הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוספים ללמידה

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
יש פה מישהו שמשתמש במשהו אחר חוץ מריטלין?
אני מתעורר כל יום ב 7 וחצי ולומד עד 1 בלילה, מתארגן והולך לישון ב 2,גורר עייפות קיצונית לסופש.
מה עוזר לכם להישאר ערים וממוקדים?
בנתיים קפאין עדיין משפיע עלי, כדור מחולק ל 2 ביום עושים עבודה סבירה, אני ממש שוקל לחזור לקחת ריטלין, אבל הוא מוחק אותי בתור בנאדם

למה אתה לומד כל כך הרבה שעות ביום? מה אתה לומד? למה להרוג את עצמך ככה?

• פותח/ת השרשור
למה אתה לומד כל כך הרבה שעות ביום? מה אתה לומד? למה להרוג את עצמך ככה?
אני במכינה, הלימודים עד שעה 6 בערך, יש לי בערך 4-5 שעות לשיעורי בית.
אני גם שואל את עצמי את אותה השאלה, מצאתי שאם אני לא עושה את השיעורי בית במלואם, למחרת בשיעור אני לא מבין טוב את כל החומר שהמורה מסביר

אני במכינה, הלימודים עד שעה 6 בערך, יש לי בערך 4-5 שעות לשיעורי בית.
אני גם שואל את עצמי את אותה השאלה, מצאתי שאם אני לא עושה את השיעורי בית במלואם, למחרת בשיעור אני לא מבין טוב את כל החומר שהמורה מסביר
אה נכון נזכרתי דיברנו על זה. תנסה בכל זאת לא לעשות את שיעורי הבית במלואם. עדיף שלא תבין הכל ותשאל אחר כך. עייפות מצטברת זה דבר נורא כי זה מוריד מאוד מהפרודוקטיביות שלך. אני אישית מרגיש שבשעות טובות אחרי שינה טובה אני יכול להספיק בשעה גם פי 2 ופי 3 יותר מאשר בשעה שבה אני עייף. אם לא תנוח אתה תאבד את השפיות שלך ואולי גם קצת את הרצון שלך לחיות וזה הרבה יותר גרוע מלא להבין הכל במהלך השיעור תאמין לי.

שינה זה הדבר הכי חשוב ללימודים. כל שנה הדיקן של הטכניון בערך היה אומר שמומלץ לסטודנט לישון כ 8 שעות. אתה ישן מתחת ל 6 שעות שזה פוגע בך הרבה יותר מזה שנגיד תפתור רק חצי מהתרגילים. אם אתה לא מספיק לפתור הכל תפתור אחד כן אחד לא.

אם אתה לא מאובחן ADHD אז לא הייתי ממליץ לקחת לא ריטלין ולא אטנט.
אם אתה מאובחן וקשה לך עם ריטלין, אז אטנט (אדרל בלועזית - adderall) היא בחירה טובה אבל מבחינה בריאותית פחות מומלצת.
היא אומנם מחזיקה מעמד בקירוב 4-6 שעות, אבל התופעות לוואי לא יותר טובות והגוף מפתח סיבולת אליה כמו לכל סם אחר. בנוסף מעלה לחץ דם ודופק.

הייתי בודק ויואנס (vyvanse), הוא מחזיק ל 12 שעות ולאחר שמתפרק בגוף ההשפעה זהה לזה של האטנט.

@Ohad

אם אתה לא מאובחן ADHD אז לא הייתי ממליץ לקחת לא ריטלין ולא אטנט.
אם אתה מאובחן וקשה לך עם ריטלין, אז אטנט (אדרל בלועזית - adderall) היא בחירה טובה אבל מבחינה בריאותית פחות מומלצת.
היא אומנם מחזיקה מעמד בקירוב 4-6 שעות, אבל התופעות לוואי לא יותר טובות והגוף מפתח סיבולת אליה כמו לכל סם אחר. בנוסף מעלה לחץ דם ודופק.

הייתי בודק ויואנס (vyvanse), הוא מחזיק ל 12 שעות ולאחר שמתפרק בגוף ההשפעה זהה לזה של האטנט.

@Ohad

יש לך ניסיון עם האטנט? מאיזה בחינה פחות מומלצת?

יש לי תופעות לוואי מהריטלין והקונצרטה שמתבטאות בהרגשה כללית לא טובה, וזה נוטה לגרום לי להרגיש שכל דבר קטן הופך לחרדה, מבין למה אני מתכוון? לא יודע עד כמה זה שכיח.

חושב אולי לנסות את האטנט..דפיקות לב יש לי גם מהריטלין והקונצרטה (אפילו מהמינונים הבסיסיים ביותר, ריטלין LA30, קונצרטה 36)

• פותח/ת השרשור
טכנית, אני לא מאובחן בבעיות קשב שמצריכות ריטלין, אבל בבדיקות ריטלין שיפר לי את התוצאות פי כמה וכמה, זה עושה אותי ממש חד, גורם לי לא להתבלבל ולשים לב לפרטים הקטנים, הבעיה שזה גורם לי להתקפי עצבים, חוסר תיאבון,לא בא לי לדבר עם אנשים, ירידה במשקל.
מהיום אתחיל לישון 7 שעות לפחות בלילה.
הבעיה היא שאני חוזר לחדר בסביבות 12 רעב ומתחיל לפתוח שולחן, ואז לא נרדם בגלל בכמויות אוכל, אנסה להקדים את הארוחה.

יש לך ניסיון עם האטנט? מאיזה בחינה פחות מומלצת?

יש לי תופעות לוואי מהריטלין והקונצרטה שמתבטאות בהרגשה כללית לא טובה, וזה נוטה לגרום לי להרגיש שכל דבר קטן הופך לחרדה, מבין למה אני מתכוון? לא יודע עד כמה זה שכיח.

חושב אולי לנסות את האטנט..דפיקות לב יש לי גם מהריטלין והקונצרטה (אפילו מהמינונים הבסיסיים ביותר, ריטלין LA30, קונצרטה 36)
אני כבר שנה על אטנט, יש הרבה סיבות בעד ונגד. אם לסכם את זה אז לטווח זמן קצר אטנט תיהיה עדיפה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
טווח זמן שימוש
כנראה שלא הבנתי נכון.
ביחס לריטלין, יש לו השפעה קצרה, אך יעילה יותר.
או שההשפעה שלו טובה לטווח קצר והוא גורם לבעיות לטווח הרחוק?
כנראה שאקח ריטלין רק למבחנים אבל אם יש משהו יעיל יותר שמחזיק 4 שעות זה עדיף.

לא ממש ברור מה הבעיה שלך - קשה לך ללמוד ברצף, או שאתה פשוט מנסה לקצר את זמן הלמידה היומי ע"י יעול שלו בעזרת חומרים?
כי אם זה המקרה השני, אז נראה לי עדיף לעבוד קודם על שיטת הלמידה שלך, שבבירור משהו לא תקין בה.
אם שיעורי הבית אינם להגשה, ניסית למשל, במקום לפתור את כולם, לפתור רק תרגילים נבחרים שמתמקדים בנושאים מסוימים, או שיותר קשים?
הנוכחות בכל השיעורים/הרצאות היא חובה? כי כל יום ללמוד עד 18 נשמע כמו שילוב של הרצאות ותרגולים, שיכול להיות מוגזם אם אחרי זה אתה גם עוד לומד בעצמך. תעריך איזו שיטת לימוד עובדת לך הכי טוב ותנסה לצמצם בשאר (אולי נגיד מספיק לך רק ללמוד מסיכום ולפתור תרגילים?). בכללי, זה מרגיש קצת כאילו מפגיזים אתכם בלימודים יותר ממה שבאמת צריך (כל יום ש"ב חדשים?!).
עוד טיפ חשוב, גם למהלך התואר, הוא להבין שיש את הסמסטר ויש את תקופת המבחנים. ולהשקיע את החיים בסמסטר לא בהכרח מבטיח תקופת מבחנים טובה. הרבה פעמים זה בגלל שנותנים תרגילים רק בהתאם לחומר שנלמד עד כה שלא באמת יהיו רלוונטיים למבחן, או שהאסימונים לא נופלים בסמסטר כי אתה לא רואה עדיין את כל התמונה. ובעצם אפשר להגיע למבחן מוכן באותה מידה או אפילו יותר, גם בלי להיות על פול גז כל הסמסטר. והרבה פעמים אתה מתחיל לפתור מבחנים ומגלה שהיו תרגילים במהלך הסמסטר שישבת עליהם שעות, ופשוט לא מופיעים במבחנים.

מה מניע בנאדם ללמוד חומר חסר משמעות במשך כל כך הרבה שעות כל יום? אני הייתי פורש מזמן. לא משנה מה אתה מקבל בסוף, לא נשמע שזה שווה את זה.
אגב הנושא מתאים יותר לפורום סטרואידים ותרופות.

• פותח/ת השרשור
לא ממש ברור מה הבעיה שלך - קשה לך ללמוד ברצף, או שאתה פשוט מנסה לקצר את זמן הלמידה היומי ע"י יעול שלו בעזרת חומרים?
כי אם זה המקרה השני, אז נראה לי עדיף לעבוד קודם על שיטת הלמידה שלך, שבבירור משהו לא תקין בה.
אם שיעורי הבית אינם להגשה, ניסית למשל, במקום לפתור את כולם, לפתור רק תרגילים נבחרים שמתמקדים בנושאים מסוימים, או שיותר קשים?
הנוכחות בכל השיעורים/הרצאות היא חובה? כי כל יום ללמוד עד 18 נשמע כמו שילוב של הרצאות ותרגולים, שיכול להיות מוגזם אם אחרי זה אתה גם עוד לומד בעצמך. תעריך איזו שיטת לימוד עובדת לך הכי טוב ותנסה לצמצם בשאר (אולי נגיד מספיק לך רק ללמוד מסיכום ולפתור תרגילים?). בכללי, זה מרגיש קצת כאילו מפגיזים אתכם בלימודים יותר ממה שבאמת צריך (כל יום ש"ב חדשים?!).
עוד טיפ חשוב, גם למהלך התואר, הוא להבין שיש את הסמסטר ויש את תקופת המבחנים. ולהשקיע את החיים בסמסטר לא בהכרח מבטיח תקופת מבחנים טובה. הרבה פעמים זה בגלל שנותנים תרגילים רק בהתאם לחומר שנלמד עד כה שלא באמת יהיו רלוונטיים למבחן, או שהאסימונים לא נופלים בסמסטר כי אתה לא רואה עדיין את כל התמונה. ובעצם אפשר להגיע למבחן מוכן באותה מידה או אפילו יותר, גם בלי להיות על פול גז כל הסמסטר. והרבה פעמים אתה מתחיל לפתור מבחנים ומגלה שהיו תרגילים במהלך הסמסטר שישבת עליהם שעות, ופשוט לא מופיעים במבחנים.
לא קשה לי ללמוד ברצף, קשה לי לשמור על ריכוז כשאני עייף.
מסכים איתך שאפשר לשפר את צורת הלמידה, אני מרגיש שיש שינוי מהמצב ההתחלתי.
השיעורי בית לא להגשה, אבל בכל תרגיל מסתתר טריק מסויים, ברגע שאני מדלג אני מאבד טריק שיכולתי לדעת. הנוכחות חובה, לפעמים אני מרגיש שזה בזבוז זמן, זה מה שגורם לי להיות לא יעיל.
זאת מכינה, כל יום מפגיזים בשיעורי בית לצערי, החומר הקודם עוד לא יושב, טוב, כבר חומר חדש.
לצערי, כל מה שהם נותנים כן בחומר למבחן, היו כמה נושאים שהם כלליות, אותם אני מדלל.

בתור אחד שניסה כמעט כל סוג אפשרי, הנטיה לחרדה כנראה נובעת מהסיבה שיש לך את הנטיה הזאת ללא קשר לריטלין, ולכן הוא עלול להגביר את ההרגשה.
ניסתי ריטלין רגיל, LA,SR,קונצרטה,אטנט ווויואנס.
וויואנס הכי איכותי לדעתי, נותן לך ריכוז ל8-12 שעות שלא מלווה בהרגשה "חרא".

לא קשה לי ללמוד ברצף, קשה לי לשמור על ריכוז כשאני עייף.
מסכים איתך שאפשר לשפר את צורת הלמידה, אני מרגיש שיש שינוי מהמצב ההתחלתי.
השיעורי בית לא להגשה, אבל בכל תרגיל מסתתר טריק מסויים, ברגע שאני מדלג אני מאבד טריק שיכולתי לדעת. הנוכחות חובה, לפעמים אני מרגיש שזה בזבוז זמן, זה מה שגורם לי להיות לא יעיל.
זאת מכינה, כל יום מפגיזים בשיעורי בית לצערי, החומר הקודם עוד לא יושב, טוב, כבר חומר חדש.
לצערי, כל מה שהם נותנים כן בחומר למבחן, היו כמה נושאים שהם כלליות, אותם אני מדלל.

תראה, אני לא יודע מה זו המכינה שאתה עושה, אבל אין שום מצב שבעולם שבכל תרגיל מסתתר טריק חדש שאסור לך לפספס. אם ככה זה מרגיש לך, אז משהו פה לא בסדר.
ואם אתה מרגיש שהשיעורים הם בזבוז זמן, חשבת לנסות לפתור תרגילים תוך כדי? לשבת איפשהו מאחור (אפשר עם אטמים אם מפריע לך הרעש) ופשוט לפתור את השיעורי בית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית