הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כאב בסקוואט

HyperLior

משתמש מתחיל
65
13
נק' מוניטין:
16
65
13
שלום,
לאחרונה חזרתי לתכנית SS שעשיתי בעבר לאחר הפסקה של כמה חודשים מסקוואטים, והתחילו לי כאבים כשאני עושה את התנועה של הסקוואט באיזור הזה (סימנתי בצבע וחץ):

a0a2bd540922c043a91acbac69c8506c.png

גם כשאני לוחץ על האיזור הזה בבית אני מרגיש סוג של שריר תפוס.

זה שריר? זה גיד? מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? זה בעיקר בצד שמאל שלי. כשאני עושה את התנועה של הסקוואט בלי משקל זה די כואב, אבל כשזה עם משקל פחות מרגישים אבל אחר כך הכאב גדל כשעושים ללא משקל.

יש נקודה אפילו באיזור הזה אצלי בצד שמאל ממש מתחת לעצם האגן שכשאני לוחץ שם זה ממש כואב (בצד ימין זה לא ככה)...
תודה רבה מראש.

נערך לאחרונה:
לצערי אני לא יכול לאבחן דבר כזה דרך האינטרנט..
אני כן יכול לומר שלפני כמה שנים כשהתחלתי לעשות סקוואט לראשונה הרגשתי באיזור הזה צריבות חזקות וכואבות,
וזה היה ממשיך גם לאחר התרגיל עד שלבסוף זה עבר.
אבל אם יש נקודה כואבת ואתה מוגבל בתנועה בגלל הכאב, אז תימנע מהתנועה כרגע ותבדוק את זה עם איש מקצוע.
זה פחות כואב כשאתה מתחיל לעבוד בגלל האדרנלין והזרמת הדם.

• פותח/ת השרשור
לצערי אני לא יכול לאבחן דבר כזה דרך האינטרנט..
אני כן יכול לומר שלפני כמה שנים כשהתחלתי לעשות סקוואט לראשונה הרגשתי באיזור הזה צריבות חזקות וכואבות,
וזה היה ממשיך גם לאחר התרגיל עד שלבסוף זה עבר.
אבל אם יש נקודה כואבת ואתה מוגבל בתנועה בגלל הכאב, אז תימנע מהתנועה כרגע ותבדוק את זה עם איש מקצוע.
זה פחות כואב כשאתה מתחיל לעבוד בגלל האדרנלין והזרמת הדם.
הבנתי. תודה רבה.
זה בגדול כשאני עושה את התנועה ומכופף את הגב (עושה LOW BAR) ואז אני מרגיש כאילו משהו דוקר אותי בשריר באיזור הזה.

• פותח/ת השרשור
היי.
כאב מסוג זה בהחלט דורש בדיקה והתייעצות עם גורם מוסמך.
היי,
תודה על התשובה. היום ניסיתי לעשות את התנועה והכאב נחלש משמעותית. אראה מה יהיה בעוד כמה ימים, אבל אני לא רוצה להמשיך לשבת בבית רק בגלל שאני לא יכול לעשות סקוואט. @White Walker לדעתך SS ללא סקוואט לא יכעיס את מארק ריפטו? או שכדאי למצוא אלטרנטיבה אחרת ל-SS לתקופה הקרובה? פשוט אני רוצה שתהיה התקדמות מאימון לאימון במשקל העבודה ולא לעשות תכניות בילדינג למיניהן.

• פותח/ת השרשור
זה פשוט לא SS.
ולדעתי אתה צריך משהו אחר ולא SS.
אפשר לבנות תוכנית שתיהיה מבוססת על אותה עקרונות.
כן, אני יכול להבין.

איך אני מרכיב משהו כזה? יש כיוונים מאשכולות עבר או מניסיון אישי שלך? חיפשתי בגוגל וכאן לא מעט אבל לא ממש מצאתי.
מציין שדדליפט אני יכול לעשות. רק סקוואט מהווה בעיה.

תודה רבה על התשובות. מעריך מאוד.

כן, אני יכול להבין.

איך אני מרכיב משהו כזה? יש כיוונים מאשכולות עבר או מניסיון אישי שלך? חיפשתי בגוגל וכאן לא מעט אבל לא ממש מצאתי.
מציין שדדליפט אני יכול לעשות. רק סקוואט מהווה בעיה.

תודה רבה על התשובות. מעריך מאוד.
ראיתי שפתחת אשכול בנושא אז אכתוב לך שם יותר מאוחר את דעתי המפורטת 😃

• פותח/ת השרשור
ראיתי שפתחת אשכול בנושא אז אכתוב לך שם יותר מאוחר את דעתי המפורטת 😃
כן... העדפתי לפתוח נושא חדש בשביל זה במקום סתם לגרור את הדיון הזה.

תודה רבה על העזרה. מעריך מאוד.

היה לי בדיוק אותו הדבר אחי וחשבתי שזה כלום והזנחתי את זה למשך חודש
לאחר מכן הלכתי לאורטופד שגם אמר לי שאין משהו מיוחד אבל שלח אותי בכל זאת לבדוק באולטראסאונד
באולטראסאונד לא גילו כלום גם כן ושללו לי דלקת
אבל עדיין הכאב המשיך להציק לי אז הלכתי לפיזיותרפיסט תותח שידע לאתר את מקום הכאב תוך שניה
עשה לי טיפול עם אלקטרודות חשמליות ופולסים וקרח
ואמר לי לנוח למשך 10 ימים ולבוא אליו שוב
בסופו של דבר הוא אבחן את זה כמתיחה בגיד של הרקטוס פמוריס( השריר המרכזי של הארבע ראשי) בחיבור שלו לAIIS
שוב לא אומר שזה בדיוק מה שקרה לך אבל ממליץ בחום ללכת לפיזיו שהייתי הוא תותח ומבין ממש בפציעות ספורט
לצורך העניין הוא היה ממיקימי קורס המאמנים של וינגייט ומפקח מטעמם
ישראל איבשיץ זה השם..

מקווה שעזרתי 😃

רק כדי לראות שזה תואם לכאב שהיה לי - הרגשת אותו בעיקר בירידה נכון ? בסוף השלב האקצנטרי ?

• פותח/ת השרשור
היה לי בדיוק אותו הדבר אחי וחשבתי שזה כלום והזנחתי את זה למשך חודש
לאחר מכן הלכתי לאורטופד שגם אמר לי שאין משהו מיוחד אבל שלח אותי בכל זאת לבדוק באולטראסאונד
באולטראסאונד לא גילו כלום גם כן ושללו לי דלקת
אבל עדיין הכאב המשיך להציק לי אז הלכתי לפיזיותרפיסט תותח שידע לאתר את מקום הכאב תוך שניה
עשה לי טיפול עם אלקטרודות חשמליות ופולסים וקרח
ואמר לי לנוח למשך 10 ימים ולבוא אליו שוב
בסופו של דבר הוא אבחן את זה כ( השריר המרכזי של הארבע ראשי) בחיבור שלו ל
שוב לא אומר שזה בדיוק מה שקרה לך אבל ממליץ בחום ללכת לפיזיו שהייתי הוא תותח ומבין ממש בפציעות ספורט
לצורך העניין הוא היה ממיקימי קורס המאמנים של וינגייט ומפקח מטעמם
ישראל איבשיץ זה השם..

מקווה שעזרתי 😃

רק כדי לראות שזה תואם לכאב שהיה לי - הרגשת אותו בעיקר בירידה נכון ? בסוף השלב האקצנטרי ?
כן, בירידה אחרי שעוברים את ה-90 מעלות.
איך זה ככה שמתיחה מורגשת כל כך הרבה זמן?

אני אלך לפיזותרפיסט; תודה רבה על התשובה. אחרי 10 ימים מנוחה לא כאב לך יותר? חזרת לעשות את אותו התרגיל/הדבר שגרם לך לכאב?

אני בדיוק במהלך העשרה ימים
הוא עשה לי טיפול עם זרמים חשמליים ועכשיו אני עם טייפים על הרגל
מקווה שזה באמת יעזור

• פותח/ת השרשור
וידאו לבדיקת טכניקה כדי לראות שאתה לא עושה לעצמך צביטה
צביטה?
אני עושה סקוואטים די טוב בטכניקה די טובה ולא פעם אחת בדקתי את זה מול כאלה שמבינים.
תעדכן , מה לגבי התייחסות לתנועה?
אתה מדבר אליי או לבחור השני?

אני בדיוק במהלך העשרה ימים
הוא עשה לי טיפול עם זרמים חשמליים ועכשיו אני עם טייפים על הרגל
מקווה שזה באמת יעזור

תעדכן איך בינתיים.

צביטה?
אני עושה סקוואטים די טוב בטכניקה די טובה ולא פעם אחת בדקתי את זה מול כאלה שמבינים.
סליחה, לא התכוונתי לפגוע ברגשותיך. בדיקה כזו היא פשוט שלב מתבקש די ראשוני, לעניות דעתי.

• פותח/ת השרשור
סליחה, לא התכוונתי לפגוע ברגשותיך. בדיקה כזו היא פשוט שלב מתבקש די ראשוני, לעניות דעתי.
לא פגעת ברגשות או משהו... אני יכול להעלות לצורך העניין, אבל כאילו אם אני יודע מכאלה שבדקו שהטכניקה טובה אז אני מניח שהיא טובה... אחרי הכל פעם עשיתי SS והתקדמתי איתה למשקל מעל 100KG קדימה ולא כאב לי כלום.
מה הקטע של הצביטה לא הבנתי?

לא פגעת ברגשות או משהו... אני יכול להעלות לצורך העניין, אבל כאילו אם אני יודע מכאלה שבדקו שהטכניקה טובה אז אני מניח שהיא טובה... אחרי הכל פעם עשיתי SS והתקדמתי איתה למשקל מעל 100KG קדימה ולא כאב לי כלום.
מה הקטע של הצביטה לא הבנתי?
hip impingement - YouTube

אם אתה יורד עם ברכיים לא מספיק מופנות החוצה, כמו שעלול לקרות כשהמשקל מתחיל להיות קצת מאתגר, החלק העליון של אחד משרירי הקוואדס עלול להיצבט בין עצם הירך לבין עצם האגן. זה יכול להיות מאד כואב. אבל זו בעיה שקל יחסית לתקן, במיוחד כשהמשקלים עדיין לא מאד גבוהים. וידאו יכול להבהיר די בבירור אם זו הבעיה. אם אתה מעלה וידאו, צלם סט של חמישיה, במשקל הכי גבוה שאתה יכול לעשות בו חמישיה כרגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית