שאלה לגביי בעיה בכתף

סהר334

משתמש מתחיל
47
2
נק' מוניטין:
2
47
2
שלום לכולם
בזמן האחרון בזמן תנועות של משיכה מלמעלה תרגילי גב
יש לי לא כאבים כאילו שיש פריקה קטנה של הכתף שמאל בזמן האימון זה לא כואב ויש טיפה כמו חולשה כשאני מסיים סט
מה יכול להיות הדבר הזה ניסתי לחפש תשובה ולא מצאתי
תודה לעוזרים

היי.
לא מובנת לי השאלה כל כך, מה מפריע לך בדיוק.
במקרה ויש חולשה וגם תת פריקה ממליץ לך לעבוד קצת על תרגילי יציבות לכתף.
אם יש פה בעיה , הגבלה בתנועה , פריקה שמפריעה לתפקוד או לביצועים בספורט אז ממליץ לגשת לפיסיותרפיסט אפילו לייעוץ חד פעמי ולקבל את כל התשובות והמלצות בצורה מקיפה במקוםפ לחפש באינטרנט.
הכתף היא מבנה מאוד מורכב ויש אינסוף סיבות להגבלה ולכאב , מוזמן לחפש פוסטים על העניין בקבוצה שלי.

• פותח/ת השרשור
בזמן תרגילים של גב בדרך כלל שאני צריך למשוך מלמעלה לדוגמא פולי עליון אחיזה רחבה
כשאני מושך אליי הכל בסדר אבל כשאני מרים את הידים כלפי מעלה בכתף שמאל אני מרגיש כאילו סוג של קליק לא יודע עם לקרוא לזה פריקה אבל אני מרגיש שמשהו זז שם
אני לא יודע עם כמה זה רציני

כנראה תנועה של גיד מעל עצם. כל עוד זוהי תופעה שתמיד התקיימה ואין כאב, אין מה לחשוש. אם אתה מאמין שזה משהו מעבר לכך וכזה שעלול לגרום נזק, גש לאורטופד.

לרוב נתיחס להשלכות של התרגיל , כלומר בתיואר שלך יש חשיבות לקינמטיקה ,כלומר באיזו תנועה אתה מרגיש את התחושה והקליק וזה נותן לנו מידע על מצב המפרקים ועל עבודת השרירים, אבל עדיין מתיאור כזה קשה להסיק מה הפתולוגיה.
כפי שהומלץ אם יש לך כאבים,חולשה או הגבלה בתנועה גש לפיזיותרפיסט או לקופת חולים ותבדוק את העניין.

• פותח/ת השרשור
זהו שאין לי לא כאבים ולא הגבלה פשוט כשאני מושך מפולי עליון יש כמו קליק
כמו שמושכים לך את האצבע ואפשר לראות את התזוזה של המפרק
ככה אני מרגיש בכתף

ממה שאתה מתאר זה יכול להיות סימן לחוסר יציבות.
כרגע במצב שאין לך אף אחד מהסימפטומים ממליץ לך לשלב בתוכנית שלך תרגילים לעבודה על ייצוב שכמה כתף.
יכול למצוא לא מעט מידע על זה ברשת וכמובן הכי טוב לבקש מהמאמן שלך או כאן בפורום תרגילים. אחפש ואצרף גם בהמשך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית