הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פרונט במקום בק סקוואט

• פותח/ת השרשור gal313
  • פורסם בתאריך

gal313

משתמש מתחיל
230
19
נק' מוניטין:
-24
230
19
אהלן,
עברתי ניתוח בכתף מה שנכון לעכשיו [ולעתיד הנראה באופק] מגביל את יכולת התנועה ולא מאפשר לי לעשות בק סקוואט עם טכניקה טובה ויציבה.
השאלה היא האם פרונט לבדו יכול להוות תחליף במידה ואני עושה גם דדליפט ?
ידוע לי שאני מוריד כאן עבודה מהפוסטריור צ'יין והאידאל יהיה להוסיף GHR, רק שאין לי זמן לזה.. הוספת התרגיל בטח תאריך את האימון בכ-15 דקות כולל מנוחה והכל ופשוט אין לי את זה..
אז שוב לשאלה - האם פרונט + דדליפט יעבוד לטווח הארוך ? פחות אכפת לי מעיכובים בשיפור הכוח, מדאיג אותי פציעות מאימון לא פרופורציונאלי.
תודה 😃

• פותח/ת השרשור
ניתוח חיבור הלמבידו נראה לי.. או משהו כזה.. מדובר בניתוח לאחר פריקה.
הבעיה בבק סקוואט זה המנח של הזרוע.. בגלל המוגבלות בכתף המוט 'מתייצב' די עקום על הגב וניסיתי להרחיב אחיזה, לא שם הבעיה

עקרונית אפשר, אבל לא יהיה לך עדיף לעשות HB? הוא יהיה הכי קל לכתף, ויהיה השינוי המינימלי ביותר

• פותח/ת השרשור
הלוואי ויכולתי, מאז ומעולם עשיתי HB, כעת על LB אין בכלל על מה לדבר כמובן..
בפרונט אין שום התנגדות מצד הכתף, המנח לא משפיע עליה כלל כי סה"כ הגמישות הכללית שלי טובה.
ממש תודה לכם על המענה המהיר !
אז אני מבין שבעקרון מבחינת פציעות אוכל להמשיך פרונט + דדליפט בלי דאגות ? כלומר האימון נשאר פרופורציונאלי ?

אני פחות אוהב פרונט כתרגיל ראשי, בעיקר ככל שמתקדמים במשקלי עבודה והטכניקה ניהיית הרבה יותר חשובה על מנת שכל הטורסו שלך לא יקרוס קדימה.

מה לגביי hack squat?
כמה זמן הפציעה? במידה ומדובר בזמן מוגבל, אתה יכול לשלב גם סקוואט בולגרי עם דאמבלים במקום עם מוט.
עבור הפוסטרייר במידה וחשוב לך להוסיף עבודה, או כפיפה במכונה או RDL

• פותח/ת השרשור
האק סקוואט ? ואו, מעולם לא יצא לי להכיר.. האמת שגם בולגרי לא.
מהסתכלות מהירה ביוטיוב שמתי לב שהבולגרי הוא רגל רגל, מה שיאריך את האימון ולא אוכל להרשות זאת לעצמי, מה גם שאני לא רואה שם ממש פוסטריור צ'יין ?
האק סקוואט נראה מעניין, אבל כאן נכנסת התלבטות מהצד השני - אם אעשה אותו במקום פרונט, לא תהיה עבודה חסרת פרופורציה לקוואדס לטווח הארוך ? אין לי זמן לתרגילים משלימים לצערי.. לכן אני צריך עוד תרגיל כוח אחד נוסף שישלים את הדדליפט, בינתיים הלכתי על פרונט.
לגבי הניתוח, אני כבר כשנה וחצי אחרי.. לכן אני לא רואה איך בעתיד הקרוב משהו ישתנה לגבי הבק סקוואט.. אני ממשיך לעבוד על טווח התנועה של הכתף ומשתפר, אבל השיפור איטי

אם אעשה אותו במקום פרונט, לא תהיה עבודה חסרת פרופורציה לקוואדס לטווח הארוך ?
אתה יכול גם לעשות לג פרס או פשיטות במכונה והכל יהיה בסדר מבחינת הקוואדס.
אני לא חושב שיש הבדל כלשהו בין האק סקוואט לכל תרגיל אחר שהארבע ראשי הוא השריר העיקרי.

זה אם אנחנו מדברים על מסת שריר.
מבחינת compound training movement ברור שעדיף תרגיל שמערב כמה שיותר מסת שריר ומוריד כמה שיותר עומס ממפרק אחד.
הכל עניין של נוחות והעדפה.
אם פרונט עובד לך טוב, והוא נוח לך, אז לבריאות.
אני פחות מחבב את התרגיל בגלל הסיבות שציינתי למעלה.

• פותח/ת השרשור
זהו, האמת שהפרונט מרגיש לי נהדר, חיפשתי באמת בעיקר חיזוק לכך שזה בסדר לטווח הארוך מבחינת אימון פרופורציונאלי..
ההאק סקוואט נראה האמת מעניין מאוד, אולי באמת אלך עליו בסוף במקום בפרונט, אבל אני מבין שכאן כבר נכנס עניין העדפה אישית כי האימון עם הפרונט הוא כבר פרופורציונאלי..
המון המון תודה !! ✌️

זהו, האמת שהפרונט מרגיש לי נהדר, חיפשתי באמת בעיקר חיזוק לכך שזה בסדר לטווח הארוך מבחינת אימון פרופורציונאלי..
ההאק סקוואט נראה האמת מעניין מאוד, אולי באמת אלך עליו בסוף במקום בפרונט, אבל אני מבין שכאן כבר נכנס עניין העדפה אישית כי האימון עם הפרונט הוא כבר פרופורציונאלי..
המון המון תודה !! ✌️
בכיף ובהצלחה.
רק מוסיף שוב שכדי להדגיש עבודה על השרשרת האחורית, הייתי מוסיף RDL במקום\בנוסף לדדליפט הרגיל.

• פותח/ת השרשור
אהה ואו, אוקי אם כך אני באמת אשקול אם לעשות RDL במקום דדליפט או האק במקום פרונט, או אולי אפילו האק + RDL.. יש לי עכשיו אחלה חומר לשבת עליו לקרוא, שוב המון המון תודה ! 😃)

פרונט סקוואט זו האופציה הכי סבירה שאתה יכול.
הבעיה היא המשקל הנמוך שמרימים.

אם במקרה יש לך גישה לסייפטי באר (SSB) זה יהיה אידיאלי למצבים האלה.

ממליץ בלי קשר לא להתייחס לזה בתור מצב קבוע, אני מכיר הרבה אנשים שלאחר ניתוח כתף בסופו של דבר חוזרים לLB. עם תרגילי שיקום וכו׳.

שים לב מטרה להתקרב לHB בעתיד הקרוב, ואז LB בסופו של דבר.

אם תכניס לך לראש שאתה לא יכול לעשות בק סקוואט לתמיד - זה יקרה.

ממליץ בלי קשר לא להתייחס לזה בתור מצב קבוע, אני מכיר הרבה אנשים שלאחר ניתוח כתף בסופו של דבר חוזרים לLB. עם תרגילי שיקום וכו׳.

למה לשים LB כמטרה אם הוא יהיה מסוגל לעשות HB?

אני פחות אוהב פרונט כתרגיל ראשי, בעיקר ככל שמתקדמים במשקלי עבודה והטכניקה ניהיית הרבה יותר חשובה על מנת שכל הטורסו שלך לא יקרוס קדימה.

מה לגביי hack squat?
כמה זמן הפציעה? במידה ומדובר בזמן מוגבל, אתה יכול לשלב גם סקוואט בולגרי עם דאמבלים במקום עם מוט.
עבור הפוסטרייר במידה וחשוב לך להוסיף עבודה, או כפיפה במכונה או RDL
אתה פחות אוהב, כל ויטליפטר בולגרי לא יסכים איתך. זה אפשרי לחלוטין...

מסכים, לא כל כך מסכים לגבי המשקלים ה"נמוכים", אפשר להתקדם עם פרונט סקווט יפה מאוד.

ברור שאפשר להתקדם. אבל בדר״כ התקיעה תהיה להחזיק את הטורסו אנכי ולאו דווקא הכוח מהרגליים (ע״ע אני שמזיע עם 80 קילו כרגע).

ברור שאפשר להתקדם. אבל בדר״כ התקיעה תהיה להחזיק את הטורסו אנכי ולאו דווקא הכוח מהרגליים (ע״ע אני שמזיע עם 80 קילו כרגע).
אתה לא מתורגל, נכון יהיה פער אבל לא בכאלה אחוזים

כפי שנאמר כבר "הבעיה" עם פרונט סקוואט שמבחינת העלאת מסת שריר הוא לא זהה לבאק סקוואט עקב המשקלים.
אך בכל זאת, לפי דעתי זה תרגיל שרצוי ואף הכרחי להשאיר בתוכנית האימונים כן, גם אפילו כתחליף לבאק סקוואט אם נניח לא היית פצוע...בסופו של דבר פרונט סקוואט חושף את כל החולשות שלך ברגע שיש לך, מה שבאק סקוואט לרוב לא עושה....לפי דעתי זה ה"עליונות" שיש בתרגיל הפרונט סקוואט.
אגב....שכחתי לציין, אם יש לך גישה למוט טראפ באר....זה יכול לבוא כתחליף מעולה לפרונט סקוואט כתרגיל רגליים (שלא לדבר שגם הפלג גוף עליון חוטף חתיכת סטרס מההרמה הזאת) ואפילו כתחליף לבאק סקוואט....אומנם השרשרת האחורית לא "מותקפת" בתרגיל הזה אבל הוא עובד על הארבע-ראשי אפילו יותר מהפרונט כי אתה מסוגל להרים בו המון משקל...וכפי שציינתי הפלג גוף עליון גודל גם כן, בעיקר הטרפזים, אמות ואזור הגב העליון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית