הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שימוש בחומרים בקרב ספורטאי צמרת

• פותח/ת השרשור drogo93
  • פורסם בתאריך

drogo93

משתמש מתחיל
181
50
נק' מוניטין:
77
181
50
מניח שהנושא עלה לא פעם, אבל לא מצאתי תשובה מפורטת.

להערכתם, האם, ובאיזה היקף, קיים שימוש בחומרים למינהם בתחום הספורט התחרותי? מדבר גם על ספורטאי על כמו בולט, פלפס, לברון, רונאלדו, נדאל וכו' וגם בדרגי הביניים. האם ניתן להגיע לרמה הפיזית והמקצועית שהספורט האישי והתחרותי הגיע אליה כיום בצורה טבעית? בהנחה שלא, איך לא תופסים? האם זה רק בגלל אינטרסים משותפים הן של הספורטאים והן של הדרך הניהולי, או שמדובר בשיטות רפואיות גרידא?

אני יצטט את נייט דיאז באומרו "everbody on steroids".
איך לא תופסים? פשוט מאד, אתה לא יכול למצוא את מה שאתה לא מחפש, המדע או יותר נכון מדענים או רופאים "ממציאים" כל פעם מחדש חומרים שלא משנים או מנסים כמה שיותר שלא לשנות את טווח ההורמונים הטבעי של הגוף, בשנות ה80-90 שטסט ובעיקר טורינבול ווינסטרול היו כמו ממתקים לספורטאים רבים (הנבחרת הגרמנית למשל או הרוסית) לאט לאט עלו עליהם ופיצחו תוצאות לגילוי שרידים או מטבוליטים של החומר נלקח, ואז באו אחריהם הפפטידים והSARMS, (אוסטרין MK667 anadrin S-4 וכו כו) חומרים אנבולים שאינם פוגעים באופן הנראה לעין ברמת ההורמונים הטבעי.
עד שגם אותם התחילו לגלות לאט לאט, כל פעם ימציאו משהו אחר הכל שאלה של מתי יגלו.
כמובן יש להניח שכן יש ספורטאים בעלי הישגים מרשימים מאד שהם 100 אחוז טבעיים, מי הם? לעולם לא נדע.

• פותח/ת השרשור

לדעתך, ניתן להשליך את הכתוב בפוסט גם על ענפי ספורט אחרים, ולא במסגרת אולימפית? נבא? טניס? כדורגלנים?

ברור שזה פשטני מאוד ולא באמת יכול להיות מדוייק, אבל אם הייתי מבקש ממך להעריך מה אחוז השימוש בחומרים בנבא לדוגמה, או בסבב הATP, היית מגיע ל50%+? זה שספורטאי העל משתמשים זו הנחה סבירה, אבל מעניין אותי עד כמה השימוש רחב.

לדעתך, ניתן להשליך את הכתוב בפוסט גם על ענפי ספורט אחרים, ולא במסגרת אולימפית? נבא? טניס? כדורגלנים?

ברור שזה פשטני מאוד ולא באמת יכול להיות מדוייק, אבל אם הייתי מבקש ממך להעריך מה אחוז השימוש בחומרים בנבא לדוגמה, או בסבב הATP, היית מגיע ל50%+? זה שספורטאי העל משתמשים זו הנחה סבירה, אבל מעניין אותי עד כמה השימוש רחב.
בכל ספורט תחרותי, ובטח שברמות הגבוהות ביותר, יש שימוש בחומרים משפרי ביצועיים שאינם חוקיים. נפח השימוש שונה בין ענף לענף, ואף בין רמות הספורטאים למיניהם, אך איך שלא נציג זאת קיים שימוש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית