הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ריי ריי עם 490 ללא

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך
לא ברור לי למה לא עברו כבר מזמן למונוליפט עם רצועות ביטחון, או לפחות להוסיף מוטות ביטחון לראק.
קרו לא מעט מקרים בIPF שעזרי בטחון כאלה היו מונעים מקרים מסוכנים.

כחלק מהקומבו ראק של אליקו, יש מוטות בטיחות. אני לא בטוח למה לא משתמשים בזה, אני בטוח שיש סיבה (הגיונית או לא).

אני מתאמן במכון של IPF ויכול לברר מה הסיבות. אני מאמין שהסיבות הן פוליטיות / אגו לנסות לשמור את הספורט כמה שיותר קרוב למקור במקום להתקדם ולהשתכלל.

לדעתי משהו שהוא לא פחות מבזיון איך כל פעם ופעם בתחרויות גדולות של IPF מביאים לא פחות מילדים בני 16 ששוקלים 16 להיות ספוטרים של סקוואטים מטורפים. לא צריך להיות גאון הדור בשביל לשים ספוטרים כבדים וחזקים לפחות עבור המקצה של הSHW. לחבר שלי (80 קילו, ליפטר סבבה) יצא להיות מוחלף לפני הסקוואט של ג׳זה. זה באמת לא כזה מסובך לעשות את זה.
ביררתי למה לא משתמשים במוטות בטחון (שקיימים סטנדרט בקומבו ראק התחרותי של אליקו) והסיבה היא די מגוחכת - כי זה לא בטיחותי. הטענה היא שהסיכון בלי המוטות הוא נמוך מהסיכון עם המוטות, כי הציוד לא עמיד לכשלים כבדים (אם אפיל 200 על המוטות בטחון, הראק יתהפך כנראה).

עכשיו התהיה שלי היא כזאת, כמה מסובך להמציא מוטות / רצועות בטיחות שלא יכשלו ?
אני מאמין שמפחדים לשנות ולשכלל את הספורט, על חשבון הבריאות של המתחרים והספוטרים.

הייתה תחרות כאן, באיגוד WPC שלא מרשה רצועות במונוליפט (כי ליפטר שבר ככה יד בעבר) הליפטר נכשל, הספוטר ניסה ולא הצליח לעזור ואיבד אצבע בין הפלטות לקורת פלדה של המונוליפט.

זרקתי כמה וכמה פעמים מוט בחיי (גם עם 200 קילו) על ראקים וכלובים ממוצעים+ בחד"כים בארץ ואף פעם אף אחד מהם לא זז, נשבר, התהפך או כל שטות אחרת...

ברור שהראק יתהפך כשאתה עובד עם אחד ב200 שקל בתחרויות מקצועיות...

זרקתי כמה וכמה פעמים מוט בחיי (גם עם 200 קילו) על ראקים וכלובים ממוצעים+ בחד"כים בארץ ואף פעם אף אחד מהם לא זז, נשבר, התהפך או כל שטות אחרת...

ברור שהראק יתהפך כשאתה עובד עם אחד ב200 שקל בתחרויות מקצועיות...
אליקו ב200 שקל? אתה רציני?

אני מדבר על הסטנד עצמו, שאין לי שמץ של מושג למה משתמשים דווקא בו ולא במשהו יותר מסיבי.
ברור שאם לסטנד כזה תחבר מוטות בטיחות אתה תהפוך אותו, ואני לא מבין למה לא מביאים משהו קצת יותר רציני לתחרויות כאלה.

• פותח/ת השרשור
כלוב + ספוטרים מסיביים זה המינימום שאפשר לצפות במשקלים האלה.
אני מניח שרובכם כבר ראיתם את זה, פשוט גובל בשערוריה

הספוטרים והציוד אלו שני שערוריות נפרדות.

הציוד מתקבל ע״י האיגוד העולמי, באופן מפתיע הציוד הנוכחי מאוד מאוד יקר (סביב פי 3 מהחברות המתחרות אם לא יותר) ועדיין לא בטיחותי. אני מאמין שיש כאן עניין פוליטי מושחת מעט עם חברת אליקו אבל זה הניחוש שלי.

הספוטרים נקבעים ע״י מארגן התחרות, מיותר לציין שזה לא תמיד ככה. רוב התחרויות יש ספוטרים טובים. לצערי לאחרונה ראינו המון מחדלים חמורים בנושא הזה ולדעתי זה הרבה יותר חשוב מכל נושא אחר. ראינו בסרטון שקל מאד להפצע בגלל ספוטרים לא מיומנים.

בעזהי"ת

הספוטרים והציוד אלו שני שערוריות נפרדות.

הציוד מתקבל ע״י האיגוד העולמי, באופן מפתיע הציוד הנוכחי מאוד מאוד יקר (סביב פי 3 מהחברות המתחרות אם לא יותר) ועדיין לא בטיחותי. אני מאמין שיש כאן עניין פוליטי מושחת מעט עם חברת אליקו אבל זה הניחוש שלי.

הספוטרים נקבעים ע״י מארגן התחרות, מיותר לציין שזה לא תמיד ככה. רוב התחרויות יש ספוטרים טובים. לצערי לאחרונה ראינו המון מחדלים חמורים בנושא הזה ולדעתי זה הרבה יותר חשוב מכל נושא אחר. ראינו בסרטון שקל מאד להפצע בגלל ספוטרים לא מיומנים.

יתכן תחת הנסיון המתמיד שלהם להיכנס לאולימפיאדה, ועל כן יישור סטנדרט לכאורה עם אלייקו. לא שיש בכך להפחית את הגרוטסקיות של הנושא - כמו גם פרטים אחרים בתקנון התחרות שלהם.

אליקו ממש לא הספק ציוד תחרותי היחיד. ניתן להרים תחרות עם מותגים אחרים:
Approved bars, plates and racks:
ELEIKO Bench/Squat Racks, PL Bars and discs
ER EQUIPMENT Bench/Squat Racks
IVANKO PL Bars and Discs
LEOKO PL Bars and Discs
PALLINI PL Bench/Squat Racks, PL Bars and Discs
ROGUE PL Bar and Discs
UESAKA PL Bars and Discs
METAL Metal Viking PL Rack, Metal Viking Bench Rack
TITEX PL Bars and Discs
AWESOM AS PL Racks
ZAOBA BULL PL Bench/Squat Racks, PL Bar and Discs

בעזהי"ת

אליקו ממש לא הספק ציוד תחרותי היחיד. ניתן להרים תחרות עם מותגים אחרים:
Approved bars, plates and racks:
ELEIKO Bench/Squat Racks, PL Bars and discs
ER EQUIPMENT Bench/Squat Racks
IVANKO PL Bars and Discs
LEOKO PL Bars and Discs
PALLINI PL Bench/Squat Racks, PL Bars and Discs
ROGUE PL Bar and Discs
UESAKA PL Bars and Discs
METAL Metal Viking PL Rack, Metal Viking Bench Rack
TITEX PL Bars and Discs
AWESOM AS PL Racks
ZAOBA BULL PL Bench/Squat Racks, PL Bar and Discs

בווייטליפטינג?
כוונתי הייתה ליישור קו איתו.

הרשימה שפרסמתי היא של IPF

גם בהרמת משקולות (IWF) זה לא מוגבל רק לאליקו:

קבצים מצורפים

• upload_2017-10-24_14-45-34.png
    upload_2017-10-24_14-45-34.png
    KB 38.3 · צפיות: 110
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית