הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גדילה של הלב

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
שמעתי היום משהו שעניין אותי ורציתי לבדוק אם זה נכון,
מישהו אמר לי שהלב (או חלק ממנו) גדל מפעילות ספורטיבית. והוא אמר שזה בעייתי כשמגיעים לגיל מבוגר, כי כשמפסיקים הלב נשאר גדול אבל אין לו מספיק כח אז זה יכול ליצור בעיות כמו אי ספיקות לב.

אני מקווה שזה מספיק מובן, השאלה שלי אם זה נכון, כי זה נשמע לי דיי תמוה ומוזר.
(אם אפשר הסבר זה יהיה נחמד)

תודה!

שמעתי היום משהו שעניין אותי ורציתי לבדוק אם זה נכון,
מישהו אמר לי שהלב (או חלק ממנו) גדל מפעילות ספורטיבית. והוא אמר שזה בעייתי כשמגיעים לגיל מבוגר, כי כשמפסיקים הלב נשאר גדול אבל אין לו מספיק כח אז זה יכול ליצור בעיות כמו אי ספיקות לב.

אני מקווה שזה מספיק מובן, השאלה שלי אם זה נכון, כי זה נשמע לי דיי תמוה ומוזר.
(אם אפשר הסבר זה יהיה נחמד)

תודה!

מילא שלא ברור מה בדיוק שמעת, זה עוד יותר מוזר בעיניי שאתה בא עם זה לפה "לבדוק אם זה נכון".

• פותח/ת השרשור
כנראה שלא לגמריי הבנתי את הטענה.... בכל אופן אני אבדוק

ובאתי לפה כי חשבתי שזה פורום שעוסק בספורט, לא?

הטענה לא נכונה,
הלב גדל ומתחזק .. ומכאן נוסע שהוא חזק .. ולא יהיו בעיות..
זה פורום שעוסק בספורט (פאוור ליפטין,בודי בילדינג .. )
הבעיה שיש פה הרבה אנשים ציניים שלא מבינים שאנשים שואלים שאלה הם רוצים לקבל תשובה ולא שיצחקו עליהם..

למדתי בשיעור ביולוגיה שמי שעוסק בפעילות אירובית סדירה דופן הלב(שזה שריר) מתעבה ונהפך לחזק יותר,מה שגורם ללב בפעימה אחת להזרים יותר דם,מה שגורם לדופק לרדת במאמץ ובמנוחה(שזה דבר חיובי הרי)
אז אני לא רואה איפה הבעיה פה:s59:

נערך לאחרונה:
לב הוא שריר.הבעיה שאתה מציין הוא על לב שגדל מעבר לפרופורציה בגלל בעיה גנטית או מחלה, ולא בגלל ספורט. ואז הוא לא יעיל, הוא גדול אבל בעל ספיקה נמוכה.
לב, כאמור, הוא כמו כל שריר: תחשוב על שריר יד או רגל שעובד בצורה אירובית (הרבה חזרות, מעט משקל, עבודה מהירה) הוא לא יגדל אלא יהיה שריר בעל סיבולת. כנ"ל הלב: כשעובדים על סיבולת הוא לא יגדל, אלא יפתח סיבולת.

גם אני שמעתי (נדמה לי שבאיזה שיעור פיזיולוגיה בגרוש) שהאפקט השלילי היחיד של אימוני משקולות הוא היפרטרופיה של שריר הלב ושכדי לאזן את זה מספיק לעשות אירובי בכמות סבירה.. אני לא בטוח עד כמה שזה נכון אבל תחפש קצת בגוגל ואני מאמין שתגיע לתשובה

• פותח/ת השרשור
אני מחפש עכשיו

חח אני רואה שלאנשים יש אותם תגובות ציניות
ועכשיו הבנתי את התגובה של משה חח

נערך לאחרונה:
למדתי בשיעור ביולוגיה שמי שעוסק בפעילות אירובית סדירה דופן הלב(שזה שריר) מתעבה ונהפך לחזק יותר,מה שגורם ללב בפעימה אחת להזרים יותר דם,מה שגורם לדופק לרדת במאמץ ובמנוחה(שזה דבר חיובי הרי)
אז אני לא רואה איפה הבעיה פה:s59:
הדופק במאמץ לא יורד, מידת העצימות ככל שתהיה גבוהה יותר כך יהיה גבוה יותר גם הדופק,כלומר גם מתאמן על יכול להגיע לדופק מקסימלי, מה שכן הם באמת יכולים לשמור על דופק נמוך יותר באחוז מסויים של מאמץ בהשוואה לרמה שלהם בהתחלה.
בנוסף ספורטאי עלית(או אתלטים 😣) למיניהם יכולים לשמור על דופק גבוה יותר ללא תופעת לוואי של דופק שיא שזה עלייה מתמדת ברמת חומצות חלב [הם נשארים בתחום אירובי ולא נכנסים לטווח אנאירובי ולכן יכולים להמשיך לרוץ גם במהירות די גבוהה, והפינוי של החומצות חלב במערכת שלהם מהיר יותר]
כלומר רץ אחד יוכל לרוץ במשך שלוש שעות על דופק 180 והשני שלוש שעות על דופק 182 עקב זאת שסף הצטברות חומצת חלב בדם שלהם (OBLA) גבוה יותר.. הגורם שמגביל אותם חוץ מכאב כללי זה רמות הגליקוגן.[היה לי מרצה שרץ 80קילומטר בשיא שלו וציין שהיה חייב לקחת 3-4 כדורים של משכחי כאבים במהלך הריצה]

בקיצור לב גדול זה טוב.

• פותח/ת השרשור
בדקתי איתו היום את מה שהוא התכוון, והוא הסביר לי משהו מוזר, הוא אמר ששרירים בכללי לא קטנים (מתכלים, נעלמים.....) אלא אם הגוף חייב להשתמש בהם (לדוגמא בדיאטה) ולכן גם הלב לא קטן אחרי שמפסיקים להתאמן והוא רק נהיה חלש יותר כשמגיעים לגיל מבוגר אבל הוא נשאר גדול ואז לגוף קשה להפעיל אותו.

ֿמישהו יכול לתת לי הסבר למה זה לא נכון או כן נכון?

תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית