הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה תואר כדאי ללמוד

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך
1. מדמ"ח אם אתה מגיע מעולם התכנות בצורה כלשהי(לדעתי צריך קצת זיקה ורקע) ולנסות להכנס לעבודה כמה שיותר מהר- אל אתה מאזור ת"א לימודים באונ' ת"א בציון סביר ויש לך מיליון מקומות עבודה שיחטפו אותך עוד בתור סטודנט
2. אין היום הרבה עבודות שאפשר להגיד חד משמעית שעוד 10 שנים לא יוחלפו על ידי רובוט, אי אפשר לשבת בעבודה ולקוות להכנסה קבועה כמו בשנות ה80, אלא אם כן תכנס לגוף מוסדי שיש בו קביעות(לרוב לא שווה את זה)

תגדיר משכורת גבוהה? למיטב ידיעתי מפתח ג׳וניור במרכז מרוויח באזור ה18k ברוטו וסניור 32k
ובגדול אפשר להגיע לזה גם בלי תואר אלא רק עם קורס תעודה רלוונטי (אם כי כדאי לעשות תואר כלשהו ועדיף שיהיה רלוונטי באיזשהו שלב)
אם עושים תואר במדמח אז עדיף במקום כזה שיאפשר לעבוד משנה שניה
הבעיה היא למצוא עבודה במרכז שתשלם לך את השכר הזה,כי כמוך מסיימים עוד 5000 כל שנה

אתה צודק, המספר קרוב יותר ל3000
http://www.cbs.gov.il/shnaton68/st08_58.pdf
http://www.cbs.gov.il/shnaton68/st08_49x.pdf

למרות שלדעתי זה לא משנה הרבה.
או אפילו 2000 אנשים,כי מן הסתם לא כולם מסיימים את התואר.
ולמרות כל הכמות עדיין אני שומע שצריכים עובדים...
גם בחברות גדולות
גם בסטארט אפים
ובתכלס יש את אלה שלא מוצאים או לא מחפשים מכל מיני סיבות

במקצועות אחרים מסיימים פחות?

עוד 50 שנה חצי מהאוכלוסיה תכתוב קוד בעבודה.
לא,במקצועות כמו מדעי החברה והרוח מסיימים פי כמה יותר אנשים, ההבדל הוא שהאנשים האלה לא מצפים לעבוד בזה אחרי התואר.

אם אתה רק רוצה כסף ואין לך זיקה מיוחדת לאף מקצוע אז מתכנת(מדמח/הנדסת תוכנה) או פיזקאי מעשי(פיזיקה מן הסתם) תקבל המון כסף בכל מקום בתנאי שאתה טוב במקצוע שאם אמרת שהלך לך קל אז עם השקעה אתה תוכל להגיע לרמה שתכניס לך הרבה וגם תביא לך עבודה שגורמת לך להפעיל את המוח(אם זה בונוס או לא זה כבר תלוי בך)

ולמי זה יועיל?

רק אומר שהביקוש עולה ועולה. מכאן גם שכמות המסיימים יעלו.

לא,במקצועות כמו מדעי החברה והרוח מסיימים פי כמה יותר אנשים, ההבדל הוא שהאנשים האלה לא מצפים לעבוד בזה אחרי התואר.

נכון, אבל בסוף הם תמודדים על אותן המשרות.

בתוכנה אם יש לך ממוצע סביר מהאוניברסיטה אין שום סיבה שלא תתחיל לעבוד כבר כסטודנט.

אם אתה רק רוצה כסף ואין לך זיקה מיוחדת לאף מקצוע אז מתכנת(מדמח/הנדסת תוכנה) או פיזקאי מעשי(פיזיקה מן הסתם) תקבל המון כסף בכל מקום בתנאי שאתה טוב במקצוע שאם אמרת שהלך לך קל אז עם השקעה אתה תוכל להגיע לרמה שתכניס לך הרבה וגם תביא לך עבודה שגורמת לך להפעיל את המוח(אם זה בונוס או לא זה כבר תלוי בך)
מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפיזיקה ? תכלס זה מעניין אותי, אבל לפי חיפוש באינטרנט כל העניין מגיע אחרי מאסטר, או שאני טועה ?

מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפיזיקה ? תכלס זה מעניין אותי, אבל לפי חיפוש באינטרנט כל העניין מגיע אחרי מאסטר, או שאני טועה ?
יש לך נקודה, זה לא שקל למצוא עבודה עם תואר ראשון אבל ככל הנראה הכיוון תמיד יהיה לתואר שני גם בשביל באמת להכנס לפיזיקה האמיתית(לפי המורה שלי לפיזיקה בעל תואר שני בפיזיקה ותואר במדעי המחשב ותואר באלקטרוניקה) אז כנראה תרצה ללכת לשם אם הכיוון שלך זה ללמוד ולחקור, אחרי זה עבודה באונברסיטאות זה לא רעיון רע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית