה 3X5 בחיטוב זה לא אומר שצריך לעשות אחיזה משולבת עם 90 קילו, מאמין שאתה מסוגל להרים את זה גם עם אחיזה רגילה.
אם אתה שולט בטכניקה שלך אני לא חושב שיש צורך בחגורה בכל זאת, אתה צריך להרגיש בטחון לא מהסיבה שיש עליך חגורה אלא מהסיבה שאתה יודע מה אתה עושה שאתה נכנס לסט, ואם כבר להעזר בחגורה אז באחת שבאמת עונה להגדרה של חגורה (אני לא אומר שאתה צריך לרוץ ולקנות אינזר במאות שקלים) אפילו איזה RDX פשוטה במחיר לא גבוה תעשה את העבודה.

אז תתאמן יחף בינתיים, זה עדיף

זה שהתרגלת וזה שאתה בחיטוב זה לא אומר שזה בסדר
תעבוד כמה שניתן בלי אחיזה משולבת, זה לטובתך

לא צריך להיות בלי חגורה, אלא להיות עם חגורה טובה, אחת שעושה את העבודה כמו שצריך
גם לי יש 2 בלטים בגב, ועם חגורה טובה אני מרגיש הרבה יותר טוב עם חגורה טובה מאשר חגורה זולה בסגנון מה שאתה משתמש

לא הייתי אומר שזאת טכניקה טובה, לא בגדול ולא בקטן. המוט לא זז בקו ישר, כל הפוזיציה ההתחלתית שלו לא טובה. אני כבר רואה מה יקרה לו במשקלים שיאתגרו אותו יותר - האגן יעוף למעלה ומשם זה כבר לא יראה טוב.
לפותח האשכול - אני ממש ממליץ לך לראות את הסרטון הזה ולהעלות עוד סרטון לפה בשביל לראות אם יש שיפור.

חוץ מזה, נראה שהמוט נמוך מדי, אין לך פלטות בקוטר יותר גדול?

לא הייתי אומר שזאת טכניקה טובה, לא בגדול ולא בקטן. המוט לא זז בקו ישר, כל הפוזיציה ההתחלתית שלו לא טובה. אני כבר רואה מה יקרה לו במשקלים שיאתגרו אותו יותר - האגן יעוף למעלה ומשם זה כבר לא יראה טוב.
אני יודע שהטכניקה לא מושלמת, אבל הבסיס שלה טוב, ברגע שהוא יתקן את הדברים שם, אז צריך לראות אם צצות בעיות חדשות, או שהבעיות נפתרו.
המוט זז יחסית בקו ישר, משהו שעם כמה תיקונים בטכניקה אפשר בקלות לסדר, והפוזיציה ההתחלתית היא לא by the book, אבל היא שומרת על העקרונות החשובים ונראה שזה עובד לו, אז אין עם זה בעיה

אני יודע שהטכניקה לא מושלמת, אבל הבסיס שלה טוב, ברגע שהוא יתקן את הדברים שם, אז צריך לראות אם צצות בעיות חדשות, או שהבעיות נפתרו.
המוט זז יחסית בקו ישר, משהו שעם כמה תיקונים בטכניקה אפשר בקלות לסדר, והפוזיציה ההתחלתית היא לא by the book, אבל היא שומרת על העקרונות החשובים ונראה שזה עובד לו, אז אין עם זה בעיה
לא ציינת את זה.
יותר חשוב שתציין שהפוזיציה ההתחלתית שלו לא טובה מאשר זה שהוא עושה עם נעליים, שכרגע זה פחות קריטי.

לא ציינת את זה.
יותר חשוב שתציין שהפוזיציה ההתחלתית שלו לא טובה מאשר זה שהוא עושה עם נעליים, שכרגע זה פחות קריטי.
תראה, הפוזיציה ההתחלתית זה משהו מאוד שרירותי וכל אחד יכול לעשות שונה, מן הסתם עדיף שמתחיל יעשה את מה שכולם אומרים לעשות ואז יראה מה מתאים לו יותר, אבל אין שום בעיה עם מה שהוא עושה
פשוט במקרה שלו הוא משתמש בפוזיציה יותר דומיננטית לרגליים, אבל דדליפט עדיין

• פותח/ת השרשור
אז תתאמן יחף בינתיים, זה עדיף

זה שהתרגלת וזה שאתה בחיטוב זה לא אומר שזה בסדר
תעבוד כמה שניתן בלי אחיזה משולבת, זה לטובתך

לא צריך להיות בלי חגורה, אלא להיות עם חגורה טובה, אחת שעושה את העבודה כמו שצריך
גם לי יש 2 בלטים בגב, ועם חגורה טובה אני מרגיש הרבה יותר טוב עם חגורה טובה מאשר חגורה זולה בסגנון מה שאתה משתמש
אפשר הסבר למה אחיזה משולבת זה לא טוב?
זה חגורה שהזמנתי מאליאקספרס וגם למה היא לא טובה בגלל שהיא דקה?אני מרגיש שהיא עוזרת לי
תודה לכולם על התשומת לב והמענה אתן דגש לאימון הבא אצלם ויפרסם

אפשר הסבר למה אחיזה משולבת זה לא טוב?
אחיזה משולבת יכולה ליצור חוסר איזון בשרירים
זה אחלה לחזרות בודדות שבהן אתה רוצה להרים את המשקל בלי עזרה, אבל לעשות נפח גדול עם משולבת יגרום לחוסר איזון.
גם אם תעבוד עם משולבת כל הזמן האחיזה שלך לא תתחזק ממש

זה חגורה שהזמנתי מאליאקספרס וגם למה היא לא טובה בגלל שהיא דקה?אני מרגיש שהיא עוזרת לי
היא גם דקה וגם לא שווה לכל אורכה
תאמין לי שזה שמים וארץ ההבדל בין החגורה הזאת לבין חגורה בסטנדרט נורמלי

• פותח/ת השרשור
אחיזה משולבת יכולה ליצור חוסר איזון בשרירים
זה אחלה לחזרות בודדות שבהן אתה רוצה להרים את המשקל בלי עזרה, אבל לעשות נפח גדול עם משולבת יגרום לחוסר איזון.
גם אם תעבוד עם משולבת כל הזמן האחיזה שלך לא תתחזק ממש

היא גם דקה וגם לא שווה לכל אורכה
תאמין לי שזה שמים וארץ ההבדל בין החגורה הזאת לבין חגורה בסטנדרט נורמלי
מה הסטנדרט הנורמלי?ישלך המלצה כלשהי?קישור?שאני אוכל להזמין

מה הסטנדרט הנורמלי?ישלך המלצה כלשהי?קישור?שאני אוכל להזמין
חגורה בעובי 10 מ"מ (או מעבר עד 13, אבל אלה חגורות ממש קשיחות ואין לך לרוב צורך בהן), ובאורך 10 ס"מ לכל רוחבה, מה שיש פה זו חגורה סטנדרטית זולה יחסית, בלי צורך להשקיע כמה מאות על ההתחלה:

RDX Weight Lifting Power Gym Belt Back Support Bodybuildig Training Neoprene 4PN

זאת נגיד אחלה של חגורה לחגורה ראשונה, אם אתה מעוניין אני מוכר כזאת מידה M חדשה מהליילונים ואחת משומשת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית