הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה במרפק

• פותח/ת השרשור krak
  • פורסם בתאריך

krak

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני מתאמן קבוע בקבוצת כדורעף.
לפני כחודשיים-שלושה בזמן קבלת כדור כנראה מהיר (ידיים ישרות מושטות לפני הגוף, הכדור פגע באמות), החל לכאוב לי בצד האחורי של המרפק.
נמנעתי מלהפעיל לחץ דומה על המרפק במשך שבוע שבועיים, חזרתי להתאמן אך בתחילת כל אימון כאשר המרפק עדיין ״קר״ הכאב חזק מתקרב לרמת הבלתי נסבל.
במהלך האימון הכאב דועך, אולי בגלל אדרנלין ואולי בעקבות ״חימום״ המרפק לאט לאט, אבל מכה חזקה מספיק תחזיר את הכאב שוב.
הלכתי לאורטופד שאמר לי שזוהי דלקת כנראה, לנוח שבועיים ולקחת כדורי ארקוקסיה.
נתתי מנוחה של כחודש, ללא השימוש בכדורים (שמעתי דברים רעים עליהם), אך ברגע שחזרתי להתאמן המצב חזר.
הכאב קיים גם במתיחה מלאה של הזרוע במצב של נעילת מרפק ממש באיזור העצם הבולטת.

מה יכולה להיות הפציעה ומה תהיה דרך הטיפול הטובה ביותר בה?

היי.
במקרה כזה קשה לתת שם לפציעה היות וזה יכול להיות גם מתגובה לטראומה , או בעצם החבלה .
במצב כזה לרוב ננסה לחזור לתפקוד מלא ע"י חזרה הדרגתית בתנועה פונקציונלית(המחקה את התנועות האמיתיות) ישנה גם אופציה לחבישות וכן הלאה, כמובן בהתאם לממצאי הבדיקה.
במצבים בהם הכאב לא עובר אחרי מנוחה לרוב יראה כעומס מכני . כלומר משהו באיזון השרירי והתנועה הופר כתוצאה מהתגובה לטראומה , לא בהכרח כמובן . בגלל זה יש צורך בחזרה הדרגתית לתנועה ולא בהכרח לחכות מספר חודשים

• פותח/ת השרשור
היי.
במקרה כזה קשה לתת שם לפציעה היות וזה יכול להיות גם מתגובה לטראומה , או בעצם החבלה .
במצב כזה לרוב ננסה לחזור לתפקוד מלא ע"י חזרה הדרגתית בתנועה פונקציונלית(המחקה את התנועות האמיתיות) ישנה גם אופציה לחבישות וכן הלאה, כמובן בהתאם לממצאי הבדיקה.
במצבים בהם הכאב לא עובר אחרי מנוחה לרוב יראה כעומס מכני . כלומר משהו באיזון השרירי והתנועה הופר כתוצאה מהתגובה לטראומה , לא בהכרח כמובן . בגלל זה יש צורך בחזרה הדרגתית לתנועה ולא בהכרח לחכות מספר חודשים

תודה רבה על התשובה המפורטת!
מבחינת חזרה לתנועה בצורה הדרגתית חשבתי לעשות תרגילים של פשיטת מרפקים (כבל או מוט מחוברים לפולי) אבל בצורה הפוכה, כלומר עם היד שבסדר להביא את הכבל למיקום סופי ואז עם היד הבעייתית להתנגד לחזרה של המשקל למקומו הטבעי (לא יודע אם זה היה מובן לגמרי, אם לא אשמח לנסות להסביר אחרת) עם משקל נמוך יחסית ופעולה איטית ונשלטת כמובן.
האם זה משהו שיכול להועיל לטווח רחוק/קרוב?

מבחינת חבישה או אביזרים שאפשר להשתמש, יש משהו מומלץ כדי שלא אצטרך להפסיק להתאמן בכדורעף? (אין אפשרות להמנע בצורה מוחלטת מקבלה של כדור בצורה שפצעה אותי מלכתחילה)

בד"כ יש בקבוצות פיזיו שיודע לחבוש במצבים כאלו בהתאם למגבלה או לכאב
וכן מה שהצעת נשמע כמו תרגיל טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית