נק' מוניטין:
11,185
- 5,953
- 3,737
הייתי מעדיף מוזיקה קלאסית על פני מה שיש לי כרגע במכון
תגגל headphones .
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הייתי מעדיף מוזיקה קלאסית על פני מה שיש לי כרגע במכון
לא כל התמכרות היא פיזיולוגית. במקרה הנ״ל קנאביס הוא סם פסיכו-אקטיבי, אבל ישנן התמכרויות ללא סם כמו - מין, הימורים, אימונים, אוכל וכו׳.תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)
איזה מאנץ' מוגזם, איך אפשר לישון ולקום עדיין מאנץ בכלל?יש איתי 2 שותפים בחדר שמעשנים קבוע.
אין מצב בחיים שהם לא יעשנו בסופש, אם אין חומר לסופש הם משתגעים.
ראיתי איך בנאדם אוכל 600 גר בשר ,דופק ג'וינט ,הולך לישון, קם בלילה ומפרק 3 קופסאות שוקולד, קרטון חלב ,קממבר ,במבה וחוזר לישון .
צחוקים
לא ממש... כשאתה מעשן כל יום הגוף מפחית את כמות הרצפטורים בגלל שאתה מעמיס עליו קנאבינואידים, ומכיוון שמערכת האנדוקנבינואידים בגוף קשורה להרבה תפקודים של המוח ומערכת העצבים זה פיזיולוגי לגמרי. האם אתה יכול להירדם בלי לעשן אם אתה רגיל לעשן כל יום? תלוי... אם אתה רגיל לעשן הרבה אז יהיה לך קשה, לפחות ככה זה אצלי.תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)
לא כל התמכרות היא פיזיולוגית. במקרה הנ״ל קנאביס הוא סם פסיכו-אקטיבי, אבל ישנן התמכרויות ללא סם כמו - מין, הימורים, אימונים, אוכל וכו׳.
עצם העובדה שהתלות היא פסיכולוגית לא הופכת את ההתמכרות לפחות בעייתית.
חלק נרחב מהתמכרות לסיגריות הוא פסיכולוגי (אחרת עם ניקוטין כולם היו נגמלים). זה לא הופך את ההתמכרות ל״קלה״.
לא ממש... כשאתה מעשן כל יום הגוף מפחית את כמות הרצפטורים בגלל שאתה מעמיס עליו קנאבינואידים, ומכיוון שמערכת האנדוקנבינואידים בגוף קשורה להרבה תפקודים של המוח ומערכת העצבים זה פיזיולוגי לגמרי. האם אתה יכול להירדם בלי לעשן אם אתה רגיל לעשן כל יום? תלוי... אם אתה רגיל לעשן הרבה אז יהיה לך קשה, לפחות ככה זה אצלי.
כל תופעה פסיכולוגית מתרחשת כחלק מהפעילות של המוח, התמכרות פסיכולוגית היא התמכרות פיזיולוגית לכל דבר. הסיווג כ-"התמכרות פסיכולוגית" הוא לזה שאין תסמיני גמילה קשים, כמו מאלכוהול לדוגמא, שהבן אדם יכול למות אם הוא מפסיק בבת אחת ולא מקבל טיפול תרופתי הולם.
גם להתמכרויות שתיארת יש את התופעות הפיזיולוגיות שמשותפות לכל ההתמכרויות. פשוט למטרות טיפול יותר נוח להבין ולתאר אותן במונחים פסיכולוגיים. אני רק אומר.