בעיה עם טכניקה בבנץ

Artillery

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי, אני מתאמן שנה וחצי למטרות בודיבילדינג וחוזק. יש לי בעיה אחת שאני לא מצליח לתקן כבר חודשים - המרפק הימני שלי נפתח בזווית גדולה (אזור ה 70) בחזרות שאני מתאמץ בהן. כל השאר בסדר לפי כל סרטון טכניקה שראיתי. אני כל הזמן חושב על לשבור את המוט כדי לבצע רוטציה החוצה של הכתף אבל זה עדיין לא עוזר לי. לדעתי זה קשור לכך שיש לי עקמת קלה בגב העליון ככה שה shoulder blade השמאלי גבוה יותר מהימני, אבל אני לא מבין בזה.

זה לא קורה ב close grip אבל אני מעוניין לבצע גם בנץ רגיל בשביל העבודה על החזה. דאמבלים אני עושה ביום upper השני אבל אני מעוניין גם להתקדם בבנץ לכן אני עושה אותו ביום upper הראשון.
למישהו יש עצה מה לעשות עם זה? אני מרגיש שזה לא רעיון טוב להתקדם למשקלים כבדים אני לא רוצה להיפצע.. כרגע אני לא עובר את ה 65 ק"ג לחמישייה.
אין לי סרטון טכניקה כרגע

מראה ויזואלי היה עוזר כמובן הרבה יותר .

אבל אני אתן לך דגשים .

1.אחיזה צירה להיות קצת יותר מרוחב כתפיים.
2.להסתכל על נקודה אחת בשביל האיזון.
3.לקחת אוויר עמוק לקבץ את הבטן.
4.להריד לכיוון בת החזה (לכל אדם זה ירד קצת שונה )ממליץ לראות סרטוני פוואר ליפטינג כדי להבין בדיוק איל.

יכול לנבוע מחולשה באחת השכמות.
כדאי להתייעץ עם פיזיו שיבדוק ובמקרה הצורך יתן תרגילים ספציפיים לחיזוק.

כדאי להעלות סרטון כדי לראות כמה זה באמת חמור ושאתה לא מגזים ודרמטי סתם.

טכניקה מושלמת לא תיהיה במשקלים שכבדים לך, וצריך לקחת את זה בחשבון. ככל שתתחזק השבירה בטכניקה תגיע במשקלים יותר כבדים.

אני לא אומר שמה שאתה עושה כרגע זה תקין ותמשיך כרגיל, אבל היה עדיף לראות סרטון כדי להבין כמה זה חמור ובכמה כבד זה קורה לך, כי סיכוי טוב שתוכל פשוט להמשיך כרגיל עם כמה דגשים טכניים קטנים וזהו.

@OA
@StrongEnough
אבל מה דעתכם על
יש לי עקמת קלה בגב העליון ככה שה shoulder blade השמאלי גבוה יותר מהימני
?
אם מראש הגוף שלו עקום וספציפית אזור החזה במיוחד, מה הייתם ממליצים לו לעשות? בשביל ללחוץ כמה שיותר משקל? ובשביל היפרטרופיה? מצד אחד להרים עקום יהיה לו יותר טבעי ומתאים לגוף, אבל המוט תמיד ינטה לצד אחד נמוך יותר וצד שני גבוה (או קדימה אחורה), מה שיצור נקודת חולשה משמעותית. ומצד שני להרים ישר יפתור לו את הנקודת חולשה הזאת, אבל הוא יצטרך להיות בעצמו לא מאוזן (נניח לתפוס את המוט במרחקים שונים ביחס לאמצע בין יד ליד, או בצד אחד יותר לפתוח את המרפק ובצד שני יותר לסגור), ובכל מקרה בספק שבמשקלים כבדים זה יעבוד בכלל.
אז בשורה התחתונה, איך אתם מתמודדים עם עקמת בבנץ?

@OA
@StrongEnough
אבל מה דעתכם על

?
אם מראש הגוף שלו עקום וספציפית אזור החזה במיוחד, מה הייתם ממליצים לו לעשות? בשביל ללחוץ כמה שיותר משקל? ובשביל היפרטרופיה? מצד אחד להרים עקום יהיה לו יותר טבעי ומתאים לגוף, אבל המוט תמיד ינטה לצד אחד נמוך יותר וצד שני גבוה (או קדימה אחורה), מה שיצור נקודת חולשה משמעותית. ומצד שני להרים ישר יפתור לו את הנקודת חולשה הזאת, אבל הוא יצטרך להיות בעצמו לא מאוזן (נניח לתפוס את המוט במרחקים שונים ביחס לאמצע בין יד ליד, או בצד אחד יותר לפתוח את המרפק ובצד שני יותר לסגור), ובכל מקרה בספק שבמשקלים כבדים זה יעבוד בכלל.

כמו שכתבתי לגשת לפיזיו ולקבל תרגילים לחיזוק.
להמשיך ככה רק יוביל לדיס-פרופורציה שיהיה קשה לתקן בהמשך…
בגב, חזה, כתף, טרפז, וידיים בעיקר.

אין טעם להמשיך ככה לטעמי.

@OA
@StrongEnough
אבל מה דעתכם על

?

גם לי יש עקמת בגב ועצם שבורה במרפק ביד שמאל (בשיא הרצינות).

בלי לראות סרטון קשה לדעת אם בכלל יש פה בעיה שצריך לתקן. יש המון מתאמנים עם בעיות פה ושם שלא יוצרות בעיות אז אם אין משהו משמעותי בטכניקה שבעייתי או כאבים מסויימים, לרוב אני לא נוגע. בלי לראות את הבנץ' הספציפי קשה לצאת מפה עם תובנות טובות כל כך.

• פותח/ת השרשור
גם לי יש עקמת בגב ועצם שבורה במרפק ביד שמאל (בשיא הרצינות).

בלי לראות סרטון קשה לדעת אם בכלל יש פה בעיה שצריך לתקן. יש המון מתאמנים עם בעיות פה ושם שלא יוצרות בעיות אז אם אין משהו משמעותי בטכניקה שבעייתי או כאבים מסויימים, לרוב אני לא נוגע. בלי לראות את הבנץ' הספציפי קשה לצאת מפה עם תובנות טובות כל כך.

בחזרה האחרונה מישהי התנגשה לי במוט בצד שמאל... אבל גם החזרות לפני לא נראות יציבות
אין לי כאבים רציניים אבל יום אחרי יש תחושת אי נוחות בכתף הימנית (במפרק לא בשריר) הייתי אומר כאב בדרגה 3 מתוך 10 בלי דקירות וכאלה. בזמן התרגיל לא מרגיש

הייתי משחק עם ווריאציות של התרגיל כדי לראות באיזה ווריאציה הטכניקה נראית הכי יציבה.

הייתי מנסה ספוטו בנץ', דדסטארט, אחיזה צרה, בנץ' בשיפוע חיובי או דאמבלים.

לפעמים הדרך להתמודד עם בעיה זה לחפש איפה היא לא קיימת ולהתמיד שם.

בחזרה האחרונה מישהי התנגשה לי במוט בצד שמאל... אבל גם החזרות לפני לא נראות יציבות
אין לי כאבים רציניים אבל יום אחרי יש תחושת אי נוחות בכתף הימנית (במפרק לא בשריר) הייתי אומר כאב בדרגה 3 מתוך 10 בלי דקירות וכאלה. בזמן התרגיל לא מרגיש

יש מצב שזה לא יציב אבל זה לא נראה בעייתי או משהו כזה. פשוט בנץ' לא יציב...
לדעתי הפתרון זה להמשיך ולהתחזק, יכול לנסות לעבוד קצת בטמפו בנץ או בנץ עם עצירה כדי לעבוד עם פחות משקל ולעבוד יותר על היציבות שלך, אבל אני לא רואה משהו מסוכן פה. וכמו שאלחנן רשם תנסה להצר אחיזה (לא מבין למה אתה מחזיק כזה רחב) ולתת למרפקים ללכת יותר פנימה ולנסות למצוא מנח שיותר ידידותי לכתפיים שלך.

שים לב שהראש מקבל הטיה לצד אחד של הספסל,
לפי מה שנראה לי מדובר בבעיה שנובעת מהשכמה, שווה להתחיל בלבדוק את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית