הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון יום כיפור אתם צמים?

משום מה אתה ומר מתליפט נתקעתם על המילה ״צום״ והתעלמתם לחלוטין משאר הדברים שרשמתי. לכן פספסתם לגמרי מה שניסיתי להגיד. תקרא בתגובה הראשונה שלי את המשפט בסוף. אין לי שום דבר נגד צום, ההיפך, לצום זה דווקא בריא לפעמים. אבל לעשות את זה כי חובה? ועוד להגיד ש״לא לשמור שבת זה יותר גרוע מלא לצום״?! באמת כאילו? אתם יכולים לרשום ולחשוב מה שבא לכם אבל זה לא ישנה את העובדה שהיום הזה הפך לבדיחה מביכה מלאה בצביעות.
מסכים איתך לגמרי, אנשים הולכים לסליחות בשביל לצלם את זה כי זה מגניב כל יום במשך תקופה מסוימת להתפלל באמצע הלילה ואחרי כיפור שוכחים מזה תפילה, אנשים שאתה לא זוכר בכלל שולחים לך סליחה ביום כיפור למרות שהיה להם המון זמן והם יכלו לעשות את זה בכל רגע נתון

צביעות בכל מקום, הייתי צם פעם עד שהבנתי שזה חסר משמעות

לא צם. גם כי אני לא מאמין וגם כי אני לא "בעד" להתנהג כמו בהמות 364 ימים וביום אחד להיות צדיקים ולבקש סליחה.
אבל בכללי, מת על כיפור. יום של שקט..אין כמעט מכוניות על הכביש..פחות זיהום..מה שמעצבן זו הכפייה הדתית כשאפילו הVOD מושבת 😣

לא צם כי בעיני כל הדתות הם hogwash.אבל מי שצם ולא מתכוון לשמור את השבת שאחריה הוא מזלזל באלוהים יותר ממי שלא צם

נערך לאחרונה:
התגובה של לא מתנהג בסדר כל השנה ו״צבוע״ בכיפור-צריך להבין (בלי להכנס למונחים לדתיים..) כל השנה אנחנו במרדף יומי של שלל דברים (משפחה,עבודה,אימונים) ולא עוצרים לרגע לחשוב איך פעלנו במשך היום ואולי אם היינו עוצרים רגע היינו פועלים אחרת אם היינו יודעים/חושבים שזו תיהיה התוצאה.הימים שסביב כיפור וכיפור עצמו הם ימים יותר של מחשבה כזו שפשוט לא מתבצעת ביומיום (כל אחד יחשוב עם עצמו כמה פעמים לקח נשימה עמוקה של אוויר במשך היום/שבוע).ועצם הצום עצמו תואם לאדם להרגשה יותר רוחנית ופחות גשמית (לדוג׳ שאדם חולה 40 מעלות תן לו מאכל הכי טעים לא יעניין אותו בגלל ה״עינוי״) כך גם הצום תורם למצב-רק לסבר את האוזן אדם שצם ולא פשפש במעשיו הועיל לו בדיוק כמו שצם בכל יום אחר..
במובן מסויים אם היינו מתנהלים כל יום כמו בכיפור כנראה שלא היה צריך יום ממוקד כמו כיפור.
שיהיה בע״ה צום מועיל למי שצם

מכין לבד או מזמין? אני מת לטעום אבל אני לא מכיר פיצרייה שמכינה דבר כזה.
מכין לבד
נראה לי אלברטו מהקריות מכינים לא קשר או אחת מנו"ש
ויש את זינזנה ליד תל חי בחיפה

מה כל כך מעניין במי צם ומי לא?
זה עניין אישי של כל אחד.

לא מסכים, זה נושא שלדעתי צריך לדון עליו הרבה (לאו דווקא יום כיפור, אלא על הדת בכללי).
כל העולם עובר שטיפת מוח וכולם שותקים, צריך לדבר על זה ולהפיץ את האתאיזם כמה שיותר.

לא מסכים, זה נושא שלדעתי צריך לדון עליו הרבה (לאו דווקא יום כיפור, אלא על הדת בכללי).
כל העולם עובר שטיפת מוח וכולם שותקים, צריך לדבר על זה ולהפיץ את האתאיזם כמה שיותר.
שכל אחד יעשה מה שטוב לו
ותלמד לכבד את השונה

העולם המערבי דווקא נהיה יותר ויותר אתאיסטי. אחוז האנשים שמגדירים את עצמם כחסרי דת הולך וגדל. רק בישראל,לצערנו, האוכלוסיה ברובה היא מסורתית ודתית ברמה כזו או אחרת.

שכל אחד יעשה מה שטוב לו
ותלמד לכבד את השונה

אבל זה פוגע בעולם, לא שהם עושים את זה מכוונה רעה אבל שטיפת המוח הזאת גורמת למלחמות, הומופוביה, סקסיזם, בזבוז עצום של כסף ויש עוד רשימה ענקית שלא תגמר.
צריך לדבר על הדברים האלה ולשכנע כמה שיותר אנשים לחשוב בצורה ביקורתית על החיים, כי הדת פוגעת בנו.
זה לא שאני משכנע אנשים לחשוב כמוני ולהגיד להם שהמפץ הגדול זאת התיאורה היחידה שנכונה (היא כן, אבל נעזוב את זה עכשיו), אלא פשוט לגרום לאנשים לחשוב ולבחור את מה שהם מאמינים בו, ולא מה שלימדו אותם להאמין בו.

• פותח/ת השרשור
העולם המערבי דווקא נהיה יותר ויותר אתאיסטי. אחוז האנשים שמגדירים את עצמם כחסרי דת הולך וגדל. רק בישראל,לצערנו, האוכלוסיה ברובה היא מסורתית ודתית ברמה כזו או אחרת.
אז עם אתה כזה חכם ויודע הכל ולא מאמין בכלום ומאמין שכל העולם הזה נוצר סתם בלי בורא ולא היה מי שהתחיל אותו?. אז אתה בעצם אומר שכל חגי ישראל י זה חרטא ושקר.? נגיד פסח שחוגגים על יציאת מצריים אז סתם חוגגים את זה אחרי אלפי שנים יהודים סתם המציאו את זה הכל סתם? הכל המצאות ושקרים של אנשים?. אז במה אתה מאמין באמת? איך העולם נוצר בו תסביר לי כל המדע מבוסס על תאוריות מדעיות אין שום הוכחה לכלום תאוריית המפץ הגדול למשל שאומרת שהיה פיצוץ של החומר ומזה העולם נוצר אז בוא תסביר לי מאיפה בא החומר לפיצוץ? ומי התחיל אותו?. הבעיה במדע שהוא סותר אחד את השני ויש מלא תאוריות לעומת זאת התורה היא אף פעם לא משתנה וכל היהודים במשך אלפי שנים חוגגים את חגי ישראל לכל יהודי בבית יש מזוזה הכל סתם? שקרים?.עם זה באמת שקרים אז אתה בעצם אומר שכל המסורת של היהדות זה שקר והמצאות של אנשים? אני אישית יותר מאמין לתורה מאשר למדע מסיבה פשוטה שהתורה אף פעם לא משתנה והכל במשך אלפי שנים אותו דבר בלי שינויים לעומת זאת המדע מביא לך כלכך הרבה תאוריות לאיך נברא העולם שתאוריות זה אומר שהם סותרים אחד תשני שמזה נובע שאף אחד לא יודע כלום ואין להם מושג איך נברא העולם.

נערך לאחרונה:
העולם המערבי דווקא נהיה יותר ויותר אתאיסטי. אחוז האנשים שמגדירים את עצמם כחסרי דת הולך וגדל. רק בישראל,לצערנו, האוכלוסיה ברובה היא מסורתית ודתית ברמה כזו או אחרת.[/
אתאיזם היא הדת החדשה, והיא תהיה נוראית מכל דת שהייתה.

זה לא שונה מכפייה דתית.

כמו שלך יש חופש מדת,קיימת לכל אדם הזכות לחופש דת.
תן לאנשים להאמין במה שבא להם כל עוד הם לא פוגעים בך.

כמו שלך יש חופש מדת,קיימת לכל אדם הזכות לחופש דת.
תן לאנשים להאמין במה שבא להם כל עוד הם לא פוגעים בך.
בא לי לנסוע לאילת בתחבורה ציבורית בשבת, אני יכול?
בא לי שחרדים לא יקבלו פטור משירות צבאי כי הם לומדים תורה, אפשר?

בא לי לנסוע לאילת בתחבורה ציבורית בשבת, אני יכול?
בא לי שחרדים לא יקבלו פטור משירות צבאי כי הם לומדים תורה, אפשר?
יכול, יש מונית
ואם אין אז תקנה רכב כמו ל70%+- מהאוכלוסיה מעל גיל 21
ואם אין כסף אז תחכה ליום אחר ותסע,
כל הזמן הקטע הזה עם התחבורה הציבורית בשבת... יאללה.. גם לי אין רכב, מסתדר יופי בשבת.
החרדים זה סיפור אחר, אני בכללי לא חושב שצריך להכריח אנשים להתגייס, יש כאלה שלא צריכים להתגייס אז שיתרמו באזרחות, אבל כמובן לעודד תעסוקה, זה הבעיה העיקרית אצל החרדים, לא הגיוס.
עכשיו יגידו לי "איך אתה מעז להגיד שלא כולם צריכים להתגייס"??
מעז, תבדקו בכל המקומות שאתם רוצים, הייתה וועדה מטעם המדינה לבחינת המודל לצבא מקצועי ואפילו הם הגיעו למסקנה שזה הכי טוב, אבל אנשים מפחדים משינוי ולכן עד היום זה לא השתנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית