הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימינים בצבא (מוגבל מבחינת ציוד)

yosi231

משתמש פעיל
710
2
נק' מוניטין:
159
710
2
הולמספלייס
קצת רקע על עצמי, לא יודע אם זה משנה כל כך אבל בכל זאת:
לפני הגיוס עשיתי SS ואז לינארית, קראתי מלא על אימונים ועל תזונה אז אני לא בדיוק מתחיל מבחינת ידע, אבל לא ברור לי איך לפעול כשאין הרבה אפשרויות במכשירי הכושר.
הגעתי בעברי לסקווט 135 ודדליפט 145, כרגע אני במצב סביר מינוס, כבר ממזמן לא עשיתי תרגילים כאלה, פשוט דיי הקדפתי לעשות מתח מקבילים בעיקר בשביל לא להיות ממש שחיף ולשמור על רמה בסיסית.
גובה 1.80, משקל - 76 א.ש - מאמין שבאיזור ה16-17%.

הציוד שאני יכול להשתמש בו במוצב (דרך אגב, אני עושה יציאות עשר\ארבע אם זה משנה) זה:
מתח, מקבילים, משקולות יד עם משקלים מתברגים, ספה וזהו.

נכון לעכשיו אני עושה את האימון הזה יום כן יום לא, כל יום אותו אימון(אני כותב בשקלים כדי שתבינו באיזו רמה אני בערך):
3 סטים של צ'ין אפס מקסימום חזרות (11,9,7)
דאמבל בנץ' ברס 3X8 עשרים קילו כל יד
פרס בעמידה עם משקולות יד 2X6 (שבע עשרה קילו, שני סטים רק כי כבר יש הרבה עומס על הטרייספס ועוד טיפה על הכתפיים בבנץ', לא יודע כמה זה נכון או לא)
וריצה על הליכון 15 דקות (אני במוצב קטן בחרמון אין אפשרות לרוץ בחוץ), כל אימון מנסה לעלות 10% מהירות או מרחק.

המטרות שלי כרגע זה חיטוב, אני לא עושה תפריט וחישובים כי זה ממש בעייתי בצבא, אבל אני לא אוכל בכלל מתוק או חטיפים, אוכל 2 ארוחות ביום וכל ארוחה לא ממש מגזים מבחינת הכמות, ומנסה בצהריים לדחוף כמה שיותר מנות בשר, ובערב בייצים אם יש ו2 גבינות לבנות קטנות).
אז אני מאמין שאני בגרעון קלורי אבל לא גרעון גדול מידי.
לא יוצא כמות חלבון מספיקה לפי ההגדרה, אבל אין לי הרבה מאסה בכלל, אני חושב שלחיטוב למטרת שימור מסת שריר זה יספיק, תקנו אותי אם אני טועה, אני יכול להזמין אבקת חלבון אם צריך.
בנוסף קניתי מולטי ויטמין של טווין לאב ושמן דגים שעומד בתקן מאוד גבוה (יותר למטרת בריאות).
עוד פחות מ4 חודש אני משתחרר ורוצה לצאת מהצבה עם גוף כמה שיותר בריא ובמצב כמה שיותר אופטימאלי.

כמה שאלות:
1.מה אתם אומרים על האימון? מה אפשר להוסיף או לשנות לטובה בהתחשב בנסיבות?

2.שווה להוסיף עבודה על הבטן? אם כן איזה בדיוק וכמה? פשוט אני חושש טיפה שבגלל שאין לי איך לאמן גב תחתון, ואני אאמן בטן אז מצד אחד יהיו לי מייצבים חזקים ומהצד השני (גב תחתון) בכלל לא, אולי זה יגרום לפציעה או לא יודע מה... אני לא באמת בטוח בזה, סתם משהו שחשבתי עליו לבד, מה אתם אומרים?

3.להוסיף תרגילי רגליים?
לפני איזה חודשיים ניסיתי להתחיל לרוץ ולהתאמן על סקווט על רגל אחת, הייתי עושה את הסקווטים וישר אחרי זה עם רגליים גמורות הייתי רץ, התחילה לכאוב לי הברך והפסקתי לאיזה חודש וחצי בגלל זה.
עכשיו אני קצת חושש להתאמן על רגליים עם משקל גוף (מצד אחד סקווט על 2 רגליים קל מידי וזה עבודה על סיבולת, מצד שאני רגל אחת זה קשה מבחינה טכנית ואין לי ממש מושג איך לעשות את זה נכון, חוץ מכמה סרטונים שראיתי ביוטיוב, אולי בגלל זה גם כאבה לי הברך).

מה שאתה צריך לעשות זה להתקדם. לא משנה איזה אימון.
גם אם זה דמבלים או מתח וכו׳ - תעלה סטים / חזרות / משקל כל שבוע עד שאתה מגיע לשיא ותעשה ריסט. בלי העקרון הזה לא תגיע רחוק.

לגבי רגליים אפשר לעשות לאנג׳ים וסקוואט בולגרי. דרך טובה לעבוד קשה עם מעט משקל.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה צריך לעשות זה להתקדם. לא משנה איזה אימון.
גם אם זה דמבלים או מתח וכו׳ - תעלה סטים / חזרות / משקל כל שבוע עד שאתה מגיע לשיא ותעשה ריסט. בלי העקרון הזה לא תגיע רחוק.

לגבי רגליים אפשר לעשות לאנג׳ים וסקוואט בולגרי. דרך טובה לעבוד קשה עם מעט משקל.

תודה אחי!
יש מצב אתה מביא סרטון לכל תרגיל איך לעשות אותו נכון בשביל לא להפצע?
אני יכול לחפש ביוטיוב כמובן, פשוט אני לא יודע כמה הסרטון שאני אמצא מסביר נכון את התרגילים.

• פותח/ת השרשור
לרגליים אתה יכול לעשות דדליפט עם משקולות יד, ספליט סקוואט, לאנג'ים
דדליפט עם משקולות יד יהיה קל מידי כי אין אפשרות להעמיס מספיק משקל, אבל לאנג'ים או ספליט סקווט יש מצב. תודה.
מה שאני עושה לפלג גוף עליון מספיק? מה עם השאלה על אימון שרירי הבטן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית