הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוספים ללמידה

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך
לא תמיד תוכל לעשות את כל התרגילים שנתנים לך.

החכמה היא לדעת לנהל את עצמך:
-מה לבחור מתוך מאגר השאלות שהנחיתו עליך.
-איזה תרגילים אין טעם לפתור עד הסוף.

• פותח/ת השרשור
תראה, אני לא יודע מה זו המכינה שאתה עושה, אבל אין שום מצב שבעולם שבכל תרגיל מסתתר טריק חדש שאסור לך לפספס. אם ככה זה מרגיש לך, אז משהו פה לא בסדר.
ואם אתה מרגיש שהשיעורים הם בזבוז זמן, חשבת לנסות לפתור תרגילים תוך כדי? לשבת איפשהו מאחור (אפשר עם אטמים אם מפריע לך הרעש) ופשוט לפתור את השיעורי בית.
הבעיה, שאני לא יודע באיזה תרגיל יש טריק, הוא מתגלה באמצע התרגיל.
אנסה לעשות את מה שאמרת, ראיתי כמה אנשים שעושים זאת.

מנסיוני עם מכינה:

1) יש חומר מסוים שהמבחן שהמבחן אמור לעמוד במסגרת שלו. (אתה לא אמור להבחן על מה שלא בחומר).
2) יש רמת מסוימת שהבחינה מתוכננת להיות תואמה אליה. (המבחנים מתוכננים כך שהציונים יתפלגו באופן מסוים; זו תורה שלמה).

מכיוון שיש גבול לחומר שעליו אתה נבחן, וגם יש גבול לרמת הבחינה שיתכננו לכם - יש גבול ל-'טריקים' שאתה יכול להיחשף אליהם.
(שהרי - הם לא יכולים לחרוג מהיקף החומר במבחן, או מרמת המבחן).

במילים אחרות:
-אם יש לך גישה לספר-בחינות, ולפתרונות מלאים ברשת, אתה תגלה שהטריקים מתחילים להגמר. ;)

---

*אם אתה לא יכול לגלות איפה הטריק - זו באמת בעיה. עם זאת, יש רגעים שבהם אתה יכול לדעת ש-"כבר פתרת את התרגיל".
(למשל: תרגיל בפיזיקה, שסיימת לחלץ בו את כל המידה שאתה צריך, וכל מה שנשאר לך זה לפתור מערכת של 4 משוואות ב-4 נעלמים; תכלס סיימת. נשארה רק האלגברה).

שלמדתי למבחני לשכה הייתי על רטלין, זאת הייתה הפעם הראשונה בחיי שלקחתי רטלין.
הצלחתי ללמוד 6-8 שעות ביום.
אחר״כ הייתי צריך לעשן (לא סיגריה) כדי להרגע, לישון ולהתעורר לעוד יום של לימודים.
אבל בסוף עברתי מכה ראשונה במועד ש60% נכשלו , ועוד למדתי במכללת פח.
אז כנראה שהשיטה שלי עבדה ...

שלמדתי למבחני לשכה הייתי על רטלין, זאת הייתה הפעם הראשונה בחיי שלקחתי רטלין.
הצלחתי ללמוד 6-8 שעות ביום.
אחר״כ הייתי צריך לעשן (לא סיגריה) כדי להרגע, לישון ולהתעורר לעוד יום של לימודים.
אבל בסוף עברתי מכה ראשונה במועד ש60% נכשלו , ועוד למדתי במכללת פח.
אז כנראה שהשיטה שלי עבדה ...
כמה מ"ג?

לא ממש ברור מה הבעיה שלך - קשה לך ללמוד ברצף, או שאתה פשוט מנסה לקצר את זמן הלמידה היומי ע"י יעול שלו בעזרת חומרים?
כי אם זה המקרה השני, אז נראה לי עדיף לעבוד קודם על שיטת הלמידה שלך, שבבירור משהו לא תקין בה.
אם שיעורי הבית אינם להגשה, ניסית למשל, במקום לפתור את כולם, לפתור רק תרגילים נבחרים שמתמקדים בנושאים מסוימים, או שיותר קשים?
הנוכחות בכל השיעורים/הרצאות היא חובה? כי כל יום ללמוד עד 18 נשמע כמו שילוב של הרצאות ותרגולים, שיכול להיות מוגזם אם אחרי זה אתה גם עוד לומד בעצמך. תעריך איזו שיטת לימוד עובדת לך הכי טוב ותנסה לצמצם בשאר (אולי נגיד מספיק לך רק ללמוד מסיכום ולפתור תרגילים?). בכללי, זה מרגיש קצת כאילו מפגיזים אתכם בלימודים יותר ממה שבאמת צריך (כל יום ש"ב חדשים?!).
עוד טיפ חשוב, גם למהלך התואר, הוא להבין שיש את הסמסטר ויש את תקופת המבחנים. ולהשקיע את החיים בסמסטר לא בהכרח מבטיח תקופת מבחנים טובה. הרבה פעמים זה בגלל שנותנים תרגילים רק בהתאם לחומר שנלמד עד כה שלא באמת יהיו רלוונטיים למבחן, או שהאסימונים לא נופלים בסמסטר כי אתה לא רואה עדיין את כל התמונה. ובעצם אפשר להגיע למבחן מוכן באותה מידה או אפילו יותר, גם בלי להיות על פול גז כל הסמסטר. והרבה פעמים אתה מתחיל לפתור מבחנים ומגלה שהיו תרגילים במהלך הסמסטר שישבת עליהם שעות, ופשוט לא מופיעים במבחנים.
תודה רבה על הטיפ אעזר בזה באוקטובר 18 😛 (הולך ללמוד מדמח)

ו biker - לא אמרת שאתה עובד ב QA ? איזה מכינה אתה עושה ?
ותנסה מגנזיום בשביל שה 7 שעות שינה האלה יהיו יותר אפטקיביות

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על הטיפ אעזר בזה באוקטובר 18 😛 (הולך ללמוד מדמח)

ו biker - לא אמרת שאתה עובד ב QA ? איזה מכינה אתה עושה ?
ותנסה מגנזיום בשביל שה 7 שעות שינה האלה יהיו יותר אפטקיביות

מכינה קדם אקדמאית בטכניון, עבדתי ב qa, עזבתי חלקית כדי ללמוד,אחזור לשם בחופשים.
אנסה להעלות יותר את המימון של המגנזיום, הבעיה איתו שקשה לקום בבוקר

אף אחד לא הציע פה קנאביס כפתרון ?
יש לא מעט זנים שעוזרים לריכוז וערנות ומצד שני כאלה שנותנים הרגשה טובה של הקלה ועוזרים בשינה

ברצינות שאני לא מבין למה אתה צריך לדחוף לעצמך את כל הכימיה הזאת

יש לא מעט זנים שעוזרים לריכוז וערנות ומצד שני כאלה שנותנים הרגשה טובה של הקלה ועוזרים בשינה

כן, בוא תאיר את עיניי בבקשה, אילו זנים עוזרים לריכוז?

מהניסיון שלי עם קנאביס, הדבר היחיד שהוא עשה בהקשר הזה היה להגביר את ההפרעות. אבל למי איכפת כשאתה בהיי..
בגדול, זה הדבר האחרון שהייתי לוקח כדי לעבוד או ללמוד. כימיקלים זה חרא, אבל כרגע זה הדבר היחידי שעובד בצורה הטובה ביותר.

• פותח/ת השרשור
יש איתי מעשנים בחדר, לא יכולים להרדם בלי להוריד כמה שאכטות, לא רוצה להיכנס לזה.

כן, בוא תאיר את עיניי בבקשה, אילו זנים עוזרים לריכוז?
תותענחאמון דוגמא טובה לזה
מהניסיון שלי עם קנאביס, הדבר היחיד שהוא עשה בהקשר הזה היה להגביר את ההפרעות. אבל למי איכפת כשאתה בהיי..
בגדול, זה הדבר האחרון שהייתי לוקח כדי לעבוד או ללמוד. כימיקלים זה חרא, אבל כרגע זה הדבר היחידי שעובד בצורה הטובה ביותר.
המטרה של קנאביס זה לא רק להיות בהיי ומסטול מהתחת, אפשר גם להירגע מזה, להירדם, להיפטר מכאבים ולהיות מרוכז. זה כבר מזמן לא משהו שרק ממסטל

תותענחאמון דוגמא טובה לזה

המטרה של קנאביס זה לא רק להיות בהיי ומסטול מהתחת, אפשר גם להירגע מזה, להירדם, להיפטר מכאבים ולהיות מרוכז. זה כבר מזמן לא משהו שרק ממסטל

אתה מדבר כאילו זאת השפעה כללית וכולם חווים אותו הדבר, אתה כנראה לא מצליח להבין שכל אחד מקבל את זה אחרת, ולעולם לא תוכל להכליל שום זן כ"מרכז".

אותך זה אולי מרכז, אבל לאלפי אחרים זה גורם בדיוק ההפך.

מצחיק שאתה גם מזכיר רק תופעות מסויימות שנוח לך להזכיר, אבל תופעות אחרות אתה לא מזכיר.

אתה מדבר כאילו זאת השפעה כללית וכולם חווים אותו הדבר, אתה כנראה לא מצליח להבין שכל אחד מקבל את זה אחרת, ולעולם לא תוכל להכליל שום זן כ"מרכז".

מצחיק שאתה גם מזכיר רק תופעות מסויימות שנוח לך להזכיר, אבל תופעות אחרות אתה לא מזכיר.
ניסית זנים בסגנון לפני שאתה מדבר ?
תחפש על זה בleafy, ותבין שאני לא מדבר רק מניסיון אישי, כי ההשפעה הכי נפוצה של הזן הזה זה ריכוז so...

אני לא הולך להתווכח איתך אבל סתם שאלה, איזה "תופעות אחרות" הייתי אמור להזכיר ולא הזכרתי ?

שמן cbd היום נותן לך את כל היתרונות של קנאביס בלי הhigh.

הסיבה היחידה לכך שקאנביס אינו מצרך או תרופה חוקית הוא רק כי חברות התרופות רוצות שתקח 1000 כדורים שונים במקום טיפה אחת או 2 מתחת הלשון.

אבל זה בלתי נמנע וזה יקרה.

ניסית זנים בסגנון לפני שאתה מדבר ?
תחפש על זה בleafy, ותבין שאני לא מדבר רק מניסיון אישי, כי ההשפעה הכי נפוצה של הזן הזה זה ריכוז so...

אני לא הולך להתווכח איתך אבל סתם שאלה, איזה "תופעות אחרות" הייתי אמור להזכיר ולא הזכרתי ?

ניסיתי זנים מבלי לדעת מה כל זן ומטרתו למטרות של כיף כמו שאתה יודע, אין לי ניסיון בסוגי זנים והשפעותם. אבל דבר אחד אני יודע, שלפעמים זה גרם לי להרגיש לא הכי טוב, ועל התופעות האלה אני מדבר. בנוסף יש כאלה שהעישון גורם להם לפרנויות בטווח הארוך, משתנה מאדם לאדם.

שמן cbd היום נותן לך את כל היתרונות של קנאביס בלי הhigh.

הסיבה היחידה לכך שקאנביס אינו מצרך או תרופה חוקית הוא רק כי חברות התרופות רוצות שתקח 1000 כדורים שונים במקום טיפה אחת או 2 מתחת הלשון.

אבל זה בלתי נמנע וזה יקרה.

איזה יתרונות?

ניסיתי זנים מבלי לדעת מה כל זן ומטרתו למטרות של כיף כמו שאתה יודע, אין לי ניסיון בסוגי זנים והשפעותם. אבל דבר אחד אני יודע, שלפעמים זה גרם לי להרגיש לא הכי טוב, ועל התופעות האלה אני מדבר. בנוסף יש כאלה שהעישון גורם להם לפרנויות בטווח הארוך, משתנה מאדם לאדם.

איזה יתרונות?

מרגיע, מרפא כאבים כרוניים, כאבי ראש, עוזר לישון, תרופה לדיכאון לחרדות, עושה תיאבון, משפר התאוששות, פרקינסון, אלצהיימר, עוזר עם בחילות לאחר טיפולים כימוטרפים לחולי סרטן, עוזר עם הלם קרב ונפגעי הלם ועוד ועוד ועוד ועוד...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית