הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בברך שמאל

אופק לוי

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
היי
אז ככה יש לי בעיה
עוד שבוע מתחיל הלימודים ואני מתחיל להתאמן בכושר קרבי
אבל לפני שבועיים ככה ישבתי על המחשב שיחקתי ומשום מקום התחיל לי כאב רציני בברך
באמת משום מקום
פשוט ישבתי, עכשיו, כמה אנשים אמרו "בטח מתחת משהו" ונזכרתי שכשישבתי אז קיפלתי את הרגל עד הסוף
וכבר הכאב ירד, אבל עדיין יש, ואני לא רוצה להתאמן ולהפצע
אז מה אני עושה עם זה?
זה לא עובר

• פותח/ת השרשור
קודם כל נראה שאתה מאוד פעיל ,כל הכבוד.
לפעמים דרוש ניטור עומסים פשוט והכאב יעלם.
כואב לך בריצה או רק באימוני כוח ?

היי, לא עניתי, לא ראיתי את ההודעה חחח
קודם כל תודה רבה,
אבל הכאב הוא במאמץ ואפילו רק בכיפוף הרגל
לפי מה שקראתי באינטרנט (אני גם במגמת חנג ולמדנו על מפרק הברך) זה *כנראה* ברצועה הצולבת הקדמית (אני הייתי חייב לבדוק את זה חחחחח)
בכל מקרה האורטופד אמר "בטח מתחת משהו" והוא נתן לי מגן ברך של גנוטריין משהו כזה, אמר לי לי תתאמן עם זה
אבל הכאב לא עובר ואפילו קצת החמיר
ואני פוחד מהכאב הזה ואני עוד 12 ימים בערך רוצה להתחיל כושר קרבי וכמו שאתה יודע זה אינטנסיבי ואני רוצה להתחיל בריא כמו שצריך
אתה בטח לא יודע כמה זה מתסכל אותי אבל בשנה האחרונה בגלל פגיעה בליסיס הייתי מושבת ובדיוק כשהפציעה הזאת עברה לחלוטין, בום, המתיחה הזאת, ואני אזכיר שהמתיחה הזאת התחילה מישיבה על כסא, רק ישבתי על כסא וכנראה עשיתי תנועה חדה ובום, מושבת חודש
:(

היי, בפציעות כאלו שמתחילות "פתאום" ולא מטראומה זה לא באמת מתנועה נכונה, האם אתה מאמין שאתה יכול למתוח רצועה בישיבה על כסא ותנועה לא נכונה ( לא!!!).
הפציעות בד"כ קיימות ברקע בגלל סיבה כלשהי ואחרי תקופה מסויימת הכאב מתפרץ וזה יכול לקרות גם במצב שאתה אוכל צהריים או רואה טלוויזיה אבל זה לא אומר שהארוחה או הטלוויזה גרמו לזה.
רצועה צולבת קדמית יש לה סימפטומים די ברורים ויש דרכים לאבחן ולמרות שהיא נמצאת במפרק הברך היא לא הגורם לכאבים במצבים האלו.
והמגן ברך לא בדיוק עוזר כשאין אבחנה ברורה ולא ידועים הגורמים, אם היה עוזר אולי היה לנו כיוון אבל במקרה כזה דרושה אבחנה וטיפול בגורמים ולא בסימפטומים.
ממליץ לך ללכת לפיזיו ולא לחכות שזה יעבור.

• פותח/ת השרשור
היי, בפציעות כאלו שמתחילות "פתאום" ולא מטראומה זה לא באמת מתנועה נכונה, האם אתה מאמין שאתה יכול למתוח רצועה בישיבה על כסא ותנועה לא נכונה ( לא!!!).
הפציעות בד"כ קיימות ברקע בגלל סיבה כלשהי ואחרי תקופה מסויימת הכאב מתפרץ וזה יכול לקרות גם במצב שאתה אוכל צהריים או רואה טלוויזיה אבל זה לא אומר שהארוחה או הטלוויזה גרמו לזה.
רצועה צולבת קדמית יש לה סימפטומים די ברורים ויש דרכים לאבחן ולמרות שהיא נמצאת במפרק הברך היא לא הגורם לכאבים במצבים האלו.
והמגן ברך לא בדיוק עוזר כשאין אבחנה ברורה ולא ידועים הגורמים, אם היה עוזר אולי היה לנו כיוון אבל במקרה כזה דרושה אבחנה וטיפול בגורמים ולא בסימפטומים.
ממליץ לך ללכת לפיזיו ולא לחכות שזה יעבור.

אמרתי לך מה האורטופד אמר, שזה כלום ואנלא צריך לדאוג מזה ורק להתאמן עם המגן ברך ולשכוח מזה
והתור הכי קרוב הוא עוד שבוע
וקבעתי אותו
ועד שאקבל פיזיו אם בכלל...
מה אתה ממליץ?

לקבל עוד חוות דעת..
לצערי לפעמים צריך יותר מביקור כדי לקבל טיפול ראוי.
אם התור הכי קרוב הוא עוד שבוע אז מעולה עוד שבוע מקווה שתהיה התקדמות.
אם לא , אני יכול לה מליץ לך על פיזיו באיזור שלך

• פותח/ת השרשור
לקבל עוד חוות דעת..
לצערי לפעמים צריך יותר מביקור כדי לקבל טיפול ראוי.
אם התור הכי קרוב הוא עוד שבוע אז מעולה עוד שבוע מקווה שתהיה התקדמות.
אם לא , אני יכול לה מליץ לך על פיזיו באיזור שלך

סבבה, תודה רבה
אני גר בפתח תקווה:)

• פותח/ת השרשור
רובי טולדנו 03-744-5770
פיזיופרו בפ"ת
היי
אז אורטופד נורמלי בדק אותי
הוא אמר שאין כלום מבחינה של קרעים או שברים
הוא הביא לי מרשם לקטופרופן (הרוקח אמר שזה אנטי דלקתי משכך כאבים)
זה עזר אבל נגמר לי
ועדיין כואב לי אבל רק עם עומס, כמו סקוואט (אבל פשיטת ברך לא)
אני עושה חיזוקים והכול, לוקח אפילו תוספים (כורכומין מגנזיום אומגה 3)
אבל זה עובר מאוד לאט
יש לך טיפים אולי לתת לי?
תודה:)

היי.
אם עדיין כואב לך אז סביר להניח שזה לא באמת עזר אלא יש פה עדיין עניין של עומס מכאני.
קשה לי להמליץ מבלי להכיר את אופי הבעיה.
עדיין חושב שכדאי לך לפנות לפיזיותרפיסט

• פותח/ת השרשור
היי.
אם עדיין כואב לך אז סביר להניח שזה לא באמת עזר אלא יש פה עדיין עניין של עומס מכאני.
קשה לי להמליץ מבלי להכיר את אופי הבעיה.
עדיין חושב שכדאי לך לפנות לפיזיותרפיסט

היי, מעריך מאוד את העזרה, קראתי באינטרנט על דלקות והדלקת שהכי מתאימה למה שאני מרגיש היא דלקת גיד הברך אבל אין לי איך לאבחן... יש לי ביום שישי אורטופד, מה לומר לו כדי לקבל פיזיותרפיה?
ושוב אני באמת מעריך את העזרה
תודה רבה:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית