הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התמודדות עם שליליות

אני כבר שנה פלוס עם חרדות ודיכאונות לסירוגין ולא מהסוג הקל לצערי, זה גרם לי להרחיק ממני בלי כוונה את כל מי שאני אוהב. השיא היה שהחברה החליטה שזה גדול עליה, ואחרי שנים של קשר חתכה. זה לא בדיוק עזר בהתחלה, ממש דרדר את המצב, אבל בשלב מסוים אכלתי כאפה והבנתי מזה שהשינוי יבוא רק ממני, ושאף אחד לא חייב לי כלום.

כרגע אני ממש בדרך למחוץ לזה, דואג לבנות את העתיד שלי, להמשיך לכיוון המטרות עם כמה שזה מאתגר, שומר על סדר יום פעיל, מוזיקה טובה (לא בנושא אהבה/דיכאון כמובן- מטבע הדברים זה רק מחזיר אחורה) וכמובן שמידי פעם איזה ג'וינט טוב לא מזיק.
אל תקח שום דבר קשה, תזכור שהכל תלוי אך ורק בך, תבנה את עצמך כאדם ואת העתיד שלך, תשמור על סדר יום פעיל ויהיה טוב.

אם אתה הולך לפסיכולוג פרטי ,למשרד הבטחון ושאר המשרות שעושות תחקיר יגיעו גם לשם, אל דאגה.
זה לא משפיע על התחקיר אלא אם גם אתה משוגע עם תעודות, מכיר כמה אנשים שנמצאים על כדורים ויש להם סיווג בטחוני גבוה
לא רוצה סתם לפתוח אשכול חדש- אבל אם הייתי אצל פסיכולוג (דרך קופת חולים) למשך תקופה מסויימת, הדבר הזה ישפיע על הפרופיל בצבא?
אני כבר שנה פלוס עם חרדות ודיכאונות לסירוגין ולא מהסוג הקל לצערי, זה גרם לי להרחיק ממני בלי כוונה את כל מי שאני אוהב. השיא היה שהחברה החליטה שזה גדול עליה, ואחרי שנים של קשר חתכה. זה לא בדיוק עזר בהתחלה, ממש דרדר את המצב, אבל בשלב מסוים אכלתי כאפה והבנתי מזה שהשינוי יבוא רק ממני, ושאף אחד לא חייב לי כלום.

כרגע אני ממש בדרך למחוץ לזה, דואג לבנות את העתיד שלי, להמשיך לכיוון המטרות עם כמה שזה מאתגר, שומר על סדר יום פעיל, מוזיקה טובה (לא בנושא אהבה/דיכאון כמובן- מטבע הדברים זה רק מחזיר אחורה) וכמובן שמידי פעם איזה ג'וינט טוב לא מזיק.
אל תקח שום דבר קשה, תזכור שהכל תלוי אך ורק בך, תבנה את עצמך כאדם ואת העתיד שלך, תשמור על סדר יום פעיל ויהיה טוב.
איך אתה מצליח ''להוציא'' את עצמך מדיכאון אם המצב כזה קשה? איך אפשר פשוט להחליט שאתה מפסיק עם הדיכאון? זה לא בדיוק לפי בחירה מתי אתה בדיכאון ומתי לא (שואלת באמת, בלי זלזול)

לא רוצה סתם לפתוח אשכול חדש- אבל אם הייתי אצל פסיכולוג (דרך קופת חולים) למשך תקופה מסויימת, הדבר הזה ישפיע על הפרופיל בצבא?

איך אתה מצליח ''להוציא'' את עצמך מדיכאון אם המצב כזה קשה? איך אפשר פשוט להחליט שאתה מפסיק עם הדיכאון? זה לא בדיוק לפי בחירה מתי אתה בדיכאון ומתי לא (שואלת באמת, בלי זלזול)
אני לא.
מה שאמרתי זה שקיבלתי את הכאפה שזה תלוי בי בלבד, ולא אין לזה שום מתג on/off לצערי, אבל אני דואג להתעסק בדברים אחרים וחיוביים וכמו שאמרתי אני בדרך החוצה מכך. כשאת מתעסקת בדברים שהם לא "כמה הכל שחור" את נכנסת למקום שונה לגמרי. אני בן 17, כל החיים לפני, אין ברירה אחרת.

לצהל אין את האופציה לדעת מה קורה בקופת חולים - המידע לא נגיש לרופאים. אם הרופא שלך לא יצהיר שהלכת לפסיכולוג לא יידעו את זה.

אני אומר את זה בתור מישהו שמתעסק עם רפואה ומלשבים בצבא.

האם לשקר או לא תלוי בתפקיד שאת תגיעי ושואפת אליו. רלשית שמכינה קפה זה לא כמו מתכנתת ב8200 שעוברת סיווג ביטחוני וחופרים לה על כל פרט בחיים.

לא ישפיע על הצבא, הצבא זה בולשיט אחד גדול גם אם תלכי לקבן לא תהיה לזה הרבה השפעה, אולי רק לתפקידים הכי מסווגים וקיצוניים.
אז אם את לא מתכננת להיות בקבע ולפתח קרירה צבאית (מה שאני לא ממליץ לך), אין לך מה לדאוג.
ואם שואלים אותך את זה בסיווג בטחוני כן כדאי לספר מאשר לשקר.
באופן כללי אם שואלים אותך במיונים תספרי אם לא שואלים אז אל תגידי כלום, כל עוד את לא משקרת זה לא יעשה בעיות.

לצהל אין את האופציה לדעת מה קורה בקופת חולים - המידע לא נגיש לרופאים. אם הרופא שלך לא יצהיר שהלכת לפסיכולוג לא יידעו את זה.

אני אומר את זה בתור מישהו שמתעסק עם רפואה ומלשבים בצבא.

האם לשקר או לא תלוי בתפקיד שאת תגיעי ושואפת אליו. רלשית שמכינה קפה זה לא כמו מתכנתת ב8200 שעוברת סיווג ביטחוני וחופרים לה על כל פרט בחיים.
לא ישפיע על הצבא, הצבא זה בולשיט אחד גדול גם אם תלכי לקבן לא תהיה לזה הרבה השפעה, אולי רק לתפקידים הכי מסווגים וקיצוניים.
אז אם את לא מתכננת להיות בקבע ולפתח קרירה צבאית (מה שאני לא ממליץ לך), אין לך מה לדאוג.
ואם שואלים אותך את זה בסיווג בטחוני כן כדאי לספר מאשר לשקר.
באופן כללי אם שואלים אותך במיונים תספרי אם לא שואלים אז אל תגידי כלום, כל עוד את לא משקרת זה לא יעשה בעיות.
מישהו אמר לי שפסיכולוג מוריד פרופיל ונלחצתי. אני לא רוצה קריירה צבאית אבל גם לא איזה ג'ובניקית, אני רוצה קרבי או 8200

מישהו אמר לי שפסיכולוג מוריד פרופיל ונלחצתי. אני לא רוצה קריירה צבאית אבל גם לא איזה ג'ובניקית, אני רוצה קרבי או 8200
לקרבי לא תהיה לך בעיה להתקבל
8200 זה שם של יחידה אם את רוצה בה תפקיד טוב ספציפי (אני מניח שמחשבים) אז את צריכה להתחיל לחתור לזה, זה לרוב דורש ידע קודם.

לקרבי לא תהיה לך בעיה להתקבל
8200 זה שם של יחידה אם את רוצה בה תפקיד טוב ספציפי (אני מניח שמחשבים) אז את צריכה להתחיל לחתור לזה, זה לרוב דורש ידע קודם.
אני בכיתה שהצבא מכין ל8200. אבל אם אני מתקבלת לקרבי אז סבבה 😃
תודה על העזרה

עד כמה שידוע לי הטיפול הפסיכולוגי לא מוריד פרופיל, אם יש אבחנות ספציפיות שיכולות להפריע בצבא זה משהו אחר.

אני די בטוח שלכולם קורה שהם מרגישים אבודים, מבואסים וכו'.
לפעמים מחשבות לא נותנות להרדם בלילה או אין חשק לקום בבוקר.
איך אתם מתמודדים עם זה?
אני בדרך כלל מעסיק את עצמי במשהו כדי לא לחשוב על דברים שליליים כי אם אני נותן לזה לזרום זה מתגלגל ונהיה יותר גרוע.
האם לברוח זה הפתרון? הרי בריחת לא תמיד תפתור את הבעיה כי זה משהו שבפנים וזה נשאר איתך.
בדרך כלל זה קורה בגלל שאני פצוע ולא נהנה מהאימונים, פוחד מהעתיד או מתבאס על העבר.
אז איך אתם מתמודדים עם זה?
מצטרפת להמלצות על פסיכולוג.
למרות שלא תמיד זה עוזר, לפעמים עצם העובדה שאתה הולך לטיפול עוזר יותר מאשר הטיפול עצמו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית