הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוספים ללמידה

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך
מרגיע, מרפא כאבים כרוניים, כאבי ראש, עוזר לישון, תרופה לדיכאון לחרדות, עושה תיאבון, משפר התאוששות, פרקינסון, אלצהיימר, עוזר עם בחילות לאחר טיפולים כימוטרפים לחולי סרטן, עוזר עם הלם קרב ונפגעי הלם ועוד ועוד ועוד ועוד...
יש לזה גם חסרונות אתה מתאר את זה כקסם

המטרה של קנאביס זה לא רק להיות בהיי ומסטול מהתחת, אפשר גם להירגע מזה, להירדם, להיפטר מכאבים ולהיות מרוכז. זה כבר מזמן לא משהו שרק ממסטל
מה זה קשור למה שכתבתי? אני יודע שלקנאביס יש הרבה מאוד יתרונות, ואני בעד לגליזציה.
אבל עם כל היתרונות, זה לא פיתרון להפרעות קשב וריכוז.
גם מ-אטנט (אדרל) לצורך העניין, אפשר להיות בהיי. (ולא רצוי)

מה זה קשור למה שכתבתי? אני יודע שלקנאביס יש הרבה מאוד יתרונות, ואני בעד לגליזציה.

מסכים, מעניין לראות אם מישהו באמת יכול להתרכז על קנאביס.

מסכים, מעניין לראות אם מישהו באמת יכול להתרכז על קנאביס.
תשמעו כמו שקרוספיטר אמר כאן, יש כזה דבר שמן CBD שיכול לעזור (+ יש עוד הרבה הרבה מיצויים שאפשר להפיק מהם תועלת גם בלי להיות בהיי, כמו שמן ריק סימפסון שהוכח כעוזר לסרטן). קנאביס שלעצמו כמו שאמרתי זה הרבה זנים וצריך להתנסות. אני אישית כן הצלחתי להתרכז מזן שהוא די נועד לזה, חוץ מזה שתמיד יום אחרי עישון הרגשתי הרבה יותר מפוקס אבל זה כבר אינדיבידואלי

ריטלין עוזר בהתחלה אבל אחר כך גורם להרגשה רעה.
אני עשיתי מכינה(להנדסה) וכרגע אני בתואר עצמו, העצה שלי היא שתיקח קפה ללימודים, ובזמן הלמידה בבית כבה את הטלפון ושים אטמי אוזניים.

אני סטודנט וחייב לאמר ששמן דגים ומגנזיום עשה הבדל ענק (במידה ויש חוסר), זה אפקט מצטבר ולא עובד מיידי כמו ריטלין ואדרל אבל יש מצב שזה יכול להוסיף מעט

ריטלין עוזר בהתחלה אבל אחר כך גורם להרגשה רעה.
אני עשיתי מכינה(להנדסה) וכרגע אני בתואר עצמו, העצה שלי היא שתיקח קפה ללימודים, ובזמן הלמידה בבית כבה את הטלפון ושים אטמי אוזניים.

ישנם סוגים חדשניים יותר, שלא גורמים להרגשה הזאת... או שממזערים חלק ניזכר ממנה.

תשמעו כמו שקרוספיטר אמר כאן, יש כזה דבר שמן CBD שיכול לעזור (+ יש עוד הרבה הרבה מיצויים שאפשר להפיק מהם תועלת גם בלי להיות בהיי, כמו שמן ריק סימפסון שהוכח כעוזר לסרטן). קנאביס שלעצמו כמו שאמרתי זה הרבה זנים וצריך להתנסות. אני אישית כן הצלחתי להתרכז מזן שהוא די נועד לזה, חוץ מזה שתמיד יום אחרי עישון הרגשתי הרבה יותר מפוקס אבל זה כבר אינדיבידואלי

יש לך מחקר שתומך בנושא? או שזה בעיקר מניסיון ?
בכל מקרה אשמח אם תפרט כאן קצת יותר.

• פותח/ת השרשור
העלתי את שעות השינה, במקביל הלמידה איכותית יותר, ואני מצליח דברים שבעבר היו לי קשים.
ניסיתי ריטלין 10 מג, ההשפעה שלו ממש חזקה אבל הוא מחזיק שעתיים.

העלתי את שעות השינה, במקביל הלמידה איכותית יותר, ואני מצליח דברים שבעבר היו לי קשים.
ניסיתי ריטלין 10 מג, ההשפעה שלו ממש חזקה אבל הוא מחזיק שעתיים.

הוא אמור להחזיק 4 שעות אבל זה משתנה מאדם לאדם.

יש ריטלין שמשפיע ל8 שעות שנקרא ריטלין LA עם שחרור "ארוך טווח", ויש פחות תופעות לוואי לחלק מהאנשים בריטלין הLA, כנ"ל לגבי קונצרטה.

יש ריטלין שמשפיע ל8 שעות שנקרא ריטלין LA עם שחרור "ארוך טווח", ויש פחות תופעות לוואי לחלק מהאנשים בריטלין הLA, כנ"ל לגבי קונצרטה.
האמת שה LA לא ממש ארוך טווח, המנגנון שלו קצת שונה.
הוא מכיל 2 מנות, למשל אם המינון הוא LA20, אז לאחר עשרים דקות תיהיה הפרשה של 20 מ"ג ולאחר ארבע שעות בערך תיהיה הפרשה נוספת של 20 מ"ג.
הניסיון האישי שלי עם ה LA הוא לא כל כך טוב, אבל יש אכן אנשים שזה עובד להם טוב יותר.

אני כרגע נמצא על Vyvanse וזה עד כה הדבר הכי טוב שנתקלתי בו, כמעט אפס תופעות לוואי.
החיסרונות היחידים הם שמדובר באמפטמין ממשפחת האדרל (אבל שונה כי הוא Pro drug), והמחיר היחסית יקר.

הוא מכיל 2 מנות, למשל אם המינון הוא LA20, אז לאחר עשרים דקות תיהיה הפרשה של 20 מ"ג ולאחר ארבע שעות בערך תיהיה הפרשה נוספת של 20 מ"ג.
הניסיון האישי שלי עם ה LA הוא לא כל כך טוב, אבל יש אכן אנשים שזה עובד להם טוב יותר.

אני כרגע נמצא על Vyvanse וזה עד כה הדבר הכי טוב שנתקלתי בו, כמעט אפס תופעות לוואי.
החיסרונות היחידים הם שמדובר באמפטמין ממשפחת האדרל (אבל שונה כי הוא Pro drug), והמחיר היחסית יקר.

למה ירדת מהאטנט? רוצה יותר זמן?

ולגבי הLA, אני כנראה לא מסתדר עם שום סוג של ריטלין או בכלל תרופה מאותה משפחה (קונצרטה).

• פותח/ת השרשור

ומה החסרונות האלו אומרים?

ומה החסרונות האלו אומרים?
שזה חרא לבריאות שלנו.
האמפטמינים ממריצים את מערכת העצבים ומשפיעים על לחץ הדם ושינויים בדופק, ולאורך זמן זה עלול לגרום לבעיות. זה לא נחקר מספיק כמו אדרל, אבל זה משהו שצריכים לקחת בחשבון.
בנוסף, שימוש קבוע באמפטמינים ובכלל בתרופות ל ADHD, עלול לגרום לשחיקה של בנוירוטרנזמיטר של הדופמין ומחסור עקבי ולאורך זמן של דופמין במוח (מה שקורה לאחר שההשפעה של התרופה יורדת וגם בימים שלא לוקחים בהנחה והגוף פיתח תלות) עלול לגרום למגוון רחב של מחלות, ביניהם פרקינסון. (שהיא מחלה שמבוססת על מצב שבו יש עודף או מחסור בדופמין במוח)

סתם למשל.

ישנם סוגים חדשניים יותר, שלא גורמים להרגשה הזאת... או שממזערים חלק ניזכר ממנה.

יש לך מחקר שתומך בנושא? או שזה בעיקר מניסיון ?
בכל מקרה אשמח אם תפרט כאן קצת יותר.
מחקר שתומך במה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית