הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט רבות לגבי שינוי תוכנית אימונים

• פותח/ת השרשור Kinovo
  • פורסם בתאריך

Kinovo

משתמש מתחיל
132
6
נק' מוניטין:
6
132
6
טוב אז ככה אני נמצא במסה כבר כמה חודשים ועליתי מ58 KG ל63 עכשיו אני בדיוק חוזר לאימונים אחרי חודש וקצת שלא יכולתי להתאמן בעקבות ניתוח ונסיעה לחו''ל.
עד עכשיו הייתי מתאמן עם תוכנית FBW מפוצלת והמשקלים שלי הם כאלה:
דדליפט: 100X5
סקוואט: 72.5X5
פרס : 40X5
בנץ': 55X5
ברור לי ללא כל צל של ספק שאני עוד יכול לסחוט מהתוכנית הזאת אבל קצת נמאס לי ממנה ואני רוצה להתחיל לשלב יותר אימוני היפרטרופיה (המטרה שלי היא להתחזק מבחינת כוח כמובן אבל במקביל גם לעבוד על היפרטרופיה ו''לגדול'')
עכשיו אני ממש מתלבט עם איזה תוכנית להמשיך:
חשבתי על לעשות AB גנרית של עליון תחתון כאשר אני ממשיך לעבוד על תרגילי הבסיס במתכונת של 3X5 ותרגילי העזר במתכונת של 3X8~12.
לעומת זאת אני חושב אולי בכלל כדי לי ללכת על תוכנית בסגנון 5\3\1 או משהו בסגנון SS(למרות שאני יודע שSS לא בדיוק משרת את המטרות שלי).
עוד תוכנית שנתקלתי בה ושמעתי עליה הרבה דברים טובים ומעניינים היא זאת:
2_Suns_531_LP_4Day_Revised.xlsx
אשמח לחוות דעת על התוכנית הזאת או בכללי המלצות להמשך האימונים שלי.
אני מודע לעניין שדיאטה היא המפתח בגדול ומאז שהתחלתי (פרט לחודש וקצת שלא יכולתי להתאמן) שמרתי על עלייה יחסית עקבית של כ250 גרם בשבוע.
חשוב לציין גם שאני עושה שני אימוני אירובי בשבוע (כרגע זה בימי ''מנוחה'') של 35 דק כל אחד.
@MasterSplitter @Daniel Barack @White Walker

נערך לאחרונה:
לא אהבתי כל כך את הצורה של תוכנית האימונים שפירסמת.

עם משקלים כמו שלך ההמלצה הכי טובה שלי היא להמשיך עם תוכנית fbw על בסיס מורכבים, בשביל הגיוון אפשר לשחק עם קצת תרגילי עזר
כל פיצול אחר יהיה בזבוז זמן מבחינתך.
Ss גם יכולה מאוד להתאים או הליניארית של ביל סטאר.

דרך אגב ברמת המתאמן שלך שלי ושל המון מתאמנים, תוכניות ״כוח״ דווקא יתרמו הרבה יותר להתקדמות ולהיפוטרפיה.

• פותח/ת השרשור
לא אהבתי כל כך את הצורה של תוכנית האימונים שפירסמת.

עם משקלים כמו שלך ההמלצה הכי טובה שלי היא להמשיך עם תוכנית fbw על בסיס מורכבים, בשביל הגיוון אפשר לשחק עם קצת תרגילי עזר
כל פיצול אחר יהיה בזבוז זמן מבחינתך.
Ss גם יכולה מאוד להתאים או הליניארית של ביל סטאר.

דרך אגב ברמת המתאמן שלך שלי ושל המון מתאמנים, תוכניות ״כוח״ דווקא יתרמו הרבה יותר להתקדמות ולהיפוטרפיה.
אפשר לדעת למה לא אהבת את התוכנית ששמתי?
בכל מקרה אני מבין את הקטע שתוכנית כוח תעזור לי הרבה יותר אבל SS בעייתית לי מדי כרגע מכיוון שאני לא יכול כ''כ לעמוד בדרישות שלה.
השאלה היא האם הליניארית של ביל סטאר תהיה טובה למתאמן ברמה שלי?
פשוט כי FBW מפוצלת כמו שלי זה בגדול רשימת מכולת שאומרת מורכבים 3X5 ותרגילי עזר 3X8~12 אין בה הרבה יותר מדי הגיון או סדר התקדמות מדויק (השאיפה היא לעלות משקל כל אימון או שבוע, דבר שבפועל לא הולך יותר מדי טוב)

5/3/1 וSS אלו תוכניות מאוד רחוקות במידת ההתאמה שלהן לרמת המתאמן, לפחות שנה נסיון בין שניהן.

אתה עדיין מתאמן מתחיל (שזה מעולה, הלוואי עלי) וצריך תכנית בסיסית עם עליה עקבית ומתונה. ממליץ בחום לשמור על FBW מבוססת בעיקר תרגילים מורכבים בתכנון כזה או אחר.

• פותח/ת השרשור
5/3/1 וSS אלו תוכניות מאוד רחוקות במידת ההתאמה שלהן לרמת המתאמן, לפחות שנה נסיון בין שניהן.

אתה עדיין מתאמן מתחיל (שזה מעולה, הלוואי עלי) וצריך תכנית בסיסית עם עליה עקבית ומתונה. ממליץ בחום לשמור על FBW מבוססת בעיקר תרגילים מורכבים בתכנון כזה או אחר.
כרגע אני עובד עם הfbw המפוצלת של הטנק, מה שקצת מפריע לי בתוכנית הזאת זה היעדר תכנון התקדמות משמעותי, זאת אומרת שאני פחות או יותר מנסה לעלות משקל כל אימון ואם לא מצליח אז כל שבוע, לא משהו יותר מזה, האם יש איך לשפר את זה? או לדוגמא למה לא יותר כדי להחליף לab עם דגש על מורכבים?
עוד מישהו עם הצעות לייעול? אני כבר די אובד עצות

אתה מעלה 3 פקטורים שונים בתכנון האימונים-
1. בחירת תרגילים (מורכבים, מבודדים וכו׳)
2. רמת פיצול (FBW, AB וכו׳)
3. תכנון התקדמות (כל אימון, כל שבוע, כל חודש וכו׳)

אם נפתור את נקודות 1 ו2, נקודה 3 עדיין תשאר ללא מענה.

לגבי השאלה שהיית צריך לשאול - ״איך לתכנן התקדמות במצב הנוכחי שלי?״

הייתי ממליץ על התקדמות שבועית (מכיוון שטענת כבר שאתה לא מצליח כל אימון).
תעשה ריסט בהכל עכשיו, תתכנן שעוד 3-4 אתה משחזר שיאים ושבוע לאחר מכן אתה שובר אותם בכל ההרמות, הייתי מכוון על התקדמות של 5 קילו בסקוואט ודדליפט, ו2.5 או פחות (אם אפשרי) בבנץ׳ ובפרס.

תתייעץ איתנו שוב שאתה מרגיש שאתה לקראת תקיעה שוב.

• פותח/ת השרשור
אתה מעלה 3 פקטורים שונים בתכנון האימונים-
1. בחירת תרגילים (מורכבים, מבודדים וכו׳)
2. רמת פיצול (FBW, AB וכו׳)
3. תכנון התקדמות (כל אימון, כל שבוע, כל חודש וכו׳)

אם נפתור את נקודות 1 ו2, נקודה 3 עדיין תשאר ללא מענה.

לגבי השאלה שהיית צריך לשאול - ״איך לתכנן התקדמות במצב הנוכחי שלי?״

הייתי ממליץ על התקדמות שבועית (מכיוון שטענת כבר שאתה לא מצליח כל אימון).
תעשה ריסט בהכל עכשיו, תתכנן שעוד 3-4 אתה משחזר שיאים ושבוע לאחר מכן אתה שובר אותם בכל ההרמות, הייתי מכוון על התקדמות של 5 קילו בסקוואט ודדליפט, ו2.5 או פחות (אם אפשרי) בבנץ׳ ובפרס.

תתייעץ איתנו שוב שאתה מרגיש שאתה לקראת תקיעה שוב.
אוקיי אז עכשיו פתרנו את הבעיה של התכנון התקדמות ואני מכוון אותו להתקדמות שבועים, השאלה עכשיו שנשארה היא לפתור את 1 ו2 שאני אוכל את הראש כבר יומיים על לנסות לפתור את זה :(

בניית תוכנית אימונים היא תורה בפני עצמה. זה לא משהו שניתן לתמצת אותו בתגובה בפורום. המפצל,בתגובתו הראשונה,נתן לך את העקרונות הכלליים אבל איך לעשות זאת אתה תצטרך לשבת ולקרוא.לדוגמא,בלחיצת חזה אנו מפעילים את החזה, הכתפיים והיד האחורית. בהתאם לכך, מה תהיה ההשפעה של זה על תרגיל מבודד ליד האחורית? מתי לבצע את התרגיל? באותו אימון או באימון אחר? איך ייראה הפיצול? איך תיראה ההתקדמות (במה להתקדם בחזרות או במשקל ובאיזה תרגילים ובאיזה קצב?). זה יותר מורכב מאשר עליון תחתון או x סטים לתרגיל מורכב וy סטים לתרגיל מבודד.
עצתי לך היא שבשלב הזה תמשיך בתכנית כוח לחודש חודשיים הקרובים (ss, או כל תכנית few עם התקדמות לינארית,היא אופציה מעולה). במקביל,בזמן הזה תלמד את הנושא לעומק וכך תשיג שני מטרות. גם תלמד את הנושא כמו שצריך ותוכל לבנות לעצמך תכנית יעילה ואפקטיבית וגם תגיע לתכנית מוכן יותר מבחינה פיזית (מוכן יותר=חזק יותר).

נערך לאחרונה:
בניית תוכנית אימונים זו לא כזאת תורה, מנפחים את זה הרבה יותר מידי.

חוץ מזה אני מסכים עם כל שאר התגובה שלך.

ממליץ לך להתחיל עם תכנית AB
AXBXAXBX וכו.. 3,4 פעמים בשבוע
A-חזה,גב,ידיים
B-רגליים,כתפיים

A
מתח 3X8-12
חתירה בדמבל 3X6-12
פול אובר בפולי 3X10-15
לחיצת חזה עם מוט 3x5-8
לחיצת חזה בדמבל בשיפוע 30-45 מעלות 3x6-12
פרפר בכבלים 3X10-15
פשיטות מרפקים מאחורי הראש בדמבל- 4x10-15
כפיפת מרפקים בדמבל 4X10-15

B
סקאווט 3X5-8
סטיפ לג דדליפט 3x10-15
מכרעים 3X10-15
לחיצת כתפיים בישיבה עם מוט 3X5-8
הרחקת כתפיים עם משקולות יד 3X10-15
פייס פולס- 3x10-15
שראגס- 3x10-15
תאומים- 3x15-20

-שים לב שהתרגיל האחרון בשריר עיקרי הוא פינישר, כאשר בראשון מתקדמים , בשני משתדלים להתקדם שאפשר, ובאחרון בדר"כ לא מחפשים
להתקדם, הוא נטו להשלמת נפח, לנזק שריר ופאמפ.
- הטווח חזרות שפה נועד להתקדמות דרך חזרות - דרך ירידה בחזרות ואז העלאה במשקל. נגיד בתרגיל עיקרי במוט: הגעתי ל 8 חזרות, אני יורד ל- 5 ומוסיף 2.5 קילו, זאת התקדמות איטית אבל אתה יכול לשחק עם ההקדמות לפי היכולת שלך, כלאמר להשאר גם על 6-5 חזרות ולהתקדם ב- 2.5 קילו פר אימון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית