הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

יש פה משקיעים פרטיים בשוק ההון?

אני אתן לך את תובנתי - קצת מניסיון, קצת מקריאה, וקצת מקורס דירקטורים שביצעתי לאחרונה :

א. אם אתה לא אנליסט שמחובר 8 שעות כל יום און ליין למסך - אל תתקרב למניות בבורסה
ב. אם בכל זאת החלטת - לך על אגח"ים
ג. אם יש לך כסף להשקעה - תשקיע בנדל"ן
ד. אם יש לך תוכניות "חסכון" בבנק - יש להבין שמדובר בתוכניות "צבירה" ואתה משרת את אינסטרסים של הבנק.
תוציא את כל כספך לך לסוכן ביטוח ותיק - ותשקיע בהפקדה חד פעמית + הפקדה חודשית בקופות גמל - באחד מבתי ההשקעות (אפשר דרך הכשרה חברה לביטוח) יש כיום את ילין לפידות, אלטשולר שחם - שהן המובילות בתשואות בשנים האחרונות.

ולמען הסר ספק - מקומות אלו הרבה יותר בטוחים להשקעה/חסכון מאשר בנק.

אני אתן לך את תובנתי - קצת מניסיון, קצת מקריאה, וקצת מקורס דירקטורים שביצעתי לאחרונה :

ד. אם יש לך תוכניות "חסכון" בבנק - יש להבין שמדובר בתוכניות "צבירה" ואתה משרת את אינסטרסים של הבנק.
תוציא את כל כספך לך לסוכן ביטוח ותיק - ותשקיע בהפקדה חד פעמית + הפקדה חודשית בקופות גמל - באחד מבתי ההשקעות (אפשר דרך הכשרה חברה לביטוח) יש כיום את ילין לפידות, אלטשולר שחם - שהן המובילות בתשואות בשנים האחרונות.

לפי הבנתי בקופות גמל אפשר להפקיד עד 70000 ש״ח בשנה, איפה היית משקיע בסכומים מעט יותר גבוהים (סדר גודל של פי 2-3 בחד פעמי ואחרי זה הפקדות) ?

א וב די שטויות.

איי לא משקיע דרך האר אבל אולי אוכל לעזור, מה אתה צריך?

אז בהצלחה גם לך אחי.
אם אתה לא משקיע בדרך כלל לך גם אתה תהיה קורבן לחברות שמריצות מניות כדי שתחשוב שזה סביר לקנות.

מחזק את בגין

לא יודע, היום כל צעיר שני חושב שהוא יכול לעשות את ה"מכה" בבורסה. סתם חיי בועה. ראיתי כמ חברים טובים נופלים מאגו וטמטום

אם אין לך ידע מקצועי, סבלנות, הון אישי סביר, חסכונות אחרים ונכסי דלא ניידא, השקעה ומשחק אישי בבורסה מאוד לוטורי.

צריך לפנות לאפיקים יותר פרקטיים, נגישים וייישימים. בנק זו האופציה האחרונה והלא משתלמת ביותר שקיימת.

אפשר להיות משקיע פסיבי בתיק מנוהל על ידך, או לפנות לחברת השקעות פרטית או סוכן פרטי. גם פה צריך לבצע סקר שוק, להיות סבלני ולהבין שכל עוד אתה לבדך לא מנהל את החסכונות שלך באופן אקטיבי - לאף אחד אחר לא יהיה אכפת מהם כמו שלך אכפת. אז במצב זה תיאלץ להיעזר בגורמי חוץ מקצועיים, וכמו שאמרתי, צריך לדעת לאיזה אפיק יעיל ומתאים לפנות ולהיות סבלני

ממליץ מאוד על הבלוג של "הסולידית" בתור מקור ידע די ניטרלי. מעבר לכך ניתן גם לקחת קורסים מקצועיים ולקרוא רבות בשפה האנגלית אודות מחקר וסטטיסטיקה בנושא

חסכון, הון והשקעה זה נושא חשוב מאוד. למרבית האוכלוסייה אין את הזמן, המעוף, היכולת, הרצון והממון לנהל נכונה, או כמה שיותר ניתן, את חייהם הכלכליים.

אני בא בגישה יסודית, תוך ניסיון ללמוד ולהצליח תוך כדי תנועה. לא צריך לחכות להיות פרופסור כדי להשקיע, אבל צריך ידע מקדים ופרקטיקה לכך.

לפי הבנתי בקופות גמל אפשר להפקיד עד 70000 ש״ח בשנה, איפה היית משקיע בסכומים מעט יותר גבוהים (סדר גודל של פי 2-3 בחד פעמי ואחרי זה הפקדות) ?

האמת שבחיים לא שמעתי על תקרת הפקדה אבל אבדוק זאת.
במידה ותרצה אוכל לתת לך מספר טלפון של מישהו שהיה מרצה שלי והוא משווק פנסיוני והוא יתן לך ייעוץ ששווה כל שקל.
התפעלתי מאוד מהידע שלו בנושא ולמדתי בכמה שעות ממנו לא מעט.

אז בהצלחה גם לך אחי.
אם אתה לא משקיע בדרך כלל לך גם אתה תהיה קורבן לחברות שמריצות מניות כדי שתחשוב שזה סביר לקנות.

מחזק את בגין

לא יודע, היום כל צעיר שני חושב שהוא יכול לעשות את ה"מכה" בבורסה. סתם חיי בועה. ראיתי כמ חברים טובים נופלים מאגו וטמטום

אם אין לך ידע מקצועי, סבלנות, הון אישי סביר, חסכונות אחרים ונכסי דלא ניידא, השקעה ומשחק אישי בבורסה מאוד לוטורי.

צריך לפנות לאפיקים יותר פרקטיים, נגישים וייישימים. בנק זו האופציה האחרונה והלא משתלמת ביותר שקיימת.

אפשר להיות משקיע פסיבי בתיק מנוהל על ידך, או לפנות לחברת השקעות פרטית או סוכן פרטי. גם פה צריך לבצע סקר שוק, להיות סבלני ולהבין שכל עוד אתה לבדך לא מנהל את החסכונות שלך באופן אקטיבי - לאף אחד אחר לא יהיה אכפת מהם כמו שלך אכפת. אז במצב זה תיאלץ להיעזר בגורמי חוץ מקצועיים, וכמו שאמרתי, צריך לדעת לאיזה אפיק יעיל ומתאים לפנות ולהיות סבלני

ממליץ מאוד על הבלוג של "הסולידית" בתור מקור ידע די ניטרלי. מעבר לכך ניתן גם לקחת קורסים מקצועיים ולקרוא רבות בשפה האנגלית אודות מחקר וסטטיסטיקה בנושא

חסכון, הון והשקעה זה נושא חשוב מאוד. למרבית האוכלוסייה אין את הזמן, המעוף, היכולת, הרצון והממון לנהל נכונה, או כמה שיותר ניתן, את חייהם הכלכליים.

אני בא בגישה יסודית, תוך ניסיון ללמוד ולהצליח תוך כדי תנועה. לא צריך לחכות להיות פרופסור כדי להשקיע, אבל צריך ידע מקדים ופרקטיקה לכך.

אתם באמת מדברים ממקום מאוד פסיבי ופסימי, מי שיודע מה הוא עושה יכול להרוויח מאופציות במסחר שבועי למשל (כמו שאני עושה כבר תקופה)
אישתי משקיעה דרך רובין הון ב s&p 500 ועוד כמה מניות עם תנודות נמוכות לטווח ארוך.
בסופו של דבר אם תסתכל על ההיסטוריה אינדקס רק בעליה וגם לאחר המשבר ב2008 הייתה כבר עליה של 200+ אחוז.
יש הרבה סוגים של השקעות, אני לא ממליץ לא אחד להתעסק בדברים שהוא לא מבין אבל מי שנכנס לעולם מבין שיש הרבה אפשרויות בעלות סיכון יחסית נמוך עם פוטנציאל רווח יחסית טוב לעומת השקעות אחרות.
כל השקעה בחיים היא לפי אחוז של סיכון מסויים ומי שלא משקיע ומסתכן לא ירוויח סכום כסף משמעותי בחייו ויחיה ממשכורת...
גם בנדלן אפשר ליפול אגב

יש גם הרבה דוגמאות נגד.
מישהו היה מאמין שטבע תרד בשנה 90 אחוזים? ולהזכירך היא ברשימת ת"א 35?

סתם דוגמא קיצונית.

הרי בנינו אף אחד פה לא יודע לחזות עליה או ירידה, ואל תגיד לי גרפים מדשדשים

יש גם הרבה דוגמאות נגד.

סתם דוגמא קיצונית.

אין פה שום עניין של ׳לחזות׳ כלום , תסתכל על ההיסטוריה של s&p500 ב50-60 שנים האחרונות ותגיד לי מה הגרף

הרי השקעות בבורסה לא חייבות להיות מסחר יומי או שבועי, הן יכולות להיות מאוד סולידיות (גם מניות ותיקים בכלליות)
לאורך זמן מי שהשקיע בחברות הגדולות (כאינדקס) והיה סבלני הרוויח...
יותר מכל תוכנית חיסכון כזאת או אחרת שנותנת ריביות מצחיקות.

מה ש @מנחם בגין ו @Daniel Barack כתבו מאוד נכון לטעמי.
השאלה לצורך מה אתה רוצה להשקיע, יש הבדל אם יש לך כסף שתרצה להשתמש בו עוד שנתיים לצורך רכישת דירה לבין רצון לעבוד בתחום ולמשוך משכורת חודשית.
בכל מקרה מצטרף להמלצה ללמוד את התחום.
הלקח הכי חשוב שלמדתי הוא לקחת כל המלצה בערבון מוגבל. לדוגמא מי שמשקיע 100,000 שקל יכול להסתפק בעליה של 2% ולממש, מי שמשקיע 10,000 ב 2% יישאר כמעט בלי רווח בגלל עמלות ולכן צריך עליה משמעותית יותר.

אתם באמת מדברים ממקום מאוד פסיבי ופסימי, מי שיודע מה הוא עושה יכול להרוויח מאופציות במסחר שבועי למשל (כמו שאני עושה כבר תקופה)
אישתי משקיעה דרך רובין הון ב s&p 500 ועוד כמה מניות עם תנודות נמוכות לטווח ארוך.
בסופו של דבר אם תסתכל על ההיסטוריה אינדקס רק בעליה וגם לאחר המשבר ב2008 הייתה כבר עליה של 200+ אחוז.
יש הרבה סוגים של השקעות, אני לא ממליץ לא אחד להתעסק בדברים שהוא לא מבין אבל מי שנכנס לעולם מבין שיש הרבה אפשרויות בעלות סיכון יחסית נמוך עם פוטנציאל רווח יחסית טוב לעומת השקעות אחרות.
כל השקעה בחיים היא לפי אחוז של סיכון מסויים ומי שלא משקיע ומסתכן לא ירוויח סכום כסף משמעותי בחייו ויחיה ממשכורת...
גם בנדלן אפשר ליפול אגב
אינני פסימי כלל. אני רק מחזק, ואחזק שוב - מי שלא יודע מה הוא עושה בשוק ההון באופן אקטיבי וספקולטיבי - שלא יעשה!
רב הסיכוי להפסיד ולא להרוויח, ואין מה לעשות, זו הסטטיסטיקה של המתחילים.
אני בעד השקעות נבונות. ברגע שעבור X או Y מסחר באופציות היא השקעה נכונה ומגובה טכנית ופרקטית - אין סיבה שלא לבצע אותה. אבל כאשר לא, או שיש ספק, אז נא הסירו הספק והמתינו עוד קצת.
לי הייתה תקופה די נוחה בחיים, עד לא מזמן, בה סחרתי לבד. כיום, ולמרות הידע שיש לי והרווח המוכח שהשגתי, אני לא יכול לחזור שוב למסחר בשל המון סיבות. אולי בעתיד המצב ישתנה ואחזור.

כל מה שאני מנסה לומר, הוא שיש להתייחס לתחום זה באופן פרגמטי ושכלתני ולא מתוך רגש.

אינני פסימי כלל. אני רק מחזק, ואחזק שוב - מי שלא יודע מה הוא עושה בשוק ההון באופן אקטיבי וספקולטיבי - שלא יעשה!
רב הסיכוי להפסיד ולא להרוויח, ואין מה לעשות, זו הסטטיסטיקה של המתחילים.
אני בעד השקעות נבונות. ברגע שעבור X או Y מסחר באופציות היא השקעה נכונה ומגובה טכנית ופרקטית - אין סיבה שלא לבצע אותה. אבל כאשר לא, או שיש ספק, אז נא הסירו הספק והמתינו עוד קצת.
לי הייתה תקופה די נוחה בחיים, עד לא מזמן, בה סחרתי לבד. כיום, ולמרות הידע שיש לי והרווח המוכח שהשגתי, אני לא יכול לחזור שוב למסחר בשל המון סיבות. אולי בעתיד המצב ישתנה ואחזור.

כל מה שאני מנסה לומר, הוא שיש להתייחס לתחום זה באופן פרגמטי ושכלתני ולא מתוך רגש.

עם זה אני מסכים.

יש גם הרבה דוגמאות נגד.

סתם דוגמא קיצונית.

הבאת דוגמא לא משהו, הפטנט על קופקסון נגמר זה היה ברור שהיא תיפול כשהתרופה היא 1/5 מההכנסות שלה

ממליץ מאוד לקרוא על מה שהסולידית רושמת. יש לה הסברים דיי טובים להרבה דברים. אני כמובן כמו בטח רבים פה לא מתחברים לאופי החיים שלה אבל זה לא מפריעה לקרוא את הבלוג הדיי מושקע שלה.

כמו שרשמו לך, יש הבדל באופן ההשקעה וכמה זמן אתה מוכן להשקיעה בזה ביום יום.

אישית כרגע אני לא משקיעה. בגלל שקניתי דירה, ברגע שהמצב קצת ישתפר אני מתכוון להשקיעה דרך אתרים בגישה של הסולידית. כלומר להשקיעה רק בחו"ל (כי הפנסיה והקרן השתלמות היא צמודה לארץ) ולמצוא אתרים שאני יעשה את הפעולות לבד ובהם העמלות הם גרושים (בנקים וחברות השקעה בארץ לוקחים אחוזים מטורפים).

בכללי בסופו של דבר כמו שהסולידית רושמת וזה משהו מוכח. אף אחד לא באמת יכול "להכות את השוק" באופן רציף. כל אלו שמבטיחים לך את זה הם עושים את זה עם הכסף שלך ולוקחים עמלה. הם לא עושים את זה עם הכסף שלהם 😃

בכל מקרה זה נושא שדורש דיי הרבה קריאה.

אני משקיע בעיקר בקרנות מחקות (או קרנות מנוהלות, אבל לא במניות בודדות).
זה יתן לך כמה אחוזים בשנה, תלוי באופי של התיק. לפעמים יהיו שנים שתפסיד. אבל בסך הכל התוחלת חיובית.

ממליץ גם על הסולידית למרות שיש לי לא מעט הסתייגויות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית