ייעוץ "Time under tension"

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אני רואה הרבה את המושג הזה מוזכר, האם באמת הזמן תחת לחץ, והפסקה לפני סוף הטווח תנועה כדי לא להוריד עומס מהשריר, זה דבר נחוץ להיפרטרופיה?
לדוגמא בוא נניח שמישהו יעשה בנץ פרס עם 80 קילו ל10 חזרות, אבל עם כביכול "הפסקות" בין החזרות (הכוונה לדוגמא שהוא מיישר את היידים לגמרי, ואז החזה כבר "לא עובד")
או שאותו בן אדם יעשה 75 ל10 חזרות אבל יעבוד לפי העיקרון של tut, ללא "ההפסקות" בין החזרות, האם העיקרון השני יגקום לו להיפטרופיה יותר טובה?

רוב הסיכויים שלא, הנפח של האימון יותר חשוב מהtut, שהוא מושג מעורפל ולא מבוסס מספיק מחקרית.

ככה בילדים עובדים, אם אתה עובד היפרטרופיה אין סיבה למה לא לעבוד ככה, למרות שכך או כך זה לא כזה משנה חוץ מכך שתתיש את השריר יותר מהר

נערך לאחרונה:
ככה בילדים עובדים, אם אתה עובד היפרטרופיה אין סיבה למה לא לעבוד ככה, למרות שכך או כך זה לא כזה משנה חוץ מכך שתתיש את השריר יותר מהר
חלקם משתמשים בTUT, ממש לא כולם וממש לא בכל התרגילים.
אז למה בודיבילדרים לא נחים אותה כמות זמן כמו ליפטרים?(בין סטים)
לרוב בגלל משקלים יחסית קלים / תרגילים יחסית מבודדים שלא דורשים מנוחה מרובה בשילוב עם נפח אימון גבוה / מס׳ סטים גבוה שיקח המון זמן עם מנוחות לש דק׳ בין סטים.

אז למה בודיבילדרים לא נחים אותה כמות זמן כמו ליפטרים?(בין סטים)
אני אוסיף עוד 2 דברים למה שאופיר אמר:
- כי הם סתומים (בראד הראה מחקרית שיש יתרון למנוחות ארוכות יותר).
- כביכול מסיבות מטבוליות של חומצות חלב.

TUT זה אחד הפרמטרים לגדילה, אבל רחוק מהפרמטר המרכזי, ככה שאם הוא פוגע בנפח הכולל אז הוא מזיק יותר ממועיל.
הוא יכול להועיל שאתה צריך לעבוד בנפח או עצימות נמוכים גם ככה, אז זו עוד דרך להוסיף סטרס מטבולי לתרגיל שאחרת היה קל מדי

חלקם משתמשים בTUT, ממש לא כולם וממש לא בכל התרגילים.

לרוב בגלל משקלים יחסית קלים / תרגילים יחסית מבודדים שלא דורשים מנוחה מרובה בשילוב עם נפח אימון גבוה / מס׳ סטים גבוה שיקח המון זמן עם מנוחות לש דק׳ בין סטים.

אני לא ראיתי עדיין אף בילדר כבד שנח בין החזרות שלו, אם המטרה היא גם ככה מסת שריר, מה הטעם לנוח בין חזרה לחזרה?
אני אוסיף עוד 2 דברים למה שאופיר אמר:
- כי הם סתומים (בראד הראה מחקרית שיש יתרון למנוחות ארוכות יותר).
- כביכול מסיבות מטבוליות של חומצות חלב.

עד כמה אפשר להתבסס על מחקרים?
אתה מודע לכך שיש אנשים שהגיעו לתוצאות "מקסימליות" והם היו דוגלים בלא יותר מדקה מנוחה בין הסטים?

אני לא ראיתי עדיין אף בילדר כבד שנח בין החזרות שלו, אם המטרה היא גם ככה מסת שריר, מה הטעם לנוח בין חזרה לחזרה?
רוב ה"בילדרים" לא נחים כי הם שמעו שאסור לנוח, משהו שרץ הרבה בחדרי כושר.
מנוחה חשובה כדי לאפשר לך להרים את אותו המשקל בכל סט ושלא תצטרך להוריד משקל בין סטים, וזה יגרום לנפח לעלות

רוב ה"בילדרים" לא נחים כי הם שמעו שאסור לנוח, משהו שרץ הרבה בחדרי כושר.
מנוחה חשובה כדי לאפשר לך להרים את אותו המשקל בכל סט ושלא תצטרך להוריד משקל בין סטים, וזה יגרום לנפח לעלות

משקל זה רק דרך, זאת לא המטרה כשאתה עובד מסת שריר, אם אתה לא נח בין החזרו תאז לגיטימי שתעבוד עם קצת פחות משקל, זה לא הופך את העבודה שלך לפחות אפקטיבית

משקל זה רק דרך, זאת לא המטרה כשאתה עובד מסת שריר, אם אתה לא נח בין החזרו תאז לגיטימי שתעבוד עם קצת פחות משקל, זה לא הופך את העבודה שלך לפחות אפקטיבית
אבל אתה מפספס את החלק החשוב, הנפח הכולל הוא זה שיקבע כמה תגדל
אז אם עשית 3X8 עם 100 קילו עשית נפח של 2400, אבל אם עשית 3X8 עם 100 קילו לסט הראשון, 90 לסט השני, ו-80 לסט השלישי, בגלל שלא נחת מספיק, עשית נפח של 2160. עשית גם פחות נפח וגם יצאת יותר עייף, אז מה הרווחת מזה בידיוק?

עד כמה אפשר להתבסס על מחקרים?
אתה מודע לכך שיש אנשים שהגיעו לתוצאות "מקסימליות" והם היו דוגלים בלא יותר מדקה מנוחה בין הסטים?
עד כמה אפשר להסתמך על יוסי יד 50?
אתה מודע לכך שאולי הם היו מגיעים ליותר מזה אם הם היו נחים יותר?
רציתי להסביר את ההשפעה של מנוחות על הנפח אבל הקדימו אותי :\

אז אם עשית 3X8 עם 100 קילו עשית נפח של 2400, אבל אם עשית 3X8 עם 100 קילו לסט הראשון, 90 לסט השני, ו-80 לסט השלישי, בגלל שלא נחת מספיק, עשית נפח של 2160. עשית גם פחות נפח וגם יצאת יותר עייף, אז מה הרווחת מזה בידיוק?

כמה זה מדוייק למדוד ככה נפח? אם נשווה רגע שש חזרות במשקל שיא לעומת 12 באמת השוני הגדול בנפח המתואר מצדיק את עצמו?

כמה זה מדוייק למדוד ככה נפח? אם נשווה רגע שש חזרות במשקל שיא לעומת 12 באמת השוני הגדול בנפח המתואר מצדיק את עצמו?
כן, כי אני נתתי דוגמא אחת לתרגיל אחד, אבל זה יכול להצטבר לאלפי קילוגרמים לאורך שבוע, ולאורך בלוק אימונים זה יכול להצטבר להרבה יותר

כן, כי אני נתתי דוגמא אחת לתרגיל אחד, אבל זה יכול להצטבר לאלפי קילוגרמים לאורך שבוע, ולאורך בלוק אימונים זה יכול להצטבר להרבה יותר
האמת שאלתי בכיוון נפח לעומת היפרטרופיה בשטח, הרי אם זה נכון למה יש אפילו עלית של באדי בילדים כמו דוריאן ייטס שעבד עם חזרות נמוכות

האמת שאלתי בכיוון נפח לעומת היפרטרופיה בשטח, הרי אם זה נכון למה יש אפילו עלית של באדי בילדים כמו דוריאן ייטס שעבד עם חזרות נמוכות
כל המחקרים מראים שהנפח הוא המדד החשוב.
וגם במקרים של חזרות נמוכות זה עוזר להדגיש את העניין, כי אם נגיד אתה עושה 3X8 או 8X3 זה נראה אותו הדבר, אבל 3X8 אתה עושה נגיד עם 100 קילו, ו-8X3 עם 150, אז כבר יש לך פי 1.5 יותר נפח, כמובן שצריך גוף שיכול להתמודד עם 8X3, ובמקרים של המקצוענים זה תלוי מאוד בגנטיקה ושימוש בחומרים

כל המחקרים מראים שהנפח הוא המדד החשוב.
וגם במקרים של חזרות נמוכות זה עוזר להדגיש את העניין, כי אם נגיד אתה עושה 3X8 או 8X3 זה נראה אותו הדבר, אבל 3X8 אתה עושה נגיד עם 100 קילו, ו-8X3 עם 150, אז כבר יש לך פי 1.5 יותר נפח, כמובן שצריך גוף שיכול להתמודד עם 8X3, ובמקרים של המקצוענים זה תלוי מאוד בגנטיקה ושימוש בחומרים
תאמת נתת פה תשובה מעורפלת שאי אפשר להסיק ממנה כלום..

מאיזו בחינה? אולי אני אנסה להסביר יותר טוב
זה פשוט נשמע לי מפוקפק למדוד נפח דרך חזרות
אם לדוגמא אדם רוצה לעלות בנפח הכולל, והוא לצורך העניין מתאמן מתקדם, הוא באמת יראה הרבה יותר תוצאות בהתאם לעובדא שזה הרבה יותר נפח אם הוא יעבור מ- 6 חזרות מקסימליות שלו ל- 12 חזרות מקסימליות?
ולא הבנתי איך חומרים קשורים לנושא, על גנטיקה מה שעולה לי לראש זה רק יחס סיבים לבנים גבוהה שלאותו אדם עדיף לעבוד בטווח חזרות נמוך יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית