הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העתודה האקדמית של צה"ל

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם!

קיבלתי היום הודעה שהתקבלתי למסלול עתודה בחשבונאות וכלכלה באוניברסיטת תל אביב שזו העדיפות הראשונה שלי.

לפי מה שאני יודע, אני הולך ללמוד ארבע שנים כאשר בשנה האחרונה אני עושה בחינות הסמכה של לשכת רואי החשבון על מנת לקבל רישיון ראיית חשבון. ובצבא אני הולך לשרת במערך התקציבי.

בגדול אני שמח אבל יחד עם זאת יש אצלי קצת חששות ושאלות.

איך זה להיות בעתודה בכללי?
איך זה ללמוד חשבונאות וכלכלה במסגרת העתודה?
איך זה ללמוד באוניברסיטת תל אביב?
איך זה לשרת במערך התקציבי?
איך זה להיות קצין?

אשמח לשמוע טיפים, המלצות ודעות.

תודה מראש!

אני לא עתודאי , אבל רוב החברה שעובדים איתי הם עתודאים במדמח , יש יתרונות וחסרונות בעתודה .
יתרונות - אתה מרוויח ניסיון ומשלמים לך על התואר.
חסרונות-אתה עושה את התואר עם אנשים מבוגרים ממך , ועושה את הצבא עם אנשים צעירים ממך , זה דבר מאוד משמעותי ומעיק , בזמן שרוב החברים שלך ישתחררו תיאלץ להיות במסגרת צבאית ולקבל שכר חובה , בנוסף היום יש גם מסלולים ללוחמים שמקבלים תואר חינם .
הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך שרוב העתודאים מתחרטים על המסלול שהם עשו ( לפחות ביחידה שלי ) .
בכל מקרה לא מדובר בתכנית רעה , זה השיקול שלך.

יתרונות וחסרונות של עתודה תוכל למצוא גם בפוסטים בפורום.

השאלה הכי חשובה לגביך, האם השירות הצבאי נחשב לך כסטאז׳ אחרת זאת עסקה מאוד גרועה.

• פותח/ת השרשור
אני לא עתודאי , אבל רוב החברה שעובדים איתי הם עתודאים במדמח , יש יתרונות וחסרונות בעתודה .
יתרונות - אתה מרוויח ניסיון ומשלמים לך על התואר.
חסרונות-אתה עושה את התואר עם אנשים מבוגרים ממך , ועושה את הצבא עם אנשים צעירים ממך , זה דבר מאוד משמעותי ומעיק , בזמן שרוב החברים שלך ישתחררו תיאלץ להיות במסגרת צבאית ולקבל שכר חובה , בנוסף היום יש גם מסלולים ללוחמים שמקבלים תואר חינם .
הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך שרוב העתודאים מתחרטים על המסלול שהם עשו ( לפחות ביחידה שלי ) .
בכל מקרה לא מדובר בתכנית רעה , זה השיקול שלך.
תודה רבה על המענה. אני מכיר את זה מקרוב. חבר של בת דודה שלי התחיל ללמוד מדעי המחשב במסגרת העתודה ופרש אחרי סמסטר אחד. גם אני שומע הרבה מתחום המחשבים וההנדסה שמתחרטים. אני חושב שיש סיבה לכך.
לפי מה שהסבירו לנו באיזה כנס, 70-75% מהמתקבלים לעתודה הם מתחום מדעי המחשב, הנדסת תוכנה והנדסת חשמל.
אולי בגלל שיש כמות כל כך גדולה של עתודאים בתחום הזה אין מספיק תפקידים "טובים" לכולם ואז המון נדפקים ומתחרטים.
העתודאים בכלכלה וחשבונאות מרכיבים כ5% מהמתקבלים לעתודה אז אולי הם מקבלים יחס יותר טוב מהמערך ויותר נזילות מבחינת תפקידים?
זו רק השערה שלי
השאלה הכי חשובה לגביך, האם השירות הצבאי נחשב לך כסטאז׳ אחרת זאת עסקה מאוד גרועה.
זהו שפה יש קאץ'. ישנם תפקידים שלשכת רואי החשבון מכירה בהם בסטאז' ויש תפקידים שהיא אינה מכירה בהם. הצבא אינו מתחייב שיהיה לי סטאז'. אבל תחום הכלכלה והחשבונאות הוא תחום די נזיל, כלומר אפשר למלא מגוון רחב של תפקידים במהלך השירות שאולי אחד מהם יהיה סטאז'.

@painandgain1 אם אין לך סטאז׳ מובטח, תברח.
אחרי 6 שנים נסיון התואר, 3 שנים בקבע, בגיל 27/28 להתחיל סטאז׳בראיית חשבון, זאת התאבדות.

מצטרף לדעות הרעות בנושא. זה אומנם ״יעיל״ אבל בסופו של דבר אתה מקבל שכר רעב בגיל 21-24 ועוד שכר נמוך בגיל 25-27 עם שעות עבודה לא אזרחיות, מי יודע אולי גם בבסיס סגור.

יש לי כמה חברים ומכרים בעתודה ועושה רושם שכולם מתלוננים, הרבה גם שילמו את הקנס ויצאו מקבע (כמה עשרות אלפי שקלים).

תודה רבה על המענה. אני מכיר את זה מקרוב. חבר של בת דודה שלי התחיל ללמוד מדעי המחשב במסגרת העתודה ופרש אחרי סמסטר אחד. גם אני שומע הרבה מתחום המחשבים וההנדסה שמתחרטים. אני חושב שיש סיבה לכך.
לפי מה שהסבירו לנו באיזה כנס, 70-75% מהמתקבלים לעתודה הם מתחום מדעי המחשב, הנדסת תוכנה והנדסת חשמל.
אולי בגלל שיש כמות כל כך גדולה של עתודאים בתחום הזה אין מספיק תפקידים "טובים" לכולם ואז המון נדפקים ומתחרטים.
העתודאים בכלכלה וחשבונאות מרכיבים כ5% מהמתקבלים לעתודה אז אולי הם מקבלים יחס יותר טוב מהמערך ויותר נזילות מבחינת תפקידים?
זו רק השערה שלי

זהו שפה יש קאץ'. ישנם תפקידים שלשכת רואי החשבון מכירה בהם בסטאז' ויש תפקידים שהיא אינה מכירה בהם. הצבא אינו מתחייב שיהיה לי סטאז'. אבל תחום הכלכלה והחשבונאות הוא תחום די נזיל, כלומר אפשר למלא מגוון רחב של תפקידים במהלך השירות שאולי אחד מהם יהיה סטאז'.
אין קשר לתפקיד , רוב החברה שדיברתי איתם עובדים בפיתוח .

תעשה את זה רק אם אתה בטוח ב100% שזה מה שאתה רוצה להתעסק בו בחייך.
אם לא, תצא למסלול רגיל ותחזור ללמוד כלכלה וחשבונאות אחרי הצבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית