הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט

• פותח/ת השרשור RS
  • פורסם בתאריך

RS

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי, אני חדש באימונים ואני עושה סקוואטים , אבל יש לי בעיה עם המוט, בהתחלה כשהייתי על 20-30 קילו הכל היה בסדר, אבל עכשיו שאני מרים 40 קילוגרים , אני מרגיש כאילו הגב (איפה שהמוט מונח) מכשיל אותי, אני מתכוון שממש קשה לי להחזיק את זה ואני מרגיש שזה לוחץ לי, אני כן מצליח לבצע את התרגיל אבל זה ממש מקשה עליי לבצע את התרגיל בטכניקה נכונה, שאלתי מאמן והוא אמר שיש הפרש בין הרגליים שלי לגב והרגליים הרבה יותר חזקות, ובגלל זה זה מרגיש לי כבד בגב אבל לא מבחינת התרגיל עצמו (התנועה )
ווידאתי שאני מניח את המוט בדיוק איפה שצריך..
מה אני יכול לעשות? אני רוצה לעלות במשקלים בסקוואט אבל המנח על הגב פשוט מכשיל אותי...

תעלה סרטון שלך מבצע סקוואט. אחרת זה סתם דיבורים באוויר

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון שלך מבצע סקוואט. אחרת זה סתם דיבורים באוויר
אני חושב שלא הבנת, לא מדובר בכאב במהלך התרגיל, אלא לפני שאני אפילו מתחיל אותו , בשנייה שאני שם את ההמוט על הגב .

לא הבנתי אם הכאב הוא מהמגע של המוט עם הגב (מה שכרית או מגבת אם כמה שזה לא מועדף על חברי הפורום יכולה לסייע בשלבים הראשונים) או שהכאב הוא בזוקפי הגב מהמשקל של המוט מה שעשוי להיות די מוזר בהפרש כזה קטן של משקלים לדעתי..

אם הבנתי נכון וזה מהמגע של המוט - אז זה גם תלוי אם אתה עושה HB או LB (שעשוי להיות טיפה פחות נוח וכואב בשלבים הראשנים ) - כמו כן יש גם בחדרי כושר מסוימים מוטות עבים יותר (ששוקלים 20 KG) ומוט דקים יותר ששוקלים קצת פחות ששניהם מתאימים לביצוע סקוואט
אולי תנסה לעבוד עם המוט הדק להתרגל ואז לעבור לעבה...

שוב הכל בגדר השערות כי עוד לא הבנתי ממה נובע בדיוק הכאב..

אני חושב שלא הבנת, לא מדובר בכאב במהלך התרגיל, אלא לפני שאני אפילו מתחיל אותו , בשנייה שאני שם את ההמוט על הגב .
אתה עושה HB? הכאב כנראה מורגש בטרפזים, ונכון זה לא נעים בהתחלה.. אבל להתאמן לא אמור להיות נעים לנו.
אז כל עוד לא מדובר בכאב פנימי, דקירות, כל דבר שמגביל אותך בתנועה ועלול לרמוז על בעיה אורטופדית.. אני לא רואה בעיה בלהתרגל.
או לנסות LB.

Back
למעלה תחתית