הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

בואו תסבירו לי איך נוצר העולם איך המפץ הגדול נוצר מאיפה בא החומר לפיצוץ?.
קריאה מהנה
What Is the Big Bang Theory?
בקיצור שכל אחד יעשה מה שטוב לו אבל להגיד שהמדע יותר משכנע מהתורה זה בולשיט כי המדע עד היום לא הוכיח שום דבר
מה כל כך משכנע בתורה?
בנוגע לאיך נוצר העולם והוא סותר זה את זה עם מלא תאוריות לאיך נברא העולם שזה אומר-שאף אחד לא יודע באמת איך זה קרה.
אילו תאוריות למשל סותרות זו את זו?
לעומת זאת התורה נשארה אותו דבר אלפי שנים ולא השתנתה אף פעם אז לכל האלו שלא מאמינים בתורה ולא מאמינים בכלום
התורה היא ספר היסטוריה. אתה לא יכול לשנות ספר היסטוריה בלי לשנות את ההיסטוריה נכון?
אז מבחינתכם גם כל חגי ישראל זה שקר הכל המצאות הכל עושים סתם לא היה יציאת מצריים סתם אוכלים מצות בפסח הכל שקרים והמצאות.
לא יודע. לא מעניין אותי. אני חי את החיים שלי. מה שקרה לפני אלפי שנים לאנשים חשוכים וחסרי השכלה שחיו על פני כדור הארץ אין שום קשר למה שאני מתעסק בו בחיים כרגע.

• פותח/ת השרשור

עם כבר לדיון בואו תראו ויכוח אדיר בין הרב אמנון יצחק לאחד כמוכם יכולים לעביר ל2:30 שם מדברים על המפץ הגדול ותראו איך הוא קוטל אותו ובסוף רואים גם שם שהוא צודק ושהמדע באמת לא יודע כלום בנוגע לאיך נוצר העולם הכל תאוריות.

עם כבר לדיון בואו תראו ויכוח אדיר בין הרב אמנון יצחק לאחד כמוכם יכולים לעביר ל 3:00 שם מדברים על המפץ הגדול ותראו איך הוא קוטל אותו ובסוף רואים גם שם שהוא צודק ושהמדע באמת לא יודע כלום בנוגע לאיך נוצר העולם הכל תאוריות.

אתה אפילו לא יודע מה ההבדל בין תאוריה להיפוטזה,אז איך אפשר לנהל איתך דיון רציני?

שוב, דעות שמתהדרות בבורות.
יש משמעות לכך ששאול צווה למחות את זכר עמלק.
יש סיבה לכך שכל המין האנושי, ככלל, היה ראוי לדין בתקופתו של נוח.
אתה מסתכל על הכל באופן בו הייתי מצפה מאדם שלא מבין להסתכל על הדברים, אדם שלא למד, כך גם ראיתי את הדברים לפני לא מעט זמן.
ההבנה הרדודה של התנך באה להטעות, אל תתן לזה לבלבל אותך.
תשאל שאלות ותמצא תשובות, אין בדת כדי להרע.

משמעות?סיבה? מהי הסיבה שיכולה להצדיק רצח של תינוקות בני יומם?מהי הסיבה שיכולה להצדיק הכחדה של אוכלוסיה שלמה?
באמת מעניין אותי לכל החברה שלא מאמינים באלוהים ומאמינים במדע
בקיצור שכל אחד יעשה מה שטוב לו אבל להגיד שהמדע יותר משכנע מהתורה זה בולשיט כי המדע עד היום לא הוכיח שום דבר
בנוגע לאיך נוצר העולם והוא סותר זה את זה עם מלא תאוריות לאיך נברא העולם שזה אומר-שאף אחד לא יודע באמת איך זה קרה.
לעומת זאת התורה נשארה אותו דבר אלפי שנים ולא השתנתה אף פעם אז לכל האלו שלא מאמינים בתורה ולא מאמינים בכלום
אז מבחינתכם גם כל חגי ישראל זה שקר הכל המצאות הכל עושים סתם לא היה יציאת מצריים סתם אוכלים מצות בפסח הכל שקרים והמצאות.

אף אחד לא יפתח דיון על זה כרגע.מתשובתך נראה שאין לך מושג מהו המפץ הגדול. רמז,זה לא פיצוץ. התורה לא ״מסבירה״ איך נוצר העולם אלא אומרת אלוהים. אם אתה באמת רוצה לדעת ממליץ לך לקרוא על הנושא. ספר מומלץ יהיה ״המפץ הגדול״ של סיימון סינג. ספר קריא שמכוון גם לקהל חסר רקע בתחום.

לא מסכים, סליחה צריך לבקש אם הבנת שפגעת במישהו ואתה מצטער על זה, לא בגלל שביום הזה צריך לבקש סליחה מכולם בלי לדעת על מה.
ברור שצריך לדעת על מה מבקשים, אבל היום הזה מוקדש לזה, אף אחד לא אומר "פגעתי ביוסי לא נורא אחכה ליום כיפור"
יש קשרים מנותקים שמתחברים חזרה ביום הזה, יש אנשים שבוחרים ביום הזה כי הכל צף אצלם בשביל להצטער ועוד סיפור כאלה ואחרים

• פותח/ת השרשור
משמעות?סיבה? מהי הסיבה שיכולה להצדיק רצח של תינוקות בני יומם?מהי הסיבה שיכולה להצדיק הכחדה של אוכלוסיה שלמה?

אף אחד לא יפתח דיון על זה כרגע.מתשובתך נראה שאין לך מושג מהו המפץ הגדול. רמז,זה לא פיצוץ. התורה לא ״מסבירה״ איך נוצר העולם אלא אומרת אלוהים. אם אתה באמת רוצה לדעת ממליץ לך לקרוא על הנושא. ספר מומלץ יהיה ״המפץ הגדול״ של סיימון סינג. ספר קריא שמכוון גם לקהל חסר רקע בתחום.
אחי לא אכפת לי איך תקרא לזה התבקעות של החומר פיצוץ מישהו היה שם מאיפה בא החומר מה קרה שהוא פתאום התבקע/התפוצץץ ומי יצר את החומר ומה גרם לפיצוץ/התבקעות ולמה זה לא התפוצץץ קודם?.
המפץ הגדול זה תאוריה נכון? יש עוד תאוריות לאיך נוצר העולם מזה אומר?-סותרים אחד את השני.
ומבחינתי זה לא מדיוק זה הכל מבחינתך כל חגי ישראל שקר כל היהדות זה שקר אתה לא מאמין בכלום על תאמין
אבל מבחינתי התורה נשמעת לי הרבה יותר הגיונית מאשר המדע בעניין של איך נוצר העולם.
אני משער שגם לא ראית את הסרטון שפרסמתי ששם באמת מדברים על המפץ הגדול ויש ויכוח אז לך תראה אותו.

עם כבר לדיון בואו תראו ויכוח אדיר בין הרב אמנון יצחק לאחד כמוכם יכולים לעביר ל2:30 שם מדברים על המפץ הגדול ותראו איך הוא קוטל אותו ובסוף רואים גם שם שהוא צודק ושהמדע באמת לא יודע כלום בנוגע לאיך נוצר העולם הכל תאוריות.

אתה אשכרה מאמין לליצן הזה? בגלל שאיזה רב ״גדול״ מספר סיפורי מעשיות? באמת? זכותך להאמין במה שבא לך אבל מבחינתי הרב הזה זה בסך הכל בן אדם. מדבר כמו איזה בבון מתנשא שלא יודע לנהל שיח נורמלי.

• פותח/ת השרשור
אתה אשכרה מאמין לליצן הזה? בגלל שאיזה רב ״גדול״ מספר סיפורי מעשיות? באמת? זכותך להאמין במה שבא לך אבל מבחינתי הרב הזה זה בסך הכל בן אדם. מדבר כמו איזה בבון שלא יודע לנהל שיח נורמלי.
קודם כל לקרוא לו ליצן זה לא חכם אומר לך תאמת גם בתור חילוני לדבר ככה לרב זה בושה ואתה צריך להתבייש לא משנה עם אתה מאמין או לא זה רב וצריך לכבד.
דבר שני תראה את כל הסרטון מדברים שם בדיוק על מה שמדברים פה בפורום ויש ויכוח על זה זה למה פרסמתי את זה כי זה רלוונטי לדיון מי שרוצה שיצפה בהכל יש גם חלק 2 מי שלא לא.
בכל מקרה הכל בסדר שכל אחד יעשה מה שטוב לו סך הכל המדע לא משכנע אותי באיך נוצר העולם ואני יותר מאמין לתורה
שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה.

קודם כל לקרוא לו ליצן זה לא חכם אומר לך תאמת גם בתור חילוני לדבר ככה לרב זה בושה ואתה צריך להתבייש לא משנה עם אתה מאמין או לא זה רב וצריך לכבד.
דבר שני תראה את כל הסרטון מדברים שם בדיוק על מה שמדברים פה בפורום ויש ויכוח על זה זה למה פרסמתי את זה כי זה רלוונטי לדיון מי שרוצה שיצפה בהכל יש גם חלק 2 מי שלא לא.
בכל מקרה הכל בסדר שכל אחד יעשה מה שטוב לו סך הכל המדע לא משכנע אותי באיך נוצר העולם ואני יותר מאמין לתורה
זה רב אז צריך לכבד?למה?
אגב זה מצחיק שהבאת דווקא את השרלטן הזה,שאפילו החברים הדתיים שלי צוחקים על כמה שהוא שרלטן.
ממליץ לך להתחיל מלקרוא על ההבדל בין תאוריה להיפוטזה כמו שרשמתי,אתה אפילו לא יודע מה אתה מנסה "לסתור".

זה בושה? מה אתה אומר.. אתה מודע בכלל לכל החרא שיש בתוך זה? הבעיה שלך שאתה תמים. אתה בטח גם בעד הרב פינטו וכל שאר המושחטים האלה. צא מהבועה שלך זה כולה בן אדם. כל הרבנים האלה שלך טסים לאומן ל״התפלל״ לקבר שכבר אין בו שום דבר. ואתה יודע מה? גם אם היה שם משהו, זה באמת נראה לך נורמלי להתפלל לפאקינג קבר? לפי התורה שאתה מאמין בה זאת עבודת אלילים אז אל תתפלא אחרי זה שאנשים מזלזלים ברבנים הצדיקים שלך.

אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שהמוסר שאתה מכיר כיום הוא אותו מוסר תנכי, ושאותם הכללים שאתה מקבל כיום תקפים באיזהשהי צורה על בורא העולם.

אחי לא אכפת לי איך תקרא לזה התבקעות של החומר פיצוץ מישהו היה שם מאיפה בא החומר מה קרה שהוא פתאום התבקע/התפוצץץ ומי יצר את החומר ומה גרם לפיצוץ/התבקעות ולמה זה לא התפוצץץ קודם?.
המפץ הגדול זה תאוריה נכון? יש עוד תאוריות לאיך נוצר העולם מזה אומר?-סותרים אחד את השני.
ומבחינתי זה לא מדיוק זה הכל מבחינתך כל חגי ישראל שקר כל היהדות זה שקר אתה לא מאמין בכלום על תאמין
אבל מבחינתי התורה נשמעת לי הרבה יותר הגיונית מאשר המדע בעניין של איך נוצר העולם.
אני משער שגם לא ראית את הסרטון שפרסמתי ששם באמת מדברים על המפץ הגדול ויש ויכוח אז לך תראה אותו.

יודע מה בואו נלך עם הגישה שלך, כול בית צריך בונה, אז אם כך מי בנה את אלוהים?

באמת מעניין אותי לכל החברה שלא מאמינים באלוהים ומאמינים במדע
אתה אומר שהמדע לא הוכיח כלום ואתה מאמין בתנך? טוב אחי.

אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שהמוסר שאתה מכיר כיום הוא אותו מוסר תנכי, ושאותם הכללים שאתה מקבל כיום תקפים באיזהשהי צורה על בורא העולם.

אלו הדתיים שטוענים שהמוסר של התורה הוא נצחי,לא אני.
הדברים האיומים שמסופרים בתנ״ך נעשו בשם אלוהים. בוא ואשאל אותך שאלה האם סקילה למוות של אדם שהרתיח מים לקפה בשבת הוא מוסרי בעינייך? זה כתוב בתורה בדיוק כמו יום כיפור

• פותח/ת השרשור
אתה אומר שהמדע לא הוכיח כלום ואתה מאמין בתנך? טוב אחי.
יודע מה בואו נלך עם הגישה שלך, כול בית צריך בונה, אז אם כך מי בנה את אלוהים?
אני לא אומר שהמדע לא הוכיח כלום אני אומר שהמדע לא הוכיח כלום באיך נברא העולם ואיך הכל התחיל
לזה למדע אין שום מושג איך זה התחיל והכל תאוריות שאין להם שום ביסוס הגיוני וגם התאוריות שלהם כל הזמן משתנות בנוגע לאיך נברא העולם כל פעם צץ משהו אחר זה אומר שלא באמת יודעים כלום.
שמתי פה סרטון שמדברים על המפץ הגדול ויכוח עם אתאיסט כמו רובכם פה מוזמנים לראות לבד.
את אלוהים אף אחד לא ברא כי אלוהים זה לא חומר זה ההבדל.

אני לא אומר שהמדע לא הוכיח כלום אני אומר שהמדע לא הוכיח כלום באיך נברא העולם ואיך הכל התחיל
לזה למדע אין שום מושג איך זה התחיל והכל תאוריות שאין להם שום ביסוס הגיוני וגם התאוריות שלהם כל הזמן משתנות בנוגע לאיך נברא העולם כל פעם צץ משהו אחר זה אומר שלא באמת יודעים כלום.

שמתי פה סרטון שמדברים על המפץ הגדול ויכוח עם אתאיסט כמו רובכם פה מוזמנים לראות לבד.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
רגע,אז העולם בן 5000 שנה?

די, אתה מביך את עצמך. ברצינות.

אלו הדתיים שטוענים שהמוסר של התורה הוא נצחי,לא אני.
הדברים האיומים שמסופרים בתנ״ך נעשו בשם אלוהים. בוא ואשאל אותך שאלה האם סקילה למוות של אדם שהרתיח מים לקפה בשבת הוא מוסרי בעינייך? זה כתוב בתורה בדיוק כמו יום כיפור
אני לא אכנס לזה כי לי בעצמי אין מספיק הבנה בעומק שבדברים שכתובים בספר.
כמו שאמרתי,ההבנה הרדודה של התנך באה להטעות ואתה טועה
אני אעצור כאן, אני לא באה למכור שהספר מתהדר במוסר ואין בו דבר שלילי אחד אך נדרשת האבחנה וההבנה שעל כף המאזניים אל מול אותם הדברים, התרומה של הספר לחיינו, להבנה שלנו את עצמנו, את עולם החומר והרוח, היא בלתי מעורערת.

לזה למדע אין שום מושג איך זה התחיל והכל תאוריות שאין להם שום ביסוס הגיוני.
אני מאמין בה' ועדיין חושב שאתה מדבר שטויות.
אתה שולל את המדע כי הוא לא הצליח להסביר את הקיום, אבל המדע והדת לא מתחרים אחד בשני, יכול להיות שכל מה שכתוב בתורה נכון, ועדיין היה מפץ גדול, אני בכלל חושב שלהבין את הקיום זה דבר שאין ביכולתנו כרגע.
באופן כללי דת מנסה לתת לך משמעות בעולם הזה, כי אין לו הסבר, אני חושב שהמדע בכלל תורם לדת, שכן יש משהו מיסטי במספרים שהוא כמעט אלוהי, כמו "יחס הזהב" למשל, גם לזה אין הסבר במדע למה זה היחס שנמצא בהרבה אלמנטים בטבע, אבל בוודאי מקרב אותנו חצי צעד במסע להבנת היקום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית