הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יום כיפור אתם צמים?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
אני תאמת עד עכשיו צמתי כולל לא להשתמש בחשמל והכל.... אבל לפעמים עובר לי המחשבה בראש שעם אני לא באמת שומר תורה ומצוות מה ההיגיון לצום בכיפור?. הבנתי שלפי הדת לא לשמור שבת זה יותר גרוע מלא לצום בכיפור זה נכון? ומה איתכם צמים לא צמים ומה הסיבה שצמים או לא.

נו באמת... תתקדמו כבר... זה הזוי שאתם מאמינים לזה שתשמרו שבת ותצומו זהו מובטח לכם מקום בגן עדן. עוד יותר גרוע זאת הצביעות שחוגגת ביום כיפור. בואו נעשה מה שבז*ין במשך כל השנה ובכיפור נסובב תרנגולת מעל הראש שיעני תקח על עצמה את כל החטאים שלנו ונבקש סליחה מול קיר. פשוט הזוי ומגוחך.. חבל שאתה מאכיל את עצמך סרטים עם סיפורי מעשיות במקום לחשוב טיפה בהגיון. אתה רוצה תצום רוצה אל תצום אבל תעשה את זה כי אתה רוצה ולא מתוך פחד שתשרף בגהינום אם לא תעשה את זה.

נערך לאחרונה:
לך עם מה שאתה מרגיש ומה שאתה מאמין..
היום הזה זה בעיקר לעשות חשבון נפש עם עצמנו, יש אנשים שעושים את זה כל הזמן ויש אנשים שמחכים ליום הזה (צביעות בעיניי).
בין אם תצום או לא העיקר תעשה חשבון נפש עם עצמך, לא בשביל אלוהים ולא בשביל מקום טוב בגן עדן, סתם כדי אולי לדעת מה לשפר בעצמך ואיך להפוך לאדם טיפה יותר טוב, כל השאר שטויות..

לשלאתך, אני לא צם (יצא פיפא 18!!!)

מביך שאתה מחפש סיבות למה לא או כן לצום ע"י צפייה בדעות של אחרים, אם אתה רוצה לצום או לא זאת החלטה שאתה אמור לגבש עם עצמך.

זה היום האהוב עליי בשנה.
אם נניח בצד אמונה,
יש הרגשה של הפסקה מהחיים הלחוצים וסוג של "אוויר לנשימה" עם עצמך ביום הזה, אנחנו חיים בעולם מהיר שלפעמים צריך את הרגע מנוחה הזה, לדעתי תמיד כדאי להסתכל על הצד הטוב של כל דבר ולא לפסול כי איזה מישהו מסובב תרנגול על הראש (גם אני בז למנהג המתועב הזה)

• פותח/ת השרשור
mr lift לפי הדת בכל מקרה כל בנאדם שלא חזר בתשובה הולך לגהינום אין קשר לכיפור לצום בכיפור או לא.

גיהנום או גן עדן בצד,
עדיין המנהג של לבקש סליחה מאנשים שפגעת בהם הוא אחד הדברים הטובים ביותר שהדת הזאת נתנה לנו

בעיניי צום ביום כיפור זה עניין של מסורת. אני צם בגלל שאני שייך לעם היהודי וכמו שחוגגים פסח וראש השנה כך צמים בכיפור.

לא עניין של מה אלוהים יעשה לי

נו באמת... תתקדמו כבר... זה הזוי שאתם מאמינים לזה שתשמרו שבת ותצומו זהו מובטח לכם מקום בגן עדן. עוד יותר גרוע זאת הצביעות שחוגגת ביום כיפור. בואו נעשה מה שבז*ין במשך כל השנה ובכיפור נסובב תרנגולת מעל הראש שיעני תקח על עצמה את כל החטאים שלנו ונבקש סליחה מול קיר. פשוט הזוי ומגוחך.. חבל שאתה מאכיל את עצמך סרטים עם סיפורי מעשיות במקום לחשוב טיפה בהגיון. אתה רוצה תצום רוצה אל תצום אבל תעשה את זה כי אתה רוצה ולא מתוך פחד שתשרף בגהינום אם לא תעשה את זה.

זה בסדר שאתה לא צם, אבל למה לעשות דחליל אחד גדול ומזוין על כל מי שכן?

או שאתה מנסה להוכיח שאתה בור טיפש או שאתה טיפש מדי בכדי להבין שאתה יוצא כזה - אבל זו כבר השערה שלי

לשאלה - אני לא צם

זה בסדר שאתה לא צם, אבל למה לעשות דחליל אחד גדול ומזוין על כל מי שכן?

או שאתה מנסה להוכיח שאתה בור טיפש או שאתה טיפש מדי בכדי להבין שאתה יוצא כזה - אבל זו כבר השערה שלי

לשאלה - אני לא צם

מסובבים תרנגולת מעל הראש, מבקשים עלק סליחה ,והולכים להתפלל לקיר. ואני יוצא טיפש בכל הסיפור הזה - צודק אחי.

מסובבים תרנגולת מעל הראש, מבקשים עלק סליחה ,והולכים להתפלל לקיר. ואני יוצא טיפש בכל הסיפור הזה - צודק אחי.

מה הקשר בין מה שהוא רשם למה שרשמת? במקום להגיד 'אני לא צם, לא מאמין במסורת הזאת' התחלת לנפח פה בסיפורים למה כל מי שצם הוא אידיוט.

מה הקשר בין מה שהוא רשם למה שרשמת? במקום להגיד 'אני לא צם, לא מאמין במסורת הזאת' התחלת לנפח פה בסיפורים למה כל מי שצם הוא אידיוט.
משום מה אתה ומר מתליפט נתקעתם על המילה ״צום״ והתעלמתם לחלוטין משאר הדברים שרשמתי. לכן פספסתם לגמרי מה שניסיתי להגיד. תקרא בתגובה הראשונה שלי את המשפט בסוף. אין לי שום דבר נגד צום, ההיפך, לצום זה דווקא בריא לפעמים. אבל לעשות את זה כי חובה? ועוד להגיד ש״לא לשמור שבת זה יותר גרוע מלא לצום״?! באמת כאילו? אתם יכולים לרשום ולחשוב מה שבא לכם אבל זה לא ישנה את העובדה שהיום הזה הפך לבדיחה מביכה מלאה בצביעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית