הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונאי???

רועי1987

משתמש מתחיל
257
1
נק' מוניטין:
6
257
1
אני רוצה ללכת לתזונאי שיסדר לי את התפריט חיטוב כי הלכתי לאיבוד ואני לא מצליח למצוא את הערכים הנכונים לכל דבר שאני אוכל, וגם אין לי כל כך זמן (לימודים, עבודה....)

רציתי שאולי אתם תמליצו לי פה על איזה תזונאי ספורט שאפשר לסמוך עליו...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יאיר להב/ שגיא הלוי.
יש עוד מישהו בשם צחי, שכחתי את השם משפחה, היה עליו כאן נושא אומרים שהוא טוב.

אבל זה צריך להיות באמת תזונאי ספורט כי תזונאי שלא עבר התמחות בספורט ייתן לך תפריט כזה עני בחלבון וכזה שלא באמת יעזור לך יותר מדי.

אבל זה צריך להיות באמת תזונאי ספורט כי תזונאי שלא עבר התמחות בספורט ייתן לך תפריט כזה עני בחלבון וכזה שלא באמת יעזור לך יותר מדי.
רק חבל שאין התמחות נורמלית שכזאת בארץ

איזה אופטימיות, אל תשכח שבארץ...כל העניין הזה, איכשהו, עדיין, אחרי כל כך הרבה זמן...בחיתולים.
הכוונה שאולי אני אסיים את לימודי ב 2016, אולי ב 2022 אין לדעת, עדיין חושב מה ללמוד בנתיים עושה AA DEGREE

משה,אפרופו העלאת את הזה,
אני חושב שאני אדבר בשם כולנו (לפחות בשמי)
ואשאל שאלה אישית ואם תרגיש בנוח תענה,אחרי הכל העזרה וההשכלה שלך מעניינים מאוד ובתור מנהל קהילה כזו מרשימה רצינו (רציתי יותר נכון) לדעת מי עומד מאחוריי פרוייקט הקידום של התחום הזה בארץ ?
כמה שאלות : :]
בן כמה אתה?
מהיכן רכשת את ההשכלה?
מה אתה עושה בארה''ב? לומד? גר?
מה אתה לומד?
ומה הדילמה שלך שאתה מתלבט ללמוד :]
ואם תרגיש בנוח תתכתוב מתי נכנסת לתחום ואיך וכאלה מעעניין 😛
אשמח אם תענה יום טוב.

משה,אפרופו העלאת את הזה,
אני חושב שאני אדבר בשם כולנו (לפחות בשמי)
ואשאל שאלה אישית ואם תרגיש בנוח תענה,אחרי הכל העזרה וההשכלה שלך מעניינים מאוד ובתור מנהל קהילה כזו מרשימה רצינו (רציתי יותר נכון) לדעת מי עומד מאחוריי פרוייקט הקידום של התחום הזה בארץ ? חבל שזה מה שקורה בארץ, לדעתי אין עתיד לתחום בעשור הקרוב מפעת חוסר התקציב לקידום הספורט מהמדינה + רמה מאוד נמוכה של לימודים אקדמאים בנושא ולימודי מדריכים למינהם.
כמה שאלות : :]
בן כמה אתה? בקרוב 22
מהיכן רכשת את ההשכלה? מחקרים, מאמרים, REVIEWS, אנאליזות, חרישה מתמדת של הנושא במשך 5 שנים. יצא לי לעבוד כמה שנים בעבודות משרדיות שאינן דורשות עבודה מרובה, היה לי המון זמן פנוי והחלטתי לשפר את האנגלית שלי (לקראת המעבר לארה"ב) ע"י קריאה בנושא שמעניין אותי (בעיקר תזונה, בשנתיים האחרונות גם אימונים). בנוסף יש לי תעודת מדריך כושר שלא הביאה לי הרבה, בעיקר ביומכניקה ואנטומיה ואולי קצת פיזיולוגיה.

מה אתה עושה בארה''ב? לומד? גר? לומד וגר.
מה אתה לומד? כרגע עושה תואר AA, אלו שנתיים שמסיימים קולג' ואז נשארו עוד שנתיים לתואר ראשון באוניברסיטה, שנתיים ראשונות לומדים בסיס (כמו תעודת בגרות כללית), ואז בוחרים מקצוע (סה"כ תואר ראשון 4 שנים, AA שנתיים ועוד שנתיים לתואר).
ומה הדילמה שלך שאתה מתלבט ללמוד :] - הדילמה בעיקר מורכבת מ 2 פרמטרים:
1. הכנסה בעתיד, תחום התזונה כאן הוא עם הכנסה מאוד נמוכה, התחלה של 50-60K$ בשנה, שזה מעט מאוד למחייה כאן אם רוצים לחיות היטב.
2. אוניברסיטה באזור, אין אחת ברמה ללימודים שכאלו ואצטרך לטייל לי ברחבי ארה"ב, אני גם ככה גר בלי המשפחה שלי ורק עם אחי ולהתרחק גם ממנו יהיה קצת קשה, אבל נראה מה נעשה.

ואם תרגיש בנוח תתכתוב מתי נכנסת לתחום ואיך וכאלה מעעניין 😛
נכנסתי לתחום ע"י עודף משקל רב + מחלות שהיו בינהן. חליתי בעבר במחלת כליות נדירה אשר נדרשה ממני לקחת סטרואידים והם העלו אותי במשקל רב. לאחר שהעלתי במשקל כילד היה דיי קשה להוריד את המשקל כנער, לקחתי את עצמי בידיים כשהגעתי לגיל 17 וירדתי 35 ק"ג, מאז עשיתי תקופות של "מסה" חיטוב וכדמה וכרגע אני עושה אימוני גייז עם בוסו וגומיות 😃

אשמח אם תענה יום טוב.

מקווה שעניתי על הכל,
יאללה לעבודה :🙁

מקווה שעניתי על הכל,
יאללה לעבודה :🙁
לנעוץ,לנעוץ,לנעוץ 😃
תאמין לי משה,אני מצדיע לאנשים כמוך,הדרך,ההקרבה,אורח החיים (שאתה גר עם אחיך..)
פשוט תענוג לקרוא את מה שרשמת,הגעת והשגת את מה שיש לך (ידע,הורדה במשקל,התמודדות עם מחלה..וכו')לבד בכוחות עצמך זה ממש לקחת דוגמא! 🙌

אני ארחיב ואשאל 2 שאלות אחרונות (מצטער אבל אתה פשוט אדם מסקרן)
1)במסגרת לימודי התואר שלך מה הן הדילמות לבחירה? (תזונאי לבין?..)
2)אחרי כל כך הרבה מחקרים שקראת ומאמרים/ספרים שקראת

על איזה ספר/מאמר אתה יכול יכול להמליץ שהוא מקור טוב ובעצם הכי קרוב לסכם את 5 שנים של המחקר שלך ,אני יודע שאין כזה דבר אבל אמרתי הכי קרוב 🙄
אני יודע שהספרים שללייל מקדונלד יעלו פה..

אבל אם יש משהו אחר אשמח לדעת תודה רבה! ואחלה סופ'ש!

לנעוץ,לנעוץ,לנעוץ 😃
תאמין לי משה,אני מצדיע לאנשים כמוך,הדרך,ההקרבה,אורח החיים (שאתה גר עם אחיך..)
פשוט תענוג לקרוא את מה שרשמת,הגעת והשגת את מה שיש לך (ידע,הורדה במשקל,התמודדות עם מחלה..וכו')לבד בכוחות עצמך זה ממש לקחת דוגמא! 🙌

אני ארחיב ואשאל 2 שאלות אחרונות (מצטער אבל אתה פשוט אדם מסקרן)
1)במסגרת לימודי התואר שלך מה הן הדילמות לבחירה? (תזונאי לבין?..)

הדילמות כרגע הוא תזונאי ספורט, pharmacist (לא בקטע של רוקחות יותר בקטע של פיתוח תרופות כמו לדוגמה בחברת טבע ודומיה), Nutritional biochemist (בעיקר בתחום המחקר).
יכול מאוד להיות שאני אלך לכיוון שונה לגמרי כמו רפואה, זו האופציה האחרונה כי ממש לא בא לי ללמוד 10 שנים + אני לא כזה אוהב "רפואה" וזה לא ממש מושך אותי (מה גם שעוד 10 שנים המצב של הרפואה בארה"ב יהיה על הפנים - BABY BOOMERS)).

2)אחרי כל כך הרבה מחקרים שקראת ומאמרים/ספרים שקראת

על איזה ספר/מאמר אתה יכול יכול להמליץ שהוא מקור טוב ובעצם הכי קרוב לסכם את 5 שנים של המחקר שלך ,אני יודע שאין כזה דבר אבל אמרתי הכי קרוב 🙄
אני יודע שהספרים שללייל מקדונלד יעלו פה..

פירסמתי כמה ספרים באשכול ספרים שהיה לפני כשבוע בפורום אוף טופיק, תריץ עליו חיפוש תמצא עוד המון המלצות טובות לספרים אחרים. קראתי בעיקר מחקרים ואנליזות ועוד מספר ספרים, כמעט את כל הספרים של לייל מקדולנד חוץ מ PSMF שלא היה כזה מעניין וקראתי רק את הדברים העיקריים, UD2, Fixable Diet, Protein Book. יש עוד ספרים בתזונה שקראתי שעולים הרבה כסף ב AMAZON (120$+).
בעיקרון מי שרוצה להיות מעודכן ולרכוש ידע מסויים, שילמד את הבסיס קצת מכל דבר (ביולוגיה, כימיה, קינזיולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה) ויקרא מחקרים, כאלו שמעניינים ותקפים לנושא כי יש המון שלא. יש גם המון אנשים כמו אלאן אראגון, לייל מקדולנד שעושים REVIEWS למחקרים, מנתחים אותם ומסכמים אותם ככה שזה יכול לחסוך הרבה כאב ראש.
מהצד של האימונים יש לך את הפורומים של ריפ, פנדלי גם של לייל ועוד... אני לא מרבה לשרוץ בהם בזמן האחרון כי יש לי המון לקרוא בלימודים של עצמי ככה שדיי הזנחתי את עניין ה"עידכון" והקריאה בחצי שנה האחרונה.

אבל אם יש משהו אחר אשמח לדעת תודה רבה! ואחלה סופ'ש!
🤘

תלמד פיזיולוגיה ופרמקולוגיה. נפתח ביחד תרופות ואבקות חלבון ✌️
אני עכשיו עושה תואר ראשון במדעי הרפואה ואחכ מצטרף אלייך לארהב/קנדה. פיזיולוגיה של המאמץ זה מה שמעניין אותי. אבל רק תגיד לי דבר אחד, איך אתה לומד שם? יש לך גרין קרד? ויזת לימודים? קבלת מלגה? איפה אתה לומד?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית