הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגירה לקנדה

לפחות ממה שאני מכיר הרוב זה בצחוקים וזה מגיעה מזה שאני בשבילם רוסי. אז זה מה שאומרים להם בחזרה.
ממה שראיתי, זה דומה למה שאמרת על אנטישמיות נגיד שבשכבות פחות משכילות יש את זה, אז גם ראיתי אצל רוסים שקוראים למזרחים בבונים כשהם בעצמם בבונים פשוט עם גוון עור קצת יותר בהיר והתנהגות של חיות. אצל אנשים יותר אינלגנטיים זה יותר בצחוק באמת נראה לי. גם אני צוחק על חברים מרוקאים ותימנים שלי בקטע גזעני והם צוחקים על זה שאני "רוסי מסריח פסטרמה חזיר" אבל זה הכל בצחוקים

פסטרמה חזיר
זה לא בצחוק, זה איך שאתה נראה 😃

בכל מקרה היה בחור ערבי מהטכניון שהייתי צוחק אליו, מכיר אחד תימני ניראה לי, חבר רוסי שלובש אדידס זה בכלל צחוקים. קיצור כל עוד זה ברוח טובה וצחוק של אנשים שכבר מכירים אז סבבה.
אני מאוד אוהב בדיחות של גזענות וגם שוביניזם. וכל הדברים האלו. אבל כמובן אני לא יצחק על בן אדם שאני לא מכיר.

כל הבדיחות האלה הן סבבה והכל, הגזענות נמדדת בכך שאתה מכיר בן אדם חדש, ושומע אותו מדבר בח' ו-ע' או עם מבטא רוסי או צבע עור קצת שונה, ואז אתה מתחיל להניח הנחות על האופי שלו. כל השאר זה סתם שטויות, כל תכנית טלוויזיה שתפתח במדינה אתה תראה בדיחות על בסיס עדתי.

בגיל 5 עזבת את רוסיה כדי לעלות לארץ כי היה שם חרא, בגיל 30 אתה רוצה לעזוב את הארץ כי פה חרא.
ממש מזיין וזורק
מה יש להישאר בארץ ?
אני עזבתי תארץ לפני 3 שנים והדבר היחיד שאני מתחרטת זה שלא עשיתי את זה לפני ..
בארץ עובדים קשה 9-10 שעות כדי לשלם על יחידת דיור מתפרקת בתל אביב (מניסיון). הכל יקר יותר, הצעירים כבר לא יכולים לקנות בית
כל הדת כבר ניהיה ממש מגעיל , בתור גיי אפילו להתחתן אי אפשר
פה באירופה יש לי סופ"ש ארוך והכל רגוע ונחמד, חנויות פתוחות בסופ"ש
אי הפללה לקנביס, אפשר לגדל עציץ בכיף ולעשן כמה שבא לך
לימודים מסובסדים , בקרוב אתחיל מאסטר.. מצב בטחוני רגוע, אין קסאמים
למה לחזור ?

אשמח לשמוע לאיפה עזבת. ועל סמך מה ?
בלגיה אבל דיי קרוב להולנד, יש לי דוד כאן אז היה עדיף לי.. אחרת הייתי בוחרת הולנד או ברלין, נראה לי יותר טוב והמשכורות גבוהות יותר
היה לי אזרחות אירופאית מההורים
נראה לי אם לא היתה את האזרחות הייתי בודקת את האופציה ללימודים לתואר ראשון ולקבל ויזה .. תוך כדי הלימודים \אחרי לא יהיה קשה למצוא עבודה
אחרי 5 שנים של עבודה\לימודים אפשר לקבל אזרחות

לא נשמע פשוט, ללמוד גרמנית זה לא כזה פשוט. אנגלית נחשבת למאוד קלה ביחס אליה.
אתה תופתע עד כמה הגרמנית דומה לאנגלית (שתיהן שפות גרמאניות).

מה יש להישאר בארץ ?
אני עזבתי תארץ לפני 3 שנים והדבר היחיד שאני מתחרטת זה שלא עשיתי את זה לפני ..
בארץ עובדים קשה 9-10 שעות כדי לשלם על יחידת דיור מתפרקת בתל אביב (מניסיון). הכל יקר יותר, הצעירים כבר לא יכולים לקנות בית
כל הדת כבר ניהיה ממש מגעיל , בתור גיי אפילו להתחתן אי אפשר
פה באירופה יש לי סופ"ש ארוך והכל רגוע ונחמד, חנויות פתוחות בסופ"ש
אי הפללה לקנביס, אפשר לגדל עציץ בכיף ולעשן כמה שבא לך
לימודים מסובסדים , בקרוב אתחיל מאסטר.. מצב בטחוני רגוע, אין קסאמים
למה לחזור ?

זה משעשע כי אני בלגי במקור ודווקא בבלגיה לא הייתי גר אפילו דקה.
מערב אירופה נראת לך כמו חלום רטוב אבל אירופה כולה בתהליך שינוי והיא ממש לא תהיה מה שאת רגילה אליו, רמת החיים לא תהיה כמו פעם, ספק בכלל אם הגוש האירופי יחזיק מעמד עוד הרבה זמן ושלא נדבר על הבעיות הספציפיות בבלגיה בין הפלמים לוולונים שלעולם לא יפתרו.
שלא תביני לא נכון, אני יודע על בשרי שרמת החיים במערב אירופה טובה יותר אבל כשעושים רילוקיישן חושבים קדימה ועושים חשבון של עלות מול תועלת - בין אם זה משפחה, חברים, השכלה, הקמת משפחה וכו'.
לגבי כמה אי דיוקים שלך, בבלגיה יש לך סופ"ש כמו בארץ וחנויות ממש לא פתוחות בסופש כמו שאת מתארת.
לפי איך שאת מתארת את הדברים אני מניח שאת גרה באנטוורפן, בבריסל השינוי שאני מדבר עליו הרבה יותר מורגש אבל אל תדאגי - גם לאנטוורפן הוא יגיע.

ביררתי על לימודים בגרמניה ואומרים שכל מה שצריך זה בגרות מעל 80 ממוצע, לשלם על קורס שפה ולעבור מבחן. הגיוני שזה עד כדי כך פשוט? כן השפה תהיה קשה אבל אם זה המכשול היחיד לא אמורה להיות בעיה.
מה החבר'ה פה חושבים?

אם אתה מסתדר עם השפה והכסף וזה אם גדול אז כן, השאר קל יותר.

והערסים שלכם לא מסתובבים בחבורות משל עצמם? ומה זאת אומרת לא מכבדים חגים? אתה לא מצפה שבן אדם לא יאכל לחם במשך חודש כדי לכבד מנהג דתי כלשהו.
אם כל החיים שלך קראת למזרחים ערסים, אז אני כל כך לא מתפלא שסבלת מגזענות, כי בדיוק כמו שאתה מגדיר אוכלוסיה ספציפית בתור ערסים, ככה גם אנשים אחרים הגדירו אותך כ X-Y-Z.
יש הבדל בין לא לכבד חג בבית, לבין לא לכבד חג או יום לאומי בחוץ, אין בעיה שתאכל לחם בפסח (שאגב זה לא חודש, אולי שבוע וקצת, או שהתכוונת למשו אחר) בבית, יש בעיה עם זה שתבוא ותנופף בזה מול אנשים שכן מאמינים ושומרים מצוות, וראיתי מספיק רוסים שעושים את זה, בין אם זה לחם בפסח, נקניק חזיר או טלפון בכיפור.
אין לי בעיה עם שלושת הדברים האלו כל עוד זה נעשה בינך לבין עצמך, ולא מול אנשים שומרי מצוות בכוונה כדי להדליק אותם, ושוב, ראיתי יותר מידי רוסים עושים את זה.

ואלוהים יודע למה רשמת "הערסים שלכם" ואיך זה קשור אליי
זאת דעתך. כמו שזכותך להאמין שיש זקן שיושב למעלה. או שאתה עושה דברים רק בשביל לנסות להשתלב.

דעתי שאני לא חייב כלום. צבא עשיתי אני משלם מיסים. למה צריכים להכריח אותי מה לאכול ומתי ? חופש הפרט צריך להיות מעל זה שזה מפריעה למישהו שאני אוכל לא כשר. לפחות ככה זה צריך להיות במדינה דמוקרטית.
אתה לא חייב כלום, גם אני לא חייב כלום, אני גם לא שומר כשרות, אבל אני לא הולך ומתרברב בזה בחוץ, אני לא אלך לבנאדם שומר מצוות עם נקניק חזיר מול הפנים או סנדביץ נקניק גבינה

אז אתה נותן לגיטימציה לגזענות בגלל שאנשים לא פועלים לפי אמונה של אנשים אחרים ובגלל שהם שונים אז צריך להיות גזען ? סוג של אמרתה טוב כל האזרחים פה גזענים.
אני לא נותן לגיטימציה, יש הבדל בין לא לפעול לפי אמונה מסוימת, שזה בסדר גמור, לבין לעשות דווקא
אני אתן עוד דוגמא בדמות אתאיסטים, זה ברור שאם תבוא לאדם מאמין ותתחיל להטיף, ולזרוק משפטים כמו "ה' לא קיים" אז אתה תקבל יחס חרא ממנו, זה פרובקציה, בדיוק כמו הפרובקציות שרוסים שראיתי עושים

זה זכותם. כל החברים שלי הם דוברי רוסית. מה לעשות שכאשר גדלתי פה התחברתי לחברה דוברי הרוסית וזה החברים מהשכונה שמן הסתם גדלתי איתם ועד עכשיו אני חבר שלהם.
אחותי שנולדה פה מדברת רק עברית כמעט. אם ההורים בקושי רוסית. יש לה המון חברות לא דוברי רוסית. אבל עוד פעם כי היא נולדה פה והמצב שלה היה שונה משלי.
התגובה שלי התייחסה לרוסים שכבר נולדו פה, שלא אמור להיות להם קשיי שפה, שהם אמורים להתחבר עם כולם, אני לא מדבר על העלייה בשנות ה90 שאין שפה אז אתה צריך להתחבר לאנשים שתוכל לתקשר איתם משמע רוסים, אני מדבר על אנשים שכבר נולדו פה, שמתעקשים על להסתובב אך ורק עם רוסים ולדבר ביניהם רוסית

אני לא מתלונן שאין לי חברים לא רוסים. לא חושב שמישהו מתלונן על זה.

לפחות ממה שאני מכיר הרוב זה בצחוקים וזה מגיעה מזה שאני בשבילם רוסי. אז זה מה שאומרים להם בחזרה. בנוסף אצלי בעבודה גם קוראים להם בבונים 😃 והם לא רוסים.

לא יודע מתי עליתה ואיך השתלבתה פה. אבל כאשר אתה עולה ממדינה אחרת וסוג של אומרים לך שהנה זה מדינת היהודים ובגלל זה אתה פה. פתאום הוף ואתה לא יהודי אתה רוסי מסריח, עד עכשיו לא מבין למה מסריח אבל בסדר.

ואז לאט לאט נותנים לך להרגיש שאתה לא חלק מכולם. ואתה שונה אז מה לעשות בתור ילד אתה גדל ולא נשאר אדיש ומחזיר להם במילים אחרות.
עושה רושם שלא הסברתי את עצמי נכון בתגובה הראשונה, שהייתה בנושא רוסים שכבר נולדו פה, לא דובר על העליות של שנות ה90, מה שכן אני יכול לומר שמסיפורים של אמא ודוד, זה היה נורא, אני מסכים לחלוטין שזה היה גועל נפש, אבל אני מאמין שמי שרצה להשתלב ולהצליח גם עשה את זה, אמא שלי ב3 שנים בארץ הוציאה בגרות של 40 יחידות אם אני לא טועה (בבצפר דתי לול), בעוד שדוד שלי שהיה יותר קטן, הגיע בגיל 8 ועד לא מזמן השלים בגרויות (היום בן 30+) ועד היום יש לו קושי בכתיבה, ככה שמי שרצה להצליח ולהשתלב הצליח לעשות את זה.

ממה שאתה מכיר זה בצחוק, ממה שאני מכיר זה רוסים שמתנשאים על מזרחים וקוראים להם בבונים וכו', כשאתה נותן יחס מסוים אתה גם מקבל יחס מסוים

אתה תופתע עד כמה הגרמנית דומה לאנגלית (שתיהן שפות גרמאניות).

זה משעשע כי אני בלגי במקור ודווקא בבלגיה לא הייתי גר אפילו דקה.
מערב אירופה נראת לך כמו חלום רטוב אבל אירופה כולה בתהליך שינוי והיא ממש לא תהיה מה שאת רגילה אליו, רמת החיים לא תהיה כמו פעם, ספק בכלל אם הגוש האירופי יחזיק מעמד עוד הרבה זמן ושלא נדבר על הבעיות הספציפיות בבלגיה בין הפלמים לוולונים שלעולם לא יפתרו.
שלא תביני לא נכון, אני יודע על בשרי שרמת החיים במערב אירופה טובה יותר אבל כשעושים רילוקיישן חושבים קדימה ועושים חשבון של עלות מול תועלת - בין אם זה משפחה, חברים, השכלה, הקמת משפחה וכו'.
לגבי כמה אי דיוקים שלך, בבלגיה יש לך סופ"ש כמו בארץ וחנויות ממש לא פתוחות בסופש כמו שאת מתארת.
לפי איך שאת מתארת את הדברים אני מניח שאת גרה באנטוורפן, בבריסל השינוי שאני מדבר עליו הרבה יותר מורגש אבל אל תדאגי - גם לאנטוורפן הוא יגיע.
ואלה? מאיפה בבלגיה?
כן אני באנטוורפן , יש מצב אתה מבריסל ? כי בבריסל באמת לא הייתי גרה דקה ..
ומבחינת עתיד לגמרי העתיד שלי פה מכל מבחינה שציינת.. אחלה חיי לילה , מקום מעולה לגדל ילדים , תואר ראשון ושני כמעט חינם והאוניברסיטאות בדירוג מצויין (דוג' KU LEUVEN), שעות שפויות בעבודה , מחירים שפויים בדירות ומכוניות וכו' וכו'
מה היה לך רע כאן?

אם כל החיים שלך קראת למזרחים ערסים, אז אני כל כך לא מתפלא שסבלת מגזענות, כי בדיוק כמו שאתה מגדיר אוכלוסיה ספציפית בתור ערסים, ככה גם אנשים אחרים הגדירו אותך כ X-Y-Z.
יש הבדל בין לא לכבד חג בבית, לבין לא לכבד חג או יום לאומי בחוץ, אין בעיה שתאכל לחם בפסח (שאגב זה לא חודש, אולי שבוע וקצת, או שהתכוונת למשו אחר) בבית, יש בעיה עם זה שתבוא ותנופף בזה מול אנשים שכן מאמינים ושומרים מצוות, וראיתי מספיק רוסים שעושים את זה, בין אם זה לחם בפסח, נקניק חזיר או טלפון בכיפור.
אין לי בעיה עם שלושת הדברים האלו כל עוד זה נעשה בינך לבין עצמך, ולא מול אנשים שומרי מצוות בכוונה כדי להדליק אותם, ושוב, ראיתי יותר מידי רוסים עושים את זה.

ואלוהים יודע למה רשמת "הערסים שלכם" ואיך זה קשור אליי
תשמע כשאתה ילד בן 5 ועולה חדש ומתנהגים אלייך כמו לא יודע מה וקוראים לך רוסי מסריח וכו, אתה מפתח שנאה וכעס מסויים מה לעשות? אנחנו לא מכלילים את כולם אבל אנחנו כן אומרים שהרבה מהאוכלוסיה פה פשוט מגעילה. בנוסף, אם יצא לך לעבוד עם לקוחות, הייתה רואה את זה הרבה יותר. אני עבדתי עם לקוחות וראיתי הבדל עצום בין ישראלי, ערבי, אמריקאי, אירופאי וכו.. אני יכול להגיד לך בוודאות ובבטחון שרוב הבעיות גרמו הישראלים שחושבים שהמקום של אבא שלהם. לא אומר שהשאר היו צדיקים אבל הרוב המוחלט היו ישראלים. עבדתי 4 שנים עם לקוחות וזה הספיק לגמריי כדאי לראות מה הולך במדינה הזאת. לגבי החגים אתה צודק. זה באמת עיניין של לכבד. אני לא צם בכיפור נניח אבל אני גם לא מבשל כדאי שלא יהיו ריחות וכל זה. אני פשוט אוכל בשושו וזהו. כנל לגבי פסח - קונה מספיק לחם וזהו. הבעיה שיש פה כפייה דתית מטורפת וזה מה שמשגע אותנו.

תשמע כשאתה ילד בן 5 ועולה חדש ומתנהגים אלייך כמו לא יודע מה וקוראים לך רוסי מסריח וכו, אתה מפתח שנאה וכעס מסויים מה לעשות? אנחנו לא מכלילים את כולם אבל אנחנו כן אומרים שהרבה מהאוכלוסיה פה פשוט מגעילה. בנוסף, אם יצא לך לעבוד עם לקוחות, הייתה רואה את זה הרבה יותר. אני עבדתי עם לקוחות וראיתי הבדל עצום בין ישראלי, ערבי, אמריקאי, אירופאי וכו.. אני יכול להגיד לך בוודאות ובבטחון שרוב הבעיות גרמו הישראלים שחושבים שהמקום של אבא שלהם. לא אומר שהשאר היו צדיקים אבל הרוב המוחלט היו ישראלים. עבדתי 4 שנים עם לקוחות וזה הספיק לגמריי כדאי לראות מה הולך במדינה הזאת. לגבי החגים אתה צודק. זה באמת עיניין של לכבד. אני לא צם בכיפור נניח אבל אני גם לא מבשל כדאי שלא יהיו ריחות וכל זה. אני פשוט אוכל בשושו וזהו. כנל לגבי פסח - קונה מספיק לחם וזהו. הבעיה שיש פה כפייה דתית מטורפת וזה מה שמשגע אותנו.
אני מבין את מה שאתה אומר, אבל בסופו של יום דור אחד או שניים קדימה וכנראה שאנשים כבר לא יזכרו את זה, בדומה למה שקרה עם המזרחים בשנות ה50
שאלה, סבלת מגזענות גם בגילאים יותר מאוחרים בתיכון ככה ? כי ילדים קטנים זה עם רע, עד כיתה ו' בערך זה ילדים בלי שכל שיורדים לגזענות, חרם, שיימינג וכו', זו גם הסיבה שהגזענות היחידה שסבלתי ממנה הייתה עד כיתה ה' (היום עולה ליא'), בגילאים האלה אין ממש שכל ועושים כל דבר בשביל להעליב ולפגוע, אחר כך מתבגרים והגזענות הופכת לבדיחות בין חברים, וכל מה שציינתי שקורה ביסודי נעלם

אני מבין את מה שאתה אומר, אבל בסופו של יום דור אחד או שניים קדימה וכנראה שאנשים כבר לא יזכרו את זה, בדומה למה שקרה עם המזרחים בשנות ה50
שאלה, סבלת מגזענות גם בגילאים יותר מאוחרים בתיכון ככה ? כי ילדים קטנים זה עם רע, עד כיתה ו' בערך זה ילדים בלי שכל שיורדים לגזענות, חרם, שיימינג וכו', זו גם הסיבה שהגזענות היחידה שסבלתי ממנה הייתה עד כיתה ה' (היום עולה ליא'), בגילאים האלה אין ממש שכל ועושים כל דבר בשביל להעליב ולפגוע, אחר כך מתבגרים והגזענות הופכת לבדיחות בין חברים, וכל מה שציינתי שקורה ביסודי נעלם
מקווה שבהמשך באמת כל הגזענות והאנטישמיות הזאת תמחק לכל הרחוקות. תראה בעיקרון כמו שאמרתי עבדתי עם לקוחות ככה שגם בעבודה ״סבלתי״ מזה. כשאתה ילד זה דיי מפריע כי אתה לא באמת מבין למה לעזאזל קוראים לך בשמות גנאי רק בגלל הרקע שלך. אבל היום זה כל כך לא מפריע לי כי אנשים כאלה נטו משפילים את עצמם ומראים את רמת האינטיליגנציה האפסית שלהם. בכל אופן, מאז שעזבתי תעבודה, אין שום סימן לכל זה.

קודם כל נכון, יש את החארות שעושים דברים כאלה בכוונה בשביל לעצבן. אבל וואלה אם אני הולך ברחוב ואוכל סנדוויץ'עם נקניק חזיר וגבינה זה לא אמור לפגוע בשומרי כשרות. אני אתן לך דוגמא, המשפחה של חברה שלי שומרים כשרות. כשאני אצלם בבית אני מקפיד לא לערבב וגם לקחת כלים בשריים וחלביים בהתאם. אבל כשאנחנו אוכלים בחוץ ביחד אני יכול בכיף לקחת המבורגר עם גבינה ולאכול קינוח חלבי אחרי זה בלי מבטים כועסים או שופטים, כי איזה קטע, בנאדם יכול לשמור כשרות גם אם זה שלידו לא שומר כשרות, איזה קטע

טלפון בכיפור
אני מסתובב בחוץ בכיפור ומדבר בפלאפון, כמו שבדיוק אני עושה ביום יום. אני יוצא לטייל אם הכלב אני מדבר בפלאפון. אם זה סתם אמצע שבוע אם זה שישי או כיפור. אני מדבר ולא הם. אני כמובן לא פותח מנגל בכיפור בחצר בבית.

לסיכום אני עושה מה שאני עושה בכל יום רגיל. ויעשה אותו בכל יום אחר בשנה, אם התחשבות מינימלית מצידי. וגם זה מעבר למה שלרוב הצד השני מוכן לעשות.

לא מול אנשים שומרי מצוות בכוונה כדי להדליק אותם, ושוב, ראיתי יותר מידי רוסים עושים את זה.

למה המצוות שלהם יותר חשובות מחופש הפרט שלי ? זכותי לאכול לחם. לא רואה למה אני צריך להתחבא בבית בגלל זה. כמובן שאני לא יצא דווקא אם לחם החוצה וידחוף את זה לפנים של מישהו.

"בל אני לא הולך ומתרברב בזה בחוץ, אני לא אלך לבנאדם שומר מצוות עם נקניק חזיר מול הפנים או סנדביץ נקניק גבינה"
לא יודע איפה ראיתה כאלו אנשים. אישית לא ראיתי בכל ה 25 שנים שאני חיי פה משהו כזה.

"שמתעקשים על להסתובב אך ורק עם רוסים ולדבר ביניהם רוסית"
יש כאלו וזה עוד פעם זכותם לבחור אם מי להתחבר. אתה לא יכול להכריח אנשים להיות חברים של אף אחד. חברים זה מי שהתחברתה אליו מי שבראש שלך. אם להם זה טוב למה זה פוגע לך ? מה אכפת לך מה הם עושים ? רע לך מזה ? למה ?

בשביל הפרוטוקול היו לי שתי אקסיות ''רוסיות'' וכול אחת מהם שמרה על כשרות וציונות פי שתיים ממני.

כול הבולשיט הזה שרוסים מתערבבים בין עצמם ולא באמת יהודים כבר לא רלוונטי לדור הזה ובכלל לא לדור הבא, בדיוק כמו שהורים שלי שעלו מאירן
'' לא היו באמת יהודים'' ובדיוק שאר העליות הגדולות שהיו בארץ (מצחיק אותי כמה אנשים בארץ לא מודעים לגזענות שחוו ניצולי השואה בארץ, עד שהוציאו להורג את אייכמן)

תייגו אותי כמה פעמים בדיון, אנסה להגיב מהראיה שלי לגבי הגירה לאוסטרליה:

- אונ׳ מול מכללה, מבלי לזלזל בישראל בתור מדינה, אנשים לא מכירים את המדינה, אין להם מושג איפה היא בגלובוס אז אחת כמה וכמה - איזה מוסדות אקדמיים נחשבים יותר או פחות. אני בטוח שזה זהה בקנדה. יכול להיות שבעבודה לתחום אקדמי (באונ׳ מקומית) יסתכלו על זה בצורה אחרת. יתרה מכך, הקונספט של אוניברסיטה זה טוב ומכללה זה לא - כל מדינה זה שונה. כאן ספציפית באוסטרליה אין את ההפרדה בין אוניברסיטה למכללה. יש מוסדות ספציפיים שנחשבים יותר טובים לתחומים מסויימים, זה הכל.

- אנטישמיות. לא קיים, צאו מהסרט הזה. יש דעות שליליות על ישראל בכל הנוגע לאיך היא מתמודדת עם פלסטינים (בעקבות כתבות מאוד נוטות שמאלה בערוצי חדשות העולמיים) אבל אין קשר לאנטישמיות. אני גר כאן 3 שנים, עובד עם מקומיים, אסיאתים, ערבים, מוסלמים, גרמנים וכו׳ וכו׳ וכו׳ ומעולם לא נתקלתי אפילו בהערה אנטישמית. הדבר היחיד שנתקלתי בו זו סטיגמה על יהודים שהם רודפים אחרי כסף. משהו שהוא מאוד נכון. אבל זה זהה להמון סטיגמות על עדות בארץ (פרסים תימנים מרוקאים פולנים וכו׳).

- להתחיל מאפס. זה מאוד נכון, ככל הנראה החלק הכי קשה בתהליך. אני אישית היגרתי כאן בשביל בחורה, המשפחה שלה תמכה וזה הלך בהתחלה די זורם. אחרי שנפרדנו למזלי הייתי עם עבודה, אבל בלי כסף ובלי שום תמיכה מאף אחד כמעט. קשה להתנהל מול בנקים, רפואה, מקומות עבודה וכו׳ שאתה אפילו לא במעמד של תושב. ספציפית כאן מאוד קשה לקבל אשראי (אם אתה רוצה לשלם בחנות בתשלומים, עושים עליך בדיקת רקע) ובלי ביטוח בריאות זה לא קל (מחלה די סטנדרטית של שבועיים עלתה לי סביב 700$ הוצאות). לוקח זמן לצבור חסכונות מחדש, ולהגיע למעמד דומה למה שיש לך בארץ, מבחינת רשת חברים/מכרים וכו׳.

תייגו אותי כמה פעמים בדיון, אנסה להגיב מהראיה שלי לגבי הגירה לאוסטרליה:

- אונ׳ מול מכללה, מבלי לזלזל בישראל בתור מדינה, אנשים לא מכירים את המדינה, אין להם מושג איפה היא בגלובוס אז אחת כמה וכמה - איזה מוסדות אקדמיים נחשבים יותר או פחות. אני בטוח שזה זהה בקנדה. יכול להיות שבעבודה לתחום אקדמי (באונ׳ מקומית) יסתכלו על זה בצורה אחרת. יתרה מכך, הקונספט של אוניברסיטה זה טוב ומכללה זה לא - כל מדינה זה שונה. כאן ספציפית באוסטרליה אין את ההפרדה בין אוניברסיטה למכללה. יש מוסדות ספציפיים שנחשבים יותר טובים לתחומים מסויימים, זה הכל.

- אנטישמיות. לא קיים, צאו מהסרט הזה. יש דעות שליליות על ישראל בכל הנוגע לאיך היא מתמודדת עם פלסטינים (בעקבות כתבות מאוד נוטות שמאלה בערוצי חדשות העולמיים) אבל אין קשר לאנטישמיות. אני גר כאן 3 שנים, עובד עם מקומיים, אסיאתים, ערבים, מוסלמים, גרמנים וכו׳ וכו׳ וכו׳ ומעולם לא נתקלתי אפילו בהערה אנטישמית. הדבר היחיד שנתקלתי בו זו סטיגמה על יהודים שהם רודפים אחרי כסף. משהו שהוא מאוד נכון. אבל זה זהה להמון סטיגמות על עדות בארץ (פרסים תימנים מרוקאים פולנים וכו׳).

- להתחיל מאפס. זה מאוד נכון, ככל הנראה החלק הכי קשה בתהליך. אני אישית היגרתי כאן בשביל בחורה, המשפחה שלה תמכה וזה הלך בהתחלה די זורם. אחרי שנפרדנו למזלי הייתי עם עבודה, אבל בלי כסף ובלי שום תמיכה מאף אחד כמעט. קשה להתנהל מול בנקים, רפואה, מקומות עבודה וכו׳ שאתה אפילו לא במעמד של תושב. ספציפית כאן מאוד קשה לקבל אשראי (אם אתה רוצה לשלם בחנות בתשלומים, עושים עליך בדיקת רקע) ובלי ביטוח בריאות זה לא קל (מחלה די סטנדרטית של שבועיים עלתה לי סביב 700$ הוצאות). לוקח זמן לצבור חסכונות מחדש, ולהגיע למעמד דומה למה שיש לך בארץ, מבחינת רשת חברים/מכרים וכו׳.
מבחינת הלימודים זה כנראה עולה כמו בקנדה.
איך בסוף קיבלת אזרחות?
איך היה לך את הכסף ללימודים?
מה למדת?
עדיין לא אמרת את דעתך לגבי מעבר למדינה אחרת בגלל הבעיות שצויינו...
ברור שעוברים לא בתקווה שיהיה יותר קל בהתחלה אלא בציפייה לעתיד יותר טוב.
בהתחלה שום דבר לא יהיה קל כמובן.
ובאמת אין שום שנאה בין ערבים ליהודים? לדעתך הגישה שלך לערבים השתנת כשעברת?
וואלה הייתי שמח שלא יהיה את כל החרא הזה.
פשוט הרבה פעמים שומעים שהמהגרים המוסלמים תוקפים, אונסים, רוצחים כו'.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית