הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טסטסטורון נמוך - מה הסיכוי שאקבל trt?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
אוקיי אז אחרי בירור של תוצאות בדיקות הדם שלי וקצת מחקר המסקנות הן שיש לי גם תת פעילות של בלוטת התריס וגם רמת טסטסטרון מאוד נמוכה ביחס לזה שאני בן 20...

תוצאות הבדיקות
Fsh 2.1
Lh 3.9
Prolactine 4.7 (0.00-15.00)
Total testosterone 10.3 (4.50-26.60)

Tsh 7.97 (0.40-4.00)
Ft4 10.7 (7.00-16.00)
T3,free 6.00 (3.30-7.20)

מהתוצאות רואים תת פעילות של בלוטת התריס על פי הרמות הגבוהות מאוד של tsh

הטסטסטרון אומנם בטווח התקין אבל הטווח הזה לא מתייחס לגיל המטופל... הרופא יחידה. שלי בדק במסמך כזה שמראה כמה טסט ממוצע אמור להיות בכל טווח גילאים ובגילי אמור להיות לי בערך 24!

מעולם לא השתמשתי בחומרים...

כבר כמה שנים שאני חושד שיש לי מחסור בטסט ובגלל זה עשיתי את הבדיקות...
אין לי זקן, הידיים שלי נורא קטנות, כף רגל מידה 39...
אני מתאמן 9 חודשים כמעט ויש תוצאות אבל לא מתאימות לכמות זמן שאני מתאמן בה בכלל... גם בכוח בקושי הצלחתי להתקדם למרות שתמיד הקפדתי מאוד על תזונה (הייתי אוכל 700-800 מעל הנייטרלי)

לפני כמה שנים היה לי ג'ינו שירד עם הרבה חיטוב ותזונה

החשק המיני סביר אבל לא חושב שהוא ברמה של החברה בגיל שלי

והביטחון עצמי שלי בתקופה האחרונה מזעזע כי אני פשוט מרגיש ילד בחברה בוגרת...

בקיצור סובל מהמון תסמינמים של חוסר בטסט...

יש לי תור לרופא מומחה מחר ואני נורא לחוץ שהוא לא יסכים לתת לי טיפול... ליתר בטחוו קבעתי גם תור לרופא פרטי ולא דרך הצבא

מה דעתכם? יש סיכוי טוב לקבל טיפול בטסטסטרון?

אם לא אקבל טיפול אפנה לכיוון הלא חוקי כי מבחינתי לאף גבר לא מגיע לחיות עם רמות טסט נמוכות

• פותח/ת השרשור
הסיכוי שתקבל טסט מרופא בעקבות תוצאות כאלו זהה לסיכוי שאני אקבל אזרחות אמריקאית בדואר אקספרס

אבל הטסט לא תקין
הסקאלה לא מתחשבת בגיל של המטופל בגלל זה מבדיקה שעשיתי לא חייב להיות מתחת לסקאלה בשביל לקבל את הטיפול...

אתה מבין שהסקאלה הזאת כוללת בתוכנה ילדים וזקנים בני 80?

הרופא יחידה שלי דווקא אמר שיש סיכוי שאקבל טוסטסטרון... הוא נכנס למעין מסמך כזה של רופאים שבו בודקים כמה טסטסטורון צריך להיות לבן אדם לפי הגיל שלו וראה שיש לי פחות מחצי מהכמות שאמורה להיות לאדם בגילי
אף רופא לא יביא לך TRT שאתה נמצא בסקאלה של הנורמה.

הסיכוי שתקבל טסט מרופא בעקבות תוצאות כאלו זהה לסיכוי שאני אקבל אזרחות אמריקאית בדואר אקספרס

הייתי אצל הרופא היום... אמר שאכן רמת הטסטסטורון נמוכה יחסית לגילי
ושקיימת בעיה בבלוטת התריס

הוא שלח אותי לעשות 3 בדיקות free test ב3 ימים שונים ואמר שאם יצאו לא תקינות אפשר לטפל עם זריקות טסטסטרון

הייתי עושה בדיקות דם גם לויטמין D, תתפלא כמה הוא יכול לעזור לך, בכל מקרה תשקול בכובד ראש אם להיכנס לTRT כי זה טיפול שתצטרך לקחת כל ימי חייך.

הייתי עושה בדיקות דם גם לויטמין D, תתפלא כמה הוא יכול לעזור לך, בכל מקרה תשקול בכובד ראש אם להיכנס לTRT כי זה טיפול שתצטרך לקחת כל ימי חייך.
יש לך אלטרנטיבה אחרת? יש לו ככל הנראה חסר בהורמון מסוים,הפתרון הוא לקחת את אותו הורמון.מה החרדה הגדולה?

אין פה שום עניין של חרדה, יש פה עניין של למצות אלטרנטיבה ולראות מה מקור הבעיה, טסט נמוך יכול להיגרם החל מחוסר מויטמינים ועד מצב נפשי לכאן ולכאן ולכן הוא בר שינוי.

• פותח/ת השרשור
אין פה שום עניין של חרדה, יש פה עניין של למצות אלטרנטיבה ולראות מה מקור הבעיה, טסט נמוך יכול להיגרם החל מחוסר מויטמינים ועד מצב נפשי לכאן ולכאן ולכן הוא בר שינוי.

תשמע אני חושב שזה מצב שאני נמצא בו הרבה שנים... מאז ומתמיד הייתה לי בעיה התפתחותית...
אני בן 20 בלי זקן, אין לי אפילו שפם שצומח בגיל 13... שיער בבית שחי צמח לי ממש מאוחר ועוד כל מיני סימנים...

לך לאורולוג שהוא ייתן את דעתו המקצועית trt מיותר סתם לתת.
למה אורולוג? הייתי אצל אנדוקרינולוג... לפי מה שאני יודע במקרים כאלה אורולוג מפנה לאנדוקרינולוג

ולמה סתם מיותר אם אני סובל מהתופעות

בסופו של דבר אני גבר ואני רוצה גם להרגיש גבר ושהגוף שלי יתנהג כמו גוף של גבר

תשמע אני חושב שזה מצב שאני נמצא בו הרבה שנים... מאז ומתמיד הייתה לי בעיה התפתחותית...
אני בן 20 בלי זקן, אין לי אפילו שפם שצומח בגיל 13... שיער בבית שחי צמח לי ממש מאוחר ועוד כל מיני סימנים...

למה אורולוג? הייתי אצל אנדוקרינולוג... לפי מה שאני יודע במקרים כאלה אורולוג מפנה לאנדוקרינולוג

ולמה סתם מיותר אם אני סובל מהתופעות

בסופו של דבר אני גבר ואני רוצה גם להרגיש גבר ושהגוף שלי יתנהג כמו גוף של גבר
טסט חיצוני לא יתן לך להרגיש גבר.
תבדק אצל פסיכולוג.

טסט נמוך באופן משמעותי לא נגרם מחוסר בויטמנים או מבעיה נפשית בהגדרה. ולכן כמו בכל מדינה נורמלית נותנים את החוסר למטופל. ויש פה מדיניות שלא נובעת מדאגה למטופל אלא לכיס של הקופה.
לך לאורולוג שהוא ייתן את דעתו המקצועית trt מיותר סתם לתת.
התכוונת לאנדוקרינולוג.

• פותח/ת השרשור
טסט חיצוני לא יתן לך להרגיש גבר.
תבדק אצל פסיכולוג.

כשאתה בן 20 ונראה כמו ילד בן 15 ומקבל הערות כמו "בן כמה אתה" ו"איך מכניסים לפה מתחת ל18" או מוכרים בסופרים אומרים לך לא לעמוד ליד האלכוהול כי הם חושבים שאתה קטין אז כן זה מפריע...

חוץ מזה טסט כן משפיע על האופי וההרגשה שלך... החוסר בטסט גורם לך להיות מותש כמו זומבי! (כבר שנה וחצי שאני מתלונן לרופא שאני סובל מתשישות נוראית ולא מצאו את הסיבה) בנוסף זה ידוע שלטסט יש השפעה גדולה על בטחון עצמי של גבר

אני לא מבין למה רוב האנשים פה הם אנטי... אני חושב שבתור גבר מגיע לי הזכות לחיות עם רמות טסט נורמאליות ולא להיות עם רמת טסט של גבר בן 80 בגיל 20

טסט נמוך באופן משמעותי לא נגרם מחוסר בויטמנים או מבעיה נפשית בהגדרה. ולכן כמו בכל מדינה נורמלית נותנים את החוסר למטופל. ויש פה מדיניות שלא נובעת מדאגה למטופל אלא לכיס של הקופה.

התכוונת לאנדוקרינולוג.
גם אורולוג יכול לבדוק בעיה הורמונלית מן הסתם הידע שיש לו כתוצאה מהכשרה רפואית רחבת טווח והתמחות באורולוגיה מקנה לו יכולת הבנה גבוהה.!

• פותח/ת השרשור
גם אורולוג יכול לבדוק בעיה הורמונלית מן הסתם הידע שיש לו כתוצאה מהכשרה רפואית רחבת טווח והתמחות באורולוגיה מקנה לו יכולת הבנה גבוהה.!

יכול להיות שאתה צודק כי אין לי כל כך הרבה ידע בנושא אבל לפי מה שקראתי באינטרנט אורולוג בד"כ מפנה לאנדוקרינולוג במקרים האלה

עצות מהפורום אתה יכול לשמוע מפה ועד לאפלנד ,רובנו עם המון ידע ,
אבל אף אחד כאן אינו רופא במקומך פשוט הייתי מקשיב לרופא שמטפל בך וזה הכל.

גם אורולוג יכול לבדוק בעיה הורמונלית מן הסתם הידע שיש לו כתוצאה מהכשרה רפואית רחבת טווח והתמחות באורולוגיה מקנה לו יכולת הבנה גבוהה.![/
זה כמו שתגיד שגם רופא ילדים יכול לאתר את הבעיה, יכול להיות אבל למה לא ללכת לרופא שבהגדרה מטפל בהפרעות הורמנליות?

1. אורולוג יכול להמליץ על טיפול TRT. כנ"ל אנדוקרינולוג
2. TRT זה בדרך כלל חתונה קתולית, עם כל המשתמע מכך
3. אפשר לנסות מספר פרוטוקולים שונים להעלאת הטסט שלא במסגרת TRT, תלוי איכן נעוצה הבעיה (לא תמיד ניתן ישירות להצביע עליה)
4. בנימה אישית, סעיף 3 יהיה קודם להחלטה על TRT, אך, שוב, יש להיוועץ בסמכות רפואית מהימנה ולא לאבד סבלנות (או תקווה)

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית