ייעוץ חימום לפני אימון

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
שלום, אני מתאמן בלינארית עכשיו. לפני כול אימון אני עושה: מתיחות, חימום לכתפיים עם גומיות, 2 סטים של כפיפות בטן וסט של פשיטות גב. זה בסדר או שחסר עוד משהו?

שלום, אני מתאמן בלינארית עכשיו. לפני כול אימון אני עושה: מתיחות, חימום לכתפיים עם גומיות, 2 סטים של כפיפות בטן וסט של פשיטות גב. זה בסדר או שחסר עוד משהו?
אתה מתכוון למדקאו? אם כן, הסטים הראשונים זה גם ככה חימום ואז יש לך רק סט אחד כבד לחמישייה..

הכפיפות בטן לא יודע כמה רלוונטי ונחוץ, חוץ מזה איזה מתיחות? סטטיות או דינמיות?
אני הייתי עושה בערך 5-10 דק הליכון או משהו רק כדי לעלות את טמפ הגוף ואז מתיחות סטטיות ואחריהן דינמיות ואז אתה יכול לעשות את החימום כתפיים וגב.

הכפיפות בטן והפשיטות גב מיותרות לדעתי, זה סתם מעייף אותך. אם אתה עושה מתיחות אז תעשה מתיחות דינאמיות, מתיחות סטטיות מחלישות אותך ואפילו יכולות להגדיל את הסיכון לפציעה. מתיחות סטטיות אפשר לעשות בסוף האימון. וכמו שנאמר כאן, החימום הכי טוב זה לבצע את כל תרגיל עם משקל קל לפני שמתחילים לעבוד.

מתיחות סטאטיות לפני אימון כוח - לא.
מתיחות סטאטיות אחרי אימון כוח - לא נחוץ אם אתה עובד בטווח תנועה מלא.
(כן נחוץ אם אתה עוסק בפעילות שדורשת גמישות רבה).

אני חושב שזה רצוי, גם אם אתה עובד בטווח תנועה מלא יש לשרירים נטיה לפתח טונוס ולהתקשות. חוסר גמישות זה סוג של חולשה מבחינתי.

אני חושב שזה רצוי, גם אם אתה עובד בטווח תנועה מלא יש לשרירים נטיה לפתח טונוס ולהתקשות. חוסר גמישות זה סוג של חולשה מבחינתי.
להבנתי - טווח התנועה עשוי אפילו להשתפר.

בנוסף: עד כמה שאני יודע - גמישות מקושרת עם חולשה. (לכן, למשל, כשיש אנשים שסובלים מכאבי גב בעקבות חולשה שלו - מתיחות עלולות להיות "פתרון רע").

נערך לאחרונה:
אני לא מדבר על טווח תנועה לתרגיל מסוים, אני מדבר על ניידות וגמישות של המפרק בכל שאר התנועות.

ואתה טועה, זה נכון שלרוב אנשים חלשים הם גמישים יותר, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להיות חזק וגמיש. תסתכל על אנשים שעוסקים בהתעמלות.
סתם דוגמא, בג'יו ג'יטסו ברזילאי (אני לא יודע עד כמה אתה מכיר) יש מעבר גארד שבו מצמידים ליריב את הירך לחזה/כתף, יש הרבה אנשים שזה מספיק כדי להכניע אותם בגלל חוסר גמישות/ניידות במפרק. זו חולשה לכל דבר.

יש משפט שעידו פורטל אמר ולמרות שאני לא מסכים איתו ב-100% לדעתי יש בו הרבה חוכמה: "אם אתה חזק רק בביצוע תנועות מסוימות בטכניקה מדויקת, אתה חלש".

אם כואב למישהו הגב בגלל חולשה, המתיחות הן פשוט לא הפתרון בשבילו, אבל אם הוא יחזק את הגב וגם יעשה מתיחות זה ממש לא יפגע בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית