הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה תואר כדאי ללמוד

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך
אם אתה רוצה הכנסה גבוהה בצורה בטוחה בתור שכיר, לך על תואר בחשמל או הנדסת מחשבים. אם אתה רוצה להכנס לעולם העסקים, הבורסה והנדלן כי שם מגיע הכסף האמיתי ממליץ להתייעץ עם מישהו שמבין בזה טוב.
תומך בזה, הנדסת חשמל או מדמח נשמעים לי כמו כיוון טוב.

תומך בזה, הנדסת חשמל או מדמח נשמעים לי כמו כיוון טוב.
גם מדמ"ח יעבוד. אבל אם הבנאדם כבר מוכן לסבול בשביל הרבה כסף שילך על תואר שהתעסוקה בו מובטחת ולא רק המשכורת הגבוהה. תואר במדמ"ח (בעיקר במקום לא נחשק כמו הטכניון) יכול להוביל אותך למצב שיקח לך כמה שנים להגיע למשכורת גבוהה אם אתה לא תותח בתחום או בעל קשרים בגוגל. אני בתור מדמ"חיסט יכול להגיד מנסיון שפגשתי אנשים שעושים את התואר הזה בשביל כסף והם סובלים כאן וגם רובם יותר גרועים ממני בכל מה שקשור לכתיבת קוד.

גם מדמ"ח יעבוד. אבל אם הבנאדם כבר מוכן לסבול בשביל הרבה כסף שילך על תואר שהתעסוקה בו מובטחת ולא רק המשכורת הגבוהה. תואר במדמ"ח (בעיקר במקום לא נחשק כמו הטכניון) יכול להוביל אותך למצב שיקח לך כמה שנים להגיע למשכורת גבוהה אם אתה לא תותח בתחום או בעל קשרים בגוגל. אני בתור מדמ"חיסט יכול להגיד מנסיון שפגשתי אנשים שעושים את התואר הזה בשביל כסף והם סובלים כאן וגם רובם יותר גרועים ממני בכל מה שקשור לכתיבת קוד.
תגדיר משכורת גבוהה? למיטב ידיעתי מפתח ג׳וניור במרכז מרוויח באזור ה18k ברוטו וסניור 32k
ובגדול אפשר להגיע לזה גם בלי תואר אלא רק עם קורס תעודה רלוונטי (אם כי כדאי לעשות תואר כלשהו ועדיף שיהיה רלוונטי באיזשהו שלב)
אם עושים תואר במדמח אז עדיף במקום כזה שיאפשר לעבוד משנה שניה

תגדיר משכורת גבוהה? למיטב ידיעתי מפתח ג׳וניור במרכז מרוויח באזור ה18k ברוטו וסניור 32k
ובגדול אפשר להגיע לזה גם בלי תואר אלא רק עם קורס תעודה רלוונטי (אם כי כדאי לעשות תואר כלשהו ועדיף שיהיה רלוונטי באיזשהו שלב)
אם עושים תואר במדמח אז עדיף במקום כזה שיאפשר לעבוד משנה שניה
משכורת גבוהה הכוונה 40k+

מקום לא נחשק מאיזה בחינה?

נערך לאחרונה:
מקום לא נחשק מאיזה בחינה?
לדוגמא מקום שהתואר בו לא מעניין אף אחד בתעשיה כמו מכללות חרטא סייבר למניהן. בנוסף אני מגדיר "מקום לא נחשק" בתור מקום שבו קשה יותר למצוא עבודה במשרת סטודנט, משהו שמאוד יכול לקדם מישהו בקורות חיים לאחר סיום התואר. לדעתי האישית עבודה במשרת סטודנט זה דבר נהדר לקורות חיים שלך וכל סטודנט בהנדסה צריך לשאוף לעבוד בזמן תואר.

לדוגמא מקום שהתואר בו לא מעניין אף אחד בתעשיה כמו מכללות חרטא סייבר למניהן. בנוסף אני מגדיר "מקום לא נחשק" בתור מקום שבו קשה יותר למצוא עבודה במשרת סטודנט, משהו שמאוד יכול לקדם מישהו בקורות חיים לאחר סיום התואר. לדעתי האישית עבודה במשרת סטודנט זה דבר נהדר לקורות חיים שלך וכל סטודנט בהנדסה צריך לשאוף לעבוד בזמן תואר.
ממתי הטכניון נחשב למקום לא נחשק?

ממתי הטכניון נחשב למקום לא נחשק?
סליחה קצת פספסתי סימני פיסוק הכוונה שלי הייתה מקומות פחות נחשקים ולא ברמה של הטכניון (או ת"א/באר שבע ושאר המקומות שבהם התואר במדמ"ח כן שווה)

@kosta לבחור מקצוע על בסיס השכר, זה מתכון לחיים מלאי תסכול.
'קשה מאוד לשרוד את היום יום במחשבה אני לא אוהב להיות פה אבל משלמים לי טוב ומהיר מאוד גם הופכים להיות עובדים לא טובים.
לדעתי אתה באמת צריך להסתכל יותר על התמונה הגדולה מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך, כי לצורך העניין לעשות הרבה כסף אפשר לעשות גם במכירות בעגלות בארה'ב בלי ללמוד כלום

• פותח/ת השרשור
@kosta לבחור מקצוע על בסיס השכר, זה מתכון לחיים מלאי תסכול.
'קשה מאוד לשרוד את היום יום במחשבה אני לא אוהב להיות פה אבל משלמים לי טוב ומהיר מאוד גם הופכים להיות עובדים לא טובים.
לדעתי אתה באמת צריך להסתכל יותר על התמונה הגדולה מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך, כי לצורך העניין לעשות הרבה כסף אפשר לעשות גם במכירות בעגלות בארה'ב בלי ללמוד כלום
הבעיה שבכל המקצועות שציינתי אני לא חושב שאני אסבול
בכל מקצוע אתה צריך לעבוד קשה בשביל להרוויח טוב
ולעבוד קשה אין לי בעיה
ואני חושב שחוץ מרו"ח כל מקצוע שציינתי יעניין אותי בסוף אז אפשר להוריד את העיניין של "אהבה" למקצוע כלשהו

הבעיה שבכל המקצועות שציינתי אני לא חושב שאני אסבול
בכל מקצוע אתה צריך לעבוד קשה בשביל להרוויח טוב
ולעבוד קשה אין לי בעיה
ואני חושב שחוץ מרו"ח כל מקצוע שציינתי יעניין אותי בסוף אז אפשר להוריד את העיניין של "אהבה" למקצוע כלשהו
אז למה פתחת את הנושא? בכל מקצוע שתהיה בו טוב - תוכל להרוויח.
תתחיל מלהסתכל על סכמי קבלה לאוניברסיטה, לשפר בגרויות, פסיכו'.

• פותח/ת השרשור
אז למה פתחת את הנושא? בכל מקצוע שתהיה בו טוב - תוכל להרוויח.
תתחיל מלהסתכל על סכמי קבלה לאוניברסיטה, לשפר בגרויות, פסיכו'.
כי מה שמעניין אותי איזה מקצוע לא יחליפו רובוטים בעוד 10 שנים

תחשוב אם הגירה היא במקום ראשון. הרבה מקצועות לא נחשבים או נחשבים בצורה אחרת בארצות אחרות (רו״ח, עו״ד).

יש ארצות שהיי טק זה לא תחום ככ רווחי כמו בארץ (אוסטרליה) והשכר דומה למקצועות אחרים.

אם אתה מתכנן הגירה לא הייתי מייחס חשיבות עליונה למוסד האקדמי, אתה יכול לקרוע את התחת כדי להתקבל לאנשהו ולקרוע את התחת לסיים תואר שם, והמעסיק בארץ X בכלל לא שמע על ישראל ולא ידע שיש שם חשמל.

הייתי ממליץ באופן כללי לקחת תואר מקצועי על פני BA כלשהו (כלכלה, מנה״ע, פסיכולוגיה) אני אישית עובד בתפקיד שנחשב הנדסת מכונות (מהנדס מעליות) והתקבלתי בגלל שהיה לי רקע בהנדסה (תעו״נ). ככה שלהיות מהנדס זה תמיד טוב במיוחד בארץ זרה.

לגבי איזה תואר עושים הכי הרבה כסף לעומת מה שאתה אוהב וכו׳... אין מה להגיד אתה צודק. אי אפשר לדעת במה תעבוד וכמה תאהב את זה, אז לפחות שיהיה רווחי. אחרת כולנו היינו זמרים ושחקנים וספורטאים אבל עניים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית