הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בואו נדבר על כסף

פסגות בית השקעות הוציאו מוצר חדש בשם "פסגות pro", שהוא למעשה נותן אפשרות לנהל תיק השקעות בסכום מינימלי של 50000₪. יש הבדל בין מוצר זה לבין קופות הגמל להשקעה שהוזכרו למעלה?

פסגות פרו - pro

אין הגבלה, ואתה יכול לעשות הפקדה חודשים אחת שתחולק לילין ולאלטשולר ע"פ בחירתך באחוזים, אני למשל עשיתי 70 אלשטולר ו30 ילין במסלול מנייתי. אתה גם יכול לעשות הפקדה חד פעמית של סכום גבוה ומשם להמשיך בהפקדה חודשית קבועה.
כל הקטע בקופת גמל זה חסכון לטווח ארוך... הקופות האלה עשו ב 5 שנים האחרונות תשואות של כ 70% !!! שזה מטורף.

הייתי לפני כמה חודשים בקורס דירקטורים והיה לנו מרצה תותח שהתעשר מכל הקטע של השקעות (נדל"ן, קופות גמל וכו', עם דגש ללא מניות בבורסה)
והדבר הראשון שהוא אמר לנו - כסף לא משאירים בבנק ולא חוסכים בבנק!

אני יודע שזה שאלה על חצי רגל כזה אבל בכל זאת אשאל 😃
השקעה של 10 אלף אפשרית\כדאית?
האם ישנו תנאי הכרחי להפקדה חודשית או שהשקעה התחלתית של 10 אלף מספיקה?
לשמור כסף בבנק באמת נשמע די אבסורד.

בכל הנוגע לתחום הזה של "כסף", ככל שאני קורא יותר כך אני מבין פחות:suicide:

גם אני הייתי ככה, אל תרד על עצמך כל כך.
תן לעצמך זמן ללמוד, זה תחום מורכב גם ככה.

• פותח/ת השרשור
בכל הנוגע לתחום הזה של "כסף", ככל שאני קורא יותר כך אני מבין פחות:suicide:

חשוב להבין בזה. תבין, שאף אחד לא יודע מה יוליד יום וזה משחק של להבין איפה הסיכויים לטובתך. למשל וורן באפט השקיע בחברות שהוא מבין ולדעתו ירוויחו עם הזמן, האם הוא הפסיד כסף? ברור! בחלק מהמקרים. אבל הוא הרוויח הרבה יותר בעסקאות שעבדו לו.

אם אין לך ראש להשקיע להעמיק בזה, תעשה מחקר על קופות גמל או מוצרים דומים כמו שהוזכר כאן, ככה תוכל להחליט למה אתה הכי מתחבר, לשים שם כסף ולתת לו לגדול כמה שנים.

לגבי הקריפטו, דבר מעניין ששמתי לב אליו כשרציתי לקנות מטבע דיגיטלי(vechain) זה שאין אפשרות לקנות בדולר\מטבע אחר של מדינה, אלא רק בביטקוין וזו הסיבה שלא קניתי וזה גם מה ש"הציל אותי". זה היה לפני כמה ימים כשהביטקוין היה באזור ה11K (עכשיו הוא 8K) , כלומר הייתי מפסיד על הירידה בביטקוין בלי קשר להשקעה שלי.
דעות על הקטע עם הקריפטו?

אם אין לך ראש להשקיע להעמיק בזה, תעשה מחקר על קופות גמל או מוצרים דומים כמו שהוזכר כאן
אני חושב שאעשה כפי ש @לירן הציע, אשים בקופת גמל של אלטשולר-שחם במסלול הכללי. אגב, האם כאשר הכסף שלי מנוהל על ידם בקופת גמל (נאמר ששמתי סכום חד פעמי של 100000₪), אז למעשה זה כמו שפתחתי אצלם תיק השקעות של 100000₪? ואם לא אז מה ההבדל בין לשים סכום בקופות גמל לבין לפתוח תיק השקעות בסכום זהה? (מצטער אם נשמע מפגר, תודה).

אני כל כך מקווה שיהיה בארץ Robin Hood מתישהו.
בכל מקרה אני כרגע קצת במניות (משחק בעיקר בs&p500, אבל עשיתי סיבוב קטן על טסלה ועוד כל מיני שטויות בלי הרבה חשיבות כלכלית)
קריפטו לא משמעותי (5איטריום)
וזהו בערך. אני לא רלוונטי לפוסט כל כך בכל מקרה
מחפש שורט ששווה משהו, שוקל לשים על הרבלייף אתמול ראיתי שהמניה שלהם נראה לי במחיר הגבוה בכל הזמנים.

בכל מקרה אני כרגע קצת במניות (משחק בעיקר בs&p500, אבל עשיתי סיבוב קטן על טסלה ועוד כל מיני שטויות בלי הרבה חשיבות כלכלית)
מחפש שורט ששווה משהו, שוקל לשים על הרבלייף אתמול ראיתי שהמניה שלהם נראה לי במחיר הגבוה בכל הזמנים.

אם אני לא טועה רובין היה אצלנו, אומנם לא ממש בזכותם אבל ידעתי טוב מאוד שהעמלות ניהול בבנק שלי הם מגוחכות.

גם אני במדד S&P500 ומדדים אחרים כמו EUROSTOXX, NIKKEI, MSCI וקונצרניות בישראל דרך קופ"ג להשקעה בבית השקעות IBI

• פותח/ת השרשור
י
יש בחור בשם ביל אקמן שפתח שורט על הרבלייף לפני כמה שנים והיא תפסה אותו לא מוכן.

אני חושב שאעשה כפי ש @לירן הציע, אשים בקופת גמל של אלטשולר-שחם במסלול הכללי. אגב, האם כאשר הכסף שלי מנוהל על ידם בקופת גמל (נאמר ששמתי סכום חד פעמי של 100000₪), אז למעשה זה כמו שפתחתי אצלם תיק השקעות של 100000₪? ואם לא אז מה ההבדל בין לשים סכום בקופות גמל לבין לפתוח תיק השקעות בסכום זהה? (מצטער אם נשמע מפגר, תודה).

קופת גמל את נותן את הכסף שלך לבית השקעות והם משקיעים אותו. בתיק השקעות אתה מבצע את הפעולות בעצמך שמצד אחד נותן לך שליטה איפה הכסף שלך אבל מצד שני את חשוף יותר לטעויות בבחירת ההשקעה

י
יש בחור בשם ביל אקמן שפתח שורט על הרבלייף לפני כמה שנים והיא תפסה אותו לא מוכן.

קופת גמל את נותן את הכסף שלך לבית השקעות והם משקיעים אותו. בתיק השקעות אתה מבצע את הפעולות בעצמך שמצד אחד נותן לך שליטה איפה הכסף שלך אבל מצד שני את חשוף יותר לטעויות בבחירת ההשקעה

כן גם לי יש נטפליקס...

גם במיטב דש יש מוצרים מעולים. לאחרונה הם באו עם מוצר שמאפשר השקעה לבעלי סכומים קטנים יותר (מ- 25,000 ש"ח ומעלה). יש לי קופת גמל אצלם ואני מאוד מבסוט.

ככלל אני ממליץ לערוך השוואה כל כמה חודשים ולהישאר עם היד על הדופק היכן הכי מומלץ להשקיע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית