הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טלי חרותי סובר על גל אדטו

מצב
השרשור נעול

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
בעקבות הדיונים האחרונים בפורום, אני חושב שיש כאן עניין לציבור. טלי חרותי סובר היא עורכת the marker וכותבת בלוג בהארץ, בו היא עוסקת בבירור מקורם של תארים חשודים יותר או פחות. הטור האחרון עוסק גם בגל אדטו.

בשיחה עם אדטו הוא טוען שהוא נטורופת, אך בישראל נטורופתים אינם יכולים לשאת תואר דוקטור מוכר. אדטו הגדיל לעשות ולדבריו יש לו שלושה תארים - כולם מאוניברסיטת ברנדין בקליפורניה. אם שם המוסד נשמע מוכר, הרי זה בגלל שנכתב עליו כאן לא מעט, ופעמים רבות שמו של המוסד נקשר במכירת תארים אקדמיים, בלימודים בהתכתבות. מכיוון שתאריו של אדטו נתקבלו ממוסד לא מוכר זה - לא רק שהוא אינו דוקטור, אלא אף אחד מתאריו לא מוכר בישראל.

• פותח/ת השרשור
סליחה אבל אם את הדיון הזה המנהלים בוחרים למחוק אני חושב שאפשר לסגור את הפורום. הבן אדם לא רק שלא דוקטור אלא גם שרלטן ושקרן, לפי התחקיר של כתב הארץ התואר שלו אפילו לא מוכר כתואר אקדמי במדינת ישראל.

בעקבות הדיונים האחרונים בפורום, אני חושב שיש כאן עניין לציבור. טלי חרותי סובר היא עורכת the marker וכותבת בלוג בהארץ, בו היא עוסקת בבירור מקורם של תארים חשודים יותר או פחות. הטור האחרון עוסק גם בגל אדטו.

לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שהכל גלוי ברשת וצריך 10 דקות, גישה לגוגל ויוטיוב ועין חדה.

באחד הסרטונים בהם מוצגת החנות שלו, ניתן לראות את התעודה עם המילה bernadean ו- phd, בנוסף לתעודות לגיטימיות אחרות ממכללות לרפואה משלימה מהארץ.
חיפוש בגוגל תמונות מאשר שזו אכן התעודה, בעוד שחיפוש בגוגל הרגיל מראה שה"מוסד" מככב ב- quack watch ולא בדירוג שנחאי.

אם מתחילים לקרוא את הלינקים אז מגלים שמדובר ב"מוסד" שנסגר בבושת פנים על ידי בית משפט בנבאדה בשנות ה- 80, העתיק את "פעילותו" לקליפורניה וגם שם הוא לא "הצליח" במיוחד, ולבסוף נסגר בתחילת שנות ה- 2000.
המוסד התפרסם בשערוריות שקשורות לחלוקת תארים בתזונה ובנסיונות לקבל אישור לחלק תארים בעריכת דין, מה שלא צלח להם אף פעם.

מוזמנים לחפש bernadean university בגוגל ולעבור על התוצאות.

נערך לאחרונה:
אני מבין שגל לא מתכוון לתבוע להוצאת דיבה אז כנראה שיש דברים בגו.

בכל מקרה, זה די מטריד העניין הזה.

• פותח/ת השרשור
זאת לא עבירה פלילית להתחזות לדוקטור?

הוא לא התחזה לרופא. יש לו תעודה של "דר' לתזונה" ממוסד מאוד מפוקפק בלשון המעטה.

לא יודע, אבל נזכרתי בזה:
בית המשפט הוציא צו מניעה קבוע האוסר על חברת ד"ר רון, העוסקת בשיווק ויבוא מוצרי תינוקות, לרשום את התואר ד"ר על אריזות מוצריה. הסיבה: מדובר בהטעיה מתוחכמת המשמשת מנוף שיווקי

בגלל זה:
DgrxPtk.png

יש לו תעודה של "דר' לתזונה" ממוסד מאוד מפוקפק בלשון המעטה.

השאלה היא אם התעודה מוכרת בישראל או לא (טלי חרותי אומרת שלא), אם היא לא מוכרת בישראל אז זאת סתם חתיכת נייר ואסור לו לקרוא לעצמו דוקטור, במיוחד כשהוא מתפרנס מהתחום.

השאלה היא אם התעודה מוכרת בישראל או לא (טלי חרותי אומרת שלא), אם היא לא מוכרת בישראל אז זאת סתם חתיכת נייר ואסור לו לקרוא לעצמו דוקטור, במיוחד כשהוא מתפרנס מהתחום.

תרשום bernadean university בגוגל ותבין שגם בלי הגדרות רגולטוריות, ה"מוסד" הזה הוא בזיון אחד גדול.
קריאה מהנה מובטחת.

העניין החוקתי פה שה הדבר הכי פחות מעניין ואני עורך דין.

בשביל שלא תטעה גם אתה קוראים חלילה, אני אדייק אותך בכך שעורך The marker היה במשך שנים רבות סמי פרץ והוא לאחרונה פרש והחליף אותו אבי בר-אלי.

* זה קפץ לי לעין כיוון שאני מכיר היטב את העיתון והמערכת.

סליחה אבל אם את הדיון הזה המנהלים בוחרים למחוק אני חושב שאפשר לסגור את הפורום. הבן אדם לא רק שלא דוקטור אלא גם שרלטן ושקרן, לפי התחקיר של כתב הארץ התואר שלו אפילו לא מוכר כתואר אקדמי במדינת ישראל.
תהיה רגוע, לא ימחק..

בפוסט הוצג מידע חדש, ענייני, ובהחלט מהווה מקור עניין להרבה חברי פורום.
הדיון התחיל, נפתח וכרגע מתדיין בדיוק בנושא הזה.

לא רואה שום סיבה לנעול את הדיון הזה, ואני מאמין ששאר המנהלים יסכימו.

אין סיבה לנעול דיון כזה חשוב שמציג אדם שמייצג חלק גדול מקהילת ה PL כבעל תארים ממקומות מפוקפקים שספק אם נקנו בכסף.

עכשיו לאן זה אמור להתפתח? אני לא בטוח עד כמה זה באמת יפריע למי שאתם מכנים ה"כת" שלו, עד כמה הם באמת קונים את המוצרים שלו בגלל התואר? ואתם באמת חושבים שאנשים אחרים שקונים את המוצרים באמת יטרחו לחקור את הנושא לעומק או שיהיה להם אכפת? לרוב אנשים שקונים מוצרים מהסוג הזה פשוט סומכים על מה שאומרים להם בעיניים עצומות.
בכל מקרה - 🍿.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית