הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Herbalife

Crossfiter

מושעה
5,953
3,737
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,185
5,953
3,737
טוב,
אז אחרי שראיתי את הסרט
׳betting on zero' לפני כמה חודשים וגיבשתי דעה די אכזרית לגביי החברה הזאת נודע לי לא מזמן שחבר די טוב שלי הצטרף אליהם (בארץ).

מפרסמים שם תמונות של הורדה באחוזי שומן ועליה בשריר (באותו הזמן)
והבחור בסרט די קשוח שהחברה היא אינה פרמידה (הוחלט על ידי האגודה של וולסטריט ובבית המשפט)
אבל עדיין משהו מסריח לי פה,
מישהו מכיר איך החברה עובדת בארץ? מישהו יכול לעזור לי להוציא אותו מזה עם כל מיני דעות ועובדות על כמה החברה הזאת היא Scam אחד גדול?
@Mike

קבצים מצורפים

• IMG_4210.PNG
    IMG_4210.PNG
    KB 287.6 · צפיות: 461
לחבר שלך קוראים ניב?
בכל מקרה, מה בדיוק עושים חברי הקבוצה הזאת ?
זה סך הכל חברה של תוספי תזונה, כל מה שאפשר להגיד על תוספי תזונה כבר נאמר

• פותח/ת השרשור
לחבר שלך קוראים ניב?
בכל מקרה, מה בדיוק עושים חברי הקבוצה הזאת ?
זה סך הכל חברה של תוספי תזונה, כל מה שאפשר להגיד על תוספי תזונה כבר נאמר

לא לא קוראים לו ניב,

ולא זאת לא "סה"כ חברה של תוספי תזונה" , המוצר פה הוא לא מה שהחברה מרוויחה ממנו את הכסף.
יש פה עניין יותר עמוק של איך המוצר נמכר (דרך סוכנים) ושכל אחד יכול להיות סוכן ולהביא סוכנים אחרים תחתיו שימכרו והוא ירוויח מזה כסף (פרמידה בגדול...)
בגלל זה שאלתי ותייגתי את מייק, הוא בטוח ידע לתת יותר פרטים.
בכל מקרה הם מלאים בפירסומים שקריים לגביי המוצרים והתוצאות והחסויות (ואי אפשר לדעת אם הפרסומים הם של הסוכנים או שלהם)

הציעו לי בעבר למכור יוצרים שלהם.. ברוק
לא לא קוראים לו ניב,

ולא זאת לא "סה"כ חברה של תוספי תזונה" , המוצר פה הוא לא מה שהחברה מרוויחה ממנו את הכסף.
יש פה עניין יותר עמוק של איך המוצר נמכר (דרך סוכנים) ושכל אחד יכול להיות סוכן ולהביא סוכנים אחרים תחתיו שימכרו והוא ירוויח מזה כסף (פרמידה בגדול...)
בגלל זה שאלתי ותייגתי את מייק, הוא בטוח ידע לתת יותר פרטים.
בכל מקרה הם מלאים בפירסומים שקריים לגביי המוצרים והתוצאות והחסויות (ואי אפשר לדעת אם הפרסומים הם של הסוכנים או שלהם)

לא הבנתי על מה אתה שואל האם זה פירמידה או האם המוצרים עובדים? לא ברור אחי

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי על מה אתה שואל האם זה פירמידה או האם המוצרים עובדים? לא ברור אחי

אני שואל על הדרך עבודה שלהם בארץ, הבנתי שיכול להיות מצב שאם אתה כסוכן הבאת סוכן תחתיך הוא יכול להרוויח יותר ממך (משמע, זאת לא פרמידה בהגדרה).
חוץ מזה אשמח לדעת כל מידע רלוונטי על החברה, מה סוכן מקבל מה התנאים, כמה עולה החבילה כמה עולים המוצרים.
מי עושה את הבדיקות (לתוצאות שהבאתי בתמונה) , איך הם טוענים בבדיקה שהשומן ירד, השריר עלה וירדו במשקל.

וכל מידע רלוונטי אחר...

• פותח/ת השרשור
בארה"ב אסור לעשות פירמידות למינהן אבל אם אני לא טועה ארץ אין חוק לגבי הנושא

• פותח/ת השרשור
בארה"ב אסור לעשות פירמידות למינהן אבל אם אני לא טועה ארץ אין חוק לגבי הנושא

אני חושב שיש חוק לגביי זה בארץ אם אני לא טועה, בארהב היה משפט והחליטו שהם לא פרמידה (לא קראתי למה או את הפס׳ד) הם ממשיכים להסחר בבורסה ומשקיעים כספים אדירים בפרסום.

למה לדעתך הם מקבלים עדיין לגיטימציה לעשות את זה ולא נפלו? (הרי ברור שהם יפלו בסוף).

הם חברה ותיקה שכבר עשרות שנים בשוק. הם דיי היו הראשונים בכל הסיפור. הם המשקיעים והשקיעו בהרבה פרסום ופונים לקהילה הכללית שקל יותר לדוג אותה בניגוד למכירה של תוספי תזונה עם בילדרים בתחתונים ובייספס 60

פרסמו בזמנו ש96% מהמפיצים בארה"ב שעובדים רק בחברה מרוויחים פחות מחצי משכר המינימום המותר(הרוב מפסיד!).
אדם שאמור להיות עובד חברה לכל דבר ועניין מוגדר למעשה "שותף" או "סוכן" ואז הוא לא עובד חברה אלא "חלק" מהחברה: המבנה הזה עוקף חוקי יסוד כמו חוק שכר מינימום, בגלל הצורה הסמנטית המסריחה של תנאי העסקה.

אני הייתי שמח לראות חוזה "סוכן" שכזה, אני די בטוח שבחוזה תמצא:
1. הסכם סודיות עם תביעות ענק למי שיחשוף את החוזה
2. אף תנאי סוציאלי בסיסי ומעמד כעובד חברה(ז"א גם אם "תרוויח" 5000 ש"ח לדוגמה בלי פנסיה, הפרשות לביטוח לאומי וכו'- הנטו שלך יהיה פחות משכר מינימום)
3. חרטוטים על גבי חרטוטים עם שמות בומבסטיים כמו "סוכן" או "מפיץ בלעדי" ו"שותף סוד"

נתונים מהדוחות הכספיים(תודה רבה לSEC):

- בדוחות הכספיים של החברה רשומים 461,383 "מפיצים" ב2016, קיטון של 40,000 מ2015.
- עוד נתון מדאיג: רבעון ראשון 2016 החברה גייסה 83,276 מפיצים חדשים(ועדיין הייתה ירידה של 40000 מפיצים!), ברבעון הראשון ב2017 החברה גייסה 18,652- משמע כלי עבודה משמעותי של החברה הוא תחלופה של מעל 100000 חברים בשנה(25% מכח העבודה)- נתון שנשמע הזוי גם אם היה מדובר במפעל קטן של 40 עובדים!
- מתוך 100 סוכנים- אחרי 4 שנים יישארו 4

גורם מקשה הוא שהחברה כן מייצרת מוצרים לגיטימיים כמו ויטמינים ואבקות חלבון, אבל מי שראה מחירים של herbalife יודע שהכל מופקע ולא קשור למציאות ותכלס אין אף מוצר במחיר כדאי בשוק החופשי(בנוסף האיכות של המוצרים ירודה).
הם פיתחו מנגנון שבנאדם בא ומשקיע מכספו, מבין לאן הוא נפל והולך למכור לאחותו, לאמא שלו ולחברות שלה ממועדון הברידג' וחי עם הבושה.
המנגנון הזה חוקי: אתה מגייס מאות אלפי "שותפים" שמשקיעים במוצר שלך(יש מוצר שנמכר באמת, לא כמו פירמידה). רק כשלשותף יש מספיק כח כלכלי מאחוריו ואנשים שהוא גייס שיכולים באמת להזיק לחברה הוא מקבל חוזה לגיטימי כעובד חברה, עם כל התנאים ההגיוניים מעבר להיותו סוכן ואז באמת יכול להתפרנס ולהרוויח.
כל עוד אין לו חוזה עבודה והוא לא נחשב עובד חברה- מבחינת החוק הוא גם יכול להרוויח שקל(שקול לפרילנסר).

איך זה עובד:
בגלל שכל הכספים עוברים דרך החברה נוצר מנגנון שהוא לא פירמידה, אלא מנגנון עבודה עם 99% עובדים שהם "שותפים" מוגבלים: מוכרים להם מלאי מוצרים בכמות(שלא אכפת אם יימכר או לא, אם יימכר שירוויחו, ברוב המקרים הם יקנו מלאי, יתקעו איתו ויפסידו, העיקר שיזרימו כסף לחברה כדי שהיקף המכירות השנתי יישמר)- למעשה אלה אנשים שקונים מוצרים במחיר שוק ומנסים למכור אותו במחיר מופקע כי אמרו להם בכנס של החברה שזה המחיר שהמוצר שווה).
אם הם מוכרים את המלאי- החברה מרוויחה עוד כסף. מכל הכספים של "שותפים" נהנה 1% שמועסקים ע"י החברה בפועל.

אין לזה שם עדיין אבל נזכיר רק שחברות ארנק גם היו מותרות בישראל עד 2017, החקיקה תמיד מגיעה שנים באיחור- החברה הזו עובדת בניצול שיטתי של מי שעובד בה.

מודל עסקי דומה
תפתח מחר חנות מסטיקים, תעשה כנס ענק ונוצץ ותספר לכל מי שהגיעו שהם צריכים לקנות 200 מסטיקים כדי להתקבל לחברה ולחיות את החלום.
כל מסטיק מתוך ה200 יעלה להם רק שקל(פחות מהמתחרה) והמסטיקים איכותיים ונבדקו ע"י הFDA(כשהמחיר בחנויות המתחרות- 1.05 שקל לאותו מסטיק עם עטיפה שונה). אם אפשר תביא מישהו שלועס מסטיק בזמן הכנס שיעשה סקוואט 250 ויסביר שהמסטיק נתן לו גיינז.
עוד אתה מספר שהשווי המלא של המסטיק הוא 2 שקל ושהוא יכול לתת לך גיינז קצת פחות גבוהים מסייקל של GH.
בסוף אתה מבהיר בקטנה, שאחרי שהם ימכרו את המסטיקים הם יצטרכו לחלוק איתך חלק קטן מהרווח אבל רוב הרווח הולך אליהם, הסוכנים(אתה לארג').
הסוכנים הולכים ומוכרים לאמא, אבא, אחים וחברים חצי מהמסטיקים שהם קנו ב2 שקל(המקרה הטוב- הם כיסו את העלות הראשונית ושילמו לך קצת כסף על הרווחים ככה שיצאו בהפסד קטן). את שאר 50 המסטיקים שהם נתקעו איתם הם זורקים לפח כי פג התוקף ואף אחד לא רוצה אותם.

הנה סרטון מעניין מדף שכל המטרה שלו לחשוף את החברה:

נערך לאחרונה:
בדיוק ראיתי את הסרט לפני יומיים
מעניין לדעת האם הם יכולים לשנות את השיטה העסקית שלהם ולהתחיל למכור מוצרים איכותיים או שזה לא יעבוד כי אחרת למה לא לשים עליהם שורט?
ועוד יותר כמה זמן זה ישמיך האם כמות המטומטמים בעולם תיהיה קטנה מידי או שהמעט שמצתרפים לאוכלוסיה הבוגרת כל שנה תספיק כדי להמשיך את הפרמידה הזו
למה לדעתך הם מקבלים עדיין לגיטימציה לעשות את זה ולא נפלו? (הרי ברור שהם יפלו בסוף).
א. כסף
ב. אם אתה בטוח שהם יפלו בסוף אתה עושה עליהם שורט?

מעניין לדעת האם הם יכולים לשנות את השיטה העסקית שלהם ולהתחיל למכור מוצרים איכותיים או שזה לא יעבוד כי אחרת למה לא לשים עליהם שורט?
ועוד יותר כמה זמן זה ישמיך האם כמות המטומטמים בעולם תיהיה קטנה מידי או שהמעט שמצתרפים לאוכלוסיה הבוגרת כל שנה תספיק כדי להמשיך את הפרמידה הזו

א. כסף

אני אענה למה לא לשים שורט(למרות שאתה יכול לעשות את זה בכיף)
א. החברה עשתה עסקת טיעון עם ה FTC, מה שנתן לגיטימציה מסויימת לחברה והעלה ב12% את המניה.
ב. היא עדיין לא בירידה
ג. אם היא תיפול, היא תיפול חזק ומהר, משמע פשיטת רגל, מה שיהפוך את כל הכסף ששמת בשורט לכלום

א. כסף

אני אענה למה לא לשים שורט(למרות שאתה יכול לעשות את זה בכיף)
א. החברה עשתה עסקת טיעון עם ה FTC, מה שנתן לגיטימציה מסויימת לחברה והעלה ב12% את המניה.
ב. היא עדיין לא בירידה
ג. אם היא תיפול, היא תיפול חזק ומהר, משמע פשיטת רגל, מה שיהפוך את כל הכסף ששמת בשורט לכלום

ביל אקמן מחזיק בפוזיציית שורט של מיליארד דולר נגדם, ללא הצלחה בינתיים. למי שמעוניין, הנה המצגת שמציגה את ההפיתוזה של אקמן (זהירות, PDF ארוך).

• פותח/ת השרשור
ידוע, הוא מדמם כסף בקצב מלחיץ

גם אלו שהימרו נגד מניות המשכנתא בארצות הברית דיממו ב2005-2006... ולא באשמתם אגב הם צפו נכון את הנפילה.

א. כסף

הבעיה בשורט זה מה שאתה צריך לשלם לבנק אם המניה בעליה...
וגם קשה להמר על דברים כאלו שוולסטריט כל כך מושחטת שהיא מאשרת חברות כאלן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית