הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי סקווטים

• פותח/ת השרשור -=ALX=-
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
אהלן,

נתקלתי בפורום הזה ברשת, פורום נחמד!

הסתכלתי פה ושם על חבר'ה שעושים סקווטים וראיתי שהרוב מגיעים ל90 מעלות(מה שנקרא PARALEL) ולא יורדים לדיפ עד הסוף. יש סיבה מיוחדת לכך?

ראיתי גם שרשורים שבהם קוראים ל90 מעלות "חצי", אם אני לא טועה "חצי" זה כשלא מגיעים ל90 מעלות אלא נעצרים לפני ...

קיצר קצת סדר בבלאגן אם אפשר, תודה מראש

אני מדמיין מה הלך בדיון בפורום מנהלים שגרם להחזיר את שני החברה האלה מבאן
האמת צריך לתת להם שבוע להעלות סרטונים, אם הם רציניים סבבה
אם לא אז המתנו שבוע לא קרה כלום

ראשית , אני רוצה לציין שלא היתה שום סיבה להשעות אותנו . קראתי ועברתי על חוקי הפורום ולא ראיתי שום חריגה מהתקנון . אני שמח ששקלו מחדש את ההשעיה והחליטו להחזיר אותנו לפעילות.

עכשיו לפן המקצועי , עד יום שני בערב תקבלו פה סרטונים שלי ושל חברי ALX , חירטוטים אין פה והזמן יוכיח.
אתם תראו איך אנחנו מבצעים דיפ "מלא" , ירידה מקסימאלית באופן נקי תרגיל ברמת קושי גבוהה בהרבה מירידה ל90 מעלות כמו שמקובל.
כמו כן , לא אקבל פה כל מיני הערות טכניות על טכניקה לקויה וכל מיני מושגים שאינני מכיר , הניסיון והידע שלי בתחום לא מוטל בספק ואוכיח את זה בסרטון .

ראשית , אני רוצה לציין שלא היתה שום סיבה להשעות אותנו . קראתי ועברתי על חוקי הפורום ולא ראיתי שום חריגה מהתקנון . אני שמח ששקלו מחדש את ההשעיה והחליטו להחזיר אותנו לפעילות.

עכשיו לפן המקצועי , עד יום שני בערב תקבלו פה סרטונים שלי ושל חברי ALX , חירטוטים אין פה והזמן יוכיח.
אתם תראו איך אנחנו מבצעים דיפ "מלא" , ירידה מקסימאלית באופן נקי תרגיל ברמת קושי גבוהה בהרבה מירידה ל90 מעלות כמו שמקובל.
כמו כן , לא אקבל פה כל מיני הערות טכניות על טכניקה לקויה וכל מיני מושגים שאינני מכיר , הניסיון והידע שלי בתחום לא מוטל בספק ואוכיח את זה בסרטון .
אז (אני מדבר פה תיאורתית) נגיד ואתה יורד עד שהתחת שלך כמעט משפשף את הרצפה אבל הברכים שלך גולשות והגב שלך כמו של חתולה ויעירו לך על זה.. הערות לא יתקבלו בברכה כי לדעתך זה נכון?

הגב שלי לא כמו חתולה והברכיים שלי לא גולשות.
כמו שציינתי אני יודע לבצע את התרגיל בצורה נכונה , אין לי ספק בכך .

כמובן שהערות עינייניות יתקבלו בשמחה , אינני מתיימר לדעת ולהבין הכל .
אבל כל מיני התפלספויות והערות לא עינייניות לא אקבל !

• פותח/ת השרשור
אני מצטרף לרוב דבריו של כל יכול.

חידוד קטן לגבי השורות האחרונות:

הערות כמו "ברכיים גולשות", "גב מתקמר" לגיטימיות לחלוטין.

הערות כמו "עשית HB במקום LB" , "עשית פיסוק צר\רחב מדי" וכו' לא רלבנטיות כי אם עבדתי נכון טכנית וירדתי כמעט עד הסוף ועליתי עם משקל X אז כל השאר לא רלבנטי...

אני נמצא מעל החוק.

מרוב שאתה עסוק בעצמך, פספסת את ההגדרה של סקוואט מלא. מעלות מודדים בוינגייט. סקוואט מלא מוגדר כמצב שבו הירך מתחת לברך.

הנה לך כמה תמונות (כל הגרסאות הן סקוואט מלא):
Squat_Bar_Placement.jpg

backsquat.jpg

כך מוגדר סקוואט בכל ארגון פאוורליפטינג בעולם.

לא ידעתי שמומחים חסינים לביקורת. אבל בעצם אתה טרול ולא יהיה כאן שום דבר מעניין, אז זה לא משנה.

אחלה תמונות שמדגימות בדיוק את הצורת עבודה שעליה אני מדבר.
אני חושב שאני אפילו יורד יותר עמוק , ז"א זווית הברך שלי לפי מה שמצוין בתמונה לעיל היא חדה יותר .

לפי הסרטונים תוכלו לשפוט.

ובקשר לזה שאני טרול .... תן לי שבוע מה אכפת לך ? הרי אני טרול לא? אז לדברים שלך יהיה כיסוי.

מסקרן אותי מאוד איך באותה נשימה אתה יכול להגיד שאתה מומחה לסקוואט אבל טוען שעומק ירידה לא מושפע ממנח המוט (LB או HB).

אחלה תמונות שמדגימות בדיוק את הצורת עבודה שעליה אני מדבר.
אני חושב שאני אפילו יורד יותר עמוק , ז"א זווית הברך שלי לפי מה שמצוין בתמונה לעיל היא חדה יותר .

לפי הסרטונים תוכלו לשפוט.

אם אלה אחלה דוגמאות, אז על מה היה כל הדיון בכלל? ככה נראים הסקוואטים של כל מי שמעלה לפה סרטון ומקבל אור ירוק.

לגבי זה שאתה טרול, נתתי לך שבוע, לא? אז נעזוב את זה.

לא אמרתי כזה דבר.
ציינתי שאינני בקיא בטרמינולוגיה המקובלת , ככה שאני לא יודע מה זה LB ו HB , מבחינתי יש דיפ ויש סקוואט רגיל שזה ירידה לחצי (מונחים לא מקצועיים אבל זה לא מעניין אותי ) .

ירידה לחצי זה לא רגיל, ואין דיפ. יש סקוואט מלא שהוא מוגדר כמו שמצויר למעלה, ויש סקוואט חלקי. זה הכל.

• פותח/ת השרשור
אם כך אנחנו עושים סקווט מלא אבל הKNEE ANGLE שלנו קטנה...

הזווית של הברך נקבעת לפי המתיחה של ההמסטרינג (באונס)
אם אתה יורד יותר נמוך והברך שלך גולשת קדימה זה לא טוב
אם אתה יורד נמוך כי ההמסטרינג שלך יותר גמיש ומקבל את המתיחה יותר נמוך זה בסדר

• פותח/ת השרשור
תביאו כבר את הסרטון ותסתמו לכולם את הפיות!
בינתיים אין גם מה להסביר,יאללה!

U GOT IT...אנחנו רק מחכים לפון החדש של הכל יכול כדי לצלם...

התחייבנו על שבוע אז תנו שבוע ...

ד"א KALINA, כמה ה1RM שלך?

U GOT IT

זה תלוי:
איזה סקוואט? איזו פדרציה? חליפה אחת? שתי חליפות? RAW? חגורה? רצועות ברכיים? לקופסא? עם גומיות או בלי? עם שרשראות או בלי? בתחרות או אימונים?
WTF!

U GOT IT...אנחנו רק מחכים לפון החדש של הכל יכול כדי לצלם...

התחייבנו על שבוע אז תנו שבוע ...

אתם נרשמים לפורום ביחד, עושים סקוואטים ביחד, עושים בלאגן ביחד, קונים טלפונים ביחד. יש עוד משהו שאתם עושים ביחד?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית