הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לעשות מתח + אימונים בבוקר

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
שבת שלום חבר'ה

לפעמים אני רוצה ומתאפשר לי יותר ללכת בבקרים להתאמן, עוד לפני שעה 12.
נניח וקמתי ב8 בבוקר, אני רוצה ללכת להתאמן.. אני מתנהג לפי התפריט? כי הרי צריך ארוחת פחמימה טובה לפני האימון.
מה לעשות במצב כזה? לדפוק ב8.5-9 בבוקר צלחת אורז עם טחינה וירקות?

לגביי מתח,

אני פשוט לא מצליח לעשות. מרגיש שהידיים מאוד חלשות ולא מצליחות להרים את הגוף (מציין שאני רזה מאוד וגבוה).
רק לא מזמן עברתי לתוכנית שמשלבת גם תרגילים מבודדים חוץ מהמורכבים שהייתי עושה (באופן מוחלט).

א. כן, פשוט תאכל מה שאתה אוכל בד"כ לפני אימונים.
ב. מתח זה תרגיל באופן כללי קשה לרוב האוכלוסייה לתרגל בהתחלה בגלל היחס בין משקל הגוף (העומס) לבין מסת השריר והחוזק בידיים ובגב, אני מניח לפי התיאור שלך "רזה מאוד" ולפי התכנית שעשית שאתה מתאמן מתחיל, לכן הייתי ממליץ לך לעבוד על פולי בזמן הקרוב במקום המתח, ורק לאחר שתצבור יותר מסת שריר באזור ותתחזק בפולי, תחזור למתח, או אפילו תשלב מתח ביחד עם הפולי, שניהם תרגילים מעולים לגב.

יש הרבה דרכים ללמוד מתח:
לקפוץ עד שאתה למעלה ואז פשוט לבלום אץ הירידה למטה עד שאתה תלוי עם ידיים ישרות ושוב פעם ל3 סטים 8-10 חזרות 3 פעמים בשבוע לדעתי אמור לעבוד.
עוד אופציה זה לקפוץ ולהחזיק את עצמך למעלה כמה שיותר זמן אך לדעתי פחוץ אפקטיבית.
אתה יכול לעבוד בגרוויטון(מכשיר שאתה עושה בו מתח והוא מרים אותך) ולהתקדם בו עד שתצליח מתח עם משקל גוף.
המטרה שלך זה להצליח חזרה אחת ואז כבר יהיה יותר קל כי תצליח כל פעם יותר חזרות ותתקדם מהר.

1. תלוי כמה זמן עובר מהרגע שקמת - אם זה בטווח של עד שעה מהרגע שקמת (בהנחה שרבע שעה אתה מתארגן ועוד 10 דק נוסע לחדכ) לא הייתי ממליץ לדפוק ארוחה כי זה סתם יעלה לך (יש כאלה שלא עולה להם אבל עדיין לא נעים אם כן..)

2. אתה יכול להיעזר בתכניות מוכנות כמו 50PULLUPS

לגבי מתח זה תרגיל שצריך לעבוד אליו.

פתרון הכי טוב זה אם יש לך גרביטון. זה מכשיר שכאילו מבטל חלקית את משקל הגוף שלך. ואז לאט לאט להתקדם בו, כל פעם להוריד את המשקל שם כלומר לעלות את המשקל הכולל שאתה מנסה לעלות.

אם אין כזה מכשיר אז פתרון טוב זה המכשיר של ה pull בישיבה. שגם בו אתה מעלה משקל לאט לאט ובסוף זה יעזור לך לעשות מתח.

אם גם את זה אין אז לעבוד כתרגיל עיקרי על חתירה עם מוט + ירידות שליליות במתח אחר כך.

אבולוציה של המתח - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לגבי ארוחת הבוקר, לי באופן אישי קשה להתאמן בבוקר אחרי ארוחה גדולה יחסית עם הרבה פחמימות (עושה לי חשק לחזור לישון).
אם הגוף שלך מגיב טוב אז זה בסדר לאכול צלחת אורז כמו שאמרת, לי באופן אישי יותר קל עם ארוחה קטנה יותר כמו שתי בננות (לרוב עם שייק חלבון) וכוס קפה.

לגבי המתח, גם לי היה קשה מאוד בהתחלה (בגיל 16-17 לא הייתי מצליח בכלל, גובה 1.94 ומשקל 73~ קילו), יש כמה דרכים להשתפר, אבל את השיפור הכי משמעותי ראיתי אחרי משהו כמו 2-3 חודשים עם SS (עשיתי גם מתח בסוף כל אימון עד כמה שזכור לי). פולי עליון ומתח בגרביטון גם יעזרו, אפשר קודם לנסות לעשות מתח, אחרי זה לעשות כמה חזרות שליליות ואז לעבור לפולי/גרביטון.

שבת שלום חבר'ה

לפעמים אני רוצה ומתאפשר לי יותר ללכת בבקרים להתאמן, עוד לפני שעה 12.
נניח וקמתי ב8 בבוקר, אני רוצה ללכת להתאמן.. אני מתנהג לפי התפריט? כי הרי צריך ארוחת פחמימה טובה לפני האימון.
מה לעשות במצב כזה? לדפוק ב8.5-9 בבוקר צלחת אורז עם טחינה וירקות?

לגביי מתח,

אני פשוט לא מצליח לעשות. מרגיש שהידיים מאוד חלשות ולא מצליחות להרים את הגוף (מציין שאני רזה מאוד וגבוה).
רק לא מזמן עברתי לתוכנית שמשלבת גם תרגילים מבודדים חוץ מהמורכבים שהייתי עושה (באופן מוחלט).
אח שלי לגבי המתח,הייתי בחור שמן שלא הצליח לעשות מתח אחד יום אחד אמרתי לעצמי זהו אני חייב להתחיל אז חבר שלי עזר לי לעשות כדאי לך לקחת איתך משהו שיתפוס לך תרגליים בלי להרים אותך פשוט שיתמוך מלמטה ואתה תעשה את המקסימום חזרות שאתה יכול תעשה כפול 4-5 סטים 4 פעמים בשבוע ותראה שלאט לאט תתחיל להשתפר בחזרות ואז כבר תתחיל להתאמן בלי עזרה,בהצלחה..

Back
למעלה תחתית