עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה ממליץ אז במסה לאכול גם חלבון לפני השינה שמתעכל פחות מהר ? לדגומא עדיף לאכול בשר על פני אבקת חלבון ? אם באמת יש עדיפות. אשמח לכמה המלצות לחלבון לפני שינה ש"קל" לאכול.בהעלאה במסת השריר מומלץ לצרוך חלבון עם לפחות 30 גרם חלבון כל 4-5 שעות לערך בתפריט היומי כדי לעורר כל הזמן סנתזת (בניית) חלבון במסת השריר
משמע 4x10x80 זה יותר נפח מ 5x5x110?נפח העבודה מוגדר ככמות הסטים כפול חזרות כפול משקל העבודה. לדוגמה 3 סטים עם 10 חזרות ו-100 ק"ג משקל עבודה = 3,000 ק"ג נפח-עבודה בתרגיל.
10 סטים לשריר בשבוע או באימון ?הכמות המינימלית זה לתת לפחות 10 סטים לשריר ולפחות 2 אימונים בשבוע.
לא מכיר הנחה שכזו
לא שאני יודע
לא. התוספים הללו לא עוזרים לסימפטומים ובכללי התסמונת הזו נגרמת מסיבות רבות שלא קשורות בכלל לאימון גופני. אם כבר, חוסר באימון גופני גורם לזה.
.
מה המטרה? אם המטרה היא העלאה במסת השריר, כמו שציינתי למעלה זה לא משנה ומה שמשנה זה נפח העבודה באימון/שבוע.
אין משהו רע בשרירים תפוסים, אבל אם השרירים שלך נתפסים כי את "מגזימה" באימון, אז זה לא הכי טוב לאורך זמן כי את עלולה להגיע לאימון יתר/פציעה בטווח הארוך. בעיקרון אם זה אימון חדש או שאת כל פעם מגוונת באופן מסיבי בתרגילים/מספר חזרות/סטים אז כן את תתפסי באופן תדיר. אם האימון שלך דיי קבוע, את כבר לא אמורה להתפס לאחר 3-4 שבועות בתוכנית. בואי נגיד שאם את עושה יותר מכ-30 סטים באימון, את כנראה מגזימה.בדרכ אני מתאמנת כל יומיים שלושה, אחרי כל אימון תפוסים לי השרירים (ישבן ורגליים), זה טוב?
העלאה במשקל צריכה להתבצע בהדרגה לפי היכולת. לא כל שבוע את תצליחי לעלות במשקל עבודה, אבל אם את יכולה ומרגישה מוכנה לכך, אז כן זה מומלץ ואין מניעה לאישה בריאה. אפשר גם לשחק עם מספר החזרות, לאו דווקא חייבים לעלות במשקלי עבודה באופן תדיר מאחר וכמו שהסברתי לפני כן, כנראה שנפח העבודה הוא זה שחשוב ולא המשקל עצמו. לדוגמה, אם את מבצעת סקוואט ל-6 חזרות עם 50 ק"ג ואת מוכנה לעלות במשקלי עבודה, זה לא בהכרח נדרש ואפשר לעלות את מספר החזורת במקום ל-8, 10 או 12 ורק כשמגיעים ל-12 לדוגמה אפשר לעלות משקל עבודה ולחזור ל-6 חזרות וכך חלילה. זה גם נקרא העלאה בנפח העבודה וזה מה שחשוב להתקדמות.ולעלות משקל כל שבוע~ זה בטוח? כי אני אישה (צניחת רחם, בעיות פוריות וכו), אמנם אני לא יודעת הרבה בנושא, אבל קראתי שמשקל כבד עלול להזיק לבריאות האישה.
קודם כדאי לבדוק שהטכניקה נכונה ולהתייעץ עם מספר מאמנים ולעלות אולי גם סרטונים כאן בפורום לקבל ביקורת בונה בנושא. ניתן לפרסם סרטונים בפורום הבא:בנוסף, אני מרגישה כאב בירכיים (בצד של הרגל למעלה סמוך לישבן)כשאני עולה חזרה לעמידה מדדליפט. מה ניתן לעשות?
תחשבי עם מחשבון:ולגבי האוכל, אני לא יודעת כמה קלוריות אני מכניסה אבל אם אני עולה במשקל זה אומר שאני במאזן קלורי חיובי לא(?)
המחקר מאוד דל בנושא וקשה גם לבצע אותו. ממחקרים שאנחנו כן רואים, בעיקר על מתחילים, קשר שכזה חשוב אבל זה כנראה תלוי בשריר. לדוגמה, ראינו את זה על היד הקדמית אבל לא ראינו את זה כאשר התאמנו רגליים/ארבע ראשי. בוא נגיד שלא הייתי מייחס לזה יותר מידי חשיבות בשלב הזה וגם לא כולם ידעו לבצע את זה כמו שצריך. קשה גם להסביר כיצד לבצע את זה נכון, אם בכלל. במילים אחרות, אני חושב שזה עוד כלי בארסנל שגם אם הוא עוזר, בפרקטיקה לא חושב שתקבל תוצאות משמעותיות ממנו.האם קשר מוח שריר באמת חשוב נשמע לי די חרטא
אין הורמונים במוצרי סויה. הבעיה שם כעיקרון שצריכה מרובה של סויה (isoflavones). בצריכה ריאלית לא נמצא בעיה עם כך ולכן לא הייתי דואג וניתן לשלב סויה בתפריט. בפרקטיקה, יש לי הרבה מאוד לקוחות טבעוניים שמתבססים על סויה בתפריט שלהם ובדיקות הדם (ההורמונליות) שלהם תקינות לגמרי. החסרון בצריכת סויה זה שהזמינות הביולוגית של החלבון היא כ-70% כאשר בבשר מדובר על כ-90%. מה זה אומר בפועל? שתצטרך יותר חלבון אם אתה מתבסס רק על סויה בתפריט כדי להגיע למינונים אופטימלים. לדוגמה, אם אתה צורך 2 גרם חלבון/ק"ג משקל גוף מביצים, גבינות ובשר אז אם מדובר בנטו סויה, הייתי מגביר את הצריכה לערך ל 2.5 גרם לק"ג משקל גוף. אם אתה עושה MIX ומשלב לערך 20-30% סויה בתפריט מסך החלבון הכללי (המלא), אז לא הייתי מייחס לכך חשיבות וצורך את החלבון שלי כרגיל. החסרון הנוסף במוצרי סויה זו תוכלת פחמימה יחסית גבוהה ביחס לחלבון והקלוריות (לרוב). חוץ מזה אין ממש חסרונות (טעם אולי, אבל זה סובייקטיבי). יתרונות? זה חלבון לכל דבר ושווה ערך לשאר החלבונים המלאים (סויה נחשב חלבון מלא) ולכן ניתן לשלב אותו בתפריט, פשוט הזמינות הביולוגית שלו מעט פחותה ולכן נצטרך קצת יותר ממנו כדי להגיע למינונים אופטימלים במידה ונתבסס רק עליו (כחלבון מלא) בתפריט היומי - זה בעיקר תקף לטבעוניים ופחות לצמחוניים/אוכלי כל).מה אנחנו יודעים כיום על מוצרי סויה ודומיהם? על כל עניין ההורמונים המצויים בסויה, תהליכי העיבוד וכו'.
אין בעיה עם זה כל עוד זה במינון הנכון בהתאם לדרישה האנרגטית של אותו הבן. לא הייתי מתבסס על הדברים הללו בתפריט ומשלב הרבה קטניות בתפריט היומי בנוסף.יש לי 2 מתאמנות טבעוניות, את מהן נותנת לבנה בן ה13 באופן קבוע יוגורטים על בסיס סויה, וקורנפלס עם חלב סויה. טוב/רע/לא מזיק?
לפי בדיקת מדדים. היקפים, אחוזי שומן (עם קאליפר - דורש איש מקצוע), התקדמות במשקל גוף. זה לא קל למדוד משהו שכזה, לכן נדרש איש מקצוע והכוונה בדרך כלל או הרבה ניסוי וטעייה עצמיים.כשאתה מתכנן תוכנית, איך אתה יודע שהנפח אכן יעיל ? כמה קל/קשה צריך להיות ?
באופן עקרוני זה תלוי איך אתה מחלק את התוכנית ואילו תרגילים אתה מבצע. אם אתה מבצע את כל התרגילים המורכבים אז הנפח משמעותית יקטן. לדוגמה אם אתה משלב סקוואט, דדליפט, היפר טראסט וכדומה בתוכנית, אז באופן כללי הייתי נותן כ-30% פחות נפח מבד"כ אחרת יהיה לך קשה מאוד להתאושש.האם יש איזשהו קו מנחה בבניית נפח מסוים על פני השבוע?
זה רק אומר שהנפח שלו בשבוע הקודם כנראה היה גבוהה מידי ולכן יש לווסת את התוכנית בהתאם. מנגד, אפשר לבנות פריודיזציה (תכנון אימון) ששבוע או כמה שבועות יהיה נפח גבוה ושבוע נפח נמוך וכן הלאה. אפשר לשחק עם זה אין סוף.?
3.נניח בנאדם מצליח לבצע X נפח בשבוע, אבל שבוע הבא הוא מרגיש חלש לבצע X ועושה פחות מזה.(בהנחה שאכל טוב וישן טוב)
האם עליו להוריד את הנפח למשהו לנפח Z שיצליח בכל שבוע לתת אותו נפח או לעלות מעט?
כלומר האם פירמידת נפח היא משהו שפחות עדיף?
אני דווקא מכיר שכדאי אבקה ולא כדורים כדי לספוג זאת טוב יותר.האם יש אמת בדבר? אם כן מה האמת ולמה? ולגבי שאר התוספים האם באמת זה משנה אבקה/כדורים ?
אין משהו רשמי. יש רק את ה RDI שקובעים משרדי הבריאות בעולם לכלל האוכלוסיה. לאתלטים הסך יהיה גבוה יותר, אבל זה מאוד תלוי ברמת האימונים, התחום וכו'.5.היכן ניתן לראות כמות מומלצת של ויטמינים לספורטאים? ואיזה ויטמינים מסוכן להגיע לעודף שלהם ?
כדאי לא לצרוך ברזל בסמוך לשתיית קפה (לא קפאין, אלא קפה גם נטול קפאין). לא כדאי לצרוך מולטיויטמין או דברים עם ויטמין C או ויטמין B12 במינון מוגבר לפני השינה מאחר והם עלולים לעורר.6.האם תיזמון אומגה 3 וויטמינים תוספים למינהם קריטים עם ארוחות בלי ארוחות? בשעות מסוימות של היום ?
אם את יורדת במשקל ואוכלת מה שציינת, את לא בונה מסת שריר זה בטוח. סביר להניח שהתפריט שלך לא מאוזן ו/או יש חריגות שלעיתים גם מתבצעות בתת מודע. צריך לחשב את התפריט ו/או לסדר אותו מלכתחילה. אני לא הכרתי עד היום אדם שלא הצליח לרדת במשקל כל עוד הוא לא חרג מהגבולות שנקבעו לו בתפריט תזונה. בנוסף, אם משקלך יחסית נמוך, לנשים במשקל 50-60 ק"ג אין הרבה ברירה אלא לעשות סך אירובי יחסית גבוה כדי להגיע לגרעון קלורי מספק כדי להמשיך לרדת שומן באופן ממשי כל שבוע מבלי להשבר מנטלית בתהליך (אחרת הירידה תהיה יחסית איטית).אם באימונים אני בונה מסת שריר אבל התזונה שלי לקויה, עדין אני עלולה לשרוף מסת שריר בתהליך הירידה במשקל?
חוץ מאנשים שרגישים ללקטוז שיכולים לצרוך לקטאז בטבליות כדי לצרוך מוצרי חלב (אם הם רוצים בכך) לא יהיה לאדם בריא שום יתרון באנזימי עיכול. יש לך מספיק אנזימים לעכל את המזון באופן טבעי.1.האם אנזימים לעיכול יכולים לעזור לבן אדם במסה?
אין גרעון קלורי במסה אלא מאזן קלורי חיובי. אימון אירובי יתרום ל:2.מה יתרום לי אירובי אחרי אימון משוקלות מלבד גרעון קלורי?(במסה)
לא. אין חשיבות לצריכת פחמימות לתהליך החיטוב באף שלב במהלך היום. מה שכן, אם הולכים על פחות מ-50 גרם פחמימות בתפריט היומי, סיכוי סביר שעצימות האימון תרד עם הזמן ואולי גם ההרגשה הכללית תהיה פחות טובה לחלק מהאנשים.היי מייק שבת שלום
האם ישנה חשיבות מוכחת מחקרית על צריכת פחמימות פשוטות (אחרי אימון) בקרב נשים בתהליך חיטוב?
כן. כוח אפשר לעלות בכל גיל.יש פוטנציאל זהה להתחזק במידה ויעבור לתוכנית כוח בדומה למתאמן מתחיל שלא עבד כוח בחיים?
בעיקרון 150 גרם חזה עוף לפני בישול זה לערך 30 גרם חלבון. כדי להגיע ל-30 גרם חלבון צריך לאכול יותר ביצים אבל מה שחשוב זה הסך הקלורי ולא החלבון עצמו (אם כי זה תלוי איך מורכב התפריט). כשאני מרכיב תפריט אני לוקח ממוצעים ומתייחס לסך הקלורי בהחלפות. אבל... אני בונה תפריט כך שאין סיכוי לרדת מסך חלבון מינימלי ליום נתון גם אם עושים החלפות מסיביות בתפריט כמו להמיר חזה עוף ליוגורטים או גבינה צהובה שמנה 28% (כן זה אפשרי אם עושים את זה חכם). אז 150 גרם חזה עוף לפני בישול יהיה שווה ל-3 ביצים שלמות או 4 פרוסות גבינה צהובה 9%. נראה שההחלפות שהביאו לך קצת מוזרות. אני גם לא רואה טעם לפצל ביצים בין צהוב ללבן אם זו הייתה הכוונה מחביתת חלבון מ-2 ביצים. 2 ביצים רק החלבון זה 7 גרם חלבון ו-30 קלוריות. זה ממש לא שווה ל-150 גרם חזה עוף.מבחינת ערכים של חלבון, באמת החביתה או הגבנצ או הפסטרמה שווים ל150 גרם חזה עוף?
ההבדל בין BMR ל-RMR מתבטא בעיקר בסך שהגוף דורש לעיכול מזון. BMR נמדד כשנמצאים לאחר צום לילה, בטמפרטורה מסויימת ללא פעילות גופנית או צריכת מזון. RMR מודדים גם באמצע היום כאשר אכלנו/שתינו וכו'. ההבדל יהיה לערך 10% בין BMR ל-RMR (לטובת ה-RMR). כשמחשבים סך קלורי יומי מבחינת הוצאה, אנחנו נתייחס ל TDEE = Total Daily Energy Expenditure שזה אומר סך קלורי ששפרנו ביום נתון כולל פעילות גופנית יזומה, לא יזומה, תרמוגנזה של מזון ו-BMR (סך הקלוריות ששרפנו במנוחה).1. על מה נהוג להתבסס בהיבט צריכה קלורית? RMR או BMR?
2 אופציות:2. מהי הדרך הנכונה ביותר לבדוק את המדד (מלמעלה) בצורה הטובה ביותר על מנת להעריך את הצריכה הקלורית היומית?
אי אפשר לחשב את זה באופן מדוייק. זה תלוי גם על איזה NEAT אנחנו מדברים. אם ה NEAT הוא הליכה יומית למקום העבודה נניח והמסלול ידוע מראש בק"מ אז אפשר לחשב את זה באופן גס כמשקל הגוף כפול המרחק (בפועל זה לא ממש עובד כך ויש סטייה של עד 20%). אפשר להשתמש גם במד תאוצה או צעדים ולהמיר צעדים/קילומטררז' לסך קלורי ע"י מחשבונים באינטרנט.3. אפשר לחשוב NEAT בקלוריות? אם כן, איך? [אני מניחה שזה בהערכה גסה מאוד אבל אני מבינה שהיא משפיעה באופן ישיר על הצריכה הקלורית]
אם המטרה זה לרדת באחוזי שומן אז עם הזמן אותה אישה תצטרך להגדיל את סך האימונים האירוביים כדי להמשיך לרדת באחוזי שומן בקצב סביר מבלי להישבר מנטלית. או להמשיך כרגיל ולהתקדם בקצב איטי יותר אבל בסופו של דבר זו עדיין התקדמות. מניח שב-RMR התכוונת ל TDEE מאחר ו-RMR של 1600 קל' לאישה זה קצת לא הגיוני אלא אם אותה אישה שוקלת 120+ ק"ג. אם המטרה להפסיק לרדת במשקל אז יש לעלות את הסך הקלורי עד שמגיעים למשקל מאוזן.4. נניח אישה עם RMR של 1600 לערך, עם הכנסה קלורית של 1200 יומי ,סדר יום יושבני ,3 אימוני אירובי בשבוע (שריפה ממוצעת של 350 קל' לאימון) 3 אימוני כוח - בטווח הארוך היית ממליץ לעלות בהכנסה הקלורית? במידה וכן, האם היית ממליץ שזה יגיע מפחמימות (מורכבות, פשוטות?) שומן או חלבון?
אין הוכחה שחלבון לפני השינה יעיל בזמן שיש מספיק חלבון בתפריט היומיאתה ממליץ אז במסה לאכול גם חלבון לפני השינה שמתעכל פחות מהר ? לדגומא עדיף לאכול בשר על פני אבקת חלבון ? אם באמת יש עדיפות. אשמח לכמה המלצות לחלבון לפני שינה ש"קל" לאכול.
תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי ותראה אם במובנים של ממוצעים שבועיים אתה באמת לא עולה במשקל. תשקל כל הזמן על בטן ריקה, עדיף לאחר השירותים של הבוקר ללא אכילה או שתייה. אם במשך 2-3 ממוצעים אתה באמת לא עולה במשקל, אז תתחיל להוסיף עוד קלוריות לתפריט (לערך 100 קלוריות בשבוע עם עדיפות מפחמימה). אופציה נוספת זה שאתה לא אומד נכון את המזון שאתה אוכל ולכן לא באמת אוכל 3,300 קלוריות/יום. אופציה נוספת זה שאתה מאוד פעיל ביומיום: הרבה אירובי ו/או הליכות/תזוזה ממקום למקום.היי מייק
אני מתאמן שנה וחצי והגעתי למשקלי עבודה נחמדים והספקתי לעלות 20 קילו (הייתי תת משקל )
ומאז פשוט נתקעתי וכלום לא עוזר
ניסיתי לעבור למאזן שלילי לתקופה , להעלות את החלבון, להעלות את הקלוריות
ושום דבר מאלה לא עוזר
אני במצב כרגע שאני על 3300קל' 150 גרם חלבון וזה לא עוזר לי בכלל
RMR2500בערך (1.78 76קילו)
הפתרון היחיד זה פשוט לדחוף עוד אוכל או שיכולה להיות איזושהי בעיה אחרת שזה לא הפתרון שלה?
כן וסביר להניח שמצב כזה יהיה יותר יעיל להיפרטרופיה כי נפח העבודה גדול יותר ב 4X10X80. כמה זה יתבטא על פני השטח? לא יודעים.משמע 4x10x80 זה יותר נפח מ 5x5x110?
זה די ברור שיותר קל ללחוץ בנץ׳ את האופציה הראשונה , השאלה היא האם היא גם יותר יעילה להיפרטרופיה..
בשבוע. האם צריך יותר? לא יודעים, סביר להניח שאולי כן. אבל כבר ראינו תוכניות עם סך נפח עבודה מאוד גבוה שהיו פחות טובות מנפח עבודה נמוך יותר ולכן יש גבול:10 סטים לשריר בשבוע או באימון ?
אפשר לטגן, לבשל ולערבב חלבונים וערכי החלבון לא נפגעים. מה שנפגע זו המעטפת החיצונית של החלבון אבל החומצות אמינו (ממה שמורכב החלבון) נשארות בשלמותן.במידה ומערבבים בין אבקת חלבון מי גבינה עם ש.ש האם זה פוגע בספיגה של החלבון?(כנל שמטגנים בקצת שמן)
במידה ואין בעיה בריאותית שמגבילה צריכת נתרן (מלח בעיקר) אז אין טעם להסתכל על זה יותר מידי. אתה מדלל נתרן באימונים שלך, תוך כדי זיעה ובמהלך היום באופן טבעי. המינון הוא כ-2300 מ"ג נתרן ליום לפי ההמלצה של ארגוני הבריאות העולמיים. למתאמנים סביר להניח שאפשר יותר.היי מייק.
האם יש כלל אצבע בנוגע לצריכת נתרן יומית?
אם כן, איך זה משפיע על תהליך הרכב הגוף במידה ואצרוך יותר?
אשמח אם תתייחס ךתהליך חיטוב ותהליך מסה.
אתה יכול תמיד להעזר באיש מקצוע וזה תמיד מומלץ אם אתה לא רוצה לקבל ריבאונד של שומן. ככלל אצבע אתה יכול להוסיף 30 גרם פחמימה (120 קל') לתפריט ולהוריד את האירובי לאזור ה 100-120 דקות/בשבוע ולבצע ממוצעים של שקילות יומיות ולראות לאן המשקל זז. אתה תעלה בשבועיים הראשונים קצת בנוזלים (1-2 ק"ג)שבוע טוב מייק,
אני בחיטוב תקופה די ארוכה כבר 5-6 חודש
התחלתי 95 קילו משקל עכשווי 77 קילו [אני כבר תקופה לא מצליח לרדת פחות ודי נמאס לי מכל העיניין]
אני רוצה להפסיק אבל מפחד לעלות שוב הכל כי את החיטוב עשיתי לפי קריאה וידע אישי בלבד בלי עזרה מקצועית
לדעתך עדיף תזונאי קליני שיעזור לי לחזור לניטרלי ואז מסה? או ישר מסה? לא בידיוק הבנתי תסדר..
תודה לעזרה
אם יש מספיק חלבון בתפריט, לא נראה שנדרש להתווסף בגלוטמין בתפריט היומי.האם ל גלוטומין יש איזשהו ערך מוסף למתאמן מעל גיל 40 המעוניין לשמור/להעלות מסת שריר ?
אפשר לגוון באימונים ולבצע אימונים כבדים יותר או תרגילים כבדים יותר וכאלו שהם פחות. אין פה ממש חוקים.המטרה היא עלאה בסמת השריר אז לפי מה שהבנתי אז כן להישאר עם הRM של ה70% וה75% דומה?
מצטער שאיחרתי את מועד השאלות