נק' מוניטין:
58,710
- 103,293
- 12,433
כן. טווח החזרות והנפח באימונים יהיה שונה. התזונה סביר להניח גם תהיה מעט שונהכמתאמן בינוני ומתקדם, האם תכנון האימונים למטרת היפרטרופיה תהיה שונה מתכנון אימונים למטרת עלייה בכוח?
אם הסטרס הוא כרוני (על פני שבועות/חודשים) אז זה עלול להשפיע. סטרס יומי או שעתי אינו רלוונטייכל להשפיע על תהליך החיטוב/מאסה, הן מבחינה הורמונלית, והן מבחינה אנאבולית?
לנפח האימון יש אומנם השפעה על התפריט אבל את התפריט עדיף לווסת לפי שקילות שבועיות. אם אתה עולה יותר מ 200-300 גרם בשבוע אז אתה אוכל יותר מידי. כנ"ל ההפך, אם אתה לא עולה לפחות 200 גרם בשבוע אז אתה אוכל מעט מידי.האם אצטרך לתכנן מקרוס גבוהה יותר?
להתחיל ללכת למקטעים של 8-10 ק"מ ולמדוד את הזמן שלקח לך ללכת את המרחק הזה. כל אימון או שני אימונים תוריד את הזמן שלקח לך ללכת אותו המרחק ב 15-20 שניות. זה באופן עיקבי יכריח אותך בסוף לרוץ, אבל זה יתבצע בהדרגה אחרת אתה עלול להיפצע.המלצתך למתאמן חסר סיבולת לב ריאה בכלל
שמעוניין להתחיל לרוץ, ולהגיע לריצות למרחקים של 8-10 ק״מ?
גיל 24
סט פוינט ביולוגי לעולם לא הוכח מבחינה מחקרית. אני גם בספק, במידה ויש סט פוינט כזה, שאתה תצליח לשנות אותו במובן של שבועות/חודשים. כל המחקרים שדיברו על סט פוינט שכזה עד היום מדברים על שנים של שמירה על משקל חדש כדי לווסת את הסט פוינט וחלק מהמחקרים אומרים שזה גם לעולם לא מתקיים ב-100% (ז"א פעם שמן, תמיד שמן או פעם רזה, תמיד רזה).מה דעתך על ״בלוקים״ של דיאטה, משמע במקום תקופה ארוכה על גרעון (או עודף) יציאה לנייטראלי כל 2-3 חודשים~ כדי להזיז את הסט פוינט ולקבל לאורך זמן יחס מאסה רזה - שומן יותר טוב.
לדעתי לא תהיה השפעה ע"י 2-3 שבועות של נטרלי בזמן העלאה במסת השריר אבל כן עלול להיות לזה אפקט חיובי בזמן גירעון/חיטוב במיוחד אם הוא ארוך (חודשים). לא צריך אבל גם 2-3 שבועות, לדעתי שבוע זה מספיק
זה תלוי מה המטרה והאם יש דדליין להיכנס לקטגוריית משקל בתחרות. בטוח לא הייתי נמצא בגרעון בבלוק של הכוח. הייתי הולך על הגירעון בבלוק של ההיפרטרופיה ועל מאזן חיובי בפיקינג אם בפיקינג התכוונת עבודה על 3-5RM. בעיקרון בכוח אפשר להיות על תחזוקה אבל זה הרבה ניסוי וטעייה כי אתה עלול לא להשתפר באופן אידאלי ולהגיע לפיקינג לא הכי מוכןבתכנית עבודה ״קלאסית״ של פאוורליפטינג (כמה שבועות היפרטרופיה, כמה שבועות כוח, כמה שבועות פיקינג) איפה היית ממליץ להיות בגרעון / תחזוקה / עודף בהנחה שמתחילים את התקופה עם אחוז שומן מעט גבוה מהרצוי.