הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ליגליזציה

תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)
לא כל התמכרות היא פיזיולוגית. במקרה הנ״ל קנאביס הוא סם פסיכו-אקטיבי, אבל ישנן התמכרויות ללא סם כמו - מין, הימורים, אימונים, אוכל וכו׳.

עצם העובדה שהתלות היא פסיכולוגית לא הופכת את ההתמכרות לפחות בעייתית.
חלק נרחב מהתמכרות לסיגריות הוא פסיכולוגי (אחרת עם ניקוטין כולם היו נגמלים). זה לא הופך את ההתמכרות ל״קלה״.

יש איתי 2 שותפים בחדר שמעשנים קבוע.
אין מצב בחיים שהם לא יעשנו בסופש, אם אין חומר לסופש הם משתגעים.
ראיתי איך בנאדם אוכל 600 גר בשר ,דופק ג'וינט ,הולך לישון, קם בלילה ומפרק 3 קופסאות שוקולד, קרטון חלב ,קממבר ,במבה וחוזר לישון .
צחוקים

יש איתי 2 שותפים בחדר שמעשנים קבוע.
אין מצב בחיים שהם לא יעשנו בסופש, אם אין חומר לסופש הם משתגעים.
ראיתי איך בנאדם אוכל 600 גר בשר ,דופק ג'וינט ,הולך לישון, קם בלילה ומפרק 3 קופסאות שוקולד, קרטון חלב ,קממבר ,במבה וחוזר לישון .
צחוקים
איזה מאנץ' מוגזם, איך אפשר לישון ולקום עדיין מאנץ בכלל?

תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)
לא ממש... כשאתה מעשן כל יום הגוף מפחית את כמות הרצפטורים בגלל שאתה מעמיס עליו קנאבינואידים, ומכיוון שמערכת האנדוקנבינואידים בגוף קשורה להרבה תפקודים של המוח ומערכת העצבים זה פיזיולוגי לגמרי. האם אתה יכול להירדם בלי לעשן אם אתה רגיל לעשן כל יום? תלוי... אם אתה רגיל לעשן הרבה אז יהיה לך קשה, לפחות ככה זה אצלי.

כל תופעה פסיכולוגית מתרחשת כחלק מהפעילות של המוח, התמכרות פסיכולוגית היא התמכרות פיזיולוגית לכל דבר. הסיווג כ-"התמכרות פסיכולוגית" הוא לזה שאין תסמיני גמילה קשים, כמו מאלכוהול לדוגמא, שהבן אדם יכול למות אם הוא מפסיק בבת אחת ולא מקבל טיפול תרופתי הולם.

לא כל התמכרות היא פיזיולוגית. במקרה הנ״ל קנאביס הוא סם פסיכו-אקטיבי, אבל ישנן התמכרויות ללא סם כמו - מין, הימורים, אימונים, אוכל וכו׳.

עצם העובדה שהתלות היא פסיכולוגית לא הופכת את ההתמכרות לפחות בעייתית.
חלק נרחב מהתמכרות לסיגריות הוא פסיכולוגי (אחרת עם ניקוטין כולם היו נגמלים). זה לא הופך את ההתמכרות ל״קלה״.

גם להתמכרויות שתיארת יש את התופעות הפיזיולוגיות שמשותפות לכל ההתמכרויות. פשוט למטרות טיפול יותר נוח להבין ולתאר אותן במונחים פסיכולוגיים. אני רק אומר.

נערך לאחרונה:
לא ממש... כשאתה מעשן כל יום הגוף מפחית את כמות הרצפטורים בגלל שאתה מעמיס עליו קנאבינואידים, ומכיוון שמערכת האנדוקנבינואידים בגוף קשורה להרבה תפקודים של המוח ומערכת העצבים זה פיזיולוגי לגמרי. האם אתה יכול להירדם בלי לעשן אם אתה רגיל לעשן כל יום? תלוי... אם אתה רגיל לעשן הרבה אז יהיה לך קשה, לפחות ככה זה אצלי.

כל תופעה פסיכולוגית מתרחשת כחלק מהפעילות של המוח, התמכרות פסיכולוגית היא התמכרות פיזיולוגית לכל דבר. הסיווג כ-"התמכרות פסיכולוגית" הוא לזה שאין תסמיני גמילה קשים, כמו מאלכוהול לדוגמא, שהבן אדם יכול למות אם הוא מפסיק בבת אחת ולא מקבל טיפול תרופתי הולם.

גם להתמכרויות שתיארת יש את התופעות הפיזיולוגיות שמשותפות לכל ההתמכרויות. פשוט למטרות טיפול יותר נוח להבין ולתאר אותן במונחים פסיכולוגיים. אני רק אומר.

יש הרבה דברים שאני לא אוהב בקנאביס בשימוש יום-יומי ללא מטרה, אבל כל אחד ינהג כפי שנוח לו ושעושה לו טוב כמובן.

לדעתי היתרון הגדול ביותר של הקנאביס הוא כמשכך כאבים. משום שמשככי כאבים אחרים לדוגמה משפחת הנרקוטיים, גורמים תופעות לוואי ונזקים עצומים למשתמשים בהם (כמובן שיש עוד תרופות נגד דיכאון וכו' שתופעות הלוואי דומות, כנ"ל לתרופות שינה למניהן שנפוצות מאוד ונקבעו כמסוכנות).

לכן הקנאביס עדיף על תרופות אלו בהרבה, וחבל מאוד שהוא לא נגיש בפני כל האנשים שזקוקים לו מבחינה רפואית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית