הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית האימון צריכה להשתנות במעבר בין חיטוב למסה וההפך?

aesthetic

משתמש מתחיל
127
2
נק' מוניטין:
-1
127
2
אהלן, קראתי מלא מאמרים התייעצתי עם אנשים ועדיין לא הגעתי לתשובה מספקת אז אני מתייעץ גם פה, בבקשה רק מי שמבין עם תוצאות יענה.

יש מה לשנות בתוכנית אימון בין מסה לחיטוב?
מבחינת תזונה זה ברור אבל מבחינת אימונים יש מה?

חלק אומרים שאין מה לשנות ושהדבר היחידי שמשנה זה התזונה.

ויש שאומרים שצריך לעשות יותר חזרות בחיטוב לעומת מסה שזה קצת חזרות עם משקל גבוה... אבל אני מכיר וככה עשיתי שלא משנ מסה או חיטוב בתרגילים מורכבים זה 6-8 חזרות ואילו תרגילים פשוטים 10-12. וסטים להשאיר אותו דבר.

אשמח לקצת סדר בראש.

בחיטוב אתה יותר מוגבל מבחינת נפח ועצימות כי ההתאוששות שלך מוגבלת
אז אתה צריך לקחת את זה בחשבון בתכנון
לרוב תוכנית שתתאים למסה לא תעבוד בחיטוב

• פותח/ת השרשור
בחיטוב אתה יותר מוגבל מבחינת נפח ועצימות כי ההתאוששות שלך מוגבלת
אז אתה צריך לקחת את זה בחשבון בתכנון
לרוב תוכנית שתתאים למסה לא תעבוד בחיטוב

לא כל כך הבנתי.
אז על פי מה לתכנן תוכנית חיטוב ועל פי מה תוכנית למסה? על מה אני צריך להסתכל ועל פי מה לבחור תתרגילים?

כנל מבחינת סטים וחזרות.

לא כל כך הבנתי.
אז על פי מה לתכנן תוכנית חיטוב ועל פי מה תוכנית למסה? על מה אני צריך להסתכל ועל פי מה לבחור תתרגילים?

כנל מבחינת סטים וחזרות.
על פי מטרה ויכולת התאוששות

בגדול אתה לא אמור לשנות שום דבר סתם כי אתה עובר. אתה כן צריך להיות מוכן לעשות אדפציות לאורך הזמן אם אתה רואה שזה נדרש. למשל אם אתה רואה שאתה כבר לא מתאושש בין אימונים כמו שצריך אז זה אומר שאתה צריך להוריד מהנפח שלך למשל. אבל סתם בגלל מעבר אתה לא אמור לשנות כלום

• פותח/ת השרשור
בגדול אתה לא אמור לשנות שום דבר סתם כי אתה עובר. אתה כן צריך להיות מוכן לעשות אדפציות לאורך הזמן אם אתה רואה שזה נדרש. למשל אם אתה רואה שאתה כבר לא מתאושש בין אימונים כמו שצריך אז זה אומר שאתה צריך להוריד מהנפח שלך למשל. אבל סתם בגלל מעבר אתה לא אמור לשנות כלום

החבר'ה למעלה אומרים משהו אחרת.
אני מבולבל לגמרי

ההבדלים בין תוכנית מסה לחיטוב יהיו:
1. פחות נפח, לדוגמא במקום 3 סטים אקרוס (באותו משקל) אתה מבצע 3 סטים עם 80%, 90%, 100%
2. מצמצמים או מורידים תרגילי עזר
3. ההתקדמות תהיה איטית יותר ולפעמים גם תהיה נסיגה במשקלים

החבר'ה למעלה אומרים משהו אחרת.
אני מבולבל לגמרי
אני אבהיר את עצמי.
כנראה שתיאלץ לעשות שינויים בתכנית במהלך החיטוב, אבל זה לא מהלך שצריך לעשות במכוון איך 'אתה מתחיל חיטוב סתם בגלל המעבר. בתחילת חיטוב יש סיכוי גדול שתוכל לעמוד עדיין באותם העומסים שהיו לך במסה ואפילו להמשיך להתקדם אבל במהלך החיטוב המחסור באנרגיה יתחיל לעשות את שלו ואתה תראה ריגרסיה. יכול להיות שפשוט המחסור באוכל יביא לזה שהגוף לא מסתכל ואת לא מתחזק ואף נחלש וזה יגרור פשוט צורך לשנות את צורת ההתקדמות/הניסיון לשמור על הקיים ומה שסביר שיקרה בנוסף זה שהמחסור באוכל יפגע בהתאוששות והגוף לא יוכל להתאושש מאותו הנפח שיכולת במסה ולכל תיאלץ להוריד נפח. אבל החוקיות לגבי השינויים שאתה עושה לא משתנה בין מסה לחיטוב. גם במסה אם פתאום אתה לא מתאושש אתה יכול להיות להוריד נפח, למשל אנשים שלא מתאוששים מהנפח בטקסס ואז יורדים ל4 סטים במקום 5. פשוט הסבירות שזה יקרה בחיטוב משמעותית יותר גבוהה, ולעיתים אפשר גם לתכנן התקדמות איטית יותר מהרגיל כבר מההתחלה, לצורך הדוגמא 2.5 קילו בחודש במקום 5 בבנץ שהיית עושה במסה, אבל מבחינת הרוטינה עצמה משנים רק כשצריך אין טעם לשנות לפני כן

• פותח/ת השרשור
אני אבהיר את עצמי.
כנראה שתיאלץ לעשות שינויים בתכנית במהלך החיטוב, אבל זה לא מהלך שצריך לעשות במכוון איך 'אתה מתחיל חיטוב סתם בגלל המעבר. בתחילת חיטוב יש סיכוי גדול שתוכל לעמוד עדיין באותם העומסים שהיו לך במסה ואפילו להמשיך להתקדם אבל במהלך החיטוב המחסור באנרגיה יתחיל לעשות את שלו ואתה תראה ריגרסיה. יכול להיות שפשוט המחסור באוכל יביא לזה שהגוף לא מסתכל ואת לא מתחזק ואף נחלש וזה יגרור פשוט צורך לשנות את צורת ההתקדמות/הניסיון לשמור על הקיים ומה שסביר שיקרה בנוסף זה שהמחסור באוכל יפגע בהתאוששות והגוף לא יוכל להתאושש מאותו הנפח שיכולת במסה ולכל תיאלץ להוריד נפח. אבל החוקיות לגבי השינויים שאתה עושה לא משתנה בין מסה לחיטוב. גם במסה אם פתאום אתה לא מתאושש אתה יכול להיות להוריד נפח, למשל אנשים שלא מתאוששים מהנפח בטקסס ואז יורדים ל4 סטים במקום 5. פשוט הסבירות שזה יקרה בחיטוב משמעותית יותר גבוהה, ולעיתים אפשר גם לתכנן התקדמות איטית יותר מהרגיל כבר מההתחלה, לצורך הדוגמא 2.5 קילו בחודש במקום 5 בבנץ שהיית עושה במסה, אבל מבחינת הרוטינה עצמה משנים רק כשצריך אין טעם לשנות לפני כן

ומבחינת מספר חזרות?

• פותח/ת השרשור
מספר החזרות בסט לא צריך להשתנות

אז סתם שאלה.. למה תמיד מאמני כושר אומרים שבחיטוב מספר החזרות צריך לעלות לעומת מסה שמספר החזרות צריך להיות קטן עם משקל כבד?
אף פעם לא הבנתי.

אז סתם שאלה.. למה תמיד מאמני כושר אומרים שבחיטוב מספר החזרות צריך לעלות לעומת מסה שמספר החזרות צריך להיות קטן עם משקל כבד?
אף פעם לא הבנתי.
מאמני כושר גם אומרים שסקוואט יהרוס לך את הברכיים ודדליפט ישבור לך את הגב, באמת חשוב ההסבר למקור של מיתוסים?
@yujinius כמה אהבה:wub:
Screenshot_20171108-135322.png

מאמני כושר גם אומרים שסקוואט יהרוס לך את הברכיים ודדליפט ישבור לך את הגב, באמת חשוב ההסבר למקור של מיתוסים?
@yujinius כמה אהבה:wub:
צפה בקובץ המצורף 41570
מפרגן כשמגיע 😁
אף פעם לא הבנתי.
שמעתי מיתוסים כמו "חזרות גבוהות זה מעצב את השריר לעומת חזרות נמוכות במשקל גבוה שמגדיל את השריר", "חזרות גבוהות זה עוזר להוריד שומן ממקומות ספציפיים".
שני הדברים ממש לא נכונים.

מפרגן כשמגיע 😁

שמעתי מיתוסים כמו "חזרות גבוהות זה מעצב את השריר לעומת חזרות נמוכות במשקל גבוה שמגדיל את השריר", "חזרות גבוהות זה עוזר להוריד שומן ממקומות ספציפיים".
שני הדברים ממש לא נכונים.
אני חושב שזה הגיע ממקום של יותר חזרות= לשרוף יותר קלוריות = חיטוף עחי

Back
למעלה תחתית