הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב גב כבר 5 חודשין

adirb20

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
3
35
0
אני מתאמן כבר כ5 שנים
היו לי תקןפות כמובן שהייתי גדול יותר תקופות שהייתי חלש יותר וחזק יותר
אבל בחודשים האחרונים יש לי כאב גב שמאוד מציק לי שאני נשען קדימה או בכל השיענות קדימה גם כמו לשרוך שרוכים
הכאב נמצא בחיבור בין האגן לגב התחתון והוא לא מורגש בשרירים אלא ממש בתוך השרירים שבתוך עמוש השדרה נקרא לזה ככה,
החלטתי ללכת לאורטופד חיכיתי חודש וחצי
הגעתי אליו שאל אותי אם יש לי כאבים ברגליים כתוצאנ מהכאב , אמרתי שלא
שאל אם יש איזה הקרנה או הרגשה של נמק לרגליים
אמרתי שלא
בדק לי איך אני נשען קדימה וסיום מה שהוא אמר לי שאני צריך ללכת לשחות ולעשות פילאטיס
הסתכלתי עלין במבט של :0 ?
פילאטיס אני? אמר שכן שאני צריך לחזק את הליבה שלי ואת היציבה שלי
אני לא ממש הבנתי למה הוא התכוון
מה שכן שבןע שעבר שיחקתי כדורעף
ולפתע התחלתי להרגיש כיווץ בגב שהחמיר לממש שיום אחרי לא יכלתי לקום מהמיטה

אני שנים כבר מתאמן ותמיד היו לי כאבים פה ושם אבל אף פעם לא הגעתי למצב שהכאב לא עובר
האורטופד אמר שזה לא פריצת דיסק אבל אני עדיין מאוד מפחד שבוע שכבר לא התאמנתי מהפחד ואני מתחיל להתחרפן אם להגיד תכלס,
למישו יש איזה ניסיון שקרה לו או ששמה על זה?
אולי דרך מעניינת להעביר את הכאב?

היי.
במקרה כזה ממליץ לך בחום לפנות לפיזיותרפיסט ספורט.
נראה שהבעיה היא קלה ויש לי המון מתאמנים עם סימפטומים דומים אבל פעמים רבות מסיבות שונות.
נתפס לך הגב , פעמים רבות זה תגובה של ספאזם הגנתי , כנראה שמשהו קורה בתנועה שלך או בעומסים שאתה עובד איתם.
גש לבדיקה והערכה אצל פיזיו ואין מה לפחד.

דרך מעניינת יכול להתחיל מחימום ועיסוי מקומי, אבל לא בטוח שזה יפתור את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
אבדוק את העניין עם הפיזיותרפיסט תודה,
אגב מה שמוזר שכבר כמעט חודש שאני לא עושה סקוואט ודד ליפט בגלל זה וזה לא נראה שזה עובר

יש עוד לא מעט תרגילים שאפשר לעשות ויש בהם מעורבות של הזוקפים.
ממליץ לך דווקא להתחיל לנסות את הדד ליפט לעבוד על התנועה עם מוט קל (בודי בר)

• פותח/ת השרשור
יש עוד לא מעט תרגילים שאפשר לעשות ויש בהם מעורבות של הזוקפים.
ממליץ לך דווקא להתחיל לנסות את הדד ליפט לעבוד על התנועה עם מוט קל (בודי בר)
התחלתי לעשות שורה של תרגילים לפני כל אימון לאחר המלצה של מישו מהפורום כאן, הסדרה כוללת הרמות רגליים פולי עליון למתוח את הגב והרמות של גב תחתון כאלה לפני כל אימון עוד חלק בסדרה הזאת זה להיות תלוי על מתח ולעשות שחרור של עמוד השדרה , ניסיתי גם את זה ושמתי לב למשו
זה כואב לי כמעט כאבי תופת להיתלה על המתח ולהרפות את הגב בעיקר בצד שמאל של הגב תחתון
מישו אולי יודע ממה זה יכול לנבוע ? מתסכל אותי כבר כל העניין לגמרי
האורטופד לא ממש עזר לי גם

קודם כל בבעיות שהם כאבים והפרעות בתנועה - תעזר בפיזיותרפיסט, זה בדיוק הבעיות שאני מטפל כל הזמן וגם האורתופדים שמפנים אלי יודעים את זה. אורתופד יודע לנתח או לתת תרופה בעת הצורך.
דבר נוסף נראה שאתה מחפש עצות ופתרונות ולא מענה לבעיה.
הפיזיותרפיה מטפל בבעיות באמצעות אבחון אורתופדי , שלילת גורמים אחרים , הבנת הגורמים לבעיה ותפירת תוכנית אימונים או טיפולים מותאמת לבעיה ולא המלצות כלליות בפורום בלי להכיר את המטופל, רקע רפואי בדיקות פיזיות ועוד.

מומלץ לגשת לבדיקה אצל פיזיו שעובד עם סםורטאים ותקבל מענה לכאבים ולבעיות שלך והכוונה והסבר .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית