הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

לעישון יש הוכחות שהוא גורם לסרטן ועדיין תראה אנשים שמעשנים והם לא מאמינים שזה לא יקרה להם, מה נעשה.
המדע הוא אחלה אבל בני האדם יעשו מה שטוב להם בסופו של דבר.

ועדיין,החופש לדת הוא זכות אנוש בסיסית.

מתי אמרתי לא לתת חופש לדת?
בסך הכל אמרתי שצריך שיהיה איזון בין חופש לדת לחופש מדת, כרגע אין איזון, נותנים כוח גדול מדי לחופש דת מאשר לחופש מדת.
בבית ספר יש הדתה, בצבא ובכל מיני חוקים במדינה כמו שאין תחבורה ציבורית בשבת, יום כיפור וכו'.

ויכוחים עייפים שלא ייגמרו לעולם.
אם רוב אוכלוסיית העולם הייתה מתעסקת בשלהם, לא מנסה להטיף ולכפות על האחר את הדעות\אמונות שלהם.. היינו במקום טוב יותר.
לא היו סוקלים אבנים בשם המדרש, לא היו שוחטים אנשים in the name of jesus christ ולא היו אונסים\שוחטים אנשים בשם מוחמד.
והרשימה עוד ארוכה...בדומה לטבעונים, גם אתאיסטים הם סוג של כת וגם הם מנסים לכפות את הדרך שלהם על אנשים אחרים.

אנשים צריכים לעשן יותר ירוק, לעשות יותר סקס ולעשות יותר ספורט והכל יהיה יותר טוב.
אבל זאת אוטופיה שלא תתרחש לעולם, אז לא מבין מה הטעם בכל הדיוני סרק האלה. (שכולם, תמיד, נראים אותו הדבר)

ולמען הסר הספק, אני לא צם ואני לא מאמין.
אבל עדיין נמאס שכל אחד דוחף את האף שלו לעניינים שלא שלו.

ויכוחים עייפים שלא ייגמרו לעולם.
אם רוב אוכלוסיית העולם הייתה מתעסקת בשלהם, לא מנסה להטיף ולכפות על האחר את הדעות\אמונות שלהם.. היינו במקום טוב יותר.
לא היו סוקלים אבנים בשם המדרש, לא היו שוחטים אנשים in the name of jesus christ ולא היו אונסים\שוחטים אנשים בשם מוחמד.
והרשימה עוד ארוכה...בדומה לטבעונים, גם אתאיסטים הם סוג של כת וגם הם מנסים לכפות את הדרך שלהם על אנשים אחרים.

אנשים צריכים לעשן יותר ירוק, לעשות יותר סקס ולעשות יותר ספורט והכל יהיה יותר טוב.
אבל זאת אוטופיה שלא תתרחש לעולם, אז לא מבין מה הטעם בכל הדיוני סרק האלה. (שכולם, תמיד, נראים אותו הדבר)

ולמען הסר הספק, אני לא צם ואני לא מאמין.
אבל עדיין נמאס שכל אחד דוחף את האף שלו לעניינים שלא שלו.

אז אתה אומר שגם לא צריך לדבר על החשיבות הבריאותית של כושר גופני למשל?
אם לא נדבר על הדברים האלו ונפיץ אותם, איך אנשים ידעו?

אז אתה אומר שגם לא צריך לדבר על החשיבות הבריאותית של כושר גופני למשל?
אם לא נדבר על הדברים האלו ונפיץ אותם, איך אנשים ידעו?
אתה משווה בצורה כלשהי בין בריאות וכושר גופני לדתות ואמונות,
אני חושב שאין קשר בין ה 2.
יש כאן בפורום גם חילוניים וגם חבר'ה חרדים, אחד מהם במקרה היה גם מנהל כאן וחבר טוב, והוא יודע מספיק טוב לגביי בריאות וכושר גופני.
מצד שני, אם אשב מולו ואוכל צ'יזבורגר, זה לא יפריע לו והוא לא ינסה להניע אותי מלעשות את זה שוב בעתיד. (מניסיון)

אז אין שום קשר בין מה שכתבת.

טיבעונים מנסם להפסיק סבל של חיות שאין להן דרך להשמיע את קולן, בכלל לא דומה לכפיה דתית
אני לא מדבר על פעולות פוליטיות או דברים שיכולים אשכרה להשפיע בנושא.
סנריו שבו אדם דתי ינסה לשכנע אדם חילוני לפעול כמוהו - כפייה דתית.
סנריו שבו אדם טבעוני ינסה לשכנע אוכל בשר לפעוך כמוהו - ניסיון לכפייה.
סנריו שבו אתאיסט ינסה לשכנע אדם דתי לחשוב כמוהו - ניסיון לכפייה.

אתה משווה בצורה כלשהי בין בריאות וכושר גופני לדתות ואמונות,
אני חושב שאין קשר בין ה 2.
יש כאן בפורום גם חילוניים וגם חבר'ה חרדים, אחד מהם במקרה היה גם מנהל כאן וחבר טוב, והוא יודע מספיק טוב לגביי בריאות וכושר גופני.
מצד שני, אם אשב מולו ואוכל צ'יזבורגר, זה לא יפריע לו והוא לא ינסה להניע אותי מלעשות את זה שוב בעתיד. (מניסיון)

אז אין שום קשר בין מה שכתבת.

אין קשר בין ה-2, אבל את שניהם צריך לשנות, כבר אמרתי מה החסרונות של הדת.
לא אמרתי שצריך לכפות את זה על אנשים, אלא לפחות להפיץ את זה, כי יש פה בעיה, בעיקר בארץ, יש יותר מדי כפייה דתית ואפליה כלפי חילוניים.

אני לא מחפש שום דבר,הבחור אמר שיש לו הוכחות,אשמח לשמוע אותן.
האומנם? מה הסיכויים שבאמת תיקח אותן ברצינות?
בכל מקרה בגדול זה הסדר והארגון שיש ביקום, כנל לגבי המורכבות של התא החי הבסיסי ביותר. הדנא, המוח שלנו, מבנה העין, הטבלה המחזורית.
דבר שני זה הדיוק המדעי של המקרא: שכדור הארץ לא נוצר בכמה ימים אלא במיליוני שנים, שסדר הבריאה הוא הסדר הנכון להיווצרות חיים.
מה שעוד עוד יותר הפליא אותי זה שנכתבו בו דברים שהקדימו את המדע באלפי שנים, שכדור הארץ עגול ולא נשען על דבר, שכל הנהרות והנחלים זורמים לים גם תיאור של מחזוריות המים, התורה שקיבלו בני ישראל עם הוראות להיגיינה ולבריאות שלא היו לשום עם אחר באותה תקופה.
ובנוסף הדיוק ההיסטורי של המקרא, נבואות שהתגשמו עד הפרט האחרון ודברים היסטוריים שמתגלים יותר ויותר כנכונים עם כל תגלית ארכיאולוגית.

באמת שאני לא מנסה לגרום לך להאמין אפילו לדבר אחד ממה שציינתי.
אבל בוא נסכים שהשאלה היא בעצם האם נוצרנו ממשהו או האם נוצרנו ממישהו.
ורוב האנשים היום לא רוצים שיגידו להם מה לעשות (לגבי סמים, סקס, כסף וכו) אז הם לא ירצו בכלל להאמין במישהו ולהמשיך לדבוק במשהו.

תאמין במה שאתה רוצה… 😃)

האומנם? מה הסיכויים שבאמת תיקח אותן ברצינות?
בכל מקרה בגדול זה הסדר והארגון שיש ביקום, כנל לגבי המורכבות של התא החי הבסיסי ביותר. הדנא, המוח שלנו, מבנה העין, הטבלה המחזורית.
דבר שני זה הדיוק המדעי של המקרא: שכדור הארץ לא נוצר בכמה ימים אלא במיליוני שנים, שסדר הבריאה הוא הסדר הנכון להיווצרות חיים.
מה שעוד עוד יותר הפליא אותי זה שנכתבו בו דברים שהקדימו את המדע באלפי שנים, שכדור הארץ עגול ולא נשען על דבר, שכל הנהרות והנחלים זורמים לים גם תיאור של מחזוריות המים, התורה שקיבלו בני ישראל עם הוראות להיגיינה ולבריאות שלא היו לשום עם אחר באותה תקופה.
ובנוסף הדיוק ההיסטורי של המקרא, נבואות שהתגשמו עד הפרט האחרון ודברים היסטוריים שמתגלים יותר ויותר כנכונים עם כל תגלית ארכיאולוגית.

באמת שאני לא מנסה לגרום לך להאמין אפילו לדבר אחד ממה שציינתי.
אבל בוא נסכים שהשאלה היא בעצם האם נוצרנו ממשהו או האם נוצרנו ממישהו.
ורוב האנשים היום לא רוצים שיגידו להם מה לעשות (לגבי סמים, סקס, כסף וכו) אז הם לא ירצו בכלל להאמין במישהו ולהמשיך לדבוק במשהו.

תאמין במה שאתה רוצה… 😃)

לא הבנתי איך זה מוכיח שנבראנו?לא יכול להיות שפשוט התפתחנו דרך האבולוציה?
כל מה שרשמת זה שאנחנו יצורים מורכבים(או שלא,תלוי דרך העיניים של מי אתה מסתכל) ואף אחד לא אמר לך שלא,אבל זה לא מוכיח בשום צורה שיש בורא,אם היינו נולדים עם 3 רגליים וזנבות גם אז היית אומר שזה בגלל אלוהים?(אני משער שכן) אז למה יש לגברים פטמות?למה יש לנו תוספתן?למה אנחנו לא רואים טוב כמו נץ?למה אנחנו לא יכולים לנשום מתחת למים כמו דג?(התשובה שלך תהיה שזה התכנון,אבל זאת לא תשובה אמיתית אלא ברמה של "נסתרות דרכי האל").
הדיוק המדעי של המקרא?בגלל זה רבנים אומרים שהעולם בן 5000 שנה?אם מדענים לא היו ממציאים דרכים לבדוק בן כמה העולם ,עד היום אף אחד מבין הרבנים לא היה אומר שהעולם בן מיליוני שנים,אלא בן 5000 שנה.
סדר הבריאה הוא הסדר הנכון?ביום הראשון נברא האור והחושך וביום הרביעי השמש והכוכבים,לאלוהים היו פנסים?
בתנך לא כתוב שכדור הארץ הוא עגול,זה כתוב בצורה עילגת בזוהר,שנכתב במאה ה13,ואולי זה נכון,אבל זה לא מתקרב בכלל לזמן שבו נכתבו סיפורי התנך,ואגב זה נראה כמו משהו פשוט יחסית ליישות על להגיד בספר בראשית,אז למה זה לא נאמר אז?
בקיצור, אם אלה ה"הוכחות" שלך אז לא התשכנעתי,אגב חשבתי שאסור להפעיל חשמל בצום כיפור?

דיון מעניין...

אני רק אכתוב משהו קטן (כדי לקבל התראות)
האנשים אשר מפרשים את התנ״ך גאונים בלפרש אותו בדיעבד לאחר שהמדע מגלה דברים חדשים.
המדע מגלה משהו ואז פתאום יש לאיזה רב ׳הארה׳ והוא מבין ש׳יום׳ בתנך זאת בעצם תקופת זמן ועוד כל מיני דוגמאות כאלו ואחרות, שלא לדבר על פירושים לחידושים טכנולוגים ולמודרניזציה.

אני כאמור לא צם, אבל צמתי קצת לפעמים בשנים האחרונות.

אין שום דבר רע באמונה ובתנ״ך ולמעשה המון אנשים ׳חוזרים בתשובה׳ או מתחזקים ככל שהם מתבגרים (מוזיקאים ואמנים, אנשי רוח, עשירים גדולים וכו׳..)
יכול להיות שיש לזה סיבה שמי שכותב פה עוד לא הבין אותה ויכול להיות שהחיים יביאו אותנו להבנה מסוימת שדת ואמונה זה לא משהו שצריך להתנגש עם המדע.

אני בכל אופן חושב שמה שגורם לאנשים לסלוד מהדת הוא בעיקר ׳שיטת ההפחדה׳ הזאת וגם ניצול הדת לעניינים אישיים (רבנים מושחטים, כמרים שאונסים ילדים וכו׳...)

אני מקווה שמתישהו בחיי אוכל לקרוא את התנך אחרי ש׳מצאתי׳ את עצמי ב100% ולהבין לפי הפרשנות שלי מה המשמעות של הספר הזה.
כיום, אין סיכוי שאבין אותו ואני גם לא מנסה...

אין שום דבר רע באמונה ובתנ״ך ולמעשה המון אנשים ׳חוזרים בתשובה׳ או מתחזקים ככל שהם מתבגרים (מוזיקאים ואמנים, אנשי רוח, עשירים גדולים וכו׳..)
יכול להיות שיש לזה סיבה שמי שכותב פה עוד לא הבין אותה ויכול להיות שהחיים יביאו אותנו להבנה מסוימת שדת ואמונה זה לא משהו שצריך להתנגש עם המדע.

מי למשל? נדיר למצוא אתאיסטים שמתחזקים, יכול להיות אנשים חילוניים שהתחזקו, אבל על אתאיסט שהתחזק לא יצא לי לשמוע.
אם אתה עוד לא הגעת להבנה הזאת, איך הגעת למסקנה שבכלל יש הבנה כזאת שמבינים אותה רק בגיל מאוחר?
ככל שמתעמקים יותר בתחום מבינים כמה דת זה חרטא, עובדה ש-99% מהמדענים שהם האנשים שהתעמקו הכי הרבה בנושא של איך נוצר העולם אתאיסטים.

אני בכל אופן חושב שמה שגורם לאנשים לסלוד מהדת הוא בעיקר ׳שיטת ההפחדה׳ הזאת וגם ניצול הדת לעניינים אישיים (רבנים מושחטים, כמרים שאונסים ילדים וכו׳...)

או פשוט העובדה שאין שום הוכחה או ראייה אחת לדת לעומת תיאוריות מדעיות אחרות שקיימות עשרות ראיות אליהן?
או לפחות ההיגיון הפשוט שאומר שאם לא הוכח משהו הוא כנראה לא קיים? או לפחות לא קיים ב-100% כדי להאמין בו?
או ההיגיון שאומר שאתה לא תיענש אם לא תאמין באלוהים כי אתה בסך הכל חושב בצורה ביקורתית? (זאת לדעתי הסיבה החזקה ביותר, מבחינת "האל" עדיף כבר לא להאמין בו מאשר כן להאמין בו ולחשוב שהוא מעניש ושולח אנשים לגיהנום כי הם לא מאמינים בו)

יש מיליון ואחת סיבות למה לא להאמין, לעומת הדת שאין אף סיבה הגיונית.

אני מקווה שמתישהו בחיי אוכל לקרוא את התנך אחרי ש׳מצאתי׳ את עצמי ב100% ולהבין לפי הפרשנות שלי מה המשמעות של הספר הזה.
כיום, אין סיכוי שאבין אותו ואני גם לא מנסה...

למה שתרצה להבין פרשנות של ספר שנכתב לפני 3000 שנה על ידי אנשים הומופובים, סקסיסטים ופרימיטיביים שלא מצליחים למצוא שום הסבר לתופעות טבע אז הם ממציאים איזו דמות בדיונית בלתי נראית שעושה את ה"קסמים" האלה?

אם אתה מתעניין באיך העולם נוצר, למה שלא תלמד ממי שחקר את הנושא?
אם ייהרס לך האוטו, אתה תלך למוסכניק או לרב שיברך לך על האוטו? ברור שתלך לבעל המקצוע, אז למה פה זה צריך להיות שונה?

@TheTzadik יהיה מעניין לראות מה דעתו בנושא, אחרי כיפור כמובן.

לא יודע אותי ממש לא מעניין מה דעתו של חרדי בנושא הזה כי התשובה ברורה, עם כל הכבוד לאליהו ולידע הרחב שלו בתחום הכוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית