הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי תוכנית לקראת צבא

_istyle_

משתמש מתחיל
216
22
נק' מוניטין:
37
216
22
היי, עד עכשיו התאמנתי בתוכנית של בילדינג(הכוונה היא שהכוח לא היה פרמטר שממש נתתי לו צומת לב) ועכשיו אני בי"ב נשארה לי בערך שנה לפני צבא ופתאום הבנתי שתאכלס כל מה שאני עושה עכשיו דיי מיותר כי הכל גם ככה הולך להיעלם לי בצבא(פרופיל קרבי) ככה שאין טעם להמשיך להשקיע בתוכנית שכזאת ועדיף כבר לעבור יותר לתוכנית כוח+ריצות(שבריצות אני על הפנים). רציתי לבקש ממכם ייעוץ בנוגע לסידור של תוכנית כזאת, הכוונה היא שכשאני מנסה לסדר את האימונים בראש זה לא יוצא כי סקוואט כבד מפריע לריצה ואם דוחים את הריצה היא כבר תפריע לדדליפט הכבד ואז התאוששות שלי עד לסקוואט הבא עוד פעם תפחת וככה הלאה... אז איך בעצם מסדרים את כל זה?
נ.ב אלו התרגילים שלדעתי אני צריך לעשות(אם משהו מיותר/יותר מידי או שאני פספסתי תרגיל חשוב אני אשמח שתגידו לי):
סקוואט
דדליפט
מתח
מקבילים
בנץ'
לחיצת כתפיים
הליכת איכר
ריצה פעמיים בשבוע (?אחרי אימון?)
בעצם חשבתי שהתרגילים האלו פלוס ריצה ל4 אימונים בשבוע יספיקו בשביל להתחיל להיכנס קצת לכושר פרקטי רק שאין לי מושג איך לסדר את האימונים..(אני רוצה גם לציין שעד עכשיו האימונים שלי היו דיי אינטנסיביים הם פשוט לא היו מכוונים על כוח אבל הם עדיין היו מאוד אינטנסיביים מבחינת הנפח של האימון והלחץ שהופעל על השרירים)
מה דעתכם?

לפני הכל אתה מתגייס לקרבי? אתה לא תראה תועלת גבוהה בצבא מתרגילים כמו סקוואט ודדליפט , תעשה אותם בשביל ההנאה שלך עד שתתגייס , אם אתה רוצה להיות מוכן הכי טוב לצבא זה להירשם לכושר קרבי כלשהוא

• פותח/ת השרשור
לפני הכל אתה מתגייס לקרבי? אתה לא תראה תועלת גבוהה בצבא מתרגילים כמו סקוואט ודדליפט , תעשה אותם בשביל ההנאה שלך עד שתתגייס , אם אתה רוצה להיות מוכן הכי טוב לצבא זה להירשם לכושר קרבי כלשהוא
רוב הסיכויים שאני כן אתגייס לקרבי אבל כשאני חושב על פשוט מעבר לכושר קרבי כואב לי הלב לעזוב את המכון... לדעתך אין טעם להמשיך במכון?(כי אין לי ממש זמן בשביל הנאה).

נערך לאחרונה:
בהנחה שאתה לא מתגייס או מכוון לסיירת או יחידה מיוחדת אין טעם להשקיע יותר מידי בכושר קרבי. לגדודי חי"ר ריצות פעמיים בשבוע יספיק לך, מעבר לזה תתאמן איך שבא לך

• פותח/ת השרשור
בהנחה שאתה לא מתגייס או מכוון לסיירת או יחידה מיוחדת אין טעם להשקיע יותר מידי בכושר קרבי. לגדודי חי"ר ריצות פעמיים בשבוע יספיק לך, מעבר לזה תתאמן איך שבא לך
אני לבד לא יודע מה אני רוצה תאכלס כי אני לא מהמורעלים פשוט הבנתי שלהמשיך להתאמן בתוכנית של בילדינג זה בזבוז זמן כי הכל יאבד אז החלטתי לשנות תוכנית ואני אשמח אם תוכל לייעץ לי איך לסדר אותה...

יש לך עוד שנה שלמה. אם אתה רוצה להיות ״מוכן״ אתה יכול להרשם כמו שאמרו לאימונים של כושר קרבי. מעבר לזה לא רואה סיבה להפסיק להתאמן בינתיים..

גם בתכנית כוח אתה תאבד הכל. אל תשלה את עצמך.

מנגד יהיה קל להחזיר מתי שתחזור להתאמן, אבל להתאמן עכשיו על מה שתחזיר עוד 2-4 שנים זה קצת מיותר לדעתי.

תחשוב מה כיף לך להתאמן ותלך לכיוון הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית